Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У художньому салоні «Смальта» відкриється виставка живопису Віктора Чауса «Натхнення»

25 січня о 16:00 у художньому салоні «Смальта» (вул. Мироносицька, 45) відкриється виставка живопису Віктора Чауса «Натхнення». Перша персональна виставка художника у Харкові відбулася у 1981 році. У 1998-2004 роках він обіймав посаду Голови секції живопису Харківської організації Національної спілки художників України, у 2000 р. отримав почесне звання "Заслужений діяч мистецтв Украіни". Також за створення високохудожніх творів живопису Віктору Чаусу присуджено творчу премію Харківського міськвиконкому. Наразі митець керує творчою портретно-жанровою майстернею в Харківській державній академії дизайну і мистецтв, у 2002 р. йому присвоєно вчене звання – професор.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 1149 км автодоріг, у тому числі 891 км місцевого та 1058 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 1495 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 184 одиниці техніки та 221 дорожній робітник. Станом на ранок 25 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Сьогодні, 25 січня, об 11:30 в Залі офіційних делегацій ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться підписання Меморандуму порозуміння між Харківською облдержадміністрацією, Харківським регіональним відділенням Аграрного фонду, виробниками борошна, хліба та хлібобулочних виробів та мережами супермаркетів і крупних магазинів продовольчого профілю. О 12:00 в ХГУ «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) розпочнуться урочистості з нагоди Тетяниного дня. О 15:00 у Харківському національному університеті мистецтв імені І.П. Котляревського (пл. Конституції, 11/13) розпочнеться зустріч «Класика в нашому житті», присвячена Дню Тетяни  О 15:00 в Малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться Обласна селекторна нарада з питання: «Приведення територіальної підсистеми цивільного захисту Харківської області та її районних (міських) ланок у відповідність до вимог Кодексу цивільного захисту України». О 16:00 у художньому салоні «Смальта» (вул. Мироносицька, 45) відкриється виставка живопису Віктора Чауса «Натхнення»

Михайло Добкін привітав студентів Харківщини з Тетяниним днем

Виступаючи в ефірі програми обласного телебачення «Час влади», голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що найяскравіше йому запам'яталися заходи з приводу цього свята, які проводилися під час його перебування на посаді міського голови. «Коли спілкуєшся зі студентами, це дуже цікаво і складно, тому що тільки дуже щире ставлення дозволяє дістатися до їх сердець. Якщо цього не відбувається, вони дуже закриті. Вони як виховані студенти, які слухають нецікавого викладача, поводяться дуже спокійно, дивляться, але думками перебувають в іншому місці. Коли вдається дістатися до їхньої душі, дати їм щирість і побачити щирість з їх боку, відбувається дуже цікавий діалог, при якому багато чого для себе нового відкриваєш. У цей день відбуваються найцікавіші, найяскравіші зустрічі», – зазначив губернатор.

Збільшення видобутку власного газу в Україні - це питання національної енергетичної безпеки. Михайло Добкін

Сьогодні в Давосі підписана угода між Україною та компанією «Shell» про видобуток нетрадиційного газу. Як зазначив в ефірі програми «Час. Підсумки дня» на «5 каналі» голова Харківської ОДА Михайло Добкін, в договорі чітко прописані всі зобов'язання, які бере на себе міжнародна корпорація з інвестицій в Україну. В угоді йдеться йдеться про розробку двох родовищ - у Донецькій і Харківській областях.

У Харківській області робиться все необхідне для забезпечення проїзду на основних дорогах

У складних погодних умовах всі служби, від яких залежить порядок на дорогах, працюють максимально ефективно, - підкреслив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін. «Я не можу сьогодні негативно оцінити роботу ні Облавтодору, ні МНС, ні інших служб, які забезпечують нормальну роботу в аномальних погодних умовах. Кожна людина, яка їде на машині, хоче, щоб на будь-якій ділянці дороги не було льоду, а пересування було безпечним. Але коли йде крижаний дощ у мороз, і дорога покривається 3-5-сантиметровим шаром льоду, неможливо все це розчистити відразу, враховуючи протяжність наших доріг», - зазначив він.

Харківська область має величезну кількість прихованих резервів, які можна використати в цьому році - Році дитячої творчості

Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харків і Харківська область має величезну кількість прихованих резервів, які можна використати в цьому році, який Президент України оголосив Роком дитячої творчості. «Аналізуючи куди необхідно направити додаткове фінансування, щоб, поліпшивши матеріально-технічну базу, дати можливість дітям ще більше, ще яскравіше розкритися, серед пріоритетів ми визначили Обласний палац дитячої та юнацької творчості, районні установи подібного типу, спеціалізовані школи. Найголовніше, що це дуже благодатний грунт. Скільки туди фінансування не вкладай, результати будуть вище витрачених коштів», - сказав Михайло Добкін.

При видобутку нетрадиційного газу Україна отримає нові можливості для суттєвого збільшення балансу видобутку газу власного виробництва

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Сланцевий газ, який планують добувати у Львівській області, та газ ущільнених пісковиків, який планують добувати в Харківській і Донецькій областях, відносяться до нетрадиційного газу. Таким способом в нашій країні газ не добували ніколи. Раніше не було технологій, це було невигідно і нецікаво. На сьогоднішній момент видобуток нетрадиційного газу - це можливість у рази збільшити баланс власного видобутку, створення нових робочих місць, величезні відрахування на соціально-економічний розвиток регіону, в тому числі і на екологічні проекти. Тому наш регіон разом з Україною отримає нові можливості для збільшення балансу видобутку газу українського виробництва. Відповідно, зменшиться навантаження на бюджети всіх рівнів», - сказав Михайло Добкін.

Для ефективного вирішення проблеми забезпечення всіх мешканців Харківщини чистою водою необхідне державне фінансування програми «Питна вода»

Як підкреслив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, швидке і ефективне вирішення проблеми забезпечення всіх населених пунктів області питною водою можливе тільки за умови реалізації пунктів державної програми «Питна вода». «Харків не відноситься до багатоводних регіонів. У нас є ряд населених пунктів, де в силу різних причин просто зникла вода з колодязів. Я думаю, що жоден регіон не може самостійно вирішити цю проблему, тут необхідне фінансування державної програми «Питна вода». Крім того, у мене була телефонна розмова з Міністром екології, з яким ми обговорювали питання фінансування екологічної програми з очищення русла річки Сіверський Донець. Якщо ми отримаємо достатнє фінансування для вирішення цієї проблеми, з іншого боку отримавши достатнє фінансування програми «Питна вода», ми зможемо зробити дуже багато добрих і корисних справ для нашого регіону», - підкреслив глава області.

У 2013 році на Харківщині планується суттєво оновити парк автомобілів «швидкої допомоги»

Як зазначив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, подальше поліпшення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я – один з аспектів життєдіяльності регіону, на які планується звернути особливу увагу в 2013 році. «Ми не будемо знижувати темпи, якими покращували матеріально-технічну базу медичних установ. Також, враховуючи те, що з 1 січня набув чинності Закон України «Про екстрену медичну допомогу», нам необхідно суттєво оновити парк медичного транспорту. Нам потрібні автомобілі, які будуть відповідати найвищим вимогам сучасного світу. Людина, яка перебуває за 200 км від Харкова, повинна мати можливість комфортабельно, під наглядом фахівців, бути доставленою в кращу лікарню регіону та отримати кваліфіковану медичну допомогу», – підкреслив губернатор.

Основними завданнями в 2013 році буде будівництво станції метро «Перемога» та реконструкція Харківської філармонії

«6 лютого у мене буде особиста зустріч з першим віце-прем'єр-міністром України і практично зі всіма міністрами. На цих зустрічах я буду піднімати найбільш важливі для регіону проблеми, які вимагають втручання уряду, і ми повинні, оцінивши наші можливості, чітко для себе визначити в які часові рамки ми зможемо вирішити ту чи іншу проблему. Для нас важливі всі аспекти, які охоплюють життєдіяльність нашого регіону, тому ми будемо «битися» за фінансування з державного бюджету всіх напрямків», – зазначив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, над обласним бюджетом 2013 року ще буде вестися дуже серйозна робота, оскільки ймовірно, що в I кварталі Верховна Рада буде вносити зміни в ухвалений державний бюджет. Також Михайло Добкін розповів про плани, які область має намір здійснити в цьому році, і назвав напрямки, де передбачається зробити суттєвий прорив.

Сьогодні тема соборності України актуальна як ніколи. Михайло Добкін

В Україні проживає безліч різних національностей, і інтереси представників кожної з них мають враховуватися, - підкреслив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, тільки за такої умови Україна зможе бути сильною і вільною державою.

Четверо мешканців Харківщини отримають гранти Президента України для обдарованої молоді 2013 року

Четверо мешканців Харківщини отримають іменні свідоцтва про призначення грантів Президента України для обдарованої молоді 2013 року. Зокрема, гранти отримають: Світлана Багрич з проектом «Я волонтер і пишаюся цим!»; Володимир Казусь з проектом «Здоров’я – вибір молоді Харківщини! Якісна профілактика дешевше якісного лікування»; Дмитро Тарасов з проектом «Дослідження розвитку ціннісних орієнтацій і надання допомоги в духовно-моральному розвитку молоді»; Петро Ямников з проектом «Розробка навісного лазерного обладнання для придбання і вдосконалення стрілецьких навичок у біатлоні та впровадження у практику масової фізичної культури та спорту».

В ефірі «Час влади»

Сьогодні о 19:30 на ХОД ТРК та о 21:50 на «Сьомому каналі» вийде в ефір програма «Час влади» за участю голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. Повтор програми можна буде подивитися завтра, 25 січня, о 10:00 на ХОД ТРК та в суботу, 26 січня, о 10:50 на «Сьомому каналі».

За час роботи сервісного центру ГУ МВС України у Харківській області до нього надійшло 66 заяв по лінії управління ДАІ

Сьогодні під час відеоконференції з роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ мова йшла про стан реалізації соціальних ініціатив Президента України та дерегуляції у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. «У минулому році відповідно до доручення Президента України з метою надання якомога ширшого кола адміністративних послуг органами МВС в одному місці, для зручності громадян було проведено експеримент із створення в деяких обласних центрах сервісних центрів. Сподіваємось, що цей експеримент буде мати позитивний результат, і робота таких центрів буде організована у всіх областях України», - сказав начальник Департаменту Державтоінспекції МВС України, генерал-майор міліції Валерій Лозовий.

25 січня в ХГУ «Народна українська академія» відзначать День Тетяни

25 січня о 12:00 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» розпочнуться урочистості з нагоди Тетяниного дня. За традицією в рамках свята відбудеться служба в студентській каплиці Св. Татіани, присвячена студентам, їх покровительці Святій Тетяні та успішному складанню сесії, а також спілкування викладачів зі студентами. Цього року на запитання студентів відповідають ректор, проректори та декани основних факультетів, а також завідувачі кафедр.

26 січня відбудеться творча зустріч з членом Спілки фотохудожників України та Росії Володимиром Оглобліним

26 січня о 14:00 в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва відбудеться творча зустріч з членом Спілки фотохудожників України та Росії Володимиром Оглобліним. У ході зустрічі буде представлена слайд-програма «Колима. Тут починається день», відбудеться обговорення технічних аспектів фотозйомки, джерел натхнення фотохудожника і тенденції розвитку сучасної фотографії. Володимир Оглоблін подорожує по світу з фотокамерою 30 років. У його колекції пейзажі з Каракумів, Алтаю, Таймиру, Тянь-Шаню, Якутії, Криму, Карелії, Уралу, Карпат.

Споживачі області розрахувались за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення на 41,9%

Станом на 24 січня рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 41,9%, у т.ч. населення – 53,2%, госпрозрахункових споживачів – 48,7%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення склала 14,8 млн.грн. (м. Харкова – 13,8 млн.грн.); установ, які фінансуються з місцевих бюджетів,– 3,1 млн.грн., в т.ч. м. Харкова – 2,9 млн.грн.; з державного бюджету – 4,5 млн.грн., в т.ч. м. Харкова – 4,4 млн.грн.; госпрозрахункових споживачів – 10,3 млн.грн. (м. Харкова – 10,3 млн.грн.).

З 2012 року близько 85% населення регіону отримали можливість приймати телемовлення у цифровому форматі

Як повідомляє у своєму звіті представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Харківській області Тетяна Долбня, у 2012 році зроблені важливі кроки на шляху практичного впровадження цифрового ефірного телевізійного мовлення в регіоні. Так, зокрема, продовжено процес ліцензування місць в мультиплексах для місцевих та регіональних телерадіокомпаній та зростання можливості прийому населенням регіону телепрограм в цифровому форматі.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Харківському районі

Станом на 24 січня в Харківському районі в роботі 63 котельні (100%), опалюються усі 147 об’єктів соціальної сфери: 51 школа, 38 дитячих садків та 58 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключені 307 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на КП «Теплових мереж» Харківського району працює диспетчерська служба (телефон 737-57-85).

Рівень розрахунків споживачів області за надані з початку опалювального періоду послуги теплопостачання склав 69,6%

З початку опалювального періоду 2012/2013 років станом на 24 січня рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 69,6%, у т.ч. населення – 62,6%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 77,8%, з місцевих бюджетів – 68,9%, інших споживачів – 98,5%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, заборгованість населення за послуги теплопостачання склала 204,1 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 183,5 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 68,5 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 42,5 млн. грн., установ, які фінансуються з державного бюджету, – 29 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 22,5 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 4,1 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 0,2 млн. грн. 

Михайло Добкін зустрівся з мешканцями будинку по пр. Московському, 248г

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін і Харківський міський голова Геннадій Кернес зустрілися з мешканцями будинку по пр. Московському, 248г, який був пошкоджений у результаті вибуху 16 грудня 2012 року. Вони обговорили питання відновлення квартир, а також нагородили харків'ян, які брали участь в наданні допомоги постраждалим і відновленні будинку. «Трагедія, яка сталася 16 грудня 2012 року, була предметом обговорення не тільки Харкова, але і всієї України. Горе, яке прийшло в наше місто, без чіткої організації роботи з надання допомоги та ліквідації наслідків принесло б паніку, невдоволення і багато негативних емоцій. Але завдяки чіткій організації злагоджена робота дозволила всім згуртуватися навколо цієї проблеми і вирішити її в найкоротші терміни. Хочу сказати, що з першого дня Президент України тримав ситуацію на контролі і давав всі необхідні розпорядження для усунення цієї проблеми максимально швидко. Сьогодні завдяки професіоналізму всіх, хто брав у цьому участь, ми можемо говорити про цю проблему в минулому часі. Без самовідданої роботи будівельників складно було б зробити все швидко і якісно. Тому я хочу висловити їм велику подяку. Також я вдячний медичним працівникам, які робили свою справу і повертали здоров'я тим, хто цього потребував, і соціальним працівникам, які організували і змогли швидко та продуктивно розподілити допомогу, яку передавали мешканцям будинку харків'яни, мешканці регіону та інших міст. Крім цього, я хочу висловити подяку Геннадію Кернесу, який тримав ситуацію на контролі і зумів зробити так, щоб проблема була вирішена в найкоротші терміни», - сказав Михайло Добкін.

Сьогодні Михайло Добкін візьме участь у програмі «Час. Підсумки дня»

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін візьме участь у програмі «Час. Підсумки дня» в ефірі «П’ятого каналу». Початок програми о 20:10.

Всі об'єкти життєдіяльності області працюють у штатному режимі

Як зазначив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, завдяки злагодженій роботі дорожніх служб та комунальних підприємств несприятливі погодні умови, що склалися в області за останні кілька днів, не створили істотних проблем в області. На всіх дорогах забезпечений проїзд, рух на автобусних маршрутах відбувається згідно з графіком, усі об'єкти життєдіяльності працюють у штатному режимі.

Харківський «Локомотив» вийшов до півфіналу Кубку ЄКВ

Харківський волейбольний клуб «Локомотив» вперше за останні дев'ять років вийшов у півфінал Кубку ЄКВ. 22 січня у матчі-відповіді чвертьфіналу єврокубку з рахунком 3:1 харків’яни обіграли французький клуб «Тур», після чого виграли «золотий сет» з рахунком 15:6, чим забезпечили собі місце в півфіналі. Про це повідомляє офіційний сайт Департаменту у справах сімї, молоді та спорту ХОДА. У півфіналі «Локомотив» зустрінеться з турецьким клубом «Халкбанк». Матчі відбудуться 5 лютого на виїзді та 12 лютого у Харкові.

У Харкові відбудеться безкоштовний семінар з питань земельного законодавства

30 січня о 16.00 у залі засідань Держпрому (2 під’їзд, 2 поверх) відбудеться безкоштовний семінар для підприємців «Земельне законодавство–2013». У ході семінару будуть розглядатися питання нових вимог українського законодавства у земельних відносинах. Зокрема, йтиметься про новий порядок продажу прав на землю державної і комунальної власності та особливості проведення аукціонів у 2013 році, особливості розмежування земель і правового регулювання землевпорядних робіт, правила приватизації та зміни цільового призначення землі тощо. Організаторами семінару виступають Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин ХОДА, Головним управлінням Держкомзему України у Харківській області та управлінням Держкомзему у м. Харкові.

Протягом доби до пунктів обігріву звернулося 11 осіб

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 189 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 11 осіб. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2767 осіб.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 364 км автодоріг. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 2293,4 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 134 одиниці техніки та 169 дорожніх робітників. Станом на ранок 24 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Сьогодні, 24 січня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Стан реалізації соціальних ініціатив Президента України та дерегуляції у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху»

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Печенізькому і Чугуївському районах

Сьогодні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб відвідав з робочою поїздкою Печенізький та Чугуївський райони, а також м. Чугуїв. Питання, з якими звернулися до першого заступника губернатора жителі Печеніжчини, стосувалися реконструкції системи водопостачання у пгт. Печеніги та с. Мартова, капітального ремонту будівель ОСББ у Мартовій та газифікації населених пунктів району. У Чугуївському районі мешканців хвилює ремонт систем водопостачання, доріг та покрівель, а також електропостачання м. Чугуєва, ремонт внутрішньоквартальних доріг у місті та благоустрій.

Архів документів