Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Сьогодні Валентин Дулуб зустрінеться з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні

Сьогодні о 15.00 в залі офіційних делегацій облдержадміністрації (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться зустріч першого заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Валентина Дулуба з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні паном Кім Ин-Цжуном.

Концепція розвитку туризму в Харківської області до 2020 року буде винесена на розгляд наступної сесії Харківської обласної ради

Концепція розвитку туризму в Харківської області до 2020 року була представлена в ході форуму ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму». Її буде винесено на розгляд наступної сесії Харківської обласної ради в грудні 2012 року. Також в рамках форуму відбулись дискусії щодо пріоритетних напрямків розвитку туризму і курортів в Україні до 2022 року, обговорювались питання забезпечення конкурентоспроможності національного туристичного продукту на внутрішньому і міжнародних туристичних ринках, маркетингова політика держави у сфері туризму, тощо.

552 мешканця Харківщини готові брати участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

Станом на 5 грудня участь в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла беруть 9 будівельних компаній, кредити видають 7 банків. Відібрані для участі в програмі 27 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 2430 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його інформацією, на даний момент укладено 72 договори на часткову компенсацію відсотків і видано кредитів на 14,537 млн. грн. Із запланованих коштів у сумі 60 млн. 183,4 тис. грн. для надання часткової компенсації профінансовано 15 млн. грн. Бажання брати участь у Програмі виявило 552 особи.

Створення сильної системи місцевого самоврядування - успішний крок на шляху розвитку демократичних ініціатив України

Сьогодні в Малій залі Будинку Рад відбувся урочистий прийом до Дня місцевого самоврядування. Працівників місцевого самоврядування Харківської області привітали заступник голови Харківської ОДА Євген Савін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Євген Савін від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна привітав працівників місцевого самоврядування з їх професійним святом. Побажав міцного здоров'я, щастя, а також успіхів у всіх починаннях. «Завдяки щоденній копіткій роботі депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів, зусиллями всіх працівників і службовців органів місцевого самоврядування Харківської області успішно вирішуються питання діяльності територіальних громад, а значить, і країни в цілому. Створення сильної системи місцевого самоврядування - успішний крок на шляху розвитку демократичних ініціатив України», - сказав Євген Савін.

Дрібні сільгоспвиробники  повинні кредитуватися за окремими державними програмами

Дрібним сільгоспвиробникам досить важко отримати кредити. Проблемним питанням для них постає в першу чергу те, що банк вимагає ліквідну заставу. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Олена Кулик. Вихід вона вбачає в тому, щоб селянські господарства отримували кредити за спеціальними державними програмами. «Що стосується документів, які необхідно подати сільгоспвиробнику для отримання державної допомоги у вигляді компенсації кредитної ставки, то цей перелік вже зведений в цьому році до мінімуму, і для сільськогосподарських підприємств, які завжди працюють з кредитами, нема жодної проблеми зібрати мінімум тих документів. Що стосується дрібних селянських господарств – то для них проблема взагалі отримати кредит, бо нема застави, нема поручителя, і банк не впевнений в тому, що сільгоспвиробник зможе ефективно вкласти кошти, отримати прибуток і розрахуватися з банком. Тому для кредитування дрібних господарств повинні бути окремі програми, де гарантом частково може виступати держава. В ініціативі міністра «Рідне село» переважна більшість державних програм буде спрямована саме на сектор дрібного господарства», – зазначила Олена Кулик.

Аграрне виробництво – це прибутковий, реальний та цікавий бізнес

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо сказала перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Олена Кулик. За її словами, сьогодні постає питання у тому, щоб створити кооперативи, які були б більш ефективними для селян. «З цією метою ми плануємо провести такий захід: ми хочемо протягом 2-3 тижнів вивчити думку селян. Тобто для кожного голови сільської ради буде розроблено буклет про ініціативу «Рідне село». Там буде анкета, яка складатиметься з багатьох питань. Щоб селяни відповіли, що для них більш вигідно - створити виробничий кооператив або збутовий?», - сказала Олена Кулик.

Власникам домогосподарств Харківської області нараховано 9,7 млн. грн. дотації за збереження великої рогатої худоби

Як зазначила в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Олена Кулик, станом на 1 грудня 2012 року майже 10 тис. домогосподарств Харківської області подало документи на дотацію за збереження великої рогатої худоби, і вона нарахована у розмірі 9,7 млн. грн. «В поточному році вперше в Україні започатковано низку державних бюджетних програм підтримки особистих господарств на селі. Власники домогосподарств отримують дотацію за збереження великої рогатої худоби. Дотація за продану господарствами населення власно вирощену худобу на м’ясопереробні підприємства складає: за кожен кг великої рогатої худоби 2,5 грн., за свиней – 1,5 грн. Також з цього року започаткована дотація особистим господарствам населення за відшкодування вартості закупленої індивідуальної доїльної установки - до 5 тис. за кожну», - сказала Олена Кулик.

Проект «Рідне село» спрямований на підтримку особистих господарств населення та розвиток сільськогосподарської кооперації

Ініціатива соціально-економічного розвитку сільських територій «Рідне село», що належить Міністерству аграрної політики та продовольства України, - це масштабний проект, який спрямований на підтримку особистих господарств населення та розвиток сільських територій. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Олена Кулик. За статистикою, в минулому році особистими господарствами населення в Україні було вироблено майже 80% молока та близько 50% м’яса. В Харківській області ця пропорція складає 60% - це дуже суттєвий обсяг.

Події дня

Сьогодні, 5 грудня, о 10:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом до Дня місцевого самоврядування

У 2012 році на ремонт будинків ОСББ по всій Україні було виділено 40 млн. грн. пільгових кредитів

«У цьому році на ремонт будинків ОСББ виділено 40 млн. грн. кредитів. В Україні ціла низка ОСББ надала проекти на суми від 1,5 до 2 млн. грн. на утеплення будинків та встановлення індивідуального опалення. Їх реалізація дозволяє в 2 рази зменшити платежі за теплопостачання», – повідомив сьогодні на брифінгу за підсумками спільного засідання Національної та Харківської регіональної рад з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов. За його словами, кредит видається під 3% річних на 10 років, і зекономлені кошти цілком дозволять у цей строк розрахуватися, тим більше, що в деяких містах, зокрема, в Луцьку, місцева влада компенсує процентну ставку.

ОСББ в Україні охоплюють близько 15% житлового фонду країни

В Україні на даний момент створено більше 14,5 тисяч ОСББ, що становить близько 15% житлового фонду країни. Про це сьогодні повідомив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов у ході засідання Національної та Харківської регіональної рад з питань створення та забезпечення функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та проведення «круглого столу» на тему: «ОСББ: проблеми, реалії та перспективи». «Ринкові відносини можна розвивати, тільки розвиваючи власника. Сьогодні в країні створено понад 14,5 тисяч ОСББ в 17 тисячах будинків, що становить приблизно 15% житлового фонду країни. Я вважаю, що популяризація цього процесу вимагає більшої уваги з боку тих, хто покликаний цією справою займатися. Ми повинні створити максимальні умови для людей, які займають активну життєву позицію і готові взяти на себе відповідальність керувати своїм житловим будинком. Це завдання влади», - підкреслив Олександр Аліпов.

У Харкові відбудеться XII Міжнародна науково-практична конференція «Фізична культура, спорт і здоров'я»

6 - 7 грудня на базі Харківської державної академії фізичної культури за підтримки Національного олімпійського комітету України та Харківського обласного відділення НОК відбудеться XII Міжнародна науково-практична конференція «Фізична культура, спорт і здоров'я». У конференції візьмуть участь відомі вчені з 5 країн світу. Захід покликаний визначити перспективу інноваційного розвитку сфери фізичної культури і спорту, дати поштовх до розвитку в регіоні нових форм олімпійського руху, спортивної роботи з підростаючим поколінням, стимулювати розвиток інтелектуальних видів спорту, а також вдосконалення науково-методичного супроводу підготовки харківських олімпійців.

У 2012 році не надходило жодних скарг на діяльність управління забезпечення доступу до публічної інформації ХОДА

Як заявив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації ХОДА Дмитро Ястрєбов, робота управління з моменту його створення здійснювалася суворо у відповідності з чинним законодавством. «З моменту набрання чинності Законом України про доступ до публічної інформації в структурі обласної адміністрації було створено підрозділ, на який поклали обов'язки надання доступу до публічної інформації. За цей час на нашу діяльність не надійшло жодної скарги або позову до суду», - підкреслив він.

У поточному році Харківською ОДА було оприлюднено більше 4 тисяч документів, що містять публічну інформацію

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації ХОДА Дмитро Ястрєбов. Як підкреслив начальник управління, Законом України «Про доступ до публічної інформації», зокрема ст.15, позначені ті документи, які обов'язкові для оприлюднення. Вся інша документація може вноситися до реєстру публічної інформації та надаватися за конкретним запитом. «У поточному році управлінням було оприлюднено більше 4 тисяч документів, що містять публічну інформацію. Крім цього, в обласній державній адміністрації створена система обліку цієї інформації, розроблені відповідні положення, порядки, інструкції, проаналізовано роботу всіх структурних підрозділів і визначені документи та терміни, за якими вони повинні передавати їх в управління забезпечення доступу до публічної інформації. Зокрема, зараз в реєстр публічної інформації внесено близько 6 тисяч документів», - сказав він.

Створення ОСББ дозволить забезпечити конкурентне середовище на ринку житлово-комунальних послуг

У Харківській національній академії міського господарства розпочалося спільне засідання Національної та Харківської регіональної рад з питань створення та забезпечення функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та проведення «круглого столу» на тему: «ОСББ: проблеми, реалії та перспективи». У ньому беруть участь перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, представники Харківської міськради та райдержадміністрацій. Як повідомив Валентин Дулуб, на сьогодні в області налічується 620 ОСББ. У ці об'єднання входять 925 житлових будинків загальною площею 2,4 млн. кв. м., що становить 9,1% від загальної площі багатоповерхового житлового фонду області.

2013 рік в Україні буде оголошено роком дитячої творчості

Як повідомив сьогодні в ході Всеукраїнської наради з питань захисту прав дітей Президент України Віктор Янукович, наступний рік в Україні стане роком дитячої творчості. За його словами, це дозволить активізувати роботу з дітьми по всій державі. «Щоб підсилити цю роботу, я оголошу наступний, 2013 рік роком дитячої творчості. Це буде не просто лозунг – ми розглянемо видатки бюджету за всіма напрямками, де роботу треба активізувати», - підкреслив голова держави.

Необхідно активізувати роботу з розробки Національної програми забезпечення житлом дітей-сиріт. Віктор Янукович

Як зазначив сьогодні під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дітей Президент України Віктор Янукович, потрібно терміново завершити роботу з розробки Національної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, і починати її втілення. За словами глави держави, щороку досягають повноліття близько 13 тисяч дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування - і більшість з них потребують житла.

Уряд та місцева влада мають забезпечити повне фінансування потреб онкохворих дітей

Сьогодні в ході Всеукраїнської наради з питань захисту прав дітей Президент України Віктор Янукович наголосив на необхідності повного фінансування життєво важливих потреб дітей з онкологічними хворобами, а також з іншими складними та рідкісними захворюваннями. За його словами, забезпечити це мають уряд та керівники регіонів. «Ці фінансові програми мають фінансуватися на 100% від потреб дітей, а не від можливостей бюджету», - сказав Віктор Янукович.

Харківська область має один з найкращих результатів у дотриманні прав дитини

Про це повідомив Президент України Віктор Янукович, виступаючи сьогодні на Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дітей. За його словами, захист дитини і дотримання її прав – це питання, яке є важливим для кожної країни світу і тісно пов’язане з національною безпекою і майбутнім держави. «Ми розглядали це питання рік тому на першій Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дітей. Разом з вами ми спільно започаткували цю традицію і напрацювали нові підходи до вирішення проблем, що накопичилися. За рік, що минув, було проведено значну роботу. Ухвалено низку важливих рішень в сфері підтримки сімейних форм виховання, доступності освіти, збільшенні фінансування та утримання дітей-інвалідів у будинках-інтернатах. Вже є певні здобутки в таких сферах, як влаштування в сім’ї дітей з інтернатів, надання соціальної підтримки, фахових послуг, оздоровлення та відпочинок дітей. За проведеними рейтинговими дослідженнями, найкращі результати серед інших мають Дніпропетровська, Київська, Харківська, Черкаська і Тернопільська області, а також – Автономна республіка Крим», – зазначив Президент України.

Президент України відзначив харків’янина державною нагородою

За вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері соціального захисту та реабілітації інвалідів, багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм та з нагоди Міжнародного дня інвалідів Указом Президента України №671/2012 орденом «За мужність» III ступеня нагороджено члена правління Дзержинського районного відділення Харківської міської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Баходіра Равшанова.

Михайло Добкін бере участь у Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дітей

Сьогодні у Києві під головуванням Президента України Віктора Януковича проводиться Всеукраїнська нарада з питань захисту прав дітей. У нараді бере участь голова ХОДА Михайло Добкін. Пряму трансляцію заходу можна побачити в ефірі Першого національного каналу.

Харків’янка стала срібною призеркою Кубку України зі стрільби з лука в приміщенні

З 29 листопада по 3 грудня 2012 року в м. Львів проводився Кубок України зі стрільби з лука в приміщенні. У змаганнях взяли участь понад 250 спортсменів, представників Львівської, Чернівецької, Сумської, Черкаської, Рівненської, Херсонської, Одеської, Харківської, та інших областей, а також міста Києва. В індивідуальній першості серед жінок срібною призеркою змагань стала харків'янка Вікторія Коваль, слідом за нею на третю сходинку п'єдесталу піднялася Дар`я Павличенко.

Події дня

Сьогодні, 4 грудня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція начальника управління забезпечення доступу до публічної інформації Дмитра Ястрєбова на тему: «Підсумки роботи управління за 2012 рік»; о 14:00 у  Харківській національній академії міського господарства (вул. Революції, 12) відбудеться спільне засідання Національної та Харківської регіональної рад з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та проведення «круглого столу» на тему: «ОСББ: проблеми, реалії та перспективи»; о 15:00 у Харківській національній академії міського господарства (вул. Маршала Бажанова, 17, 1 пов., зала №1) розпочнеться презентація Програми ділових консультаційних послуг «Business Advisory Services» для представників малого та середнього бізнесу Європейським банком реконструкції і розвитку; о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» ХООМЦКМ (пл. Свободи 5, під`їзд 4 (вхід з площі Свободи) відбудеться презентація 7-го номеру Незалежного Театрального Журналу «Коза».

В Обласному центрі культури і мистецтва відбудеться виставка  «Под небом голубым есть город золотой…»

З 6 грудня 2012 року по 19 січня 2013 року в Обласному центрі культури і мистецтва відбудеться виставка  «Под небом голубым есть город золотой…» В експозиції будуть представлені роботи двох майстрів – харків'янина Олександра Каніщева і жителя м. Саки Сергія Філіппова. Олександр Каніщев представить колекцію дерев'яних скульптур, іграшок та панно, виконаних у техніці різьблення і розпису по левкасу – спеціальному грунту, який зазвичай використовується в іконописі. Художник Сергій Філіппов продемонструє своєрідні портрети людей, виконані в стилі знакової графіки.

Харківщина стала більше експортувати в країни Африки, Америки та Азії

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, за дев'ять місяців 2012 року в країни СНД область експортувала 67,4% усіх товарів, до інших країн – 32,6%. «Протягом січня-вересня відбулося збільшення експортних поставок у порівнянні з аналогічним періодом минулого року в країни Африки в 2,9 рази, Америки – 1,5 рази, Азії – на 47,3%, Європи – на 27,7%. Найбільше ми традиційно експортували в Російську Федерацію – 48%, Казахстан – 4,5%, Єгипет – 3,7%, Білорусь та Індію – по 3,6%, Узбекистан і Грузію – по 2,7%, Молдову – 2,6%, Латвію і Туркменістан – по 2,4%, Іспанію – 1,9%», – поінформував він.

На Харківщині підприємства громадських організацій інвалідів отримують державні пільги на суму близько 7 мільйонів гривень

Сьогодні в Харкові до Міжнародного дня інвалідів відбулася виставка продукції підприємств громадських організацій інвалідів, на яких працюють інваліди. У виставці взяли участь 16 підприємств, які працевлаштовують інвалідів на Харківщині. Як повідомив в ході брифінгу за підсумками виставки заступник голови ХОДА Ігор Шурма, ті підприємства, робота яких відповідає низці спеціальних вимог, отримують серйозні пільги від держави.

Відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня інвалідів

Сьогодні в Харківському національному театрі опери та балету ім. М. Лисенка відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня інвалідів. З вітальними словами до присутніх звернулися заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та заступник голови обласної ради Людмила Давидова. Від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна Ігор Шурма побажав всім присутнім здоров’я, міцної волі та міцного духу, а також вручив почесні нагороди. «Бажаю, щоб ви завжди знали, що навколо вас живуть та працюють люди, які разом із вами. Звертаюся до всіх тих, хто за позовом своєї душі є волонтером, меценатом: не соромтеся дарувати тепло і доброту тим людям, які цього потребують, і будьте завжди милосердними. Без людей доброї волі, всіх тих, хто здатен відчути чужий біль, не можна говорити про те, що суспільство живе повноцінним життям», - підкреслив Ігор Шурма.

Харків став шаховою столицею України

Як заявив сьогодні в ході прес-конференції президент Харківської обласної федерації шахів Сергій Гусаров, завдяки досягненням харківських шахістів останнім часом саме Харків по праву може називатися шаховою столицею України. За його словами, не в останню чергу таких успіхів вдалося досягти завдяки планомірній підтримці цього виду спорту на обласному рівні.

На рубежі нового тисячоліття постать Григорія Сковороди набуває воістину світового значення

Про це розповів на святкуванні 290-річчя з дня народження письменника і філософа директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. "Григорій Сковорода – один з небагатьох людей, у якого слова не розходилися з ділом. Він вчив людей моральності не тільки словом, але й способом життя. Його дії і вчинки залишається актуальними і сьогодні, і я думаю, що всі ми всі свої діла повинні вимірювати за тим еталоном моральності і духовності, яким був і залишається для нас Григорій Сковорода", - підкреслив директор Департаменту.

Перемога в чемпіонаті світу харківської шахістки – виняткова подія в історії незалежної України

Таку думку висловив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, вітаючи міжнародного гросмейстера Ганну Ушеніну з перемогою в чемпіонаті світу з шахів серед жінок. «За всю історію нашої незалежної України і навіть СРСР у нас не було такого свята, як сьогодні. Хочу привітати вас за дорученням і від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, ви дійсно вписали своє ім'я в історію золотими літерами і прославили наш регіон. Хочеться побажати вам, щоб ви довго залишалися в спорті і радували нас своїми перемогами, а зі свого боку обласна державна адміністрація обіцяє вам всебічну підтримку», – зазначив він.

Архів документів