Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дмитро Табачник привітав колектив Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» з 125-річчям ВНЗ

Дмитро Табачник привітав колектив Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» з 125-річчям ВНЗ

Заступник міністра освіти і науки України Євген Суліма під час урочистої церемонії з нагоди 125-річчя Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» зачитав привітання міністра освіти і науки України Дмитра Табачника з ювілеєм університету.

«Сердечно вітаю студентів та викладачів, усіх працівників із 125 – річчям Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Історія харківської політехніки є невід’ємною складовою науково – технічної, інтелектуальної та культурної історії України. За роки свого існування університетом зроблено вагомий внесок у становлення та розвиток української технічної науки у галузях: механіки, теорії міцності, прикладної хімії, авіації, ядерної фізики, кріогенної, електро- і теплоенергетики, тракторобудування, тепловозобудування.

З Харківським політехнічним інститутом пов’язані імена всесвітньо відомих вчених та академіків, а також нобелівського лауреата Льва Ландау.

Свій ювілей університет зустрічає з вагомими здобутками в освітянській та науковій сферах. У продовж багатьох років своєю працею колектив університету сприяєте інтелектуальному і економічному зростанню держави та утвердженню національної освіти і науки.

Завдяки своєї діяльності університет перетворився в один з визнаних світових центрів технічної освіти. У дні вашого свята бажаю всім доброго здоров’я, творчої наснаги, нових вагомих здобутків в ім’я України. Нехай теплою згадкою збережуться у ваших серцях роки роботи і навчання проведені тут, а добро і достаток завжди будуть з вами», - йдеться у привітанні.

Від Міністерства освіти та науки України Євген Сулима передав у подарунок ювілярам 2,5 млн грн на добудову сучасного книгосховища.