Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Сходи озимих знаходяться в доброму стані

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Що стосується залучення інвестицій та інноваційного підходу, то тут наука може давати свої рекомендації і, спираючись на знання наших вчених, підприємці можуть отримувати велику економічну вигоду. Як приклад хочу навести рекомендації щодо початку посівної кампанії озимих культур в цьому році. Всі, хто прислухався до думки харківських вчених, отримали безпроблемні озимі сходи і результат краще, ніж у тих, хто віддав перевагу іншим строкам. У цілому ситуація в даний час сприятлива, будемо розраховувати на хорошу погоду взимку», – заявив губернатор.

У 2013 році молодим підприємцям, які хочуть працювати на селі, почнуть видавати кредити за низькою відсотковою ставкою

Як повідомив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у Харківській області планують створити фонд, який на конкурсній основі відбиратиме проекти з малого бізнесу і фінансуватиме їх за дуже низькою кредитною ставкою. «Головним пріоритетом при відборі на конкурсі пропозицій щодо фінансування малого бізнесу буде створення нових робочих місць. Підхід буде приблизно такий: 50% коштів цього фонду підуть на кредитування проектів, пов'язаних з розвитком міської інфраструктури, інші 50% - на реалізацію проектів у сфері сільського господарства. Мається на увазі переробка сільгосппродукції, організація цікавих видів бізнесу на селі, а це значить створення нових робочих місць, а це нові податки, додаткові можливості. Все це буде для нас дуже важливо, і ми в обов'язковому порядку вже в 2013 році почнемо реалізацію цього проекту. Я думаю, що як мінімум 8-10 млн. грн. - це ті кошти, на які ми можемо спиратися в наступному році. Якщо ми побачимо серйозний ефект для нашої громади і для економіки нашого регіону, ми будемо шукати можливість збільшити суму», - сказав Михайло Добкін.

Одним з досягнень уряду в сільському господарстві є відродження дотації для аграріїв

В ефірі передачі «Від влади до громади» обласного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін розповів, про те, що одним з досягнень уряду в сільському господарстві є відродження дотації для аграріїв. Інформація про дотації є загальнодоступною. «Що стосується відкритості, доступності будь-якої інформації Харківська область, я думаю, одна з лідерів в Україні, - зазначив Михайло Добкін. - Ті люди, які професійно працюють з бюджетними грошима, знають, де отримувати таку інформацію. Перш за все, це офіційний сайт ХОДА, сайти департаментів обласної державної адміністрації та інших структурних підрозділів. Є також районні державні адміністрації, які проводять певну роботу і, повірте, немає сьогодні проблем дізнатися про ті чи інші державні програми, завдяки яким можна отримати бюджетну дотацію за різними видами діяльності».

У Харківській області не було допущено простроченої заборгованості за захищеними статтями бюджету

Сьогодні захищені статті бюджету фінансуються Державним казначейством практично без проблем, але забезпеченість місцевих бюджетів за статтями видатків на делеговані повноваження, в тому числі, і на зарплату бюджетникам, менше, ніж необхідно. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Тому періодично ми змушені оформляти казначейський кредит в тому чи іншому районі Харківської області та практично у всіх містах обласного значення, крім Харкова. Це зрушує терміни своєчасної виплати авансу та заробітної плати, але не виходить за рамки дозволеного. Ми можемо говорити, що періодично виникає поточна заборгованість перед бюджетниками, але простроченої заборгованості допущено не було. Я абсолютно впевнений, що ми найближчим часом зможемо отримати додаткові субвенції для виплати заробітної плати в Харківській області і до кінця року будемо повністю забезпечені фінансовими ресурсами, щоб повністю розрахуватися з усією бюджетною сферою», – зазначив він.

Харківська область обмінялася досвідом у сфері державного управління та запобігання корупції з представниками Китайської Народної Республіки

Сьогодні відбулася зустріч представників Харківської обласної державної адміністрації з делегацією провінції Чжецзян Китайської Народної Республіки. У заході взяли участь директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Леонід Коновалов, заступник директора Департаменту - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов. У ході зустрічі були обговорені питання щодо перспектив співробітництва між Харківською областю та провінцією Чжецзян, а також сторони обмінялись досвідом у сфері державного управління та запобігання корупції.

Сьогодні у Харкові відбувся флешмоб «Стоп насильству!»

Сьогодні на пл. Свободи біля пам'ятника В.І. Леніну відбувся молодіжний флешмоб проти насильства, в якому взяли участь студенти 5 харківських вузів і волонтери. Акція складалася з 4-х коротких стадій, в ході кожної з яких учасники виконували одну дію: на хвилину завмерли, продемонстрували удар агресора, страх жертви і підняли плакати «Стоп насильству!», щоб привернути увагу до цієї актуальної для всієї України проблеми. «Мета цієї акції – звернути увагу громадськості і долучити студентську молодь до проблеми неприпустимості насильства у будь-яких формах. Організацією Об'єднаних Націй виділено 4 найбільш виражені форми насильства: економічне, психологічне, фізичне та сексуальне. Саме проти них сьогодні заперечують наші студенти. Чим більше ми будемо про це говорити, чим більше буде молодь долучатися до подібних акцій, тим менше у нас буде насильства», – зазначила організатор флешмобу, керівник Центру гендерної освіти Харківського національного університету радіоелектроніки Тетяна Коробкіна.

У Харківській області укладено договори на будівництво 71 квартири в рамках програми «Доступне житло»

Міжвідомчою комісією Міністерства регіонального будівництва на території області відібрано 6 багатоквартирних житлових будинків, в яких громадяни можуть у рамках програми «Доступне житло» придбати 594 квартири. Станом на 26 листопада в Харківській області укладено 67 договорів на будівництво 71 квартири загальною площею 3838 кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

531 мешканець Харківщини готовий брати участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

У ході реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла на сьогодні Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву громадянам видано 111 довідок для надання в банк для укладення кредитних договорів. Станом на сьогодні участь в програмі беруть 9 будівельних компаній, кредити видають 7 банків; відібрані для участі в програмі 27 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 2430 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Розпочалась щорічна Міжнародна акція «16 днів проти насильства»

25 листопада 2012 року розпочалась щорічна Міжнародна акція «16 днів проти насильства». Захід був ініційований ще у 1991 році Центром жіночого Глобального Лідерства з метою привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків; активізації партнерства органів державної влади, громадських організацій та всіх соціальних інституцій у проблемі насильства в сім’ї та захисті прав жінок в Україні, проведення інформаційних кампаній та сприяння утвердженню ненасильницької ідеології в українському суспільстві.

У Харкові відбулася акція «Запали свічку», присвячена пам'яті жертв Голодомору

Сьогодні о 16:00 у вікнах будівель Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради та районних адміністрацій запалили свічки з нагоди Дня пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років. Крім цього, загиблих вшановували покладаннями квітів та хвилинами мовчання, а також у пам'ять про жертви голоду в Харкові відбулися панахиди.

Юні журналісти відвідали контактний зоопарк

Сьогодні в рамках занять у Школі юного журналіста учні відвідали контактний зоопарк Харківського благодійного фонду «АВЕК». Там юні кореспонденти змогли помилуватися як на тварин нашої смуги, так і на екзотичних представників фауни: амурських тигрів, південноамериканських носух, північноамериканських лам і полярну вовчицю. «Це чудовий зоопарк, тут з тваринами можна пограти, погладити і погодувати, - поділилася враженнями Анастасія Рохман, учениця Красноградської школи, - і якби я готувала телевізійний сюжет про цей зоопарк, то основний акцент зробила б саме на можливості близького спілкування з природою».

У редакції газети «Слобідський край» відбулося заняття Школи юних журналістів

З сьогоднішнього дня для слухачів Школи юних журналістів розпочалася робота по секціях. Ті з них, хто тяжіє до роботи в друкованих ЗМІ, відвідали редакцію комунальної газети «Слобідський край». Заняття провели головний редактор газети Лариса Гнатченко і її заступник Олена Боженко, які показали журналістам-початківцям редакцію і ознайомили з техпроцесом виготовлення випуску. «Спочатку газета існує у вигляді паперових роздруківок. Макет вивішується на стенді і після кожної коректури редактори дивляться, наскільки правильно зверстаний матеріал, чи цікаво виглядає на шпальті, чи коректно розміщені фотографії. Вносяться необхідні правки, іноді шпальту навіть доводиться переверстувати. Протягом дня шпальти встигають змінитися кілька разів. Без цього газета в друк не здається. Вона проходить через руки редакторів, верстальників та коректорів», – розповіла Лариса Гнатченко.

На обласному телебаченні відбувся кастинг для юних журналістів

Сьогодні в рамках заняття Школи юного журналіста на Харківському обласному державному телебаченні відбувся кастинг слухачів Школи. Уміння тримати себе в кадрі показували 20 дітей. Зокрема, кожен юний журналіст на камеру розповів про себе. За підсумками конкурсу були відібрані 7 майбутніх тележурналістів, які будуть співпрацювати з ХОД ТРК. «Ви вперше сьогодні записувалися у телевізійній студії. На вас було цікаво дивитися. Ми вами пишаємося, але, оскільки це дійсно кастинг, то ми з усією суворістю вас оцінювали. Тому, поки відбір пройшло сім школярів: два хлопчики і п'ять дівчаток. Вони у подальшому будуть співпрацювати з обласним телебаченням. Можливо, в майбутньому до цієї групи ще хтось приєднається», – сказала заступник начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Юлія Бордунова.

Ми повинні пам'ятати ці дати для того, щоб такі події більше не повторювалися. Василь Хома

Біля Хрестів жертвам голодоморів у Парку пам'яті відбулися жалобні заходи вшанування пам'яті загиблих від голоду в 1932-1933 роках. Участь у жалобній церемонії взяли заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, начальник управління внутрішньої політики і зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, представники духовенства, громадських та молодіжних організацій.

На Харківщині вшанували пам'ять жертв Голодомору

Сьогодні в Молодіжному парку біля Пам'ятного знака - Хреста жертвам голодомору, відбулося урочисте покладання квітів, присвячене Дню пам'яті жертв голодоморів. У церемонії брали участь начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко, представники Слобідського козацтва і харків'яни. Урочисту панахиду вів єпископ Харківський і Богодухівський Преосвященніший Владика Лаврентій.

Розпочалися заняття в Школі юного журналіста

Сьогодні о 10.00 розпочалося чергове заняття в Школі юного журналіста. Слухачі школи працюють за трьома напрямками: газетна журналістика, фотожурналістика і тележурналістика. Після занять юні кореспонденти відвідають контактний зоопарк Харківського благодійного фонду «АВЕК».

Сьогодні - День пам’яті жертв голодоморів

Сьогодні Харківщина буде вшановувати пам’ять жертв голодоморів. О 9:00 у Молодіжному парку та об 11:00 у парку Пам'яті (вул. Академіка Павлова, 129/131) відбудеться церемонія вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. та покладання квітів, а о 16:00 розпочнеться акція «Запали свічку». У всіх храмах і молитовних будинках Харківщини відбудуться панахиди в пам'ять про жертви голодоморів. День пам’яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Традиційно, в цей День в державі вшановують пам’ять жертв голодоморів хвилиною мовчання, відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

Події дня

Сьогодні, 24 листопада, об 11:00 у  Парку пам’яті (вул. Академіка Павлова, 129/131) відбудеться Церемонія покладання квітів, присвячена Дню пам’яті жертв голодоморів.

Наступного тижня буде проведена перевірка санітарно-епідеміологічного стану районів області

Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Благоустрій території та прибирання сміття дуже важливий напрямок діяльності голів районів. Для того, щоб досягти результатів, повинна проводитися системна робота. Тому на наступному тижні я об'їду всі райони та міста обласного значення. Перевірю санітарно-епідеміологічний стан населених пунктів, після чого кожному буде дана об'єктивна оцінка», - сказав Валентин Дулуб.

Споживачі Харківської області розрахувалися за надані з початку 2012 року послуги теплопостачання на 104,2%

Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. Рівень розрахунків населення складає 109,9%. Сума заборгованості населення за 2012 рік – 0,7 млн. грн. Установи держбюджету розрахувалися на 98%, сума заборгованості за 2012 рік – 5 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 3,6 млн. грн. Найбільшими боржниками є установи, які фінансуються з державного бюджету і знаходяться у віданні Міністерства оборони – сума заборгованості 3,8 млн. грн. або 76% від загальної суми заборгованості установ держбюджету.

Сума субвенції на погашення різниці в тарифах на послуги теплопостачання для Харківської області може бути збільшена на 519,4 млн. грн.

За попередніми даними, сума субвенції на погашення різниці в тарифах на послуги теплопостачання підприємствам Харківської області буде збільшена на 519,4 млн. грн. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. Станом на 22 листопада на фінансуванні в Мінфіні знаходиться 3 договори на суму 131,4 млн. грн. по 2-м підприємствам області. Всього профінансовано 17 договорів на суму 77,6 млн. грн. по 11-ти підприємствам, в т.ч. ПрАТ «ТЦРП» – 4,3 млн. грн., КП БРР «Балаклійські теплові мережі» – 2,3 млн. грн., ТОВ «КБК» – 3,3 млн. грн., КП «Харківські теплові мережі» – 50,2 млн. грн., Первомайське КП «Тепломережі» – 1,7 млн. грн., КП «Чугуївтепло» – 2,1 млн. грн., КП ТМ Харківського р-ну – 2,8 млн. грн., ХОКП «ДРІТ» – 9,8 млн. грн.

Рівень розрахунків теплопостачальних підприємств Харківської області з НАК «Нафтогаз України» за природний газ, спожитий у 2012 році, становить 63,8%

Станом на 22 листопада рівень розрахунків теплопостачальних підприємств Харківської області з НАК «Нафтогаз України» за природний газ, спожитий у 2012 році, становить 63,8%. Заборгованість за цей період становить 452,2 млн. грн. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. З початку опалювального сезону 2012/2013 рр. теплопостачальні підприємства розрахувалися за газ на 21,1%. Заборгованість теплопостачальних підприємств за газ, спожитий у поточному опалювальному сезоні, складає 172,6 млн. грн.

24 листопада відбудеться чергове заняття в Школі юного журналіста

Завтра, 24 листопада, відбудеться чергове заняття в Школі юного журналіста. Слухачі школи будуть працювати за трьома напрямками: газетна журналістика, фотожурналістика і тележурналістика. Заняття розпочнуться о 10:00. Після занять юні кореспонденти відвідають контактний зоопарк Харківського благодійного фонду «АВЕК».

З початку року в Харківській області зареєстровано 84 ОСББ

З початку року в Харківській області зареєстровано 84 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і станом на 22 листопада всього налічується 620 ОСББ. Для досягнення планових показників Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Харківської області на 2010-2015 роки у 2012 році в області необхідно було створити 193 ОСББ. Рівень виконання річного плану в середньому по області складає 44%. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. В той же час в минулому році за створенням ОСББ Харківська область посіла 2-е місце серед регіонів України. За аналогічний період 2011 року в області було створено 91 ОСББ і рівень виконання плану становив 96%.

У Харківській області будуть відновлені підрозділи місцевої пожежної охорони

З початку року в Харківській області сталося більше 3 тисяч пожеж, під час яких загинуло 145 осіб, а збиток склав майже 40 млн. грн. Про це повідомив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій начальник Головного управління МНС в Харківській області Павло Одарюк. За його словами, одним з основних питань при ліквідації пожеж в сільській місцевості залишається недостатня кількість пожежних підрозділів. Згідно з постановою Кабінету міністрів, необхідно було створити 56 підрозділів місцевої пожежної охорони, але в даний момент функціонує всього 24. Павло Одарюк зазначив, що в тих районах, де такі підрозділи функціонують, менше шкоди і значно менші масштаби пожеж. 

Експлуатація звалищ побутових та промислових відходів повинна вестися відповідно до вимог законодавства

Таку думку висловив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він підкреслив, що все частіше виникає проблема не як прибрати сміття, а куди його вивезти, і це питання потребує якнайшвидшого рішення. За словами начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області Романа Квартенка, в районах області налічується 79 місць розміщення ТПВ, які займають велику площу. У той же час, райдержадміністрації та органи місцевого самоуправління найчастіше надають занижені дані про кількість звалищ, а також відзначаються численні порушення законодавства. Зокрема, звалища є об'єктами підвищеної небезпеки і тому вимагають обов'язкового проходження державної сертифікації, проте висновок експертизи в Харківській області отримали всього 16 об'єктів.

У Харківській області буде розроблена карта санкціонованих та несанкціонованих звалищ

Сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб дав розпорядження Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища, Державній екологічній інспекції та Департаменту ЖКГ ХОДА розробити карту місць складування ТПВ в Харківській області. «Необхідно на основі супутникової зйомки створити карту районів і міст Харківської області із зазначенням санкціонованих та несанкціонованих звалищ – всіх, що є на сьогоднішній день. Вони повинні бути відзначені різними кольорами. Ми повинні мати якісний атлас, на якому можна побачити динаміку – він буде постійно оновлюватися, що дозволить наочно бачити, де додалися нові несанкціоновані звалища, а де вони були ліквідовані», – заявив перший заступник губернатора.

Слід приділити пильну увагу запобіганню техногенної небезпеки на хімічно небезпечних підприємствах області

Як зазначив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, виконанню норм чинного законодавства в галузі запобігання техногенної небезпеки на хімічно небезпечних підприємствах області слід приділити пильну увагу. «Мета у всіх одна. У цьому питанні слід зосередити всі зусилля в одному напрямку – забезпеченні техногенно-екологічної безпеки в Харківській області. Проблемні об'єкти відомі, і всі служби повинні дивитися на це питання одними і тими ж очима. Критерії оцінки діяльності керівників всіх підприємств і організацій на території області повинні бути однаковими. Особливо це стосується хімічно небезпечних об'єктів та підприємств. Необхідно зосередити зусилля на головних проблемах, і виробити єдину позицію», – підкреслив він.

Затверджено перелік потенційно небезпечних об'єктів Харківської області на 2013 рік

Сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій був затверджений список потенційно небезпечних об'єктів Харківської області на 2013 рік, а також об'єктів, які підлягають постійному та обов'язковому обслуговуванню ДАРС і об'єктів, які підлягають обладнанню системами виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у ​​разі їх виявлення на пожежнонебезпечних об'єктах та об'єктах підвищеної небезпеки.

26 листопада 2012 року на площі Свободи відбудеться флешмоб за участі студентів вищих навчальних закладів та волонтерів

26 листопада 2012 року о 15:00 на пл. Свободи (м. Харків) відповідно до Закону України «Про попередження насильству в сім’ї» та з нагоди початку проведення в Харківській області щорічної Міжнародної акції «16 днів проти насильства» Департаментом у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА за підтримки Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда - Україна» проводитиметься молодіжний флешмоб за участі студентів вищих навчальних закладів та волонтерів.

Архів документів