Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківський обласний театр для дітей та юнацтва відзначить свій ювілей

22 жовтня о 18.30 в Харківському обласному театрі для дітей та юнацтва відбудеться урочистий вечір, присвячений ювілею театру. Цього року театр  відзначає дві визначні дати – 90-річчя з часу заснування Першого державного театру для дітей (у 1920 році) та 50-річчя з дня відродження.  На урочистому вечорі ювілярів привітають представники обласної державної адміністрації, управління культури і туризму, харківських театрів та гостей з інших міст України.

На ім'я Михайла Добкіна надійшла подяка від мешканки Харкова

На ім'я голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна надійшов лист від мешканки Жовтневого району м. Харкова, учасника Великої Вітчизняної війни, ветерана праці Надії Василівни Ісаєнко з вдячністю за допомогу в ремонті даху будинку.  «Я настолько была рада, что всем говорю, кто спросит… Писала Добкину. Вот теперь всегда буду помнить, и благодарна с большой буквы Добкину Михаилу Марковичу. Уважаемый, добрый, отзывчивый Вы человек. К пенсионерам… Спасибо Вам огромное. В настоящее время Харьков преобразился. Сколько сделано Вами… Спасибо. Такие люди нужны в правительстве Украины», - йдеться в листі. Повний текст листа.

У Харкові тривають сільськогосподарські ярмарки

Продовжують свою роботу 9 сільськогосподарських ярмарків, які покликані забезпечити якісними продуктами за ціною виробника жителів усіх районів Харкова. Центральний ярмарок знаходиться на площі Свободи і працює щодня, інші 8 зосереджені по різних районах міста і відкриваються у вихідні дні. Товари на ярмарку везуть сільгоспвиробники з усіх районів Харківської області, і завдяки відсутності посередників ціни на продукти на ярмарку нижче середньоринкових на 15 - 20%. Зокрема, рекомендована ціна кілограма пшеничного борошна вищого гатунку становить на ярмарках 2,5 грн, літр соняшникової олії - 9 грн, кілограма гречаної крупи - 9,50 - 10 грн, м'яса птиці - 16,50 грн, цукру - 7,50 грн .

Події дня

Сьогодні о 10:00 розпочнеться Ювілейна науково-практична загальнотерапевтична конференція "Перспективні технології діагностики та лікування терапевтичних захворювань", присвячена 30-річчю Інституту ім. Л. Т. Малої (пр. Постишева, 2-а). О 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція лауреата II Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень" В'ячеслава Серкеза, перегляд фільму-переможця у номінації "Ігрове кіно" - "Татоо".

Фільми В'ячеслава Серкеза ще раз нагадують, що тема Великої Вітчизняної війни і через багато років залишається актуальною. Вікторія Маренич

Фестиваль «Харьковская сирень» зробив крок за рамки 5 днів короткометражного кіно в травні. Завдяки тому, що фестиваль відкрив ряд талановитих молодих режисерів, харків'яни отримали можливість і в «міжсезоння» насолоджуватися хорошим кіно. Так, 20 жовтня в рамках проекту «Харьковская сирень.PS» у Харкові відбулася прем'єра фільму лауреата II Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» В'ячеслава Серкеза «Червоний трикутник», який присвячений темі Великої Вітчизняної війни.

Харків за останні непрості п'ять років не піддався спробам переписати історію. Михайло Добкін

«Я дуже гордий, що місто Харків за останні непрості п'ять років не дозволив тут розлитися цій бацилі націоналізму, і незважаючи на всі спроби переписати історію, змусити через шкільну програму вивчати не те, що було, а те, що комусь хочеться, Харків не зламався, не піддався, як і в середині 40-х років минулого сторіччя. Мені дуже приємно, що у нас тепер і на державному рівні з'явилася можливість поборотися за розуми і серця підростаючого покоління. Я абсолютно впевнений, що світ більше не допустить фашизму, і прояви націоналізму, які можуть з'явитися локально в окремо взятій країні, будуть моментально душитися»,- підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін після прем'єри фільму «Червоний трикутник» лауреата II Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» В'ячеслава Серкеза.

Фільм «Червоний трикутник» створює той незримий міст, який ми називаємо зв'язком поколінь. Михайло Добкін

Фільми, книги про Велику Вітчизняну війну як ніколи зараз потрібні в Україні, щоб не дати підростаючому поколінню забути про великий подвиг прадідів, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. Фільм «Червоний трикутник» лауреата II Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» В'ячеслава Серкеза - одна з таких робіт, які дозволяють побачити, що відбувалося у 1941 - 1945 роках, очима безпосередніх учасників - ветеранів.

Фільм «Червоний трикутник» - розповідь про жахи концтаборів очима молодих

«Мій сьогоднішній фільм - розповідь про жахи концтаборів очима молодих. От якщо завтра почнеться війна, вбивати будуть не старих, вмирати будуть перш за все молоді. Вони підуть на смерть. І щоб це не повторилося, я зробив цей фільм», - заявив перед прем'єрним показом фільму «Червоний трикутник» режисер фільму, лауреат II Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень" В'ячеслав Серкез.  Він також висловив подяку голові ХОДА Михайлу Добкіну і в.о.міського голови Геннадію Кернесу за допомогу в реалізації проекту. «Михайло Добкін допоміг мені здійснити мою ідею. Михайло Маркович, я 20 років мріяв зняти фільм про колишніх в'язнів фашистських концтаборів. І ваша підтримка, і підтримка Геннадія Адольфовича Кернеса - це не гучні слова, я хочу вам подякувати за те, що ви просто нас підтримали. Адже все коштує грошей: потрібно камеру взяти, за світло сплатити, потрібно знімальну групу годувати. Ви пішли мені назустріч і допомогли», - заявив В'ячеслав Серкез.

Обласна влада ніколи в житті не дозволить собі покривати непрофесіоналів, які скоюють біду. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, спеціальна комісія, яка була створена при Головному управління охорони здоров’я ХОДА, завершила перевірку трагічного випадку смерті 7-місячної дитини в м.Ізюм. «З нашої точки зору, там є ознаки непрофесійної діяльності медика. Обласна влада ніколи в житті не дозволять собі покривати тих людей, які скоюють біду, тому ми передали матеріали у прокуратуру. Лікар, з вини якого трапилася смерть, не має права бути допущеним до лікування людей. Зараз він відсторонений від професійної діяльності, остаточне слово буде за прокуратурою», - підкреслив Ігор Шурма.

Завдяки зусиллям влади покращується матеріально-технічна база стоматологічної сфери Харківщини

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес ознайомилися з обладнанням, яке було закуплено за бюджетні кошти для міської стоматологічної поліклініки №7 м.Харкова. Головний лікар поліклініки Наталія Федак подякувала Михайлу Добкіну та Геннадію Кернесу за допомогу в укріпленні матеріально-технічною бази медичного закладу, зокрема, за придбання стоматологічного лазера, який вже 2 місяці працює в поліклініці. «Рік тому під час відвідування нашої поліклініки Михайлом Добкіним ми звернулися до нього з проханням про виділення коштів на такий апарат. Він нам пообіцяв, що це буде виконано, і наша мрія здійснилася», - підкреслила Наталія Федак.

Це треба живим!

В ХДУ «Народна українська академія» в рамках проекту «Харьковская сирень. P.S.» відбувся прем'єрний показ документального фільму «Червоний трикутник» лауреата II Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» В'ячеслава Серкеза. На прем'єрі були присутні голова ХОДА Михайло Добкін, режисер картини В'ячеслав Серкез, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, харківський кінознавець Володимир Миславський, учні НУА, ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни.  

Харківські стоматологи оволодіють світовими методиками зубопротезування. Ігор Шурма

«Методика зубопротезування, яка застосовується зараз у комунальних стоматологічних поліклініках, потребує заміни зубних протезів через певний час. Але вже 45 років у світі існує методика зубопротезування за допомогою імплантів. На превеликий жаль, в Україні імплантологія це виключно територія приватних стоматологічних клінік. Доктор Євген Шелест один з небагатьох у Харкові, хто освоїв методику імплантології і може її застосувати. Він висловив ідею зробити соціальний внесок і навчити цій методиці лікарів, які працюють в комунальних поліклініках. Після того, як лікарі оволодіють методикою дентальної імплантології, ми зможемо виділяти кошти з обласного бюджету та бюджету м.Харкова на її запровадження у зубопротезуванні людей пільгового контингенту, оскільки вона є дорогою, і соціально незахищені верстви населення не можуть собі цього дозволити», - зазначив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Це не просто підписаний документ, це договір про партнерство. І ми його реалізуємо. Геннадій Кернес

«Хочу подякувати доктору Євгену Шелесту за ініціативу, завдяки якій ми сьогодні підписали договір соціального партнерства. Хочу подякувати і Харківській обласній державній адміністрації, разом ми можемо зробити більше для харків'ян, для пенсіонерів, ветеранів, малозабезпечених людей, які потребують сучасної медичної допомоги. Я впевнений в тому, що ми доб'ємося великих результатів, тому що і надалі спільно з обласною владою ми будемо купувати те сучасне медичне обладнання, яке сьогодні в тому числі ми можемо спостерігати тут. Хочу підкреслити, що це не просто підписаний документ, це договір про партнерство, і ми його реалізуємо», - сказав виконуючий обов'язки міського голови,секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес після підписання тристороннього договору про соціальне партнерство 20 жовтня.

У Харкові відбудеться І Кубок Європи з боксу серед чоловіків

З 21 по 24 жовтня 2010 року у м. Харкові у Палаці спорту „Локомотив” ім. Г. Кірпи відбудеться І Кубок Європи з боксу серед чоловіків. У змаганнях візьмуть участь по чотири найкращих боксери Європи в кожній з 10 вагових категорій з 15 країн Європи, а саме Азербайджану, Вірменії, Росії, Німеччини, Франції, Англії, Румунії, Угорщини, Молдови, Білорусі, Естонії, Латвії, Болгарії, Македонії, України. Кубок Європи проходить під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та в.о. Харківського міського голови Геннадія Кернеса.  

У розвитку нашого суспільства ми доходимо до точки, коли ініціатива співробітництва йде не від влади, а від бізнесу. І це треба заохочувати. Михайло Добкін

Підписання договору про соціальне партнерство між головою Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним, виконуючим обов'язки міського голови, секретарем Харківської міської ради Геннадієм Кернесом і членом асоціації імплантологів України, лікарем стоматологом-імплантологом Євгеном Шелестом дозволить зробити стоматологічні послуги для жителів Харківщини більш якісними, - підкреслює голова ХОДА.

В ХДУ НУА відбувся відкритий урок з гольфу

Перший відкритий урок гольфу для учнів п'ятого класу відбувся сьогодні в спеціалізованої економіко-правової школи Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія». Як повідомляє сайт «Городской дозор», відкритий урок проводився в рамках реалізації програми по введенню уроків гольфу в школах Харкова. Програма реалізується в Харкові з вересня цього року. Її метою є популяризація нового олімпійського виду спорту.  

У Харкові буде впроваджено метод дентальної імплантації

Сьогодні на базі міської стоматологічної поліклініки № 7 відбулося підписання договору соціального партнерства головою Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним, виконуючим обов'язки міського голови, секретарем Харківської міської ради Геннадієм Кернесом і членом асоціації імплантологів України, лікарем стоматологом-імплантологом Євгеном Шелестом.  

Відбувся турнір «Богатир Валківщини-2010»

В спортивному комплексі ДЮСШ міста Валки Харківський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» провів турнір «Богатир Валківщини-2010». Участь в даному турнірі взяли представники територіальних громад району не молодші 18 років.

На Шатилівському джерелі в Харкові відбувся легкоатлетичний пробіг

17 жовтня Харківський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» разом з КЛБ «Родник» на Шатилівському джерелі  в Харкові провели XXIII легкоатлетичний пробіг, присвячений пам’яті Б.П. Зельцермана.

В Нововодолазькому районі відбувся турнір з міні-футболу серед команд сільських та селищних територіальних громад

16 жовтня 2010 року на стадіоні «Колос» Нововодолазького району Харківської області відбувся турнір з міні-футболу серед команд сільських та селищних територіальних громад. Організаторами турніру виступили Харківський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та відділ з питань фізичної культури та спорту Нововодолазької Райдержадміністрації. У змаганнях взяли участь 11 команд, серед яких учні загальноосвітніх шкіл та ДЮСШ району. Кожна команда складалась з 9 осіб.

Загальна сума боргу підприємств Харківської області зі сплати внесків до Пенсійного фонду складає 248 млн. грн.

За 9 місяців 2010 року загальна сума боргу підприємств Харківської області зі сплати внесків до Пенсійного фонду збільшилась на 42,5 млн. грн. і станом на 1 жовтня борг складав 252,8 млн. грн. В жовтні заборгованість зменшилась на 4,8 млн. грн. і склала 248,0 млн. грн. Про це під час засідання колегії Головного управління пенсійного фонду України в Харківській області повідомила заступник начальника Головного управління Наталія Тарасенко.

Неплатників внесків до Пенсійного фонду будуть знати в обличчя. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні засіданні колегії Головного управління пенсійного фонду України в Харківській області заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на офіційному сайті ХОДА щомісячно буде публікуватися інформація про суб’єкти господарської діяльності, які є злісними неплатниками внесків до Пенсійного фонду. «Неплатників внесків до Пенсійного фонду будуть знати в обличчя. Ми повинні створити для них дискомфортні умови перебування в громаді. Крім того, поява керівників таких підприємств на громадських заходах поруч з тими, хто забезпечує реалізацію державної політики, є неможливою», - підкреслив Ігор Шурма.

Виплата пенсій у Харківській області жорстко контролюється органами державної влади. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь засіданні колегії Головного управління пенсійного фонду України в Харківській області. Звертаючись до присутніх Ігор Шурма підкреслив, що питання виплати пенсій в Харківській області завжди буде в полі пильної уваги ХОДА. «Невиплата заробітної плати напряму пов’язана зі несплатою внесків до Пенсійного фонду. Для людей єдиним засобом для існування є заробітна плата. Законодавство передбачає стабільну виплату заробітної плати і сплату внесків до ПФ. Якщо це не виконується, то потрібно або закривати підприємства, або змінювати керівників. Крім того, прізвища таких керівників мають бути відомі громадськості», - зазначив Ігор Шурма.

Триває процес оптимізації роботи органів державної влади

З перших днів роботи нової команди на чолі з головою ХОДА Михайлом Добкіним апарат розпочав оптимізацію роботи органів державної влади, - розповів в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома: «Раніше в усіх підрозділах ХОДА працювало 48 юристів. Першим кроком нашої діяльності стало створення Головного юридичного управління, 33 співробітники якого тепер забезпечують правову роботу в усіх підрозділах ХОДА».  

У Харківській області з 2005 року не проведено оцінку земельних ділянок більш ніж на 30 мільйонів гривень

«На депозитних і спеціальних рахунках місцевих органів влади ще з 2005 року знаходиться 32 мільйони гривень, які отримані за землі сільгосппризначення і лісові масиви. Ці гроші повинні були бути направлені на впорядкування земель. Це означає, що органи місцевого самоврядування - сільські, міські ради повинні були за ці гроші провести земельну оцінку, як це було зроблено в Харкові. А земельна оцінка дає можливість більш ефективно підходити до використання землі - не віддавати її за нормативами, встановленими в законодавстві, а отримувати плату за землю, виходячи з її оцінки в конкретному населеному пункті, а це додаткові кошти до бюджету»,- повідомив 20 жовтня під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Василь Хома. За його словами, на наступному засіданні Антикорупційного комітету також будуть розглядатися земельні питання, після чого планується розробити спеціальні механізми, які дозволять зробити земельні відносини більш прозорими.  

Складання договорів на всі виділені земельні ділянки принесло б до бюджету Харківської області 30 мільйонів гривень. Василь Хома

У Харківській області необхідно провести ще одне засідання Антікоррупційного комітету, присвячене земельним питанням, - вважає заступник голови ХОДА Василь Хома. За його словами, засідання, що відбулося в жовтні, розкрило низку нових обставин у земельній сфері, які необхідно ретельно вивчити.

Харківська область готується до виборів

Обласною державною адміністрацією вживається повний комплекс тих заходів, які покладені законодавством на органи місцевої державної виконавчої влади в процесі підготовки до виборів. Це, зокрема, матеріально-технічне забезпечення виборчого процесу і ведення реєстру виборців. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома:  

Події дня

Сьогодні, 20 жовтня, о 10:00 розпочнеться засідання колегії Головного управління пенсійного фонду України в Харківській області (Держпром, 3-й під., 2-й поверх. О 12:15 у спеціалізованій економіко-правовій школі ХГУ "НУА" (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться відкритий урок з гольфу для учнів 5-ого класу. О 16:00 в Харківському гуманітарному університеті "Народна українська академія" (вул. Лермонтовська, 27) розпочнеться прем'єрний показ документального фільму «Червоний трикутник». Автор фільму - лауреат II Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» В'ячеслав Серкез.  

Михайло Добкін візьме участь у "прямій лінії" газети «Слобідський край»

20 жовтня з 18:00 до 19:00 відбудеться "пряма лінія" газети «Слобідський край» за участю голови облдержадміністрації Михайла Добкіна. Запитання можна буде поставити за телефоном (057) 392-14-09.

«Україна для українців» - це націонал-фашистська ідея, яка неприйнятна для людей доброї волі. Вадим Колесніченко

Виставка «Українські праведники.«Волинська різанина»: жертви ОУН-УПА» дає можливість відновити справедливість по відношенню до польських воїнів, які загинули від рук українських націоналістів, - підкреслює народний депутат України, голова Ради Правозахисного громадського руху «Російськомовна Україна» Вадим Колесніченко.

Архів документів