Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Вихованці Шевченківського дитячого будинку-інтернату отримали фрукти та солодощі

Сьогодні, напередодні Міжнародного дня інвалідів, який відзначається 3 грудня, представники управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації відвідали Шевченківський дитячий будинок-інтернат та подарували вихованцям фрукти та солодощі. Як зазначила перший заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, у Харківській області існує 18 закладів для людей з інвалідністю, де на повному державному утриманні знаходиться понад 3 тис. людей.

Зміни в законодавстві могли б вирішити проблему із забезпеченням робочими місцями

Відповідаючи на запитання студентів Харківської національної академії міського господарства, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що однією з проблем в країні є відсутність робочих місць. «Сьогодні у будь-якому куточку Харківської області, де я зустрічаюся з людьми, в першу чергу хочуть одного: створення робочих місць. Якщо подивитися на поточні пропозиції роботодавців, то там є два обмеження: вони не хочуть брати людей без практичного досвіду роботи і не хочуть брати тих, кому залишилося менше 5 років до пенсії», – підкреслив губернатор.

Інвестиційна привабливість Харківської області – продукт тривалої системної роботи

Головний пріоритет влади і основна умова для нормального економічного розвитку Харківської області – її економічна привабливість. Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході зустрічі з викладачами та студентами старших курсів Харківської національної академії міського господарства. «Якщо ми будемо відкриті й цікаві для вітчизняного та іноземного інвестора, то будь-які проекти, які зараз здається неможливим реалізувати, можуть бути втілені в життя. Тому що в основі основ всього лежать фінанси. Інвестиційна привабливість не будується на рівному місці, вона є продуктом системної роботи, яка виконується не один рік», – зазначив губернатор у своєму виступі.

Сьогодні відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

27 листопада відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». Мета – встановлення діалогу з громадськістю з питань дотримання законодавства про державну службу, службу в органах місцевого самоврядування та дотримання в області антикорупційного законодавства. Запитання можна поставити за телефоном (057) 705-16-12 з 16:00 до 17:00. У проведенні заходу візьмуть участь: начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Леонід Коновалов, старший оперуповноважений з особливо важливих справ, підполковник податкової міліції відділу внутрішньої безпеки при ДПС у Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПС України Олександр Скляр та співробітник головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області майор Тетяна Струкова.

Ми побудуємо таку державу, якою будемо пишатися. Михайло Добкін

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з викладачами та студентами старших курсів Харківської національної академії міського господарства. Зустріч була присвячена Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року. «Як будь-який механізм, що працює результативно, міське господарство для успішного розвитку повинно мати чіткі орієнтири. До 2010 року в нашому регіоні, фактично, був відсутній системний документ, який розписував би всі важливі етапи розвитку нашої громади. Вже в квітні 2010 року була зібрана робоча група, яка за досить короткий час розробила «Основи сталого розвитку Харківської області до 2020 року». Цей документ пройшов серйозну перевірку і став основою для іншого робочого документа – "Стратегії сталого розвитку Харківської області"», – заявив у своєму виступі Михайло Добкін.

На площі Свободи – продовольчий ярмарок

Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку ХОДА, з 28 листопада 2012 року в Харкові в сквері за пам’ятником Леніну на площі Свободи з метою наповнення споживчого ринку якісними продовольчими товарами власного виробництва працюватиме ярмарок із продажу сільгосппродукції. В ярмарку візьмуть участь близько 20 виробників сільськогосподарської продукції, які реалізовуватимуть м'ясо свинини та птиці, живу рибу, яйця курячі, олію соняшникову, борошно пшеничне, макаронні вироби та крупи в асортименті, молочну продукцію, овочі та фрукти за цінами нижче середніх по області.

Події дня

Сьогодні, 27 листопада, о 10:15 в Харківській національній академії міського господарства (вул. Революції, 12) розпочнеться зустріч керівництва облдержадміністрації з викладачами та студентами старших курсів академії з питання Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року. О 15:00 у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (вул. Пушкінська, 88) відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців ХІV обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена».

Ми будемо створювати умови для занять спортом для більшої кількості людей

Про це в ефірі передачі «Від влади до громади» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що як голова Харківської обласної федерації футболу буде використовувати всі дані йому Президентом можливості для того, щоб якомога більше популяризувати цю гру. Михайло Добкін зазначив, що головне завдання Обласної федерації футболу - популяризація цього виду спорту серед дітей, молоді. Необхідно дати можливість проявити себе в турнірах обласного та міського рівнів районним командам, організувати футбольні турніри для ветеранів футболу, створити умови для занять футболом тим людям, які мають обмежені фізичні можливості, а також - приділити увагу популяризації жіночого та пляжного футболу. Голова ХОДА також нагадав, що жіночий футбол вже має в Харкові свою історію і серйозні перемоги, і не можна втратити ці здобутки.

Необхідно провести аналіз розробки тих чи інших родовищ у Харківській області

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Ми вважаємо, що держава зобов'язана мати погодження від місцевої влади на всі надра. В першу чергу, там, де видобувається газ, нафта та газовий конденсат. Це питання енергетичної безпеки, зняття колосального навантаження з державного бюджету, який продовжує страждати через невигідні газові контракти. Що стосується комерційних структур, то вони теж повинні бути учасниками ринку. Але, тут я поставив би додаткові умови. Бере будь-яка структура дозвіл на освоєння надр строком на три роки. По закінченню цього часу треба подивитися, що за ці три роки було зроблено. Якщо компанія пробурила свердловини або привела в порядок існуючі, збільшила дебет видобутку газу, вдало розвідала нові родовища, збільшила баланс українського газу, таким потрібно віддавати пріоритет», - сказав Михайло Добкін.

Національне законодавство України дотримується компанією «Shell» в повному обсязі

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Не бачу жодної причини для занепокоєння, тому що крім дотримання всіх норм, в тому числі і екологічних, компанія «Shell» готова фінансувати в регіоні різні соціально-екологічні проблеми, які не вирішувалися роками. Тут, до речі, очевидний дуже соціально відповідальний підхід бізнесу до можливості роботи в Україні», – підкреслив він.

Територіальна громада виконує свої завдання

В ефірі передачі «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що не можна поки говорити про повноцінну адміністративну реформу в Харківському регіоні. Адміністративна реформа була розпочата в центральних органах влади, і поки там не буде поставлена крапка, то реформи на місцях до кінця реалізовані не будуть. «Ми привели у відповідність до вимог, які були чітко прописані у постановах Кабінету Міністрів, структуру обласної державної адміністрації, - сказав голова ХОДА. - Перейменування головних управлінь в департаменти це не просто зміна вивіски. Ми детально проаналізували ефективність діяльності всіх управлінь і провели роботу щодо переформатування всередині кожного департаменту. Були перерозподілені повноваження так, щоб за конкретний напрям відповідав конкретний керівник».

Ми зробимо все можливе, щоб реалізація програми «Питна вода» вирішила проблеми цілого ряду населених пунктів Харківщини. Михайло Добкін

У вересні з державного бюджету було виділено 10 млн. грн. на реалізацію програми «Питна вода», які Харківській області належить освоїти до кінця року в стислі терміни. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Проблема лише в складній тендерній процедурі. Ті терміни, які відводяться на проведення тендеру за законом, можуть призвести до ризиків освоєння цих коштів. Але ми не звикли віддавати назад до бюджету ті гроші, які виділяються на розвиток Харківської області, і намагаємося зробити все від нас залежне і навіть більше, щоб ці кошти були освоєні, і програма «Питна вода», яка фінансується не так, як нам хотілося б, вирішила б проблеми цілого ряду населених пунктів нашого регіону», – підкреслив голова ХОДА.

Ізюмський тепловозоремонтний завод має всі можливості працювати в нормальному режимі

Сьогодні в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської ОДА Михайло Добкін прокоментував питання передачі Ізюмського тепловозоремонтного заводу в управління облдержадміністрації. «Сьогодні доля цього підприємства важлива, в першу чергу, для його колективу. Міністерство інфраструктури не бачило майбутнього цього підприємства. Ми, порадившись з Віце-прем'єр-міністром України Борисом Колесніковим, вирішили ініціювати передачу даного підприємства в управління облдержадміністрації. На підприємстві сьогодні за допомогою тих управлінців, які були нами туди рекомендовані, істотно зменшилася заборгованість із зарплати. Ми бачимо реальну можливість її ліквідувати і сформувати портфель замовлень таким чином, щоб, починаючи з 2013 року, це підприємство залишило максимальну кількість працюючих людей і ті виробничі потужності, які потрібні для роботи. Більш того, є всі можливості щоб завод не нарощував більше борги, а працював в нормальному режимі, заробляв прибуток і виплачував вчасно заробітну плату», - сказав Михайло Добкін.  

У 2013 році з невиплатою зарплати на економічно активних підприємствах буде покінчено

Говорячи в ефірі передачі «Від влади до громади» на обласному радіо про розвиток промисловості в Харківської області, голова ХОДА Михайло Добкін розповів, що завод ім. Малишева має солідний портфель замовлень, і головна проблема - зробити так, щоб виробництво відповідало всім сучасним вимогам. Продукція, яка випускається на заводі, практично не має конкурентів. «На жаль, відновлення всього промислового циклу ускладнюється відсутністю достатньої кількості висококваліфікованих кадрів. Багато людей змушені були звільнитися з підприємства, тривалий час молодь ніхто не готував. Кваліфіковані робочі руки на заводі ім. Малишева дуже потрібні, і від кількості кваліфікованих фахівців буде залежати реалізація всіх тих контрактів, які за допомогою «Укроборонпрому» були укладені», - підкреслив Михайло Добкін.

Сходи озимих знаходяться в доброму стані

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Що стосується залучення інвестицій та інноваційного підходу, то тут наука може давати свої рекомендації і, спираючись на знання наших вчених, підприємці можуть отримувати велику економічну вигоду. Як приклад хочу навести рекомендації щодо початку посівної кампанії озимих культур в цьому році. Всі, хто прислухався до думки харківських вчених, отримали безпроблемні озимі сходи і результат краще, ніж у тих, хто віддав перевагу іншим строкам. У цілому ситуація в даний час сприятлива, будемо розраховувати на хорошу погоду взимку», – заявив губернатор.

У 2013 році молодим підприємцям, які хочуть працювати на селі, почнуть видавати кредити за низькою відсотковою ставкою

Як повідомив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у Харківській області планують створити фонд, який на конкурсній основі відбиратиме проекти з малого бізнесу і фінансуватиме їх за дуже низькою кредитною ставкою. «Головним пріоритетом при відборі на конкурсі пропозицій щодо фінансування малого бізнесу буде створення нових робочих місць. Підхід буде приблизно такий: 50% коштів цього фонду підуть на кредитування проектів, пов'язаних з розвитком міської інфраструктури, інші 50% - на реалізацію проектів у сфері сільського господарства. Мається на увазі переробка сільгосппродукції, організація цікавих видів бізнесу на селі, а це значить створення нових робочих місць, а це нові податки, додаткові можливості. Все це буде для нас дуже важливо, і ми в обов'язковому порядку вже в 2013 році почнемо реалізацію цього проекту. Я думаю, що як мінімум 8-10 млн. грн. - це ті кошти, на які ми можемо спиратися в наступному році. Якщо ми побачимо серйозний ефект для нашої громади і для економіки нашого регіону, ми будемо шукати можливість збільшити суму», - сказав Михайло Добкін.

Одним з досягнень уряду в сільському господарстві є відродження дотації для аграріїв

В ефірі передачі «Від влади до громади» обласного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін розповів, про те, що одним з досягнень уряду в сільському господарстві є відродження дотації для аграріїв. Інформація про дотації є загальнодоступною. «Що стосується відкритості, доступності будь-якої інформації Харківська область, я думаю, одна з лідерів в Україні, - зазначив Михайло Добкін. - Ті люди, які професійно працюють з бюджетними грошима, знають, де отримувати таку інформацію. Перш за все, це офіційний сайт ХОДА, сайти департаментів обласної державної адміністрації та інших структурних підрозділів. Є також районні державні адміністрації, які проводять певну роботу і, повірте, немає сьогодні проблем дізнатися про ті чи інші державні програми, завдяки яким можна отримати бюджетну дотацію за різними видами діяльності».

У Харківській області не було допущено простроченої заборгованості за захищеними статтями бюджету

Сьогодні захищені статті бюджету фінансуються Державним казначейством практично без проблем, але забезпеченість місцевих бюджетів за статтями видатків на делеговані повноваження, в тому числі, і на зарплату бюджетникам, менше, ніж необхідно. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Тому періодично ми змушені оформляти казначейський кредит в тому чи іншому районі Харківської області та практично у всіх містах обласного значення, крім Харкова. Це зрушує терміни своєчасної виплати авансу та заробітної плати, але не виходить за рамки дозволеного. Ми можемо говорити, що періодично виникає поточна заборгованість перед бюджетниками, але простроченої заборгованості допущено не було. Я абсолютно впевнений, що ми найближчим часом зможемо отримати додаткові субвенції для виплати заробітної плати в Харківській області і до кінця року будемо повністю забезпечені фінансовими ресурсами, щоб повністю розрахуватися з усією бюджетною сферою», – зазначив він.

Харківська область обмінялася досвідом у сфері державного управління та запобігання корупції з представниками Китайської Народної Республіки

Сьогодні відбулася зустріч представників Харківської обласної державної адміністрації з делегацією провінції Чжецзян Китайської Народної Республіки. У заході взяли участь директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Леонід Коновалов, заступник директора Департаменту - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов. У ході зустрічі були обговорені питання щодо перспектив співробітництва між Харківською областю та провінцією Чжецзян, а також сторони обмінялись досвідом у сфері державного управління та запобігання корупції.

Сьогодні у Харкові відбувся флешмоб «Стоп насильству!»

Сьогодні на пл. Свободи біля пам'ятника В.І. Леніну відбувся молодіжний флешмоб проти насильства, в якому взяли участь студенти 5 харківських вузів і волонтери. Акція складалася з 4-х коротких стадій, в ході кожної з яких учасники виконували одну дію: на хвилину завмерли, продемонстрували удар агресора, страх жертви і підняли плакати «Стоп насильству!», щоб привернути увагу до цієї актуальної для всієї України проблеми. «Мета цієї акції – звернути увагу громадськості і долучити студентську молодь до проблеми неприпустимості насильства у будь-яких формах. Організацією Об'єднаних Націй виділено 4 найбільш виражені форми насильства: економічне, психологічне, фізичне та сексуальне. Саме проти них сьогодні заперечують наші студенти. Чим більше ми будемо про це говорити, чим більше буде молодь долучатися до подібних акцій, тим менше у нас буде насильства», – зазначила організатор флешмобу, керівник Центру гендерної освіти Харківського національного університету радіоелектроніки Тетяна Коробкіна.

У Харківській області укладено договори на будівництво 71 квартири в рамках програми «Доступне житло»

Міжвідомчою комісією Міністерства регіонального будівництва на території області відібрано 6 багатоквартирних житлових будинків, в яких громадяни можуть у рамках програми «Доступне житло» придбати 594 квартири. Станом на 26 листопада в Харківській області укладено 67 договорів на будівництво 71 квартири загальною площею 3838 кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

531 мешканець Харківщини готовий брати участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

У ході реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла на сьогодні Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву громадянам видано 111 довідок для надання в банк для укладення кредитних договорів. Станом на сьогодні участь в програмі беруть 9 будівельних компаній, кредити видають 7 банків; відібрані для участі в програмі 27 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 2430 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Розпочалась щорічна Міжнародна акція «16 днів проти насильства»

25 листопада 2012 року розпочалась щорічна Міжнародна акція «16 днів проти насильства». Захід був ініційований ще у 1991 році Центром жіночого Глобального Лідерства з метою привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків; активізації партнерства органів державної влади, громадських організацій та всіх соціальних інституцій у проблемі насильства в сім’ї та захисті прав жінок в Україні, проведення інформаційних кампаній та сприяння утвердженню ненасильницької ідеології в українському суспільстві.

У Харкові відбулася акція «Запали свічку», присвячена пам'яті жертв Голодомору

Сьогодні о 16:00 у вікнах будівель Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради та районних адміністрацій запалили свічки з нагоди Дня пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років. Крім цього, загиблих вшановували покладаннями квітів та хвилинами мовчання, а також у пам'ять про жертви голоду в Харкові відбулися панахиди.

Юні журналісти відвідали контактний зоопарк

Сьогодні в рамках занять у Школі юного журналіста учні відвідали контактний зоопарк Харківського благодійного фонду «АВЕК». Там юні кореспонденти змогли помилуватися як на тварин нашої смуги, так і на екзотичних представників фауни: амурських тигрів, південноамериканських носух, північноамериканських лам і полярну вовчицю. «Це чудовий зоопарк, тут з тваринами можна пограти, погладити і погодувати, - поділилася враженнями Анастасія Рохман, учениця Красноградської школи, - і якби я готувала телевізійний сюжет про цей зоопарк, то основний акцент зробила б саме на можливості близького спілкування з природою».

У редакції газети «Слобідський край» відбулося заняття Школи юних журналістів

З сьогоднішнього дня для слухачів Школи юних журналістів розпочалася робота по секціях. Ті з них, хто тяжіє до роботи в друкованих ЗМІ, відвідали редакцію комунальної газети «Слобідський край». Заняття провели головний редактор газети Лариса Гнатченко і її заступник Олена Боженко, які показали журналістам-початківцям редакцію і ознайомили з техпроцесом виготовлення випуску. «Спочатку газета існує у вигляді паперових роздруківок. Макет вивішується на стенді і після кожної коректури редактори дивляться, наскільки правильно зверстаний матеріал, чи цікаво виглядає на шпальті, чи коректно розміщені фотографії. Вносяться необхідні правки, іноді шпальту навіть доводиться переверстувати. Протягом дня шпальти встигають змінитися кілька разів. Без цього газета в друк не здається. Вона проходить через руки редакторів, верстальників та коректорів», – розповіла Лариса Гнатченко.

На обласному телебаченні відбувся кастинг для юних журналістів

Сьогодні в рамках заняття Школи юного журналіста на Харківському обласному державному телебаченні відбувся кастинг слухачів Школи. Уміння тримати себе в кадрі показували 20 дітей. Зокрема, кожен юний журналіст на камеру розповів про себе. За підсумками конкурсу були відібрані 7 майбутніх тележурналістів, які будуть співпрацювати з ХОД ТРК. «Ви вперше сьогодні записувалися у телевізійній студії. На вас було цікаво дивитися. Ми вами пишаємося, але, оскільки це дійсно кастинг, то ми з усією суворістю вас оцінювали. Тому, поки відбір пройшло сім школярів: два хлопчики і п'ять дівчаток. Вони у подальшому будуть співпрацювати з обласним телебаченням. Можливо, в майбутньому до цієї групи ще хтось приєднається», – сказала заступник начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Юлія Бордунова.

Ми повинні пам'ятати ці дати для того, щоб такі події більше не повторювалися. Василь Хома

Біля Хрестів жертвам голодоморів у Парку пам'яті відбулися жалобні заходи вшанування пам'яті загиблих від голоду в 1932-1933 роках. Участь у жалобній церемонії взяли заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, начальник управління внутрішньої політики і зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, представники духовенства, громадських та молодіжних організацій.

На Харківщині вшанували пам'ять жертв Голодомору

Сьогодні в Молодіжному парку біля Пам'ятного знака - Хреста жертвам голодомору, відбулося урочисте покладання квітів, присвячене Дню пам'яті жертв голодоморів. У церемонії брали участь начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко, представники Слобідського козацтва і харків'яни. Урочисту панахиду вів єпископ Харківський і Богодухівський Преосвященніший Владика Лаврентій.

Розпочалися заняття в Школі юного журналіста

Сьогодні о 10.00 розпочалося чергове заняття в Школі юного журналіста. Слухачі школи працюють за трьома напрямками: газетна журналістика, фотожурналістика і тележурналістика. Після занять юні кореспонденти відвідають контактний зоопарк Харківського благодійного фонду «АВЕК».

Архів документів