Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Затверджено перелік потенційно небезпечних об'єктів Харківської області на 2013 рік

Сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій був затверджений список потенційно небезпечних об'єктів Харківської області на 2013 рік, а також об'єктів, які підлягають постійному та обов'язковому обслуговуванню ДАРС і об'єктів, які підлягають обладнанню системами виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у ​​разі їх виявлення на пожежнонебезпечних об'єктах та об'єктах підвищеної небезпеки.

26 листопада 2012 року на площі Свободи відбудеться флешмоб за участі студентів вищих навчальних закладів та волонтерів

26 листопада 2012 року о 15:00 на пл. Свободи (м. Харків) відповідно до Закону України «Про попередження насильству в сім’ї» та з нагоди початку проведення в Харківській області щорічної Міжнародної акції «16 днів проти насильства» Департаментом у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА за підтримки Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда - Україна» проводитиметься молодіжний флешмоб за участі студентів вищих навчальних закладів та волонтерів.

Харківщина прощається з Героєм Радянського Союзу Сергієм Остащенком

Сьогодні в центральному холі Харківського університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба відбулася громадянська панахида за Героєм Радянського Союзу, Почесним громадянином Харківської області, Почесним громадянином міста Харкова, головою Харківського обласного комітету Міжнародного українського союзу ветеранів війни Сергієм Остащенком. Співчуття рідним і близьким Сергія Михайловича Остащенка висловив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов та Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Відкрито нову будівлю Харківського апеляційного господарського суду

Сьогодні за адресою пр. Правди, 13 відбулася урочиста церемонія відкриття нової будівлі Харківського апеляційного господарського суду. В урочистостях взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Вищого господарського суду України Віктор Татьков, голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк, голова Харківського апеляційного господарського суду Василь Кухар.

На розгляд комісії Конкурсу мікрокредитування суб'єктів малого підприємництва надійшли бізнес-плани на загальну суму більше 594 тис. грн.

Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва підбиває підсумок Конкурсу мікрокредитування суб'єктів малого підприємництва, який проходив з 1 жовтня по 15 листопада 2012 року. У цьому році завдяки внесеним змінам в умови для участі в Конкурсі аудиторія охочих реалізувати свої мікропроекти розширилася. Зміни торкнулися розміру мінімального порогу видачі кредиту. Якщо в 2011 році кредити видавалися на суму від 100 тис.грн. до 200 тис.грн., то в поточному році - від 25 тис.грн. до 200 тис.грн. За словами директора Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Оксани Колісник, даний Конкурс викликав серед підприємців зацікавленість і бажання брати участь. Але, на жаль, у деяких з них виникли труднощі з правильністю оформлення і складання необхідної документації.

Події дня

Сьогодні, 23 листопада, об 11:00 за адресою: проспект Правди, 13 відбудеться відкриття нової будівлі Харківського апеляційного господарського суду і конференція суддів господарських судов України; об 11:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з порядком денним: 1. Виконання норм чинного законодавства в галузі запобігання техногенної небезпеки на хімічно-небезпечних підприємствах області. 2. Дотримання вимог законодавства в ході експлуатації звалищ побутових та промислових відходів в області. 3. Протипожежний захист сільської місцевості. Створення та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони. 4. Затвердження переліків: - потенційно-небезпечних об’єктів Харківської області на 2013 рік; - об’єктів, що підлягають постійному та обов’язковому обслуговуванню ДАРС; - об’єктів, які підлягають обладнанню системами виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у випадках їх виявлення на ПНО та ОПН; о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Підбиття підсумків щодо виконання Плану створення об`єднань співвласників багатоквартирних будинків. 2. Про хід виконання заходів газифікації населених пунктів області в 2012 році. 3. Про стан та розвиток природно-заповідного фонду Харківської області.

Багато добрих справ не буває. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін нагороджений пам'ятним знаком роботи всесвітньо відомого майстра Франка Мейслера за допомогу та підтримку у реалізації програм і проектів Міжнародного благодійного фонду Олександра Фельдмана. «Багато добрих справ не буває, їх завжди мало. У залі зібралися люди, які так чи інакше пов'язані з життям Фонду Олександра Борисовича Фельдмана. Фонд прожив чимале життя, але ще не виконав усіх своїх функцій. Ми бажаємо, щоб у майбутньому «Турнір тисячі команд» отримав нове дихання, щоб ті, хто звертається до вас за допомогою, разом з вирішенням проблеми отримали і розуміння того, що в житті є люди, які готові дарувати добро», – зазначив у своєму виступі голова ХОДА.

Головне завдання бригад екстреної допомоги – мінімізація часу приїзду до пацієнта

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма ознайомився з роботою служби швидкої медичної допомоги в Дергачівському районі. Як розповів головний лікар центральної районної лікарні Дмитро Дончак, район обслуговує 9 автомобілів швидкої допомоги. На території району створені точки дислокації автомобілів, що дозволяє зменшити час приїзду на виклик. «Подібним чином буде організована робота у всіх районах області. Згідно із законом про екстрену медичну допомогу, який вступить в дію з 1 січня 2013 року, час приїзду бригади лікарів до пацієнта на території районів має становити не більше 20 хвилин. З метою досягнення такого показника весь автотранспорт буде розбитий на 2 частини: одна частина буде обслуговувати районний центр, інша частина – територію району. Заступаючи на зміну, вони будуть переїжджати на дислокацію в амбулаторії, які розташовані в різних частинах району. Таким чином ми намагаємося добитися часу приїзду «швидкої» не більше 20 хвилин. Думаю, це цілком реально. Без сумніву, це буде потребувати часу та зусиль, але я переконаний, що протягом року ця система запрацює надійно», - підкреслив Ігор Шурма.

Завершується перший етап переоснащення міжрайонних медичних центрів

У Харківській області вже реконструйовано 10 операційних блоків міжрайонних медичних центрів і 1 притрасової лікарні в Ізюмському районі. Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, через 2–3 тижні відкриттям оперблоку Богодухівської центральної лікарні буде закінчено перший етап переоснащення. «На другому етапі ми будемо напрацьовувати питання матеріально-технічної бази палат інтенсивної терапії і пологових відділень. Це той стандарт, який ми хочемо запровадити на території Харківської області. Якість ремонту, кондиціювання повітря, освітлення, підведення кисню, операційні столи, оснащення, які є сьогодні в центральних районних лікарнях, абсолютно не поступаються тому, що ми зробили у 2011-2012 роках в обласній клінічній лікарні, де функціонує 8 операційних, обласній травматології на 6 оперблоків і госпіталі інвалідів – 2 операційних», – зазначив заступник губернатора.

В Дергачівському міжрайонному медичному центрі відкрито реконструйований операційний блок

Сьогодні відбулася церемонія відкриття реконструйованого операційного блоку Дергачівської центральної районної лікарні, яка входить до системи міжрайонних медичних центрів області. Участь у заході взяли заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та голова Дергачівської райдержадміністрації Віталій Алексейчук. «Наші лікарі в усіх районах Слобожанщини в силу матеріального стану обладнання і лікарень роблять практично неможливі речі. Створення сучасного операційного блоку дає їм можливість реалізувати свій потенціал, проводити планові операції за участю фахівців 3 рівня, тобто представників обласних клінічних лікарень, а також запрошувати фахівців інститутів академії медичних наук. Умови для цього сьогодні є», – зазначив Ігор Шурма.

Михайло Добкін вручив почесні нагороди працівникам сільського господарства Харківської області

Сьогодні з нагоди Дня працівників сільського господарства найкращі аграрії області були відзначені почесними нагородами. Ордени, подяку Кабінету Міністрів України та відзнаки «Слобожанська слава» вручили голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов. «Сьогодні у цьому залі сидить багато ветеранів, які свого часу робили все можливе для того, щоб і Україна, і Харківська область були європейською та світовою житницею. Я думаю, що те покоління, яке сьогодні взяло повну відповідальність на себе, має чітко розуміти: нашим ветеранам за вас не соромно», – зазначив у своїй промові губернатор.

Ізюмський тепловозоремонтний завод перейде в управління Харківської облдержадміністрації

Про це сьогодні під час брифінгу перед початком IV бізнес-форуму «Бізнес і влада - ефективна співпраця» з питання «Інновації в промисловість Харківської області. Проблеми і механізми впровадження» повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. «Зараз завод знаходиться в управлінні Міністерства інфраструктури. Ізюмський тепловозоремонтний завод - відкрите акціонерне товариство, тому мова йде про передачу в управління облдержадміністрації державного пакета акцій. Цей пакет просто перейде з однієї держструктури в іншу, але управління буде ефективніше, оскільки на місцевому рівні простіше допомагати заводу», - сказав заступник губернатора області.

Харківщина святкує День працівників сільського господарства

Сьогодні відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства, в яких взяли участь аграрії Харківщини, голови райдержадміністрацій та керівники сільських господарств області. З професійним святом їх привітали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов. «Мені випала велика честь привітати з професійним святом людей, праця яких дозволяє в ці складні для України і багатьох європейських країн часи долати ті перешкоди, які постають перед нами кожен рік. Незважаючи на несприятливу погоду, складності фінансової системи і безліч причин, які для інших галузей економіки виявилися непереборним бар'єром, праця хліборобів дозволяє нашому регіону котрий рік поспіль бути в 5-ці областей за валовим збором зерна. Незважаючи на складну кон'юнктуру ринку, Харківська область сьогодні перебуває на 1 місці за темпами зростання виробництва молока. Зроблено ривок у тваринницькій галузі – наводиться порядок і вибудовується чітка система, яка дозволяє перетворити її із збиткової на прибуткову», – зазначив у привітальній промові Михайло Добкін.

У світовій системі розподілу праці Харківська область хоче займати позицію не споживача, а виробника

Про це сьогодні під час IV бізнес-форуму «Бізнес і влада – ефективне співробітництво» з питання «Інновації у промисловість Харківської області. Проблеми та механізми впровадження» сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. «У світовій системі розподілу праці Харківська область хоче займати позицію не споживача, а виробника. Тому для Харківського регіону питання, пов’язане з розвитком високотехнологічного виробництва продукції з високою доданою вартістю, дуже важливе. А висока додана вартість без інтелектуальної власності, без можливості трансферу технологій, коли актуальна наукова думка швидко переноситься на серійне виробництво, не може стати центром прибутку», - підкреслив Андрій Моченков.

У Шевченківській центральній районній лікарні відкрито новий фізіотерапевтичний кабінет

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь у церемонії відкриття нового фізіотерапевтичного кабінету у Шевченківській центральній районній лікарні. Новий кабінет оснащений 8 сучасними апаратами: ультразвуковий інгалятор, опромінювач ртутно-кварцевий, магніто-ІЧ-лазерний терапевтичний апарат, апарат для гальванізації та електрофорезу, апарат ультразвукової терапії та ін. Загальна вартість обладнання складає 69,09 тис.грн. Воно було придбано за рахунок субвенції з державного бюджету.

Рівень розрахунків споживачів області за надані протягом 2012 року послуги водопостачання та водовідведення склав 96,5%

Станом на 22 листопада рівень розрахунків споживачів області за надані протягом 2012 року послуги водопостачання та водовідведення склав 96,5%, у т.ч. населення – 97,3%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 94,9%, з місцевих бюджетів – 96,3%, інших споживачів – 95,2%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення склала 9,2 млн.грн. (м. Харків – 6,1 млн.грн.), установ, які фінансуються з місцевих бюджетів – 1,4 млн.грн. (м. Харків – 1,3 млн.грн.), установ, які фінансуються з державного бюджету, – 2,4 млн.грн. (м. Харків – 2,2 млн.грн.), госпрозрахункових споживачів – 9,7 млн.грн. (м. Харків – 9,6 млн.грн.).

ЄБРР презентує в Харкові Програму ділових консультаційних послуг для представників малого та середнього бізнесу

4 грудня Європейський банк реконструкції і розвитку планує провести в Харкові презентацію Програми ділових консультаційних послуг для представників малого та середнього бізнесу. Програма ділових консультаційних послуг “Business Advisory Services” ЄБРР сприяє сталому розвитку малого та середнього бізнесу в Україні шляхом надання допомоги для залучення професійних консультантів, забезпечення співфінансування консалтингових проектів та інформаційної підтримки для досягнення конкретних цілей розвитку підприємств.

Споживачі Харківської області на 104,2% розрахувались за послуги теплопостачання, отримані протягом поточного року

Станом на 22 листопада рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2012 року послуги теплопостачання склав 104,2%, у т.ч. населення – 109,9%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 98,0%, з місцевих бюджетів – 90,4%, інших споживачів – 107,1%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги теплопостачання склала 0,7 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 48,4 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 47,2 млн. грн., установ, які фінансуються з державного бюджету, – 5,0 млн.грн., в т.ч. м. Харків – 3,6 млн.грн.

Оголошено конкурсний відбір претендентів на стажування в Німеччині

Харківська регіональна робоча група Міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва (РРГ МЦПК) повідомляє, що в рамках Програми перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива» Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 3–7.12.2012 планує проведення конкурсного відбору претендентів на стажування в Німеччині. Прийом документів здійснюється до 28.11.2012 Секретаріатом Харківської регіональної робочої групи Міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва за адресою: 61022, м. Харків, пл. Свободи, 5, Держпром, 7 під’їзд, 3 поверх, кімната 316 а, тел.: (057) 705-10-30. Більш докладно з умовами можна ознайомитися тут.

Світлій пам’яті Сергія Михайловича Остащенка

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом повідомляє, що 22 листопада 2012 року на 89-му році життя помер Герой Радянського Союзу, Почесний громадянин Харківської області, Почесний громадянин м. Харкова, голова Харківського обласного комітету Міжнародної української спілки ветеранів війни Остащенко Сергій Михайлович.

На Харківщині сьогодні завершується призовна кампанія «Осінь-2012»

Сьогодні у Харківському обласному військовому комісаріаті Територіального управління «Північ» відбудеться відправка останньої команди з 55 юнаків до армії в рамках призовної кампанії «Осінь-2012». У 2012 році військкомати Харківщини повинні відправити в армію 1800 юнаків, з них 800 – в період осіннього призову. 65% з них поповнять лави Збройних Сил України: 348 - стануть солдатами Сухопутних військ, 114 хлопців виконуватимуть службові обов’язки у Повітряних Силах, 63 юнакам пощастить стати військовими моряками.

Завтра відбудеться прощання з Анатолієм Дуленко

Прощання з Дуленком Анатолієм Леонідовичем відбудеться 23.11.2012 з 11:00 до 12:00 у комунальному закладі культури «Центр культури Київського району» м. Харкова (колишній БК зв’язку), за адресою: м. Харків, вул. Скрипника, 7. Панахида і похорон Анатолія Дуленка розпочнуться о 12:30 на міському цвинтарі №12 (сел. Жихар).

Події дня

Сьогодні, 22 листопада, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) розпочнеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Впровадження нових державних стандартів професійно-технічної освіти»; о 13:00 у Палаці студентів Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого (вул. Пушкінська, 88) розпочнуться урочистості з нагоди святкування Дня працівників сільського господарства.

Школярам Харківщини почали викладати польську мову

Сьогодні в рамках підписаної п’ятисторонньої угоди про співпрацю між Генеральним Консульством Республіки Польща в м. Харкові, Харківським національним університетом ім. В.Н. Каразіна, Українсько-польським академічним центром науки та культури ХНУ ім. В.Н. Каразіна, Пісочинським колегіумом та Харківською районною радою у колегіумі відбувся перший урок польської мови. Відкрив урок Генеральний консул Республіки Польща в м. Харкові Ян Гранат, а допомагали йому студенти-стажери з філологічного факультету Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, які вивчають польську мову.

Харківська облдержадміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація зі скорботою повідомляє про смерть Анатолія Леонідовича Дуленко і висловлює співчуття дружині, Валентині Миколаївні, і близьким Анатолія Леонідовича. Вдячну пам'ять про Анатолія Леонідовича зберігають всі, хто його знав. Сумуємо разом з вами.

В Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» триває традиційний Тиждень української культури

19 – 23 листопада в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» триває традиційний Тиждень української культури. У його рамках відбувся «круглий стіл» «Прозовий доробок Т. Шевченка», присвячений 200-річчю від дня народження поета, перегляд і обговорення фільму «Вавілон-ХХ», конкурс власних літературних творів серед студентів, конкурс виразного читання для учнів 2-4-х класів та дегустація страв української кухні.

Харківщина – лідер рейтингу конкурентоспроможності регіонів України

У «Рейтингу конкурентоспроможності регіонів України», який є партнерським проектом Фонду «Ефективне управління» і Всесвітнього економічного форуму, в поточному році Харківська область посіла друге місце, поліпшивши торішній результат на одну позицію, а показник 2010 року – на п'ять. Про це сьогодні повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

На Харківщині постійно підвищується рівень надання медичної допомоги у сільській місцевості

В Харківській області на сьогоднішній день 229 лікарських амбулаторій, переважна більшість – з денним стаціонаром на 2 – 5 ліжок. Також функціонує 510 ФАПів, які на 90% укомплектовані середнім медичним персоналом. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, у будь-якому куточку області можна отримати медичну допомогу. В селі це фельдшерсько-акушерський пункт, в районному центрі – центральна районна лікарня. Проміжна ланка між ними – сільська лікарська амбулаторія, яка може бути з денним стаціонаром. В обласному центрі знаходяться в основному медичні заклади, які надають найбільш складний, третій рівень медичної допомоги, і найвищий, найбільш професійний четвертий рівень – інститути академії медичних наук.

У Харківської області щеплено проти грипу більше 3,3 тис. осіб

Про це розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма в ефірі програми «Ранковий ексклюзив». Він зазначив, що на 2012-2013 рік зареєстровані і дозволені до застосування 5 вакцин проти грипу, а саме: дві французькі, одна українська, одна німецька, одна голландська. Вакцини вже поступили у роздрібний продаж, люди можуть купити їх і звернутися у будь-який лікувальний заклад чи до приватних кабінетів і там провести щеплення.   

Показник захворюваності на грип в області нижчий від епідпорогу у 2,5 рази

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. За його словами, 2012 рік абсолютно не буде відрізнятися від інших. Це означає, що грип був, є і буде. «Мова йде про те, чи готові ми протистояти циркуляції вірусів. Теорія сьогодні говорить про те, що в епідеміологічному сезоні 2012 – 2013 року прогнозується циркуляція вірусів грипу H3N2. На сьогоднішній день на 10 тисяч людей фактично 15 хворих. 63% від цієї кількості хворих припадає на дітей. Цей показник нижчий від епідеміологічного порогу фактично у 2,5 рази», - сказав віце-губернатор.

Архів документів