Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

"Ми підписали дві угоди, які дуже важливі для економік обох країн. У відносинах між Україною і Росією відкрита нова сторінка", - заявив сьогодні на прес-конференції в ХОДА Президент України Віктор Янукович.

Про це заявив на прес-конференції в ХОДА Президент України Віктор Янукович. У рамках цієї концепції Чорноморський флот буде одним з гарантів безпеки країн Чорноморського басейну.

"Севастополь особливе місто для Росії, і звичайно, рішення про продовження терміну перебування бази військово-морських сил має для нас особливе значення. Ставлення жителів Севастополя до нашої базі завжди було дуже добрим, і впевнений, що таким і залишиться. Я дам доручення міністру оборони і командувачу військово-морським флотом підготувати проект угоди про участь військово-морського флоту в соціально-економічному розвитку Севастополя", - заявив сьогодні на прес-конференції в ХОДА Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв.

У квітні цього року Україна отримає реальний інвестиційний ресурс на найближчі 10 років, який буде наданий Російською Федерацією у вигляді знижки на газ. Економія вимірюється сумою близько 40 млрд. доларів. Про це повідомив на прес-конференції в ХОДА Президент України Віктор Янукович.

Президент України 21 квітня підписав розпорядження про призначення головою Валківської райдержадміністрацій Харківської області Нікітенка Олександра Анатолійовича.

Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв і Президент України Віктор Янукович підписали угоду між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського Флоту РФ на території України. Угода припускає продовження перебування Чорноморського флоту РФ в Україні на 25 років з правом продовження ще на п'ять років, якщо хтось із сторін виявить таке бажання. Також голова Правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер і голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін підписали доповнення до контракту на поставку природного газу між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" від 19 січня 2009 року. Україна отримає знижку за ціною на газ - 100 доларів при ціні газу понад 330 доларів за тисячу кубометрів, і не більше 30% від контрактної ціни.

До уваги журналістів: термін акредитації на колегію Міністерства освіти і науки закінчується

22 квітня о 10:00 годині у Палаці студентів Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого (вул. Пушкінська, 88) почнеться засідання підсумкової колегії Міністерства освіти і науки з питання "Про підсумки діяльності вищих навчальних закладів у 2008/2009 навчальному році та основні завдання на 2009/2010 навчальний рік". У заході братимуть участь понад 900 осіб. Перед початком конференції, о 9.20, дасть прес-конференцію Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник. Акредитація на прес-конференцію та колегію обов'язкова. Вона проводиться за телефоном (097) 269-17-29 до 18.00 21 квітня.

Як зазначив сьогодні під час зустрічі керівників прикордонних регіонів України та Росії Губернатор Воронезької області Олексій Гордєєв, прикордонні області скучили за спільною роботою і товариськими стосунками: "Сьогоднішня зустріч дуже важлива для розвитку політичних і торговельно-економічних відносин між Україною і Росією. Крім того, колосальні перспективи росту має культурна та гуманітарна сфери з урахуванням того, що в останні роки ця тема була забута".

"Підписані сьогодні угоди - це реальний партнерський крок і з боку Росії, і з боку України. Це той крок, який ми дуже давно чекали. Саме в таких діях проявляються справжні наміри сусідів і друзів", - заявив сьогодні на прес-конференції в ХОДА Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв.

"Курська область має угоди про співпрацю, які реалізуються вже багато років, з Сумською, Харківською, Донецькою областями та АР Крим. Партнерські зв'язки наших регіонів динамічно розвиваються за всіма напрямками і не мають формальний характер. Ми не просто сусіди, нас об'єднують традиції економічної, культурної та духовної спорідненості", - зазначив під час зустрічі керівників прикордонних регіонів України та Росії Губернатор Курської області Олександр Михайлов.

"Україно-російському прикордонному співробітництву Росія надає дуже велике значення, перш за все, тому, що люди, які живуть по різні боки кордону, всю спільну історію звикли вважати себе не тільки друзями, але і практично єдиним народом. Відновити ці зв'язки - це наше спільне завдання. Впевнений, що воно під силу керівникам усіх прикордонних регіонів України і Росії",- заявив сьогодні в ході зустрічі керівників прикордонних областей Росії та України Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов.

Під час зустрічі Президент України Віктор Янукович та Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв обмінялися думками з приводу співробітництва між Україною та Росією в майбутньому.

За інформацією першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва, сьогодні вночі сталося руйнування огорожі та пішохідного тротуару шляхопроводу через залізничну дорогу ст. Лозова на 928 км дільниці Харків-Лозова. Внаслідок руйнування припинено рух автодорогою "Харків – Павлоград". Рух організовано через об’їзні шляхи, що, на жаль, ускладнює рух великовантажних автомобілів та автобусів, тому зараз розроблюється схема об’їзду цієї ділянки вантажними автомобілями та автобусами. Залізничні колії внаслідок падіння уламків не були пошкоджені, рух залізничного транспорту не припинений. Кабельні мережі не пошкоджено. Жертв та постраждалих немає.

Розпочалася зустріч губернаторів прикордонних областей України та Росії

У малій залі Харківського міськвиконкому розпочалася зустріч керівників прикордонних областей України та Російської Федерації. У зустрічі беруть участь губернатори Бєлгородської, Брянської, Воронезької, Курської, Ростовської областей Росії, губернатори Донецької, Луганської, Сумської, Чернігівської, Запорізької областей України та АР Крим, посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов та голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська та Ростовська області підписали угоду про співробітництво

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Адміністрації Ростовської області Володимир Чуб підписали протокол про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво.

21 квітня стане знаковим днем для всіх прикордонних регіонів Росії та України. Михайло Добкін

"Упевнений, цей день стане знаковим для всіх прикордонних регіонів Росії і України, тому що саме з 21 квітня 2010 року розпочнеться відлік нової історії наших стосунків", - заявив сьогодні в ході зустрічі керівників прикордонних областей Росії та України голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

"Перше, що ми маємо зробити, це повернути Раді керівників прикордонних областей її первинні функції ініціативного і координаційного центру з вироблення узгодженої прикордонної політики наших держав", - заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у своєму виступі на зустрічі керівників прикордонних областей України та Росії в Харкові.

Розпочався візит до Харкова Президента України Віктора Януковича

У харківському аеропорті здійснив посадку літак Президента України Віктора Януковича. Віктор Янукович оглянув новий термінал харківського аеропорту. З ходом будівництва терміналу Президента ознайомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Підписана Декларація про співпрацю між прикордонними областями 
Російської Федерації та України

Сьогодні у Харкові в ході зустрічі керівників прикордонних регіонів була підписана Декларація про співробітництво між прикордонними областями Російської Федерації та України.

Сьогодні під час зустрічі керівників прикордонних областей Росії та України голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і Губернатор Бєлгородської області Євген Савченко домовилися про проведення напередодні Дня Перемоги транскордонного туристичного маршруту "Ратні поля Росії і України на Слобожанщині". В рамках маршруту планується познайомити спільну групу бєлгородської та харківської молоді з трьома знаковими місцями подвигу радянського народу - Барвінківським котлом, Прохорівським полем і Висотою маршала Конєва.

"Сподіваюся, що криза у стосунках між Росією і Україною, яку вони переживали в останні роки, буде подолана. Символічно, що спілкування проходить напередодні 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Ми разом кували її, разом відновлювали народне господарства радянської держави, і жодні деструктивні політичні сили не зможуть перекреслити того, що пов'язує нас", - заявив під час зустрічі керівників прикордонних областей України і Росії Губернатор Бєлгородської області Євген Савченко.

Сьогодні під головуванням заступника голови ХОДА Ігоря Шурми відбулася нарада з питання організації оплачуваних громадських робіт в Харківській області. В ній взяли участь начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Ігор Балута, в.о. директора Департаменту охорони здоров’я та соціальних питань Харківської міськради Світлана Горбунова-Рубан та директор обласного центру зайнятості населення Володимир Міненко.

У Харкові стартував чемпіонат Європи з панкратіону

Сьогодні в Харківському палаці спорту відбулася урочиста церемонія відкриття чемпіонату Європи з панкратіону. У церемонії відкриття взяли участь віце-президент Національного олімпійського комітету, президент федерації панкратіону України Віктор Корж, заступник голови ХОДА Євген Савін, представники федерації панкратіону, обласної, міської та районної влади.

Завтра в малій залі Харківського міськвиконкому (пл. Конституції, 7, 2 пов.) відбудеться зустріч керівників прикордонних областей України та Автономної республіки Крим і прикордонних областей Російської Федерації. Початок о 9:00. Планується обговорення питань прикордонного співробітництва та підписання низки документів.

За інформацією заступника голови ХОДА Ігоря Шурми, 15 квітня на рахунок Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації надійшли 40,63 млн.грн. для виплати разової грошової допомоги до Дня Перемоги.

Харківський театр ляльок представить трагедію "Король Лір" за твором В. Шекспіра

23, 25 та 29 квітня 2010 року о 18.00 у Харківському академічному театрі ляльок ім. В.А. Афанасьєва відбудуться прем’єрні вистави трагедії В. Шекспіра "Король Лір". Колектив театру представить оригінальне трактування відомого твору.

"Я акцентував увагу своїх заступників на тому, що ми зобов'язані працювати над розвитком інфраструктури села. Людина, яка займається нелегкою селянською працею, має право отримати можливість відпочити, прийшовши у відремонтований клуб, сходити в кінотеатр, звернутися за кваліфікованою медичною допомогою і т.п. Сьогодні умови для мешканців міст і сіл абсолютно не рівні. Наше першочергове завдання - зробити усе, щоб цю різницю максимально скоротити"- заявив у ефірі програми обласної державного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

"За останні роки ті події, які відбувалися в країні, посіяли повну недовіру до державної влади. Сьогодні це все потрібно змінити. Необхідно якісною роботою повернути довіру людей до влади. Потрібно створити такі умови, щоб кожна людина чітко розуміла, що вона захищений, що закони виконуються всіма, і якщо людина обрала для себе нормальний і законний спосіб життя, ніхто і ніщо не має права заважати йому реалізовувати себе",- заявив в ефірі програми обласного державного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

В Харкові відбудеться XII Міжнародний фестиваль "С. Рахманінов та українська культура"

З 22 по 25 квітня 2010 року в Харкові проходитиме XII Міжнародний фестиваль "С. Рахманінов та українська культура". Відкриття відбудеться 22 квітня 2010 року о 18.30 в концертній залі Харківської обласної філармонії. Після урочистої частини вперше у Харкові відбудеться концерт-реставрація останнього виступу С.В. Рахманінова у 1917 році в Большому театрі у Москві.

Як повідомив в ефірі програми обласного державного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, зараз розробляються критерії оцінювання роботи агропромислового комплексу, за якими буде складатися думка про професіоналізм тих чиновників, які відповідають у регіонах за сільське господарство.

Архів документів