Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Конструктивний діалог прокуратури та органів виконавчої влади сприятиме створенню умов для успішної підприємницької діяльності

Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні, виступаючи перед представниками прокуратури Харківської області з нагоди їх професійного свята. «Хотів би відзначити конструктивну співпрацю органів виконавчої влади з органами прокуратури в питаннях протидії корупції, захисту інтересів держави та громадян у сфері землекористування, захисту прав громадян на оплату праці, соціальне і пенсійне забезпечення. Найяскравіший приклад – виявлення зловживань у сфері земельних відносин попередніх керівників області, які завдали істотної матеріальної шкоди інтересам територіальної громади. Я впевнений, що наш конструктивний діалог сприятиме вирішенню ще однієї важливої задачі – створенню привабливого бізнес-клімату та належних умов для законної і успішної підприємницької діяльності. Це запорука економічного процвітання нашого регіону», – зазначив губернатор.

Дисципліна державних фінансів є сьогодні в Україні пріоритетною

Дисципліна державних фінансів є сьогодні в Україні пріоритетною. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, відкриваючи семінар з підвищення кваліфікації працівників фінансово-бухгалтерських служб розпорядників бюджетних коштів та бюджетних організацій «Модернізація бухгалтерського обліку в державному секторі: облік і оцінка активів». Організатори семінару – державна навчально-наукова установа «Академія фінансового управління» Міністерства фінансів України спільно з ПВНЗ «Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій» за підтримки Світового банку.

Михайло Добкін привітав харківських прокурорів із професійним святом

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні взяв участь в урочистостях з нагоди Дня прокуратури. Він побажав працівникам прокуратури успіхів у нелегкій і відповідальній праці, здоров'я і благополуччя, а також вручив почесні нагороди. «Сьогодні наша держава знаходиться на нелегкому шляху реформування. Ми розуміємо, що в численних інститутах влади пересічному громадянину іноді складно знайти справедливість або розраховувати на силу Закону. Тому зростає кількість звернень з вимогою захистити бізнес, змусити чиновника діяти згідно з вимогами Закону, викорінити корупцію. Така ситуація передбачає сильні органи з кадровим складом високої кваліфікації. Слід зазначити, що потенціал прокуратури країни в цілому та Харківського регіону зокрема, безперечно, відповідає цим вимогам», - сказав голова ХОДА, звертаючись до присутніх.

На розвиток соціально-економічної сфери Харківської області освоєно більше 55 млн. грн. за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, станом на 30 листопада на соціально-економічний розвиток області за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку освоєно 55 млн. 75,31 тис. грн., в тому числі по об’єктах галузі охорони здоров’я – 16 млн. 248,61 тис. грн., культури – 9 млн. 877,11 тис. грн., освіти – 10 млн. 500,86 тис. грн., житлово-комунального господарства – 10 млн. 573,07 тис. грн., фізкультури і спорту – 7 млн. 875,66 тис. грн.

544 мешканця Харківщини готові брати участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

Станом на 30 листопада участь в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла беруть 9 будівельних компаній, кредити видають 7 банків. Відібрані для участі в програмі 27 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 2430 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його інформацією, на даний момент укладено 68 договорів на часткову компенсацію відсотків і видано кредитів на 13,67 млн. грн. Із запланованих коштів у сумі 60 млн. 183,4 тис. грн. для надання часткової компенсації профінансовано 15 млн. грн. Бажання брати участь у Програмі виявило 544 особи.

Події дня

Сьогодні, 30 листопада, о 10:00 у Держпромі (пл. Свободи, 5, 2-й під'їзд, 2-й поверх) відбудеться пленум Харківської обласної Ради організації ветеранів України; О 14:00 біля будівлі Харківської філармонії (вул. Римарська, 21) відбудеться покладання квітів до дошки Альфреду Федецькому з нагоди першого публічного кіносеансу 2 грудня 1896 року в Харкові в рамках акції «Харьковская сирень. PS»; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про дотримання законодавства про здійснення господарської діяльності у сфері заготівлі, переробки металобрухту кольорових і чорних металів. 2. Про хід передплати на газету «Слобідський край» на 2013 рік.

У Нововодолазькому районі з'явиться Парк археологічних культур

«Йдуть переговори про створення комплексу у Нововодолазькому районі на майданчику, біля якого є озеро і цікаві археологічні пам'ятники. Є попередня зацікавленість господарюючих суб'єктів у тому, щоб поблизу цього комплексу організувати Парк археологічних культур, який вміщував би в себе не тільки пам'ятники археології, але і зону відпочинку з туристичною інфраструктурою», – повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. За його словами, в даний час цей проект інвестиційно привабливішою, ніж історико-архітектурний музей-заповідник «Верхній Салтів» у Вовчанському районі.

У театрі ім. Пушкіна планується обладнати малу сцену

За словами начальника управління культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова проект створення малої сцени в театрі ім. Пушкіна вже практично підготовлений, все залежить від контрольної цифри бюджету. «Це досить цікавий проект, він цікавий в першу чергу тим, що на малій сцені можна відпрацьовувати постановки молодих режисерів, - зазначив Дмитро Кузнєцов, - в театрі Пушкіна малу залу планується обладнати у репетиційній залі, як показує практика, це може бути дуже затребуваним».

У планах театру ім. Шевченка – комедії, мелодрами, спектаклі для дітей і класика

Сьогодні в ході прес-конференції художній керівник Харківського академічного українського драматичного театру ім. Шевченка Олександр Аркадін-Школьник розповів про досягнення і найближчі творчі плани колективу. «У нас було дуже насичене відкриття сезону, ми відсвяткували ювілей. Ми випустили прем'єру «Лев Гурович Синичка», дуже цікавий проект. Політика така: щоб всі наші актори були зайняті. Зовсім нещодавно у нас на малій сцені відбулася прем'єра п'єси одного з найпопулярніших драматургів Мартіна МакДонаха – це перша строчка в світовій драматургії – «Королева краси», її поставив Степан Пасічник», – зазначив художній керівник.

На Харківщині розроблено проект зі створення кіностудії

На прес-конференції начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов розповів про те, що в цьому році було презентовано інвестиційний проект створення кіностудії в Харкові. «Цей проект був відзначений на інвестиційній виставці, що дає свої певні преференції, - сказав Дмитро Кузнєцов. - В даний час ми продовжуємо інвентаризацію своїх активів. КП «Харківкіно», на наш погляд, володіє такими матеріальними ресурсами, які були б потенційно цікаві для інвесторів».

Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю - досить успішний проект

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «На мій погляд, Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю - це досить успішний проект. В даний час він успішно гастролює Харківською областю. Ансамбль вже побував у багатьох районних центрах Харківщини. Природно, процес становлення ще не закінчився, тому що за часовими мірками це ще занадто молодий колектив. Якщо говорити про фінансово-господарську діяльність, то, як мінімум, за результатами 11 місяців він обігнав своїх колег, які працюють на творчій арені Харківщини більше двадцяти років», - сказав Дмитро Кузнєцов.

Театр ім. Шевченка покаже в Києві спектакль, присвячений Лесю Курбасу

Про це розповів керівник Харківського академічного українського драматичного театру ім. Шевченко Олександр Аркадін-Школьник. Він зазначив, що на прем'єрі вистави-посвяти Лесю Курбасу «Вітри Березоля» були присутні безліч гостей з усієї України. Спектакль був високо оцінений, і театр ім. Шевченка запросили виступити з прем'єрою в Києві, на святкуванні 125-річчя з дня народження Леся Курбаса. «Ми створювали цей спектакль, щоб ще раз доторкнутися до долі людини, який визначив шляхи українського театру на довгі десятиліття, - підкреслив Олександр Аркадін-Школьник, - Лесь Курбас це ім'я видатного творця, всім відомі його заслуги і трагічна доля».

З 10 по 15 грудня в Народній українській академії відбудеться Тиждень російської культури

З 10 по 15 грудня в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» відбудеться традиційний Тиждень російської культури. В рамках заходу 10-14 грудня відбудеться ярмарок російських сувенірів, дегустація страв російської кухні і поетичний майданчик. 11 грудня – презентація проекту Державного російського віртуального музею м. Санкт-Петербурга, літературна вітальня «Казки в російському живописі», перегляд та обговорення художнього фільму «Доживемо до понеділка».

За недотримання законодавства з питань охорони праці до адміністративної відповідальності притягнуто 3542 посадові особи

Як зазначив сьогодні в ході засідання спільної колегії ХОДА та Харківської регіональної Ради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, протягом 9 місяців 2012 року спеціалістами органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, Територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Харківській області, Санітарно-епідеміологічної служби виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Харківській області стан дотримання чинного законодавства з питань охорони праці та проведення профілактичної роботи перевірено на 8611 підприємствах, установах та організаціях області.

При оцінці діяльності керівників районного та міського рівня будуть враховані їхні успіхи в боротьбі з соціальним сирітством

«У Харківській області працює 611 соціальних інспекторів. Це наша армія людей, яка повинна за сприяння місцевих керівників займатися не усуненням наслідків, а боротьбою з причинами. Діяльність керівників районного та міського рівня буде оцінюватися, в тому числі, і за боротьбою із соціальним сирітством. Буде враховуватися забезпечення теплим одягом, підготовка до 1 вересня, допомога батькам в отриманні роботи для того, щоб не розпадалися сім'ї. Минув час, і я прошу проаналізувати роботу в розрізі кожного району і міста обласного значення», – заявив сьогодні в ході спільного засідання колегії ХОДА та Харківської регіональної Ради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він також дав доручення підбити підсумки роботи шефів, ще в 2010 році закріплених за дитячими будинками та геріатричними пансіонатами. Необхідно визначити, що було зроблено в розрізі кожної установи і які кошти були направлені їм на допомогу.

Визначений інвестор проекту «Село майбутнього»

Ним стане ТОВ «ЮКРЕЙНІАН НЬЮ АГРО ТЕКНОЛЕДЖІЗ» (ЮНАТ), що отримало одноголосну підтримку під час спільного засідання робочої групи з питань підготовки і реалізації проекту «Село майбутнього» та профільної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «У питанні реалізації інвестиційного проекту «Село майбутнього» як складової національного проекту «Відроджене скотарство» - розробка і реалізація програми розвитку скотарства» ми вийшли на фінішну пряму, - зазначив Юрій Сапронов. - Ми стали першими в Україні і зможемо ділитися своїм досвідом з усіма, хто зацікавиться. Але для нас найголовніше те, що з'явиться реальний інвестор, будуть створені сучасне виробництво і наука, нові робочі місця і почнуть вкладатися кошти в соціальну сферу».

У вирішенні проблеми сирітства немає альтернативи соціальним ініціативам Президента України

В Україні не повинно залишитися дітей, які виховуються без батьків, і у вирішенні цієї проблеми немає альтернативи соціальним ініціативам Президента України Віктора Януковича. Таку думку висловив сьогодні в ході спільного засідання колегії ХОДА та Харківської регіональної Ради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що для вирішення цього питання створюються нові державні інститути, і поряд з уповноваженим з прав людини у Верховній Раді з'явився уповноважений з прав дітей при Президенті. Губернатор підкреслив, що всі батьки намагаються піклуватися про своїх дітей, переживають, коли діти хворіють чи у них з'явилися якісь складнощі. Батьки роблять все для того, щоб зробити життєвий шлях своїх дітей якомога кращим і безпечнішим, це природне бажання, яке кожен реалізує в міру своїх можливостей.

Колективу Південної залізниці представлений новий начальник

Сьогодні відбулося представлення нового начальника ДП "Південна залізниця" Олександра Філатова трудовому колективу. Його представили голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак, а також колишній начальник Південної залізниці Віктор Остапчук. Михайло Добкін подякував Віктору Остапчуку за виконану роботу на посаді керівника Південної залізниці. Побажав йому досягти таких же високих результатів і під час роботи у Верховній Раді.

Харківська облдержадміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація зі скорботою повідомляє про смерть Анатолія Яковича Циганенка і висловлює співчуття його рідним та близьким. Все своє життя Анатолій Якович присвятив медицині й жодного разу не порушив клятву Гіппократа. Він врятував не одне життя, навчив не одне покоління медиків. Вдячну пам'ять про Анатолія Яковича в своїх серцях зберігають всі, хто його знав. Сумуємо разом з вами.

У Харківській області до зимового періоду підготовлено 100% снігоприбиральної техніки

Про це повідомив на спільному засіданні колегії ХОДА та Харківської регіональної Ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Він розповів, що з метою забезпечення стабільного функціонування дорожнього господарства в осінньо-зимовий період 2012-2013 років підготовлено 500 од. снігоприбиральної техніки, або 100% плану, заготовлено 57,7 тис. тонн піску, що становить 109% до плану. Також, в області є запас технічної солі в кількості 7 тис. тонн і 272 тонни соляного розчину для обробки дорожнього покриття у зимовий час.

Високий рівень розрахунків за теплову енергію слід утримувати протягом усього опалювального сезону

На 28 листопада рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання, надані у 2012 році, становить 104,2%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. У тому числі рівень розрахунків населення – 109,9%, установ, що фінансуються з державного бюджету – 98,0%, з місцевих бюджетів – 90,4%, обласного бюджету – 104,9%, інших споживачів – 107,1%. «Такий рівень розрахунків нам необхідно тримати протягом усього опалювального сезону. Це дозволить нашим теплопостачальним підприємствам своєчасно розраховуватися за спожитий газ і електроенергію», – підкреслив перший заступник голови області.

Михайло Добкін доручив активізувати роботу з оновлення містобудівної документації

Сьогодні в ході спільного засідання колегії ХОДА та Харківської регіональної Ради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін дав керівникам тих районів, де не оновлені схеми районів та генеральні плани міст, доручення до 15 січня надати першочергові містобудівні документи. В даний час ця робота не розпочата в Нововодолазькому, Куп'янському, Валківському, Краснокутському та Дергачівському районах. Основна причина – брак бюджетних коштів. З нового року в містах та районах Харківської області, де не оновлена містобудівна документація, стане неможливим проведення будь-яких дій, пов'язаних з виділенням земельних ділянок та зміною призначення землі.

Під опікою або піклуванням виховується кожна друга дитина, що залишилась без піклування батьків

Про це на спільному засіданні колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, станом на 25 листопада в області нараховується 4767 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що складає 1,1% від загальної кількості дітей у віці від 0 до 18 років, що проживають у регіоні. Даний показник має в області постійну позитивну динаміку.

З квітня 2012 року спеціалістами Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України обстежено більше 170 дітей із сімейних форм виховання Харківської області

В Харківській області налагоджена робота з надання медичної допомоги дитячому населенню в умовах 10 міських дитячих поліклінік, 2 поліклінічних відділень, які входять до складу міських дитячих лікарень (№19, №24), закладів первинної медико-санітарної допомоги лікарями загальної практики - сімейної медицини. Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, щорічно консультативну допомогу отримують до 50 тис. дітей області. Підвищена увага обласною державною адміністрацією приділяється дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Двічі на рік діти зазначених категорій проходять медичне обстеження за місцем постійного проживання або виховання.

На оновлення містобудівної документації та картографічних матеріалів по Харківській області необхідно 230 млн. грн.

Як зазначив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, реалізація схеми розвитку Харківської області можлива лише за наявності розробленої та затвердженої містобудівної документації місцевого рівня. До того ж, з 1 січня 2013 року на території, на якій відсутня оновлена ​​містобудівна документація, не може здійснюватися жодна інвестиційна діяльність, буде заборонено надання земельних ділянок, зміну їх цільового призначення, розміщення і будівництво об'єктів.

Використання котелень на альтернативних видах палива дозволить економити до 1,5 млн. грн. за опалювальний сезон

«У зв'язку з постійним зростанням цін на природний газ, а також з метою економії бюджетних коштів на оплату послуг теплопостачання для опалення об'єктів соцсфери, в області проводиться робота з переведення джерел теплопостачання на альтернативні види палива. Зокрема, така робота проведена в сел. Караван м. Люботин, а також у Богодухівському та Чугуївському районах», – зазначив у доповіді на спільному засіданні колегії ХОДА та Харківської регіональної Ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, коефіцієнт корисної дії котлів на твердому паливі, встановлених, зокрема, у котельнях сел. Караван та м. Богодухові, становить 92%. Використання альтернативних видів палива на цих котельнях дозволить економити від 10% до 20% бюджетних коштів щорічно. Також в Чугуївському районі 13 шкільних котелень були переведені з газу на паливні дрова, пелети і брикети. У цих котелень використання альтернативного палива дозволить економити до 1,5 млн.грн. бюджетних коштів за опалювальний період.

Михайло Добкін вручив державні нагороди

Перед початком спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради голова Харківської ОДА Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов за дорученням Президента України Віктора Януковича вручили видатним харків'янам державні нагороди.

Події дня

Сьогодні, 29 листопада, о 09:00 у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться спільне засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради від 27 вересня 2012 року «Про підготовку господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років». 2. Про хід виконання заходів та моніторингу «Схеми планування території Харківської області». 3. Про забезпечення умов щодо дотримання прав дітей в межах реалізації плану заходів з виконання в області Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини». 4. Про стан професійної захворюваності в Харківській області. 5. Про хід виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 26 червня 2012 року «Про підготовку закладів культури і мистецтва до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років». 6. Про стан реалізації державної кадрової політики у місцевих органах виконавчої влади, підпорядкованих органах, підприємствах та організаціях. 7. Про організацію роботи з контрольними документами в структурних підрозділах Харківської обласної державної адміністрації та районних державних адміністраціях 8. Про порушення клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (за умови наявності подання на нагородження). о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) розпочнеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Збройні сили України: шляхом реформування і розвитку» о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова та керівника Харківського академічного українського драматичного теа

Завдяки впровадженню референтних цін вартість ліків від гіпертонії знизилася на 11%

Про це повідомив в ефірі «Радіо Слобожанщини» начальник Головного управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. За його словами, впровадження граничного рівня цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби – це дуже соціально важливий проект Кабінету Міністрів і особисто Президента України. Ще на початку року було розпочато створення відповідної нормативної бази, а з середини літа – реалізація пілотного проекту в Харківській області. «Було розпочато впровадження референтних цін. Це середньостатистичні ціни на найбільш затребувані лікарські засоби, які використовуються для лікування артеріальної гіпертензії в східноєвропейському регіоні. Зокрема, це Польща, Словаччина, Угорщина і деякі інші країни, вартість ліків в яких було взято за зразок для розрахунку середньостатистичних цін, які отримали назву референтних», – зазначив Олександр Галацан.

За останні місяці на території Харківської області не виявили жодного випадку грипу

Як зазначив в ефірі «Радіо Слобожанщини» начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, спеціалісти Українського центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій очікували розвиток епідемії нових штамів грипу, з якими наше населення не стикалося до цього. «На підставі досліджень трьох ПЛР-лабораторій нашої області за останні місяці ми взагалі не виявили жодного випадку грипу. Разом з тим за останній календарний тиждень на гострі респіраторні захворювання захворіло приблизно 4900 людей. Це складає 50% від середньо-сезонного показника за минулі десять років. Тобто напруженість епідеміологічного процесу в області є дуже невеликою», - сказав Олександр Галацан.

Архів документів