Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Стан доріг у Харківській області (доповнено)

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за ніч з 12 на 13 грудня було розчищено від снігу 697,6 км автодоріг, у тому числі 456 км місцевого та 241,6 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 1727,14 куб. м піщано-сольових сумішей та 9,3 тонн солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 169 одиниць техніки і 209 дорожніх робітників. Станом на 15:00 на автомобільних дорогах Харківської області працюють 192 од. техніки. За період з 5:00 до 15:00 використано 1112 куб. м піщано-сольової суміші. Під час ускладнення погодних умов співробітники ДАІ координували рух великовантажних автомобілів, що дозволило уникнути заторів на крутих спусках і підйомах і дало можливість оперативно проводити роботи з очищення проїзної частини та обробці піщано-сольовою сумішшю.

Споживачі області за надані протягом 2012 року послуги водопостачання та водовідведення розрахувались на 94,6%

Станом на 13.12.2012 рівень розрахунків споживачів області за надані протягом 2012 року послуги водопостачання та водовідведення склав 94,6%, у т.ч. населення – 95,8%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 96,3%, з місцевих бюджетів – 94,4%, інших споживачів – 91,8%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

В рамках релізації соціальних ініціатив Президента Харківщина отримала реабілітаційний комплекс для лікування дітей, хворих на дитячий церебральний параліч

У ході виконання соціальних ініціатив Президента України впродовж 2012 року були вирішені питання збільшення одноразової допомоги ветеранам до Дня Перемоги; підвищення пенсій військовим пенсіонерам; до 100 % прожиткового мінімуму збільшена допомога малозабезпеченим сім’ям та розмір допомоги особам, які проживають разом із інвалідом 1 і 2 групи внаслідок психічного розладу. Знаходиться в стадії завершення реалізація програми (97%) забезпечення інвалідів колісними кріслами і протезно-ортопедичними виробами. На її фінансування було додатково виділено кошти в сумі 252,7 млн. грн. Про це сьогодні під час відеоконференції у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України повідомив в.о. першого заступника Міністра соціальної політики України Миколи Шамбіра. Від Харківської області участь у ній взяли заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Тетяна Печура, начальник Служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських, керівники структурних підрозділів ХОДА, представники громадськості.

Рівень розрахунків споживачів області за надані в 2012 році послуги теплопостачання склав 95,7%

Станом на 13 грудня рівень розрахунків споживачів області за надані у 2012 році послуги теплопостачання склав 95,7%, у т.ч. населення – 98,6%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 90,3%, з місцевих бюджетів – 82,3%, інших споживачів – 102,1%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, заборгованість населення за послуги теплопостачання склала 15,9 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 12,2 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 78 млн. грн., в т.ч. по Харкову – 71,2 млн. грн., установ, які фінансуються з державного бюджету, – 22,6 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 19 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 100 тис. грн.

Харківський «Локомотив» вийшов у челендж-раунд Кубку ЄКВ

12 грудня харківський волейбольний клуб «Локомотив» у чвертьфіналі Кубку Європейської конфедерації волейболу на своєму майданчику з рахунком 3:0 розгромив грецький клуб «Памвохаікос». Таким чином «Локомотив» вийшов у челендж-раунд турніру, де суперником харківських волейболістів стане одна з команд, що вилетіли з розіграшу волейбольної Ліги чемпіонів нинішнього сезону. Про це повідомив офіційний сайт Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту.

Молокозаводи в обов'язковому порядку повинні укладати договори з населенням при закупівлі молока

Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, подібний порядок передбачений інструкцією про проведення закупівлі молочної сировини у сільськогосподарських товаровиробників та господарств населення. «За 10 місяців поточного року в області виробництво молока виросло на 9,3% і склало 441,6 тис. т. Дана міра по укладанню договорів спрямована насамперед на те, щоб захистити виробника молока – селянина. Таким чином, молокозаводи не зможуть необгрунтовано занижувати закупівельні ціни, а населення буде поінформоване про їх рівень», – сказав Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 13 грудня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр.Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Реалізація соціальних ініціатив Президента України у 2012 році»

У Харківській області розроблена міжрегіональна екологічна програма щодо оздоровлення річки Сіверський Донець

Про це сьогодні в ході засідання Басейнової ради р. Сіверський Донець повідомив начальник державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області Роман Квартенко. «Міжрегіональна екологічна програма щодо оздоровлення річки Сіверський Донець сьогодні вже розроблена Українським науково-дослідним інститутом екологічних проблем і буде затверджена на сесії Харківської обласної ради. Програма включає в себе проведення цілого комплексу заходів з розчищення річки Сіверський Донець на території нашого регіону. В першу чергу, робота з розчищення буде проводитися в тих місцях, де підвищуються гранично допустимі концентрації по забрудненню. Це стосується і самого русла річки», - сказав Роман Квартенко.

У Харкові відбудеться турнір для старшокласників «Україна і Росія: прикордонне співробітництво»

15 грудня о 10.00 в ХГУ «НУА» (вул.Лермонтівська, 27) відбудеться XII відкритий міський турнір серед учнів 10-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів «Україна і Росія: прикордонне співробітництво (історичні, соціально-економічні, культурні аспекти)» . У ньому візьмуть участь 42 команди з Харківської, Донецької, Сумської областей, Бєлгорода, Курська і Воронежу. Турнір включає в себе два тури: захист-презентація соціальних проектів та брейн-ринг.

У 2012 році Верховною Радою України було ухвалено близько 350 законів та кілька кодексів

«Україна як молода самостійна демократична держава розвивається дуже швидкими темпами. Про це свідчить той активний законотворчий процес, який продемонструвала Верховна Рада України в 2012 році. Ухвалено близько 350 законів та кілька кодексів, зокрема Митний кодекс, Кримінально-процесуальний кодекс, Кодекс цивільного захисту. Серед інших законів можна виділити ті, що гостро обговорювалися українською громадськістю і були весь час на слуху, які прямо зачіпають права та інтереси, проголошені Конституцією України. Це закон «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», «Про екстрену медичну допомогу», «Про громадські об'єднання», «Про зайнятість населення» та ряд інших», – заявив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Олег Анпілогов.

Харківщина відзначає Всеукраїнський тиждень права

З 10 по 16 грудня країна відзначає Всеукраїнський тиждень права, який було засновано Указом Президента України від 8 грудня 2008 року в рамках святкування 60-ї річниці з дня проголошення Загальної декларації прав людини. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Олег Анпілогов, на Харківщині в рамках Всеукраїнського тижня права проводиться комплекс заходів, спрямований на підвищення юридичної грамотності усіх верств населення. «10 грудня у всіх навчальних закладах Харківської області проведено Всеукраїнський урок «Права людини», присвячений Загальній декларації прав людини. В обласному притулку для дітей і обласному центрі соціальної та психологічної реабілітації дітей проведено виховну годину «Конституція України - основний закон держави». Нещодавно в Шевченківському районному суді було проведено День відкритих дверей для учнів професійного аграрного ліцею, яким було продемонстровано робочі приміщення, зали судових засідань. Їм розповіли про принципи правосуддя в країні, принципи судоустрою, про структуру районного суду. Діти дізналися, як важливо молодій людині з самого початку знати свої права, відповідати за свої вчинки, як важливо бути законослухняним громадянином і стикатися в житті з судом виключно як з інструментом захисту своїх прав і свобод», - підкреслив заступник керівника області.

Тільки об'єднавши зусилля в питанні розчистки річки Сіверський Донець, можна досягти позитивного результату

Як зазначив сьогодні в ході засідання Басейнової ради р. Сіверський Донець директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Віталій Панов, до складу ради входить 50 осіб, але вздовж усього Сіверського Дінця є районні ради, які не менш зацікавлені в розчищенні цієї річки. «Якщо ми об'єднаємо зусилля всіх, хто має відношення до Сіверського Донця, то і фінансові можливості будуть більші . У тому ж Вовчанському районі вже розроблено проект з оздоровлення річки Вовча. Якщо кожна область на своїй території займеться наведенням порядку, то від цього тільки виграє загальна справа», - сказав Віталій Панов.

У 2012 році за первинною правовою допомогою до облдержадміністрації звернулося понад тисячу осіб

За 11 місяців 2012 року юристи Харківської облдержадміністрації розглянули близько 1200 письмових звернень та прийняли понад 200 громадян. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Олег Анпілогов. «Ми готові кожному громадянину, який звертається до нас письмово або усно, приділити належну увагу, розібратися в кожному питанні, яке його хвилює, і надати дієву допомогу в захисті його законних прав та інтересів», – підкреслив він.

З 2013 року в 4 районах Харківської області почнуть реалізовуватися проекти підвищення енергоефективності для установ соціальної інфраструктури

З 2013 року на Харківщині в рамках проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду II» буде реалізовуватись Програма підвищення енергоефективності. У ній візьмуть участь 4 райони Харківської області: Балаклійський, Борівський, Великобурлуцький і Дворічанський. Про це повідомила сьогодні координатор Харківського обласного ресурсного центру громад МРГ Галина Чала. «Харківська область в даний час посідає 4 місце серед всіх областей України за швидкістю та якістю виконання проектів МРГ. Це дає можливість успішно розпочати наступний етап проекту. У 2013-2014 рр. Харківщина буде одним з 6 регіонів України, де буде впроваджуватися Програма підвищення енергоефективності. На початку березня в область прибуде експертна група для розробки стратегії при безпосередній участі чотирьох районів. Необхідно буде визначитися, чи можлива на території району установка великого об'єкта для вироблення енергії з використанням відновлюваних джерел енергії. Це може бути міні-електростанція на сонячних батареях, станція на біопаливі або інших альтернативних енергоносіях. Від кожного району нам має надійти не менше 4, а краще 5-6 ініціатив, які можуть бути втілені. З них для початкового етапу буде обрано 2», – підкреслила вона.

Віталій Панов обраний головою Басейнової ради річки Сіверський Донець на період 2013 - 2015 рр.

Сьогодні в Малій залі Будинку рад відбулося засідання Басейнової ради р. Сіверський Донець, на якому був обраний новий голова ради на період 2013-2015 років. Ним став Директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Віталій Панов. Раніше головою ради працював радник голови Донецької облдержадміністрації Кім Берестовий.

В рамках співпраці з Європейським союзом та ПРООН на Харківщині реалізується 24 проекти

Відбулося III засідання обласної координаційної ради проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду II». Проект спрямований на стабільний соціальний та кономічний розвиток за активної участі місцевих громад і співфінансується Європейським Союзом та Програмою розвитку ООН. Зокрема, у Харківській області реалізуються ініціативи, спрямовані на енергозбереження в закладах соціальної сфери, ремонт ФАПів та амбулаторій сімейного лікаря, поліпшення водопостачання та утилізацію відходів. У засіданні взяли участь заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов, голова постійної комісії Харківської облради з питань бюджету Людмила Немикіна, координатор Харківського обласного ресурсного центру громад МРГ Галина Чала, а також представники Балаклійського, Борівського, Великобурлуцького, Дворічанського, Красноградського та Ізюмського районів.

Харківська область отримала 394,6 млн. грн. на погашення заборгованості з різниці в тарифах

Станом на 12 грудня всього по Харківській області профінансовано 26 договорів на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення на суму 394,6 млн. грн. по 15-ти підприємствах області. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, 7 грудня було профінансовано 5 договорів про організацію розрахунків з погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію на суму 300 млн. грн. по 2-х підприємствах, в т.ч.: КП «Харківські теплові мережі» – 284,9 млн. грн., ХОКП «ДРІТ» – 15,1 млн. грн.

Стан доріг у Харківській області знаходиться під постійним контролем

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, в зимовий період стан доріг у Харківській області щодня контролюють Служба автомобільних доріг, облавтодор і райавтодори. За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом минулої доби на автошляхах області працювало 40 піскорозкидувачів та 12 навантажувачів, а також 88 дорожніх робітників.

У Харківській області для створення максимально комфортних умов для бізнесу проведено комплекс заходів

Для залучення в Харківську область максимальної кількості інвесторів, а також для активізації малого бізнесу в регіоні проведено ряд заходів, спрямованих на комплексне підвищення рівня комфортності та безпеки ведення бізнесу на Харківщині. Про це в ході програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі обласного радіо повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин. «Усі заходи були нами розділені на три основні напрямки. Це реформування дозвільної системи, спрощення процедури реєстрації нових підприємств і скорочення кількості регуляторних актів з 2 тисяч до трохи більше однієї тисячі. Ми створили Єдиний дозвільний центр, який успішно працює і практично у всіх джерелах інформації називається одним з кращих в Україні. У цьому ж центрі будуть надаватися адміністративні послуги, тобто, ті послуги, які надають зараз управління та департаменти обласної державної адміністрації», - сказав він.

Харківська область впевнено посідає провідні позиції в країні щодо підтримки бізнесу

Завдяки активній роботі зі створення сприятливих умов для роботи підприємців на Харківщині, регіон за різними оцінками посідає провідні місця в країні в сфері підтримки бізнесу та умов для розвитку підприємництва, - підкреслив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо. «Безумовно, в Харківській області вже багато зроблено, і є результати, які підкріплені багатьма оцінками іноземних профільних видань та журналістів. Згідно до таких потужних видань, як «Financial Times», «Forbes», Харків і Харківська область впевнено посідають провідні позиції від першого до третього місця за підтримкою бізнесу та створеним умовам. За результатами рейтингової оцінки Кабінету міністрів за 2011 рік в галузі підтримки бізнесу Харківська область посідає друге місце в Україні», - повідомив він.

Події дня

Сьогодні, 12 грудня, об 11:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання Басейнової ради р. Сіверський Донець; об 11:00 у прес-центрі Харківської облдержадміністрації (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться засідання обласної координаційної Ради з питань реалізації Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ»; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Олега Анпілогова; о 16:00 в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» (Держпром, 4 під'їзд, 1-й поверх) розпочнеться майстер-клас з виготовлення ялинкових іграшок з природних матеріалів.

В Обласній сувенірній лавці відбудеться майстер-клас з виготовлення ялинкових іграшок

12 грудня о 16.00 годині в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» (Держпром, 4 під'їзд, 1-й поверх) відбудеться майстер-клас з виготовлення ялинкових іграшок з природних матеріалів. Своєю майстерністю поділиться з усіма охочими народна майстриня Надія Данченко. Протягом багатьох років вона виготовляє декоративні вироби з шишок та мішковини: іграшки на ялинку, трав’яних їжачків, домовиків та багато іншого. Роботи майстрині широко представлені в Обласній сувенірній лавці наряду з роботами багатьох інших ремісників Харківської області. Запрошуємо на майстер-клас усіх охочих.

На ремонт доріг комунальної власності у Харківській області використано 97,6 млн. грн.

Станом на сьогодні загальний обсяг виконаних робіт по субвенції з державного бюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Харківської області складає 97,6 млн. грн. із загальної суми 114,5 млн. грн. Це 75,2% при середньому по Україні 75%, повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, закінчено виконання запланованих обсягів робіт у Близнюківському, Богодухівському, Борівському, Зачепилівському, Зміївському, Кегичівському, Красноградському, Нововодолазькому, Чугуївському районах та в м. Ізюмі. Завершується виконання цієї бюджетної програми у Харківському, Золочівському, Куп’янському, Ізюмському, Краснокутському, Лозівському, Валківському, Первомайському та Печенізькому районах, а також в м. Первомайському і м. Люботині, де рівень готовності складає 90% від запланованого обсягу.

У Харкові обговорять Програму оздоровлення річки Сіверський Донець

Завтра, 12 грудня, о 11:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться засідання Басейнової ради р. Сіверський Донець. На засіданні ради, зокрема, будуть розглядатися наступні питання: розробка Програми оздоровлення р. Сіверський Донець у Харківській, Донецькій та Луганській областях, проведення заходів в рамках «Дня Сіверського Дінця – 2012», результати діяльності Басейнової ради р. Сіверський Донець в період 2007-2012 рр. та план на 2013 рік та інші. У засіданні візьмуть участь представники обласних державних адміністрацій, обласних рад, Державних управлінь охорони навколишнього природного середовища, обласних управлінь водних ресурсів Харківської, Донецької та Луганської областей, Харківської міської ради, Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів, УкрНДІЕП, підприємств водокористувачів: КП «Харьковводоканал» (м. Харків), КП «Компанія «Вода Донбасу» (м. Донецьк), ТОВ «Луганськвода» (м. Луганськ).

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у листопаді поточного року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, у зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж листопада 2012 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка на підприємстві стабільна.

Заборгованості із зарплати в бюджетній сфері на 1 грудня поточного року немає

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька. «Заборгованості із заробітної плати в бюджетній сфері на 1 грудня поточного року немає. Що стосується затримки виплат, то вони є, але не істотні. Мається на увазі, що, наприклад, виплата за колективним договором повинна бути зроблена 1-3 числа місяця, але йде зсув на 5-6 число», - сказала Олена Захуцька.

14 грудня буде нагороджено харківських дітей – переможців I кінофестивалю короткометражних фільмів «Знято в "Артеці"»

14 грудня представники МДЦ «Артек» о 10:00 відвідають спеціалізовану школу №132 та о 12:30 – ліцей «Професіонал», де нагородять переможців I кінофестивалю короткометражних фільмів «Знято в "Артеці"». Цей кінофестиваль відбувався з 19 жовтня по 9 листопада, до конкурсної програми увійшли 10 стрічок, створених влітку 2012 року в Міжнародному дитячому центрі «Артек» в рамках проекту «Юні кінематографісти "Артеку"». За рішенням журі у номінації «Найромантичніша історія» переміг фільм «Зустрінемось в А», головну роль в якому виконала харківська школярка, учениця приватного ліцею «Професіонал» Анна Овчиннікова. Найкращим фільмом за підсумками голосування стала робота «Моє покликання», а в номінації «Кращих хлопчик – актор» переміг виконавець головної ролі – Даніїл Іванов, учень Харківської спеціалізованої школи I-III ступенів №132.

На Харківщині різні види соціальної допомоги призначені майже 260 тисячам отримувачів

Як зазначила в ході прес-конференції начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, сьогодні на Харківщині різні види соціальних допомог призначені майже 260 тисячам отримувачів. Витрати на виплату цих допомог складають більше 1 млрд. 800 млн. грн. «На сьогодні існує більше 26 видів різних соціальних допомог. Із року в рік держава гарантує більшу соціальну підтримку і вводяться нові види допомоги. Найбільша кількість отримувачів – це, безумовно, допомога сім’ям з дітьми. Сюди відноситься допомога при народженні дитини, допомога на дитину до трьох років, допомога по вагітності та пологах», - сказала Олена Захуцька.

Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України нагадує щодо правил перетину кордону організованими групами дітей

На ділянці східного кордону з Росією, яку охороняють прикордонники Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України, з початку 2012 року в пунктах пропуску відмовлено у виїзді з України більш аніж 2 тисячам осіб, з них 428 – діти. У зв’язку з наближенням Новорічних та Різдвяних свят Східне регіональне управління нагадує щодо правил перетину кордону організованими групами дітей. Порядок організації виїзду організованих груп дітей за кордон передбачає наявність у кожної дитини проїзного документа, що видається в установленому порядку органом внутрішніх справ за місцем проживання дитини; погодженого списку групи та наданого дозволу на виїзд за кордон за місцем проживання дітей Міністерством у справах сім'ї, молоді та гендерної політики Автономної Республіки Крим, відповідними структурними підрозділами з питань сім'ї, молоді та спорту обласних, Київської і Севастопольської міських держадміністрацій; а також нотаріально завіреної згоди обох батьків, опікунів чи піклувальників на виїзд дитини за кордон та її копія, що завіряється організатором. Більш докладно із зверненням Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України можна ознайомитися тут.

До 14 грудня субсидія на відшкодування оплати послуг ЖКГ може бути призначена з початку опалювального сезону

На сьогодні у Харківській області нараховано більше 140 млн. грн. субсидій на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг, їх отримують 75 тисяч сімей. Про це повідомила під час прес-конференції начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька. За її словами, субсидія призначається як різниця між тим обов’язковим платежем, який сім’я зобов’язана платити – це 10 чи 15% – і нарахуваннями за житлово-комунальні послуги. Олена Захуцька розповіла, що протягом 2 місяців з початку опалювального сезону можна звернутися до управлінь соціального захисту, і субсидія буде призначена з початку опалювального сезону. Інакше субсидія буде призначена з того місяця, коли за нею звернулися.

Архів документів