Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові України відбулася посвята в студенти

У Харківському регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові України відбулася посвята в студенти

У Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбувся урочистий захід з нагоди початку нового навчального року. У ньому взяли участь заступник керівника апарату ХОДА Володимир Свєтличний, заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан, керівництво Харківського регіонального інституту Національної академії державного управління при Президентові України. За словами заступника директора ХарРІ НАДУ Володимира Нікітіна, робота інституту полягає у підготовці майбутніх державних службовців за спеціальністю магістр державного управління, які будуть працювати в органах державної влади, в органах місцевого самоврядування. Цього року плани щодо набору студентів виконані.

«Всього в 2013 році прийнято на всі форми навчання 443 особи, в тому числі на денну - 51 особа , заочну - 315 осіб, на заочно-дистанційну - 40 осіб, вечірню - 37 осіб. З них: по бюджету - 310 осіб; за договорами - 133 людини», - повідомив Володимир Нікітін.

Як зазначив заступник керівника апарату ХОДА Володимир Свєтличний , сьогодні Україна переживає особливий момент у розвитку державного будівництва.

«За роки незалежності тут накопичилося чимало проблем, які вимагають свого рішення. Чинний Президент України зробив ряд конкретних кроків щодо їх розв'язання. Так, з 2010 року було ухвалено низку програм з реформування найважливіших сфер життєдіяльності України. Не став винятком і нинішній рік. У 2013 році в Україні почалося обговорення проектів концепції реформування місцевого самоврядування. У травні цього року було видано Указ Президента про передачу частини повноважень центральних органів виконавчої влади місцевим державним адміністраціям для підвищення відповідальності за керування територіями. Реалізація таких рішень вимагає відповідних висококваліфікованих кадрів. Саме у стінах цього навчального закладу готуються такі кадри, які зараз дуже потрібні і в органах виконавчої влади, і в органах місцевого самоврядування», - підкреслив Володимир Свєтличний .

Теги