Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сім'ї загиблих воїнів-інтернаціоналістів найбільш постраждали від Афганської війни

Сім'ї загиблих воїнів-інтернаціоналістів найбільш постраждали від Афганської війни

Про це сьогодні в ході прес-конференції на тему «Реалізація в регіоні завдань Президента України щодо забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій» розповів голова Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков. Він підкреслив, що в середньому в рік за допомогою до обласного Союз ветеранів Афганістану, а також в районні та міські підрозділи, звертається кілька тисяч чоловік.

«Близько 10 тис. мешканців Харківської області брало участь у Афганській війні та інших локальних конфліктах. Наша область займає 3-е місце в Україні за чисельністю воїнів-інтернаціоналістів після Київської та Донецької», - зазначив Володимир Рижков.

Також голова Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану висловив думку про те, що найбільш постраждала частиною населення є сім'ї загиблих воїнів -інтернаціоналістів.

«Багато хто залишився без єдиних годувальників. Необхідно піднімати рівень пенсійного забезпечення, соціального захисту та охорони здоров'я цієї верстви населення. На рівні обласної адміністрації прийнято рішення про те, що протягом цього року сім'ї загиблих отримують оздоровлення в обласному госпіталі інвалідів війни», - сказав він.