Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина відзначає День Святого Миколая

19 грудня в Україні відзначається День Святого Миколая. За традицією, в це свято Святий Миколай приходить у кожний дім, обдаровує дітей, і після його відвідин збувається все, що задумано. Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і його заступники відвідають навчальні заклади для обдарованих дітей і дітей з обмеженими можливостями, щоб вручити їм святкові подарунки та сувеніри.

Офіцерський бал у Харкові став доброю традицією. Михайло Добкін

Сьогодні в Харкові відбувся традиційний офіцерський бал, який з 2007 року щорічно проводиться на честь Збройних сил України. Зі святом військових Харківської області привітали голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, начальник Харківського військового гарнізону Олексій Середа, а також керівники підрозділів Збройних сил та силових відомств регіону. «Традиційно з 2007 року в Харкові, крок за кроком відроджуючи традиції і велич української армії, проводиться безліч заходів. Серед них особливо вирізняється офіцерський бал, який відродився в нашому місті, став доброю традицією і дозволяє нам до свята Дня збройних сил України збирати тих, хто не тільки вміє вірно служити Батьківщині, хто обрав для себе дуже складну, відповідальну і благородну професію, а й тих, хто любить добре і весело проводити час. Я дуже радий сьогодні всіх вас бачити в цьому залі. Я хочу побажати професійної удачі тим, хто носить погони і захищає Батьківщину, сімейного благополуччя і щастя вашим родинам, і щоб всі ваші бажання обов'язково здійснювалися. Зі святом! Гарного настрою і чудових емоцій!» - з такими словами голова області звернувся до учасників балу.

Події дня

Сьогодні, 19 грудня, о 10:30 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська 64, 2 поверх) розпочнеться громадське обговорення концептуальних змін податкової системи України. О 12:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня енергетика. О 13:00 у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнуться урочистості з нагоди Дня енергетика. О 16:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська 64, 2 поверх) відбудеться позачергове засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Можливості інноваційних технологій в енергозбереженні сьогодні обговорювали в Харкові

Науково - практична конференція «Енергозбереження, енергетика, енергоаудит: стан, проблеми, перспективи розвитку», яка відбулася сьогодні у Харківській національній академії міського господарства, була присвячена 15-річчю виходу першого номеру Всеукраїнського журналу «Енергозбереження. Енергетика. Енергоаудит». У конференції взяли участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб і голова постійної комісії Харківської обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, промисловості, будівництва, транспорту, доріг та зв'язку Олег Шаповалов. Ректор академії Володимир Бабаєв представив Валентина Дулуба в якості нового голови редакційної ради журналу.

У Харківській області буде розроблено Програму розвитку футболу

Сьогодні в ході засідання виконавчого комітету Харківської обласної федерації футболу голова ХОФФ, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін дав доручення створити робочу групу, яка розроблятиме Основи розвитку футболу в Харківській області. Цей документ стане базовим при створенні Програми розвитку футболу в області на 2013-2017 рр. У групу увійдуть фахівці, які присвятили своє життя футболу, – функціонери, науковці, які займаються питаннями спорту, тренери та ін. «Ми сформуємо Основи розвитку футболу в Харківській області – серед ветеранів, аматорського, дитячо-юнацького, жіночого, пляжного футболу, футзалу, а також, що важливо, футболу для людей з обмеженими фізичними можливостями. На базі Основ буде створена Програма розвитку футболу на 5 років. Ми маємо зробити так, щоб улюбленою грою мільйонів могли займатися і в Харкові, і в Коломаці, і будь-якому населеному пункті, незалежно від того, на скільки кілометрів він віддалений від обласного центру», – підкреслив губернатор.

В рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться відкриття меморіальних дощок Дмитру Харитонову і Альфреду Федецькому

У травні 2013 року в Харкові в рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» будуть відкриті 2 меморіальні дошки піонерам українського кінематографу, які працювали у Харкові, - Дмитру Харитонову і Альфреду Федецькому. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Ми будемо відкривати меморіальну дошку Дмитру Харитонову за адресою вул. Сумська, 5, де була його майстерня і створювалися перші шедеври. А поруч - по вулиці Сумській, 3, ми відкриємо меморіальну дошку Альфреду Федецькому, у якого там була лабораторія. Події, які відбуваються в нашому місті, повинні залишати сліди, і саме так люди, які приїжджають у наше місто, дізнаються сторінки історії. Наш проект може ще раз відкрити якісь таємниці нашого рідного міста», - зазначила Вікторія Маренич.

На конкурс зі створення музичного символу кінофестивалю «Харьковская сирень» вже почали надходити роботи

У листопаді цього року оргкомітет Фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» оголосив конкурс на створення музичного символу кінофестивалю. Заявки щодо участі в конкурсі прийматимуться до 15 березня 2013 року включно за адресою: м. Харків, вул. Сумська, 64, каб. 74. «Мені приємно зазначити, що на конкурс зі створення музичного символу фестивалю вже надійшло дві музичні композиції: одна зі словами, інша без слів. Якщо хтось ще має бажання надати роботи, у нього є час, щоб це зробити», - сказала Вікторія Маренич.

В рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде проведений конкурс для представників телевізійних ЗМІ

Як зазначила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, в рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» окрім основних номінацій фестивалю планується ввести окрему, яка не буде оцінюватися журі, для представників телевізійних засобів масової інформації.

У ході V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться презентація книги «Мілен Демонжо: моє кіно»

Почесний президент Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Мілен Демонжо в травні 2013 року знову відвідає Харків, - повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Мілен Демонжо приїде, і під час її перебування у Харкові відбудеться презентація її останньої книги. Ми отримали дозвіл від видавців і пані Демонжо. Це книга «Мілен Демонжо: моє кіно». Ми її вже переклали і провели переговори з видавництвом», - розповіла вона.

Харківський спорт – один з провідних в Україні. Михайло Добкін

Сьогодні на брифінгу за результатами засідання виконавчого комітету Харківської обласної федерації футболу (ХОФФ) її голова, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підкреслив, що його робота в Федерації футболу ніяк не вплине на темпи розвитку інших видів спорту в регіоні. «Як вам відомо, одночасно я очолюю обласне відділення Національного Олімпійського комітету України. Комітет відповідає за велику кількість літніх і зимових олімпійських видів спорту, які популяризуються в нашій області. Я думаю, що останні роки, за які були досягнуті серйозні результати в Олімпійських іграх та на чемпіонатах світу говорять про те, що харківський спорт – один з провідних у нашій країні», – зазначив він.

З 2013 року Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» розпочне співпрацю з «uniFrance Films»

«Серед французів наш кінофестиваль стає все більш популярним, і з наступного року він буде серед усіх кінофестивалів, які збирає під одним дахом державна організація підтримки кінематографу у Франції «uniFrance Films». За це відповідає Почесний президент нашого кінофестивалю Мілен Демонжо», - повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Відбулося засідання виконавчого комітету Харківської обласної федерації футболу

Сьогодні відбулося перше засідання виконавчого комітету Харківської обласної федерації футболу (ХОФФ) під керівництвом голови Харківської облдержадміністрації, голови ХОФФ Михайла Добкіна. В ході засідання було розглянуто низку питань, що стосуються плану роботи виконавчого комітету ХОФФ, розподілу обов'язків серед заступників голови ХОФФ, затвердження календарних планів ХОФФ на рік, проведення зимової першості області з футболу тощо. Крім того, був обраний виконавчий директор ХОФФ - ним став Олександр Тюрін, який обіймав цю посаду раніше.

15 січня стартує прийом робіт на V Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень»

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, прийом робіт на конкурсну програму V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» розпочнеться 15 січня. За її словами, в рамках ювілейного кінофестивалю будуть широко представлені роботи зарубіжних митців з різних країн. «Про наш кінофестиваль знають. У Парижі молоді кінематографісти до мене підходили і казали, що у них є роботи, які вони хотіли б представити на нашому фестивалі. Тому я впевнена, що французька гілка на нашому фестивалі буде широко представлена. В цілому я хочу відзначити, що ми активно почали співпрацювати з іншими державами», - сказала Вікторія Маренич.

Проїзд транспорту забезпечений на всіх дорогах Харківської області

На всіх дорогах Харківської області забезпечений проїзд будь-якого транспорту. Про це повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. У ніч з 12 на 13 грудня у східній, південно-східній і південній частинах області випали опади, снігопад тривав до 15 грудня. У наступні дні сильний вітер здував сніг на проїжджу частину, намітаючи замети. Щодня на дорогах області працює до 200 одиниць дорожньої техніки, близько 250 робітників і застосовується близько 5 тис. куб. м піщано-сольової суміші. Для розчищення сільських доріг залучається додаткова техніка.

У день відкриття V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» розпочнеться виставка малюнків та вишиванок з зображенням бузку

Про це під час прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. За її словами, щороку у день відкриття Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» організовуються виставки фоторобіт, вишиванок та іншого, що пов’язане з кінофестивалем. «П’ятий фестиваль в цьому плані не буде виключенням. Ми винайшли синтетичний спосіб об’єднати в одній виставці різні напрямки діяльності. Ми будемо запрошувати всіх художників, які малюють бузок, майстринь, які вишивають бузок, і не тільки. Усі ці роботи обов’язково стануть частиною виставки історії кіно, яку ми плануємо зробити в Музеї історії кіно міста Харкова», - сказала Вікторія Маренич.

Відкриття Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» заплановано на 17 травня

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, урочисте відкриття V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» планується провести 17 травня. На даний момент ведуться переговори з зірками українського та зарубіжного кіно, які очікуються на фестивалі в якості гостей. «Відкриття фестивалю ми плануємо на 17 травня 2013 року. Ми працюємо зараз з великою кількістю російських кінематографістів, деякі з них мають харківське коріння, і це надзвичайно популярні молоді актори. Ми домовляємося з українськими кінозірками. Ми б дуже хотіли, щоб гілка українського кіно була максимально потужно представлена​​», - зазначила Вікторія Маренич.

На місці кінотеатру «Боммер» буде кінотеатр «Боммер». Вікторія Маренич

Сьогодні під час прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич спростувала чутки стосовно перепрофілювання кінотеатру «Боммер». За її словами, кінотеатр має славні традиції та історію, тому може стати насправді потужним кіноцентром. Для цього необхідно провести реконструкцію даного приміщення. «Ми можемо зробити кінотеатр «Боммер» надзвичайно цікавим, сучасним кіноцентром з урахуванням всіх останніх вимог, щоб він був гідний міста Харкова. На сьогодні цей кінотеатр відвідує небагато людей. На сеанс приходить приблизно 22 людини, а всього місць 132. Такого не може бути. Це той кінотеатр, який має настільки славну традицію і історію, з якого можна створити насправді потужний кіноцентр, де могли б дивитися різне кіно. Я хочу всіх запевнити, що в кінотеатрі «Боммер» буде кінотеатр «Боммер». Ніхто нікуди не виводить, не переводить, не передає, не продає кінотеатр. Подивитись, яким він буде, я всіх запрошую наприкінці квітня наступного року», - сказала вона.

Мішель Мерсьє безкоштовно надала фільм про своє життя і творчість для показу в Харкові

Відома французька актриса Мішель Мерсьє стане гостею V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, французька кінозірка не тільки підтвердила свій намір відвідати Харків весною 2013 року, але й передала копію фільму про своє життя і творчість для демонстрації в рамках кінофестивалю.

У будинок на Московському проспекті, 248 Г подані тепло і електроенергія

На сьогодні для того, щоб уникнути подальшого охолодження шістнадцятиповерхівки на Московському проспекті, 248 Г, закритий весь контур будівлі – загерметизовані пошкоджені вікна та отвори, перекриті щитами вибиті двері в ліфтах. Мешканцям даний доступ на всі поверхи, крім 10-го, де проводяться слідчі заходи. Про це повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, для безпеки прокладено нову електромережу і в будинок подано електрику. Тепло подається по 6 стояках, а на ще 6 ведуться роботи, і опалення буде включено після їх завершеня. Газові мережі відключені, воду мешканцям поки не пустили, бо на виході з будинку замерзла каналізація. Зараз нею займаються аварійні бригади, і до кінця дня питання буде вирішено.

Мультфільм про П'єра Рішара «Маленький блондин і біла овечка» увійде до конкурсної програми V кінофестивалю «Харьковская сирень»

Однією з особливостей V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» стане мультфільм, поштовхом до створення якого і став свого часу фестиваль. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Мультиплікатор Жеремі Рошиньо був серед переможців нашого кінофестивалю, і 2 роки тому саме в нашому місті він познайомився з П'єром Рішаром. Після цього у пана Рішара виникла ідея зробити своєрідні малюнки, які розповідають про його життя, а у Жеремі - ці малюнки оживити. Вийшла дуже цікава робота «Маленький блондин і біла овечка», яку мультиплікатор передав для участі в V кінофестивалі «Харьковская сирень». Ця робота в суботу була презентована в Парижі і ще не брала участь в жодних кінофестивалях. Я сподіваюся, ці 8 з половиною хвилин дуже тонкого гумору сподобаються харків'янам», - зазначила Вікторія Маренич.

На Харківщині почали працювати пункти обігріву

Про це повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, в даний час 5 наметів для обігріву встановлено в Харкові – біля метро «Героїв праці», «Холодна гора», «ім. Масельського», «Центральний ринок» і «Академіка Барабашова», і 59 стаціонарних пунктів обігріву розгорнуто в районах Харківської області. Це перші намети, які встановило головне територіальне управління МНС у Харківській області. «До кінця дня буде відкрито ще 55 пунктів обігріву – вони зараз готуються. Згідно з розпорядженням голови ХОДА, пункти обігріву повинні бути відкриті при температурі нижче 20 градусів, але ми відкриваємо їх завчасно, не чекаючи такої середньодобової температури, тому що в лікарні області з переохолодженням та обмороженням звернулося вже 19 осіб, у тому числі 9 в області та 10 в Харкові. Холоди дають про себе знати, мороз підступає, люди себе не бережуть – тому місця, де можна зігрітися, як ніколи доречні», – підкреслив перший заступник губернатора.

У рамках Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в Парижі відбулася культурно-мистецька акція

В Українському культурному центрі в Парижі за ініціативою голови ХОДА і голови оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Михайла Добкіна відбулася вже традиційна культурна акція, в рамках якої парижани отримали чергову можливість більше дізнатися про Харків та кінофестиваль. Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, в ході акції були вручені призи переможцям IV кінофестивалю. «Переможці, що отримали призи, були дуже вдячні. Крім нагород, вони отримали подяки та призи від голови Харківської області Михайла Добкіна, і мені дуже приємно, що ми вручили українські рушники ручної роботи для справжніх поціновувачів української культури», - розповіла Вікторія Маренич.

У Первомайській центральній районній лікарні відкрито нові кабінети УЗД та фізіотерапії

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь у церемонії відкриття нових кабінетів УЗД та фізіотерапії у Первомайській центральній районній лікарні. «Сьогоднішня подія – це продовження роботи зі створення на Харківщині рівних можливостей доступу до якісної медицини як мешканців обласного центру, так і районів області, що є одним з кроків по реалізації соціальних ініціатив Президента України. Новий кабінет фізіотерапії дає можливість надання всього спектру процедур, який є в арсеналі медицини України. Ми дуже сподіваємося, що створення нових умов у поліклініках допоможе повернути довіру людей до цієї служби», - зазначив Ігор Шурма.

Увага! Брифінг!

Сьогодні, 18 грудня, о 14.15 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться брифінг першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба на тему: "Розчищення доріг і організація пунктів обігріву".

Вихованці Шевченківського дитячого будинку-інтернату отримали подарунки до Дня Святого Миколая (доповнено)

Сьогодні, напередодні Дня Святого Миколая, представники управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації відвідали Шевченківський дитячий будинок-інтернат. У подарунок до свята діти отримали солодощі, а також 3 килима для спалень молодшої групи, про що під час попереднього візиту просило керівництво установи. «Управління у справах преси та інформації вже не вперше приїжджає до нас, і я від усієї душі хочу подякувати Вікторії Маренич за те, що вона знаходить сили і можливість допомагати дітям. Адже діткам хочеться, прийшовши з вулиці, побігати босоніж по кімнаті, погратися на килимку, а на підлозі прохолодно. Тепер в кімнаті не тільки набагато тепліше, але і більш затишно. Ми дуже вдячні за цей подарунок і радість, доставлену дітям», - сказала директор дитячого будинку Раїса Барибіна.

19 грудня в Обласному центрі культури і мистецтва відкривається фотовиставка «Філософська кругосвітка Геннадія Шатова»

З 19 грудня 2012 року по 10 січня 2013 року в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) буде проходити виставка фотографій «Філософська кругосвітка Геннадія Шатова». Її автор – мандрівник з Кишинева, фотограф Геннадій Шатов. Він першим в СНД виконав масштабну подорож на мотоциклі навколо земної кулі, побував у 37 країнах світу на всіх континентах, окрім Антарктиди, подолавши 100 305 км за 481 день. Кругосвітній подорожі на мотоциклі Геннадій Шатов приписує філософське значення. «Філософом мене зробило бажання зрозуміти, як влаштований світ, чому відбувається так, а не інакше. Це бажання сформувало мій склад розуму. Один з головних постулатів моєї філософії: ні про що можна шкодувати! Жаль – це те, що робить нас нещасними», – визначив свою позицію мандрівник.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за ніч із 17 на 18 грудня було розчищено від снігу 1070 км автодоріг, у тому числі 907 км місцевого та 163 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 358 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 114 одиниці техніки та 152 дорожніх робітників. За станом на ранок 18 грудня проїзд автотранспорту на всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Сьогодні, 18 грудня, о 13:30 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголови оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторії Маренич

20 грудня 2012 року в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється виставка «Різдвяний подарунок Слобожанщині»

20 грудня 2012 року о 12:00 в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбудеться відкриття другої виставки робіт викладачів художніх шкіл та художніх відділень шкіл естетичного виховання міста Харкова і Харківської області «Різдвяний подарунок Слобожанщині». Організатором виставки є Обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів.

Харківська обласна бібліотека для дітей відсвяткувала 75-річчя

14 грудня відбулись урочисті заходи з нагоди 75-річчя Харківської обласної бібліотеки для дітей, в яких взяли участь директор Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, заступник генерального директора державної установи «Національна бібліотека України для дітей» Алла Гордієнко, керівники Харківських обласних бібліотек и Бєлгородської державної дитячої бібліотеки А.А.Ліханова. «Це свято не тільки ваше, а й усієї бібліотечної системи Харківської області. Але такий ювілей – це ще й велика відповідальність. Адже напрацювання минулих поколінь колективів бібліотеки потрібно не тільки зберегти, але й підняти на більш високий рівень. І ви з цим завданням справляєтеся на "відмінно"», – зазначив Дмитро Кузнєцов.

Архів документів