Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було використано для забезпечення безпечного проїзду 2307,9 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювала 141 одиниця техніки та 178 дорожніх робітників. Станом на ранок 23 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Кіноапарат, виготовлений за кресленнями харківського винахідника Йосипа Тимченка, презентований в Києві

У Києві в рамках акції «Харьковская сирень. PS» історик кіно, викладач Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого Сергій Гавриленко продемонстрував роботу кіноапарата, виготовленого за кресленнями харківського винахідника Йосипа Тимченка. Сергій Гавриленко зазначив, що це був ще не кінематограф, але одна з останніх ланок, яка віщувала появу кіно. Йосип Тимченко був першим винахідником механізму переривчастого руху, який трохи більше ніж через рік став основною деталлю у винаході братів Люм'єр.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Сахновщинському районі

Станом на 23 січня в Сахновщинському районі автономно опалюються усі 62 об’єкти соціальної сфери: 21 школа, 9 дитячих садків та 32 лікувальні заклади. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Йосип Тимченко першим поєднав два з трьох принципів кінематографа

Про це під час презентації книги про українського винахідника кінематографа Йосипа Тимченка заявив член журі Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський. «Про Йосипа Тимченка завжди писали, що він за 2 роки до братів Люм'єр винайшов кінематограф. Але це не зовсім так. Він винайшов прообраз кінематографа, тому що він винайшов механізм, який поєднав два з трьох принципів кінематографа», - сказав Володимир Миславський.

Фестиваль «Харьковская сирень» збагачує культуру нашого міста

Таку думку висловив голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач, підбиваючи підсумки презентації книги про українського винахідника кінематографа Йосипа Тимченка, яка відбулася у Києві. У 2011 році він був гостем III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» та зберіг про наше місто найкращі спогади. «Я відкрив для себе Харків тільки 5 років тому. Я побував у ньому вперше і з’ясував, що він абсолютно не збігається із тим образом, який в мені жив. Я уявляв собі, що це індустріальне місто з архітектурою 30-х років. Виявилося, що це багатюще культурне і архітектурне місто. Я полюбив Харків, і мене не дивує, що саме тут проводиться такий фестиваль із установкою на старе, культурне, добре кіно. Завдяки конкретним людям образ Харкова щороку збагачується», – зазначив він.

«Харьковская сирень» - єдиний в Україні кінофестиваль, який повертає забуті імена історії вітчизняного кіно

Одна з головних ідей Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» - це відродження незаслужено забутих імен піонерів українського кінематографа. Зокрема, завдяки фестивалю харків'янам були повернуті імена Альфреда Федецького і Йосипа Тимченка, також були проведені серйозні історичні дослідження щодо харків'ян Дмитра Харитонова та Олександра Мішона, книги про яких будуть презентовані в рамках V ювілейного кінофестивалю.

У разі потреби в області можуть бути розгорнуті пересувні пункти обігріву

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на сьогодні у всіх містах, районних центрах області працює 189 цілодобових пунктів обігріву. У разі необхідності також можуть бути розгорнуті як мінімум 700 ліжок у міських та районних лікарнях.

Протягом доби до пунктів обігріву звернулося 22 особи

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 189 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 22 особи. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2756 осіб.

Усі служби Харківської області готові до роботи у складних погодних умовах

На Харківщині налагоджена чітка координація всіх служб, від роботи яких залежить життєдіяльність населених пунктів в складних погодних умовах, - підкреслив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, завдяки добре налагодженій роботі будь-які проблеми вдається вирішувати в мінімальні терміни. «На сьогодні будь-які ситуації, пов'язані з подачею тепла, газу, електроенергії, вирішувалися у встановлені терміни - протягом кількох годин ситуація ліквідувалася, і зазвичай люди навіть не помічали, що десь була аварія. На бойовому посту знаходиться служба МНС, у нас є тісна взаємодія з «Обленерго». Ми намагаємося реагувати максимально швидко і робити все можливе, щоб людям жилося комфортно і вони не відчували жодних незручностей. На сьогодні не було жодного серйозного випадку зриву виїзду маршруток, автобусів, доставки продовольства в сільські магазини. Ми кожен день телефонуємо у всі райони, і якщо десь є якісь проблеми, мобільні бригади відразу виїжджають і усувають їх», - повідомив Валентин Дулуб.

Розчищення доріг у всіх куточках області регламентує схема прибирання доріг

У ході підготовки до зими була створена схема прибирання доріг у всіх куточках області. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Туди включений кожен населений пункт, визначено, хто прибирає дороги до школи, до лікарні, до будь-якого об'єкта життєдіяльності. Для цього укладені договори між райдержадміністраціями, райавтодорами, а також підприємствами будь-яких форм власності на залучення додаткової техніки. Жодне місто, жодне село не залишилися без уваги. У разі погіршення погодних умов ми знаємо, кого залучати, хто повинен надати техніку і які робітники повинні працювати на якій ділянці дороги», – підкреслив він.

Проїзд дорогами Харківської області буде забезпечений за будь-яких погодних умов

«Взимку ситуації можуть складатися дуже різні, але ми готувалися до цього. У ході підготовки до зими ми намагалися передбачити всі можливі варіанти для того, щоб їм протидіяти», – повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, для роботи в зимовий період в районах та містах області підготовлено 688 одиниць спеціалізованої техніки та обладнання, в тому числі 10 бульдозерів, 48 автогрейдерів, навантажувачі, спеціальні автомобілі для перевезення дорожніх робочих. Також заготовлено 65 тис. тонн посипальних матеріалів, зокрема, пісок, сіль і суміш, якою поливаються дороги для швидкого усунення ожеледі.

У Києві презентовано книгу про харків'янина Йосипа Тимченка – першого винахідника кінематографа

Сьогодні у Будинку кіно у Києві у рамках акції «Харьковская сирень. PS» презентовано книгу про першого українського винахідника кінематографа Йосипа Тимченка. Захід відбувся за підтримки Національної спілки кінематографістів України. Участь у презентації взяла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА – співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. Книгу «Механік-винахідник Йосип Тимченко в документах і спогадах» було видано в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» видавництвом «Фактор». Співавтори цієї історичної праці – кінокритик Володимир Миславський і Віктор Гергеша. На її написання пішло 9 місяців, і ще 2 – на поліграфічні роботи.

Харків’яни отримали державні нагороди до Дня Соборності та Свободи України

Сьогодні до Дня Соборності та Свободи України Президент України Віктор Янукович підписав Указ про відзначення видатних діячів різних галузей державними нагородами. Серед нагороджених є ряд мешканців Харківської області. Зокрема, орденом «За заслуги» ІІ ступеня нагороджено голову правління акціонерної компанії «Харківобленерго» Сергія Кирика, орден «За заслуги» ІІІ ступеня отримали директор Науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку Національної академії наук України Микола Кизим, начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянніков та проректор Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна Юрій Холін.

Красноградський район - лідер з виробництва молока в 2012 році

Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку ХОДА, у 2012 році в цілому по Харківській області виробництво молока збільшилось по всіх категоріях господарств на 8,8% і склало 514,2 тис. тонн. При цьому зростання виробництва в сільськогосподарських підприємствах області склало більше 20% (210,6 тис. тонн). Збільшення обсягів виробництва молока досягнуто в усіх районах області, за винятком Богодухівського (95% до рівня 2011 року). Лідером з виробництва молока є Красноградський район, де сільгосппідприємствами вироблено 30,6 тис. тонн молока, що становить 15% від загальнообласного показника. У Кегичівському районі молока надоєно 16,4 тис. тонн, більш ніж по 15 тис. тонн - у Дворічанському та Чугуївському районах.

Андрій Моченков привітав колектив заводу «Турбоатом» з 79-річчям підприємства

21 січня відбулися урочистості з нагоди 79-річчя ВАТ «Турбоатом». У них взяли участь заступник голови ХОДА Андрій Моченков, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов і генеральний директор підприємства Віктор Суботін. Виступаючи перед працівниками ВАТ "Турбоатом", Андрій Моченков підкреслив значення підприємства в промисловому розвитку регіону і всієї країни. Він привітав співробітників заводу від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та голови Харківської облради Сергія Чернова та вручив кращим працівникам «Турбоатому» почесні нагороди облдержадміністрації і облради.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Печенізькому районі

Станом на 22 січня в Печенізькому районі працює 1котельна (100%), опалюються усі 20 об’єктів соціальної сфери: 5 шкіл, 6 дитячих садків та 9 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Ми маємо об'єднатися задля побудови сильної держави. Михайло Добкін

«Сьогоднішній день є особливим для новітньої історії України. Він змушує всіх нас – зі Сходу до Заходу – ще раз звернутися до розуміння багатогранності та полісегментарності української культури, народних традицій, витоків духовності. Намагання політиків на початку ХХ століття об'єднати Україну нехай стане абеткою для радикалів-націоналістів, що з'явилися на сучасній мапі нашої держави. Ми маємо об'єднуватися, а не створювати штучні ідеологічно небезпечні перегони. Ми маємо об'єднатися задля побудови сильної держави. Держави, яка не озиратиметься назад, а впевнено рухатиметься до європейської спільноти», - сказав голова ХОДА Михайло Добкін.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було використано для забезпечення безпечного проїзду 218,51 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 80 одиниць техніки та 117 дорожніх робітників. Станом на ранок 22 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

День Соборності – одне з найзначніших свят України

Сьогодні біля монумента на честь Незалежності України на пл. Конституції відбулися урочисті заходи, присвячені Дню Соборності та Свободи України. У церемонії покладання квітів взяли участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступники голови ХОДА Євген Савін та Олег Анпілогов, заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, керівники управлінь та Департаментів місцевих органів влади та місцевого самоврядування, представники громадських, політичних та релігійних організацій і жителі Харкова. «Це одне з найголовніших свят в Україні – ми відзначаємо той день, коли відбулося возз'єднання Західної і Східної України. Україна стала єдиною саме 22 січня 1919 року, про це ми повинні постійно пам'ятати, знати про видатні події, які відбулися в нашій країні. У ті часи це було настільки важливо для народу, що через 20 років, в 1939 році, святкування Дня Соборності вилилося в масштабну акцію. Вже тоді цей день відзначали з величезним ентузіазмом і натхненням – адже звершилося те, про що мріяли кращі сини України», – підкреслив Валентин Дулуб. 

У Харкові на честь Дня Соборності та Свободи України відбулося покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку

Сьогодні, 22 січня, на честь Дня Соборності та Свободи України в усіх куточках нашої країни відбуваються святкові заходи. У Харкові відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника великому Кобзарю. У церемонії взяли участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступники голови ХОДА Євген Савін та Олег Анпілогов, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, керівники управлінь та Департаментів місцевих органів влади та місцевого самоврядування, представники громадських, політичних та релігійних організацій, учнівська молодь та мешканці Харкова.

Михайло Добкін візьме участь в урочистостях з нагоди Дня Соборності та Свободи України в Києві

Сьогодні в Україні відзначається День Соборності та Свободи. В Національному палаці мистецтв «Україна» з нагоди свята відбудуться урочистості за участю Президента України Віктора Януковича. Голова ХОДА Михайло Добкін очолює делегацію Харківської області, яка в Києві візьме участь в святкових заходах. Делегація Харківщини у складі 86 осіб включає в себе заступників голів районних державних адміністрацій та районних рад, голів сільських і селищних рад, працівників сфери освіти і медицини, представників громадських організацій.

Протягом доби до пунктів обігріву звернулося 19 осіб

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 189 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 19 осіб. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2734 осіб.

Події дня

Сьогодні, 22 січня, о 09:30 у саду ім. Т.Г. Шевченка біля пам’ятнику Т.Г. Шевченку відбудуться урочисті заходи з нагоди Дня Соборності та Свободи України; О 10:00  на пл. Конституції біля монументу на честь Незалежності України відбудуться урочисті заходи з нагоди Дня Соборності та Свободи України.

Фонд підтримки підприємництва проведе виїзний бізнес-семінар для підприємців трьох районів області

24 січня 2013 року о 13:00 в актовому залі Валківської районної державної адміністрації Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації та Союзом підприємців Харківської області проведе зустріч з підприємцями Валківського, Нововодолазького та Коломацького районів області у форматі бізнес-семінару на тему: «Актуальні питання ведення підприємницької діяльності у 2013 році».

25-26 січня відбудеться фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар-2013»

25-26 січня на Чугуївщині у 19-й раз відбудеться фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар-2013». Його мета – популяризація авторської пісні, виявлення та заохочення кращих творчих колективів, талановитих авторів і співаків цього жанру, залучення молоді до поезії й пісні під гітару. За 2 дні барди дадуть 4 концерти. Розпочнеться свято авторської пісні о 18:00 в Чугуївському районному будинку культури концертом учасників проекту «Пісні нашого століття»: Вадима та Валерія Міщуків, Галини Хомчик, Сергія Хутаса та Олександра Мірзаяна, які виконають пісні Володимира Висоцького, Булата Окуджави, Юрія Візбора, Олександра Городницького, Юлія Кіма та інших.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Первомайському районі

Станом на 21 січня в Первомайському районі автономно опалюються усі 57 об’єктів соціальної сфери: 16 шкіл, 14 дитячих садків та 27 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Збірна України виборола по три золоті та бронзові медалі в рамках Харківського етапу Східноєвропейського Кубку з лижних гонок

18-20 січня у Харкові на лижній базі ОСК «Темп» проводився Харківський етап Східноєвропейського Кубку з лижних гонок. В рамках змагань збірна команда України виборола три золоті та три бронзові медалі. Зокрема, двічі на змаганнях перемогла Марина Анцибор з Сумщини, а також завоювала бронзу у гонках класичним стилем. Ще одну золоту нагороду здобула також представниця Сумської області Тетяна Антіпенко. Крім цього бронзу у спринті приніс харківський спортсмен Руслан Перехода, а ще одне трете місце у класичній гонці було на рахунку Мирослава Білосюка.

На Харківщині працює 189 пунктів обігріву

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 189 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 1 особа. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2715 осіб.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було використано для забезпечення безпечного проїзду 148 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювала 81 одиниця техніки та 118 дорожніх робітників. Станом на ранок 21 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Михайло Добкін взяв участь в урочистостях з нагоди Хрещення Господнього

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у святкових заходах з нагоди Хрещення Господнього в Саржиному Яру. Глава області був присутній при урочистому богослужінні, а після освячення Купелі занурився у холодну воду. «Сьогодні погода не зимова, але в цьому є свої принади – зараз зануритися у воду зовсім не складно. Я відстояв службу, був на літургії освячення води, і звичайно, я опускався в воду з найкращими почуттями. Купання в освяченій воді – це певний ритуал, який необхідно виконувати в цей день. Це те очищення, з яким людина потім живе весь рік, до наступного Водохреща», – зазначив губернатор. Михайло Добкін додав, що в майбутньому планує долучити до традицій святкування Водохреща своїх дітей, а сьогодні до нього приєднався його брат – народний депутат Дмитро Добкін.

Архів документів