Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В обласній сувенірній лавці відбудеться майстер-клас з художнього розпису декоративного дерев’яного посуду

30 січня о 16:00 в обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» (Держпром, 4 під’їзд, 1 поверх) відбудеться безкоштовний майстер-клас з художнього розпису дерев’яного посуду народної майстрині Інни Бибич. Окрім розписного посуду в сувенірній лавці буде представлене розмаїття декоративних робіт слобожанських майстрів: дерев'яні вироби, картини, ікони, вишивки, рушники, вишиті сорочки, вироби з бісеру та багато іншого.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у м. Ізюм

Станом на 29 січня в м. Ізюм в роботі 22 котельні (100%), опалюються усі 57 об’єктів соціальної сфери: 10 шкіл, 10 дитячих садків та 37 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 199 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на Ізюмському комунальному житлово-ремонтному експлуатаційному підприємстві – 1 працює диспетчерська служба, телефон (05743) 2 33 58. 

Протягом доби до пунктів обігріву звернулося 14 осіб

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 189 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 14 особи. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2826 осіб.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 2632,7 км автодоріг, у тому числі 1830,7 км місцевого та 802 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 701,96 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 168 одиниць техніки та 206 дорожніх робітників. Станом на ранок 29 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Сьогодні, 29 січня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція начальника управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимира Зінченка та голови Харківської обласної організації ветеранів України Анатолія Хіневича на тему «70-річчя визволення Харківської області. Естафета пам'яті»

Всі установи освіти Харківської області стабільно опалюються

Як повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у Харківській області 881 школа і 674 дитячі садки, і у всіх в зимовий період забезпечено стабільне теплопостачання. Також Валентин Дулуб додав, що сьогодні в області справні і вийшли на маршрути всі шкільні автобуси, що забезпечують підвезення дітей і викладачів у навчальні заклади з віддалених населених пунктів.

Підприємства області надали послуг населенню в середньому на суму 2 млн. 677,2 тис.грн.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, протягом січня – листопада 2012 року підприємства сфери послуг регіону реалізували споживачам послуг на суму 10 млрд. 984,6 млн.грн., що на 9% більше, ніж за аналогічний період 2011 року. «Близько 28% послуг на суму 3 млрд. 47,5 млн. грн. було реалізовано громадянам, близько 72% на суму 7 млрд. 937,1 млн. грн. – підприємствам та організаціям. В середньому одне підприємство області надало послуг на 2 млрд. 677,2 тис. грн.», – зазначив Юрій Сапронов.

Щодо тарифів на водопостачання у м. Балаклія

Згідно з інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури обласної державної адміністрації, Законом України «Про житлово-комунальні послуги» тарифи на житлово-комунальні послуги на відповідній території (місті, селищі, селі) встановлюються органами місцевого самоврядування в розмірі економічно обґрунтованих витрат виробництва цих послуг. Відповідно до Порядку формування тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», КП «Балаклійський водоканал» були розраховані економічно обґрунтовані тарифи і подані на розгляд та затвердження до Балаклійської міської ради.  

На початок 2013 року в області збільшилося поголів'я великої рогатої худоби

Станом на 1 січня 2013 року за попередніми даними поголів'я великої рогатої худоби в Харківській області становило 201,6 тис. голів, що на 2,5% більше, ніж на 1 січня минулого року. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Із загальної кількості ВРХ 98,6 тис. голів складають корови. Також в області на 9,8% збільшилося поголів'я свиней (до 232,7 тис. голів) та птиці на 7,6% (до 9677,6 тис. голів)», – поінформував заступник губернатора.

Харків’яни вибороли дві золоті медалі на чемпіонаті України з фехтування на шпазі серед кадетів

26 та 27 січня у харківському спортивному комплексі «Уніфехт» відбувся чемпіонат України з фехтування на шпазі серед кадетів. У змаганнях взяли участь 124 спортсмени, серед яких 73 юнаки та 51 дівчина, - повідомляє офіційний сайт Депаратменту у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА. Чемпіонкою України 2013 року стала представниця збірної Харківської області Наталя Степанян, а харків’янин Олексій Махонін посів друге місце в особистій першості. У командному заліку серед юнаків збірна Харківщини виборола перше місце, а в командних змаганнях серед дівчат харків’янки посіли друге місце.

Визначено лауреатів фестивалю авторської пісні «Зимовий Есхар-2013»

У Чугуївському районі завершився традиційний фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар-2013». У ньому взяли участь автори і виконавці з України, Росії і Білорусі. У перший день виступили гості фестивалю – учасники проекту «Пісні нашого століття», відомі барди Вадим і Валерій Міщуки, Галина Хомчик, Олександр Мірзаян і Сергій Хутас, у другий відбулися творчі майстерні і гала-концерт. Після конкурсного концерту журі на чолі з харківським бардом Володимиром Васильєвим визначило переможців. У номінації «Кращий виконавець» перемогли Анастасія Шаповалова (Харків) та Сергій Рудь (Дніпропетровськ), «Кращий поет» – Наталія Ненашева (Харків). Дипломантами фестивалю стали виконавці Анастасія Наливайко (Харків) та Наталія Сеникіна (Запоріжжя). Спеціальний приз отримав поет В’ячеслав Васькін із Дніпропетровська. Наймолодший учасник фестивалю -  Олексій Хохлов (10 років), отримав звання «Юний бард» та нагороду.

У III відкритому Всеукраїнському турнірі з вільної боротьби харків’яни вибороли чотири золоті та сім бронзових медалей

У спорткомплексі «Політехнік» НТУ «ХПІ» відбувся III відкритий Всеукраїнський турнір з вільної боротьби пам'яті Заслуженого тренера України Леоніда Дуная. Взяло участь у змаганнях близько 300 спортсменів практично з усіх областей України, а також борці з Росії, Молдови, Вірменії, Узбекистану та Ізраїлю.

Стартував Національний конкурс «Благодійна Україна»

Асоціація благодійників України проводить Національний конкурс «Благодійна Україна». У конкурсі можуть брати участь благодійники, які надавали допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2012 року; благодійні проекти (ініціативи), реалізація яких (повністю або окремого етапу) була здійснена у зазначений період; суспільні інституції, які у цей період провадили діяльність, спрямовану на розвиток і підтримку благодійності в Україні, благоотримувачі, представники медіа. Переможців визначатимуть в десяти основних та трьох спеціальних номінаціях.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Шевченківському районі

Станом на 28 січня в Шевченківському районі в роботі 20 котельних (100%), опалюються усі 48 об’єктів соціальної сфери: 15 шкіл, 7 дитячих садків та 26 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 5 житлових будинків (100%).  

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 1568 км автодоріг, у тому числі 1032 км місцевого та 536 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 683,48 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 124 одиниці техніки та 152 дорожні робітники. Станом на ранок 28 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

31 січня в Харкові відкриється виставка живопису Святослава Романчака «Art-Fusion»

31 січня о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться відкриття персональної виставки живопису Святослава Романчака «Art-Fusion». Роботи художника об'єднують в собі класичний живопис і такі сучасні стилі, як поп-арт і комп'ютерна графіка. Картини Святослава Романчака - це бачення художника ХХІ століття. Це погляд молодої, сучасної людини на культуру, людей навколо, спосіб життя в сьогоднішньому світі. На відкритті виставки виступлять музиканти з KHARKOV BEATBOX CLUB і Dj Shamaniac, який в своїх експериментах об'єднує фолк-музику і електроніку. Виставка триватиме до 16 лютого 2013 року. Вхід вільний.

Протягом доби до пунктів обігріву звернулося 2 особи

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 189 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 2 особи. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2812 осіб.

Колеги привітали голову Харківської ОДА з днем народження

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін отримав привітання з нагоди дня народження від голів обласних державних адміністрацій. Зокрема, свого колегу привітав голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв. «Шановний Михайло Марковичу! Щиро вітаю Вас з днем народження! Нехай доля завжди буде прихильною до вас, даруючи радість життя, незрадливу удачу, вірних і надійних друзів. Нехай у ваших задумах завжди буде мудрість, у професійній діяльності – підтримка однодумців, а в рідній оселі панують злагода, любов та затишок. Нехай ваше прагнення бачити Україну квітучою, сильною державою дарує вам снагу і віру, хай все, що мріється, збувається», - йдеться у вітальній телеграмі.

Михайла Добкіна привітали депутати Харківської обласної ради

«Шановний Михайле Марковичу! Прийміть щирі вітання з нагоди Вашого Дня народження! Ваш професійний шлях, позначений яскравими подіями та досягненнями, що відбулися завдяки притаманним Вам особистим якостям, а головне – завдяки вірності своєму покликанню і щирій любові до рідної землі, заслуговує на безмежну повагу. Хай Ваша активна громадянська позиція завжди сприяє зміцненню авторитету Харківської області на державному та міжнародному рівні. Тож щиро бажаємо Вам і надалі бути прихильником високих стандартів у всіх починаннях та добрих справах в ім’я розквіту Слобожанщини та всієї України», - йдеться у вітальній телеграмі.

Геннадій Кернес привітав Михайла Добкіна з днем народження

Харківський міський голова Геннадій Кернес привітав голову Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з днем народження. «Мудрість та безкомпромісність політика Вам вдається поєднувати в собі зі щирою любов'ю до рідного міста. Завжди із готовністю Ви берете на себе задачі підвищеної складності та вирішуєте їх з максимальною користю для Харківщини. Далекоглядність та вміння знаходити спільну мову з людьми дозволили Вам згуртувати навколо себе таких же відданих справі та зацікавлених у спільному результаті соратників. Бажаю міцного здоров'я, невичерпної енергії, успіхів у Вашій складній роботі та сімейного благополуччя. Нехай Ваш професіоналізм й у подальшому слугує розвитку Харківщини, а підтримка рідних та близьких допомагає долати всі перешкоди», - сказано у вітальній телеграмі Харківського міського голови.

Керівники міністерств вітають Михайла Добкіна с днем народження

Керівники міністерств надіслали голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну вітальні телеграми. Зокрема, свої привітання передав Міністр закордонних справ України Леонід Кожара. «Шановний Михайле Марковичу! Сердечно вітаю Вас із Днем народження! Прийміть щирі побажання святкового настрою, невичерпних сил і творчої наснаги. Зичу Вам подальшої успішної праці на державній ниві та вагомих здобутків. Нехай доля щедро шле Вам здоров'я та енергію, добробут і родинне благополуччя», - йдеться у телеграмі.

З днем народження Михайла Добкіна привітав голова Верховної Ради Володимир Рибак

«Шановний Михайле Марковичу! Прийміть найщиріші вітання з нагоди дня народження. Ваш досвід, енергійність і відповідальність допомагають Вам у непростих умовах сьогодення ефективно вирішувати соціально-економічні проблеми Харківщини, реально впливати на успішне розв'язання нагальних потреб населення. У цей день зичу Вам добра, родинного благополуччя, міцного здоров'я на довгі і щасливі літа», - йдеться у вітальній телеграмі голови Верховної Ради України Володимира Рибака.

Микола Азаров привітав Михайла Добкіна з днем народження

Голова ХОДА Михайло Добкін отримує вітальні телеграми з нагоди дня народження. Зокрема, свої привітання надіслав Прем’єр-міністр України Микола Азаров. «Шановний Михайле Марковичу! Прийміть мої щирі вітання з днем народження! Від усієї душі бажаю Вам міцного здоров’я, родинного благополуччя та невичерпних сил і енергії. Упевнений, що ваші працелюбність, професіоналізм та високі організаторські здібності і надалі сприятимуть процвітанню рідного краю, піднесенню добробуту його мешканців», - йдеться у привітанні.

Віктор Янукович привітав Михайла Добкіна з днем народження

Президент України Віктор Янукович привітав голову Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з днем народження, який він святкує сьогодні, 26 січня. «Шановний Михайле Марковичу! Щиро вітаю Вас із днем народження. Зичу Вам і Вашій родині міцного здоров’я, благополуччя та довгих років щасливого життя. Упевнений, що Ваш практичний досвід та відданість справі і надалі сприятимуть успішному вирішенню поставлених завдань, забезпечуючи стабільний соціально економічний розвиток Харківщини. Успіхів Вам у добрих справах та починаннях», - йдеться у вітальній телеграмі.

Події дня

Сьогодні, 26 січня, о 14:00 у Художній галереї "Мистецтво Слобожанщини" обласного центру культури і мистецтва (пл.Свободи, 5, Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться творча зустріч із членом Спілки фотохудожників України та Росії Володимиром Оглобліним. 

Частка місцевих бюджетів у загальнодержавній скарбниці повинна становити 50%

Бюджет країни має формуватися за принципом справедливого розподілу між центральним і місцевими бюджетами, - заявив сьогодні в ході програми «Справедливість» на телеканалі «Інтер» голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, тільки за такої умови можливий справедливий розподіл коштів між усіма регіонами. «Повинна працювати система, за якої бюджет формується знизу, від найменшого населеного пункту і до центрального бюджету. Інакше все одно перекоси будуть в бік державного бюджету. Завдання органів місцевого самоврядування, які об'єдналися в асоціацію - досягти збільшення відсотку місцевих бюджетів в частці консолідованого бюджету. Оптимальний варіант - 50/50. 50% всього бюджету має залишатися в державі на загальнодержавні цілі, а 50% - йти на проблеми органів місцевого самоврядування», - сказав голова області.

Опозиція і влада мають об'єднатися для того, щоб створити максимально комфортні умови для збільшення балансу газу власного видобутку

Як наголосив 25 січня в ході програми «Справедливість» на телеканалі «Інтер» голова ХОДА Михайло Добкін, в нових умовах, коли Україна отримала шанс значно зміцнити свою енергетичну незалежність, всім політичним силам необхідно об'єднатися навколо максимально ефективного використання нових можливостей. «Сьогодні, коли Україна підписала епохальний контракт з одним зі світових лідерів з видобутку газу, і опозиція, і влада повинні об'єднатися для того, щоб створити максимально комфортні умови для збільшення балансу газу власного видобутку, щоб ми не купували дорогий російський газ, а видобували свій. Замість цього опозиційні політичні сили намагаються всіма силами налаштувати власний народ проти збільшення видобутку газу українського походження. Я думаю, що люди самі дадуть оцінку таким діям. Що стосується мене, то я категоричний противник такої позиції», - підкреслив глава області.

Сьогодні в Чугуєві стартував фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар-2013»

Сьогодні в Чугуєві концертом учасників проекту «Пісні нашого століття» розпочався 19-й фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар-2013». «Вітаю усіх від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. Це свято не тільки чугуївської землі, це подія для всієї Слобожанщини, тому що «Зимовий Есхар» і «Осінній Есхар» давно є брендами Харківської області. Феномен цього дійства полягає в тому, що кожен з нас, навіть якщо він ніколи не брав в руки гітару, але колись ввечері біля багаття слухав бардівські пісні, вже є учасником фестивалю», – сказав в ході урочистого відкриття начальник Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

До вересня 2013 року на Харківщині має бути проведено реформування системи цивільного захисту відповідно до нового Кодексу

Питання приведення територіальної підсистеми цивільного захисту Харківської області та її районних і міських ланок у відповідність до вимог Кодексу цивільного захисту України розглядалося сьогодні на селекторній нараді у Харківській облдержадміністрації. За інформацією директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимира Фадєєва, з ухваленням нового Кодексу цивільного захисту системи цивільної оборони, цивільного захисту та систем попередження надзвичайних ситуацій відтепер входять до Єдиної державної системи цивільного захисту. 

Вартість газу, що видобуватиметься на Юзівському родовищі, буде в кілька разів нижчою ціни російського газу для України

Як зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, розробка Юзівського родовища дозволить забезпечити енергонезалежність країни за рахунок видобутку газу, який для України буде коштувати в кілька разів дешевше, ніж російський, який закуповується у даний час. «Ми отримали дуже потужного партнера, який допоможе нам позбутися енергозалежності від дорогого закордонного газу, який сьогодні для нас коштує близько 500 доларів за тисячу кубічних метрів. За оцінками фахівців, вартість для України того газу, який буде видобуватися компанією «Шелл» спільно з українськими компаніями, буде в 3-4 рази нижчою», - повідомив глава області.

Архів документів