Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харків був єдиним нестоличним містом, якому центральне телебачення довіряло готувати «Новорічний вогник». Жанна Чайкіна

Про це в рамках традиційної зустрічі «Чай з губернатором» сказала один з ветеранів харківського обласного телебачення Жанна Чайкіна. «Зараз, коли дивишся на абсолютно божевільний монтаж, дивуєшся. Адже у нас не було такого. У часи зародження телебачення у нас були скромніші мрії. Наприклад, замість трьох камер нам хотілося чотири. А це вже було недоступне. Проте ми і з трьома камерами поралися непогано. Коли ми виходили в ефір з «Новорічним вогником», яких було всього 4 на весь Радянський Союз, то з усього Союзу отримували телеграми зі словами: «Молодці харків'яни». Харків був єдиним нестоличним містом, якому центральне телебачення довіряло готувати «Новорічні вогники», - сказала Жанна Чайкіна.

Михайло Добкін привітав працівників телебачення, радіо та зв'язку з їх професійним святом

В ході традиційної зустрічі «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін привітав ветеранів харківського радіо і телебачення з їх професійним святом. «Професійне свято для вас має особливе значення, тому що ви це свято фактично створювали власноруч – своїм талантом, умінням, творчим підходом і терпінням. Всі найбільш вдалі ваші проекти сьогодні вивчають студенти, все, що ви придумали, є прикладом творчого підходу або нестандартного рішення, а всі вдалі передачі Харківського обласного телебачення та радіо ґрунтуються на ваших досягненнях», – з такими словами голова області звернувся до піонерів Харківської телерадіокомпанії.

Телебачення виховувало Харків і підвищувало його культуру

Перший диктор Харківського телебачення Зоя Каткова в рамках проекту «Чай з губернатором» подякувала голові ХОДА Михайлу Добкіну за запрошення та можливість зустрітися з колегами. «Я щаслива, що працювала в перших рядах Харківського телебачення. Ми знайомили харків'ян з чудовими, цікавими людьми, в нашій студії були прекрасні вчені, передові робітники, дивовижні актори. Ми кожен день відкривали для себе щось нове, захоплююче, цікаве і розповідали про це людям. Телебачення виховувало і робило культурним наше місто», – зазначила вона.

Події дня

Сьогодні, 16 листопада, о 13:00 за адресою вул. 23 Серпня, 71 відбудеться конференція Харківської обласної федерації футболу о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про основні підходи до формування місцевих бюджетів по галузі освіти» о 15:00 в Лазуровому залі кінотеатру ім. Довженка (вул. 23 Серпня, 61) відбудеться творча зустріч з актором фільму «Тореадори з Васюківки» Олександром Бартеньєвим і ретроспектива фільму до Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку в рамках проекту «Харьковская сирень PS» о 15:00 в обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) розпочнеться літературно-творчий вечір, присвячений 155-й річниці з дня народження відомого історика і громадського діяча Дмитра Багалія о 17:45 Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) відзначить Міжнародний день студентів

Харківські аграрії взяли участь у святкуванні Дня сільського господарства в Києві

Сьогодні делегація аграріїв Харківщини на чолі з директором Департаменту АПР ХОДА Віталієм Пановим взяла участь в урочистостях з нагоди професійного свята – Дня працівників сільського господарства, які відбулися в національному палаці «Україна» (м.Київ). З вітальним словом до трударів села звернувся Президент України Віктор Янукович. Він зазначив, що цьогорічні природні та економічні труднощі не стали на заваді українським селянам – розмір врожаю прогнозується на рівні близько 46 млн. тонн зерна, а це третій результат за роки незалежності України.

В ефірі «Чай з губернатором»

Сьогодні о 17:00 на ХОД ТРК і о 21:45 на «7 каналі» вийде телеверсія зустрічі в форматі «Чай з губернатором» голови ХОДА Михайла Добкіна з легендарними харківськими журналістами, які стали піонерами не тільки харківського, а й українського теле- і радіомовлення.

Рівень розрахунків споживачів області за надані протягом 2012 року послуги водопостачання та водовідведення склав 94%

Станом на 15 листопада рівень розрахунків споживачів області за надані протягом 2012 року послуги водопостачання та водовідведення склав 94%, у т.ч. населення – 95%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 92,5%, з місцевих бюджетів – 95,4%, інших споживачів – 91,8%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення склала 17,1 млн. грн. (м. Харків – 13,2 млн. грн.), установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 1,7 млн. грн. (м. Харків – 1,6 млн. грн.), установ, які фінансуються з державного бюджету, – 3,6 млн. грн. (м. Харків – 3,2 млн. грн.), госпрозрахункових споживачів – 16,6 млн. грн. (м. Харків – 16,4 млн. грн.)

Аграрії Харківщини відзначені державними нагородами

Президент України підписав Указ № 636/2012 про відзначення державними нагородами України працівників агропромислового комплексу.   За значний особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва, вагомі трудові досягнення, багаторічну самовіддану працю та з нагоди Дня працівників сільського господарства нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня тракторист-машиніст сільськогосподарського підприємства товариства «Агрома» Володимир Стариков, відзначені орденом княгині Ольги ІІІ ступеня голова фермерського господарства «Веселе» Зінаїда Каверзіна та доярка акціонерного товариства «Агрокомбінат «Слобожанський» Людмила Качинська.  

Багатоквартирні будинки в Харківській області буде облаштовано лічильниками води та теплової енергії

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, Департаментом житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА була проведена робота з обстеження технічного стану приміщень, у яких планується встановити прилади обліку та надано пропозиції до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ. Харківській області з державного бюджету виділено кошти в сумі 10,69 млн. грн.

Харківська область отримала 2 млн. 358 тис. грн. на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування гіпертонічної хвороби

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, на Харківщині проведено перерозподіл коштів субвенції з державного бюджету на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування гіпертонічної хвороби. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на сесії обласної ради. «Харківська область отримала на ці потреби 2 мільйони 358 тисяч гривень до кінця року. З метою спрощення системи повернення грошей аптекам розподіл коштів по всіх містах і районних центрах здійснено пропорційно до кількості хворих. В регіоні зареєстровано 640 тис. 58 хворих на гіпертонічну хворобу», - повідомив заступник голови області.

Споживачі Харківської області на 99,3% розрахувались за послуги теплопостачання, отримані протягом поточного року

Станом на 15 листопада рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2012 року послуги теплопостачання склав 99,3%, у т.ч. населення – 101,2%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 92,9%, з місцевих бюджетів – 88,7%, інших споживачів – 107,6%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, заборгованість населення за послуги теплопостачання, надані в 2012 році, склала 0,3 млн.грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 54,6 млн.грн., в т.ч. м. Харків – 54,3 млн.грн., установ, які фінансуються з державного бюджету, – 17,3 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 15,7 млн. грн.

Програма «Доступне житло» набуває все більшої популярності серед жителів Харківської області

Як зазначив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, програма «Доступне житло» набуває все більшої популярності серед жителів Харківської області. Станом на 15 листопада укладено 61 договір на будівництво 64 квартир, загальною площею житла 3466 кв. м. В рамках підготовки до реалізації другого етапу Програми «Доступне житло» на території Харківської області визначено 16 земельних ділянок, які можливо використовувати під будівництво доступного житла. З них 3 земельні ділянки повністю забезпечені інженерними комунікаціями, 13 ділянок мають можливість до безперешкодного підключення до існуючих мереж.

До кінця року в медичних закладах області планується додатково провести ряд ремонтних робіт та закупити обладнання

Сьогодні на сесії обласної ради було проведено перерозподіл коштів, передбачених на фінансування галузі охорони здоров’я Харківщини. Зокрема, як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, завдяки перерозподілу коштів буде створено та обладнано робочі місця для працівників КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги». Крім того, будуть придбані лампи для операційних Обласної травматологічної лікарні; компресори для дихального обладнання Обласної дитячої лікарні №1 та Обласного перинатального центру; кисень та медикаменти для Обласної клінічної лікарні та Регіонального перинатального центру. Збільшуються видатки на проведення гемодіалізу в Обласному центрі урології та нефрології; на харчування та лікування дітей в Обласному центрі боротьби з ВІЛ/СНІД, а також пацієнтів Обласного протитуберкульозного диспансеру №5 в м. Куп’янськ.

Керамісти різних поколінь представлять свої роботи у Харкові

20 листопада о 16.00 у Обласному центрі культури і мистецтв (вул.Пушкінська, 62) відбудеться відкриття виставки «Яскраві миті творчості». На ній будуть представлені роботи метрів керамічного мистецтва: Лариси Антонової, Олександра Андрієнка, Юрія Пяниди, що працювали в період розквіту керамічної промисловості Радянського Союзу, та митців нового покоління: Вікторії Бойко, Олександра Жовновського, Олександра Мірошниченка.

На Харківщині створено Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей

На базі Обласного притулку для дітей створено Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей. За відповідне рішення сьогодні в ході пленарного засідання проголосували депутати Харківської обласної ради. Як зазначив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, перепрофілювання притулку надає ряд переваг. «Відповідно до положення про обласний центр збільшується термін перебування дитини з 90 днів до 270 і збільшується фінансування на перебування однієї дитини на 7 тисяч гривень на цей період. 90 днів за старою системою – це недостатній час для забезпечення реабілітації дитини і повернення її в сім’ю. Дуже часто буває так, що ті діти, які потрапили до притулку, повертаються знов на вулицю, бо вони не готові до повернення в родину», - зазначив Ігор Шурма.

У Харківській області створено комунальне підприємство «Профдезінфекція»

Сьогодні на сесії обласної ради депутати ухвалили рішення про створення комунального підприємства «Профдезінфекція», яке сприятиме створенню та реалізації в регіоні єдиної системи комплексних дезінфекційних заходів на засадах єдиної регіональної стратегії профілактики інфекційних хвороб та боротьби з ними.

«Народна українська академія» відзначить Міжнародний день студентів

16 листопада о 17:45 Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» відзначає Міжнародний день студентів. У святкуваннях візьмуть участь студенти з Росії, Туреччини, Туркменістану, Казахстану та Вірменії, випускники НУА різних років. Влітку 2012 року понад 200 студентів працювали в дитячих оздоровчих таборах Криму, проходили практику в Греції, США, Франції, Туреччині, Німеччині, Індії та Фінляндії. Тому під час свята студенти не тільки отримуватимуть грамоти та нагороди, але і відзвітують про роботу в третьому трудовому семестрі.

Затверджені зміни до бюджету Харківської області

Сьогодні в ході сесії обласної ради були затверджені зміни до бюджету Харківської області. Зокрема, затверджена додаткова субвенція з державного бюджету на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, а також тимчасової державної допомоги дітям в сумі 96 млн. 171 тис. грн. Виділена додаткова дотація на підвищення рівня матеріального забезпечення інвалідів І та II групи в сумі 1 млн. 366 тис. грн. Додатково 250 тис. грн. коштів виділено на виконання програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина».

Затверджена обласна цільова Програма сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки

В ході пленарного засідання XVII сесії Харківської обласної ради VI скликання затверджено обласну цільову Програму сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012 – 2015 роки. Як нагадав голова облради Сергій Чернов, навесні депутати ухвалили концепцію сприяння розвитку громадянського суспільства, після чого спільно з громадськими організаціями, політичними партіями, територіальними громадами була розроблена програма.

Вручені обласні нагороди з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку

Сьогодні в ході пленарного засідання XVII сесії Харківської обласної ради VI скликання голова облради Сергій Чернов вручив ряд почесних нагород. Зокрема, за вагомий внесок у впровадження новітніх інформаційних технологій, сумлінну працю та з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку грамотою Харківської обласної ради нагороджено редактора творчої групи «Служба інформаційного мовлення» ХОД ТРК Ігоря Пятуху та заступника директора ТОВ «Укррадінвест» Олексія Сальникова.

Події дня

Сьогодні, 15 листопада, о 10:00  у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх)  відбудеться пленарне засідання XVII сесії Харківської обласної ради VI скликання;   о 18:00 у Північному корпусі ХНУ ім. В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 6, 4 поверх) відбудеться відкриття виставки "Правда і пам'ять. Катинський злочин".

«Харьковская сирень» заново відкриває імена відомих земляків

Як повідомила в ефірі обласного радіо співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, в рамках V кінофестивалю «Харьковская сирень» планується відкрити меморіальну дошку засновнику Одеської кіностудії, харків'янину Дмитру Харитонову. Вона буде встановлена на будинку по вул. Сумській, де Харитонов жив і мав майстерню. «Також готується до друку книга про Дмитра Харитонова, це блискуче видання з великою кількістю фотографій, і я дуже вдячна кінознавцю Володимиру Міславському за його пошукову роботу. Крім яскравої обкладинки нашого кінофесту, він унікальний в тому сенсі, що ми єдині ведемо активну пошукову діяльність в архівах за різною тематикою. Ми заново відкриваємо імена наших відомих земляків і повертаємо їх широкій громадськості. Дмитро Харитонов – це ще одне ім’я», – зазначила Вікторія Маренич.

Гості кінофестивалю «Харьковская сирень» побачать фільм про Мішель Мерсьє

Виконавиця ролі Анжеліки в екранізації серії історичних романів Анн і Сержа Голон Мішель Мерсьє готова зустрітися із глядачами і гостями V Міжнародного фестивалю «Харьковская сирень». Це підтвердила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА – співголова оргкомітету кінофестивалю Вікторія Маренич. «Про неї французький канал відзняв блискучий 50-хвилинний фільм, і ми отримали право його показати в рамках творчої зустрічі із цією кіноактрисою. На сьогоднішній день Мішель Мерсьє надзвичайно популярна і затребувана у Франції, і, я впевнена, її пам’ятають і люблять у нас», – зазначила співголова оргкомітету.

В ході V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде презентовано чергову книгу Мілен Демонжо

Про це повідомила в ефірі обласного радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА – співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Ми переклали останню книгу французької актриси Мілен Демонжо, Почесного президента нашого кінофестивалю, в якій розповідається про її зустрічі і роботи з різними французькими кіноакторами під час її довготривалого творчого життя. Книга написана в дуже невимушеній манері. Мілен Демонжо взагалі дуже добре пише. Ми отримали дозвіл на переклад і видання цієї книги, і плануємо представити її на V Міжнародному кінофестивалі», – зазначила вона.

«Локомотив» зробив перший крок до 1/4 Кубка європейського клубного волейбольного турніру

13 листопада в першому матчі 1/8 фіналу європейського клубного волейбольного турніру харківський «Локомотив» з рахунком 2:3 обіграв десятикратного чемпіона Франції AS Cannes. Про те, що харків'янам дістався непростий суперник, говорять факти. «Канн» є десятикратним чемпіоном Франції, семиразовий володар Кубка країни і переможцем Кубка Європи в командних видах спорту. Гра у відповідь відбудеться 21 листопада в Харкові. Початок матчу о 18:00.

Михайло Добкін зустрівся з піонерами харківського теле-і радіомовлення

Сьогодні, напередодні Дня працівника радіо, телебачення та зв'язку голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у форматі проекту «Чай з губернатором» зустрівся з легендарними харківськими журналістами, які стали піонерами не тільки харківського, а й українського теле-і радіомовлення. Зокрема, голова ХОДА поспілкувався з такими ветеранами Харківської обласної телерадіокомпанії, як Зоя Каткова, Жанна Чайкіна, Арчіл Самчкуашвілі, Світлана Брук, Лора Станкова, Юрій Вірченко, Лідія Сергієнко.

У 2012 році в Харківській області було проведено більше 4 тисяч ярмарків

Департамент агропромислового розвитку ХОДА пильну увагу приділяє проведенню виставково-ярмаркової діяльності, - зазначив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту Віталій Панов. «У цьому році було проведено 4050 ярмарків у всіх районах Харківської області. На ярмарках було реалізовано близько 10 580 тонн сільськогосподарської продукції на суму понад 75 млн. грн.», - розповів Віталій Панов.

З 1 листопада сільгосппідприємства області розпочали укладати форвардні контракти з Аграрним фондом України на 2013 рік

«У цьому році у нас було активне співробітництво з Аграрним фондом України. 38 сільськогосподарських підприємств області уклали 50 форвардних біржових контрактів на поставку 62,6 тис. тонн зерна до державного інтервенційного фонду на загальну суму 117,3 млн. грн. 50% коштів вони отримали авансом в період проведення комплексу весняно-польових робіт. Зараз уже 89,5% договорів закрито повністю», - повідомив сьогодні під час прес-конференції директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

У Харківській області посіяно 490,3 тис. га озимих культур

На сьогоднішній день посівну кампанію в Харківській області закінчено. Аграрії посіяли 490,3 тис. га озимих культур, що становить 105% від запланованих площ. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. «Посіви озимих повністю посіяні зерном не вище другої репродукції. По Харківській області тільки 4% насіння були вище, ніж друга репродукція. Це теж дуже гарний результат. Сходів отримано 100%, з них порядка 97% у доброму та задовільному стані. Сподіваюся, погодні умови не внесуть свої корективи, і озимі культури добре перезимують, що дасть можливість у весняний період мати менше пересіву, а сільгосппідприємствам направити фінансові кошти вже на весняно-польові роботи», - сказав Віталій Панов.

16 листопада буде продемонстровано фільм «Тореадори із Васюківки», знятий на харківському державному телебаченні

В День працівників радіо і телебачення, 16 листопада, о 15:00 у кінотеатрі ім. О. Довженка відбудеться показ фільму «Тореадори із Васюківки» та творча зустріч з актором Олександром Бартєн'євим, який виконав у стрічці одну з головних ролей. Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА – співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «В рамках акції «Харьковская сирень. PS» ми плануємо розкрити таку сторінку, як кіно, зняте на телебаченні. Свого часу Харківська державна телевізія не лише була уславлена на весь Радянський Союз рівнем професійної підготовки, але й знімали блискучі кінороботи. Однією з таких робіт є кінофільм за твором Всеволода Нестайка "Тореадори з Васюківки"», – зазначила вона.

Архів документів