Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби було розчищено від снігу 2595 км автодоріг, у тому числі 1550 км місцевого та 1045 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 774,86 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 145 одиниць техніки та 180 дорожніх робітників. Станом на ранок 31 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Триває прийом робіт на конкурс зі створення гімну Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень»

Триває прийом робіт на конкурс зі створення гімну Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». Заявки на участь у конкурсі приймаються до 28 лютого 2013 року включно за адресою: м. Харків, вул. Сумська, 64, каб. 74. Всі, хто бажає взяти участьу конкурсі, до тексту і нот мають додати заявку зі своєю контактною інформацією. У першій декаді березня 2013 року спеціально створене професійне журі на чолі з директором – головним дирижером Харківської філармонії, заслуженим діячем мистецтв України Юрієм Янком підіб’є підсумки.

Події дня

Сьогодні, 31 січня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський,75) розпочнеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Збройні Сили України: пріоритетні завдання на шляху розвитку армії нового зразка»; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх) розпочнеться прес-конференція начальника управління містобудування та архітектури ХОДА Михайла Рабіновича на тему: "Підсумки роботи управління за 2012 рік та плани на 2013 рік"; о 17:00 у галереї "Мистецтво Слобожанщини" (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відкриється персональна виставка живопису Святослава Романчака «Art-Fusion»; о 17:00  відбудеться прес-тур до кінотеатру «Боммер» (вул.Полтавський шлях, 6); о 18:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський шлях, 6) відбудеться відкриття фестивалю "Вечори французького кіно".

На Харківщині визначать види спорту, на розвитку яких буде зроблений максимальний акцент у підготовці до Олімпіади в Ріо-де-Жанейро

Про це сьогодні в ході засідання виконавчого комітету Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України сказав голова ХОВ НОК України, голова ХОДА Михайло Добкін. «Ми вже готуємося до ХХХІ Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. Практика показує, що утримувати всі види спорту, які культивуються в Харківській області, на найвищому рівні, неможливо. Харківське обласне відділення НОК України та Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації пропонує залучити спортивних експертів, а також науково-спортивні заклади для визначення провідних олімпійських видів спорту, які традиційно приносять Харківському регіону олімпійські медалі. За результатами даного аналізу будуть визначені 15 - 20 видів спорту, на розвитку яких буде зроблений максимальний акцент під час підготовки до Олімпіади в Ріо-де-Жанейро», - сказав він.

У Харківській області будуть розглянуті можливості стимулювання спортсменів, які займаються зимовими видами спорту

Сьогодні в ході засідання виконавчого комітету Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України обговорювалося питання щодо стимулювання спортсменів, які займаються зимовими видами спорту. «Ми проведемо зустріч з біатлоністами. Порадившись з ними, до Олімпіади 2014 року визначимося, хто потребує поліпшення житлових умов або ще чогось, і оголосимо про ті стимули, які вони зможуть отримати після Олімпіади за умови досягнення певних результатів», - сказав голова Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України, голова ХОДА Михайло Добкін.

1 лютого розпочнеться прийом документів на здобуття щорічної стипендії “Надія Слобожанщини”

Творча Рада Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації оголошує про прийом документів для проведення відбору кандидатів на здобуття щорічної стипендії учням шкіл естетичного виховання “Надія Слобожанщини”. На здобуття Стипендії можуть бути висунуті окремі учні і колективи учнів названих  шкіл віком від 7 до 17 років включно.

Харківська область може стати першим регіоном України, де буде впроваджена нова організація «маршрутів» зв’язку служби екстреної медичної допомоги

Відповідно до державних завдань впровадження нової організації «маршрутів» зв’язку служби екстреної медичної допомоги до 1 квітня усі дзвінки зі стаціонарних телефонів за номером «103» з районів і міст Харківської області повинні надходити лише до Центральної регіональної диспетчерської у складі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Як зазначив головний лікар Харківської обласної клінічної лікарні – Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Богдан Федак, з Центральної диспетчерської виклики будуть передавати в районні диспетчерські, а потім бригадам екстреної допомоги. Центральна диспетчерська буде контролювати, чи вчасно переданий виклик, чи немає автомобілів, які не задіяні в роботі, тощо. «Досвід роботи показав, що виклики, які надходять до Центральної диспетчерської, передаються бригадам на 18 секунд швидше, ніж коли вони надходять до місцевих диспетчерських. Це пов’язано з тим, що Центральна диспетчерська користується не звичайною лінією зв’язку, а спецзв’язком», - підкреслив Богдан Федак.

Харківщина серед лідерів в Україні з розвитку олімпійського руху

Про це в ході засідання виконавчого комітету Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України повідомив віце-президент НОК України, президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак. «Я хотів би передати вам слова подяки від президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки, тому що ваше відділення за останні два роки зробило великий крок уперед. Ми аналізували стан справ в Україні у всіх відділеннях. З аутсайдерів Харківське відділення вирвалося в лідери і за кількістю людей, залучених до олімпійського руху, і з проведення олімпійського уроку, Всеукраїнських змагань «Лелеченя», і за охопленням шкіл, в які ми передали олімпійську літературу, роботою зі спортсменами вищої майстерності, забезпеченням підготовки до Олімпіади в Лондоні. Яку не візьми сферу діяльності олімпійського руху, Харківська область сьогодні серед лідерів в Україні. Це дуже радує», - сказав Володимир Бринзак.

Геннадій Кернес увійде до складу виконавчого комітету Харківського обласного відділення НОК України

Сьогодні члени виконавчого комітету Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України проголосували за включення до складу комітету Харківського міського голови Геннадія Кернеса і заступника міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Олександра Попова. «Харківський міський голова Геннадій Адольфович Кернес і заступник міського голови Олександр Вікторович Попов активно беруть участь у спортивному житті міста і області, проводять великі спортивні заходи і змагання для популяризації та розвитку олімпійського руху на Харківщині. Також вони залучають спонсорів для надання допомоги нашим спортсменам. І можу сказати, що велику фінансову допомогу тому ж боксеру Олександру Гвоздику Геннадій Кернес надавав протягом всього сезону підготовки до Олімпіади», - сказав голова Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України, голова ХОДА Михайло Добкін.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у м. Куп’янськ

Станом на 30 січня в м. Куп’янськ в роботі 15 котельних (100%), опалюються усі 23 об’єкти соціальної сфери: 12 шкіл, 9 дитячих та 2 лікувальних заклади. До централізованого теплопостачання підключено 290 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах м. Куп’янськ працюють диспетчерські служби.

2012 рік був насичений значущими спортивними подіями

«2012 рік був насичений значущими спортивними подіями, основною з яких були ХХХ Літні Олімпійські ігри в Лондоні. На Олімпіаді наші спортсмени гідно представили Харківську область, показавши високі результати. Олексій Торохтій виборов золоту олімпійську медаль з важкої атлетики, Олександр Гвоздик – бронзову з боксу. Гідно виступили й інші атлети Харківщини», – зазначив у своєму вступному слові під час засідання виконавчого комітету Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України його голова, керівник ХОДА Михайло Добкін.

Віктор Янукович вручив харківській шахістці Анні Ушеніній орден княгині Ольги

Сьогодні Президент України Віктор Янукович привітав Анну Ушеніну з перемогою на чемпіонаті світу з шахів серед жінок 2012 року та нагородив її орденом княгині Ольги II ступеня. Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України.  За словами глави держави, перемога харківської спортсменки є особливою. Анна Ушеніна стала не тільки 14-ю чемпіонкою світу з шахів, але і першою українкою, яка отримала цей титул з часу проголошення Незалежності України.

Бригади екстреної медичної допомоги повністю забезпечені медикаментами

Бригади екстреної медичної допомоги Харківської області повністю забезпечені медикаментами. Про це повідомив сьогодні головний лікар Харківської обласної клінічної лікарні – Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Богдан Федак. За його словами, система екстреної медичної допомоги забезпечена ліками навіть не на 100%, а на 150%. «У 2012 році Харківщина отримала на закупівлю медикаментів і витратних матеріалів для бригад екстреної медичної допомоги субвенцію з державного бюджету в розмірі 19 млн. грн. У бюджеті на 2013 рік на ці цілі також передбачено 19 млн. грн. субвенції. Цього вистачить, щоб укомплектувати бригади екстреної допомоги всім необхідним», – підкреслив Богдан Федак.

На Харківщині оновлюється машинно-тракторний парк

За оперативними даними Департаменту АПР ХОДА, протягом 2012 року сільгоспвиробниками області придбано сучасної техніки для полів і ферм на загальну суму 1 млрд. 298,2 млн. грн., що в 1,55 рази більше, ніж за 2011 рік. Зокрема, аграрії Харківщини придбали 561 трактор, 185 зернозбиральних комбайнів, 80 жниварок, 5 бурякозбиральних комплексів, 25 одиниць кормозбиральної техніки, 280 сівалок, а також велику кількість ґрунтообробної і іншої сільськогосподарської техніки і обладнання для тваринницьких ферм.

Для реалізації другого етапу програми «Доступне житло» на Харківщині відібрано 10 майданчиків

Про це в інтерв'ю інтернет-виданню «Городской дозор» повідомив начальник управління містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації Михайло Рабінович. «Ми підібрали 10 майданчиків, які заявили в Києві для участі у другому етапі програми «Доступне житло» - будівництво з нуля. За цією схемою до майданчика за бюджетні кошти підводять усі необхідні інженерні мережі, що зменшує загальну вартість будівництва і відповідно житла. Ми сподіваємося на співфінансування з боку держави. У нас є три майданчики в області і сім майданчиків на території Харкова. Загальна площа земельних ділянок - 70 га. Планується будівництво традиційного житла, але при цьому воно буде економічним, оптимальним за плануванням і енергоємністю», - сказав він.

У 2012 році за програмою «Доступне житло» укладено 72 договори на придбання 77 квартир

Як зазначив в інтерв'ю інтернет-виданню «Городской Дозор» начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович, кількість людей, які бажають придбати житло за програмою «Доступне житло», за якою держава компенсує 30% вартості квартири, з кожним роком зростає. «Якщо в 2011 році придбали 56 квартир, то в 2012 році укладено 72 договори на 77 квартир загальною площею 4.2 тис. кв. м. Для придбання житла міжвідомчою комісією Мінрегіону на території Харківської області відібрано 6 багатоквартирних житлових будинків, в яких громадяни могли придбати 594 квартири. Що стосується фінансів, то всього заплатили 6,3 млн. грн., з яких 3,3 млн. грн. виділили з державного бюджету, решта - кошти з бюджету міста Харкова», - сказав Михайло Рабінович.

Протягом доби до пунктів обігріву звернулося 17 осіб

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 189 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 17 особи. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2843 осіб.

Ряд підприємств Харківської області потребує перепрофілювання та впровадження енергозберігаючих технологій

Проблемними в 2012 році були в першу чергу підприємства державної форми власності, які відносяться до стратегічно важливих і не підлягають приватизації. Як зазначив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Андрій Моченков, неефективний менеджмент на ряді таких підприємств призводить до зниження валового продукту та зростання заборгованості по зарплаті. «У нас досить багато підприємств, які працюють на оборонну промисловість. Проблема полягає в тому, що по ним досить довго не приймаються рішення. Коли вони працювали на весь Радянський Союз, на країни Варшавського договору, вони випускали досить багато продукції і були успішними. Сьогодні для української армії цього не потрібно. Але проблема полягає в тому, що роками не ухвалюються рішення про перепрофілювання підприємства, зменшення виробничих площ, впровадження енергозберігаючих технологій, зміну кадрового складу, і за умови поступового падіння валового продукту витратна частина залишається досить високою. Виходить, що заборгованість із заробітної плати наростає швидше, ніж відвантажується і реалізується продукція», – заявив заступник губернатора.

У 2012 році «Електроважмаш» і «Турбоатом» збільшили обсяги виробництва

ДП «Електроважмаш» та ВАТ «Турбоатом», частка яких у валовому продукті Харківської області складає близько 25%, в 2012 році збільшили обсяги виробництва. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Андрій Моченков. Зокрема, ДП «Електроважмаш» збільшило виробництво більш ніж на 300 млн. грн. і за підсумками року показало обсяг близько 1 млрд. 300 тис. грн.

У грудні індекс промислової продукції по Харківській області виріс на 1,4%

Індекс промислової продукції по Харківській області у грудні виріс на 1,4%. Протягом року були падіння темпів виробництва, але в цілому регіон обігнав за темпами виробництва ряд областей України, з якими постійно конкурує. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Андрій Моченков. «За підсумками року індекс промислової продукції на тих підприємствах, які отримали вище 100%, – це металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів – виріс майже на 7,8% по відношенню до 2011 року, обсяг виробництва і розподілу електроенергії, газу та води , целюлозно-паперового виробництва, видавничої діяльності також вище, ніж у 2011 році», – зазначив він.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби було розчищено від снігу 2911 км автодоріг, у тому числі 1852 км місцевого та 1059 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 1131 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювала 121 одиниця техніки та 159 дорожніх робітників. Станом на ранок 30 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений. 

Події дня (уточнено)

Сьогодні, 30 січня, о 14:00 у залі офіційних делегацій Будинку Рад (вул.Сумська, 64, 2-й поверх) розпочнеться засідання виконавчого комітету Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України; о 16:00 в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» (Держпром, 4 під’їзд, 1 поверх)  розпочеться безкоштовний майстер-клас з художнього розпису дерев’яного посуду народної майстрині Інни Бібич.

Естафета пам'яті «Слава визволителям України» завітає у всі населені пункти області саме в ті дні, коли вони звільнялися

Про це на прес-конференції розповів голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич. Він зазначив, що Харківська обласна організація ветеранів України розпочала підготовку до 70-річчя визволення України ще в жовтні минулого року. «Починаючи з 1 лютого 2013 року Всеукраїнська естафета «Слава визволителям України» пройде всіма населеними пунктами області у ті дні, коли вони звільнялися. Почнеться естафета 1 лютого о 9:30 у Боровій. Прапор Перемоги буде вручати учасник Великої Вітчизняної війни, учасник Параду Перемоги 1945 року, Почесний громадянин м.Харкова Дмитро Крячко», - сказав Анатолій Хіневич.

У 2012 році АТ «ХТЗ» покращило свої економічні показники

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, з 2012 року продукція АТ «ХТЗ» почала поставлятися в республіку Конго, Кубу, Литву, Молдову, Азербайджан, відкрито ринок Польщі. «У результаті виручка від реалізації продукції підприємства в 2012 році порівняно з 2011 роком зросла на 71 млн. грн. або на 9,8% і склала 796,1 млн. грн. У порівнянні з 2011 роком чисельність співробітників підприємства збільшилася на 99 осіб і склала 3398 осіб. Середня заробітна плата в минулому році зросла на 6% в порівнянні з 2011 роком і склала 2934 грн. Загальний фонд оплати праці виріс на 10,2 млн. грн. в порівнянні з попереднім роком і склав 119,6 млн. грн.», - сказав Андрій Моченков.

1 лютого розпочнуться заходи, присвячені 70-річчю визволення Харківщини

З 1 лютого до 19 вересня – дня визволення Харківської області від фашистських загарбників, проходитиме естафета пам'яті «Слава визволителям України». Це перший із заходів, присвячених 70-річчю визволення Харківщини. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко. «Наступним етапом стануть заходи, пов'язані з трагічними подіями на переїзді с.Пилипівка, де 14 лютого 1943 року було спалено близько 200 червоноармійців. У цьому році ми вперше проводимо ці заходи не 5 травня, а саме 14 лютого. Протягом року також будуть проводитися учнівські конференції, семінари, тематичні уроки в школах тощо. У рамках міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде організовано секцію «Пам'ять», співробітники обласного архіву готують виставку листів жителів окупованих територій «Листи з неволі», - зазначив Володимир Зінченко.

Міжнародний конкурс інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи-2013» стартує 1 лютого

Проект спрямований на збільшення інвестиційної привабливості Харкова і Харківської області і реалізується за ініціативою голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та Харківського міського голови Геннадія Кернеса. У конкурсі зможуть брати участь не тільки українські, але й закордонні автори проектів, готові реалізувати свої ідеї на території регіону. Він спрямований на розвиток творчої і ділової активності новаторів, вчених і бізнесменів, на виявлення перспективних інноваційних проектів і підготовку ефективних бізнес-планів для залучення інвестицій у Харків і Харківську область.

Керівники області вшанували пам'ять Євгена Кушнарьова

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко вшанували пам'ять відомого політичного і громадського діяча сучасної України Євгена Кушнарьова, якому сьогодні виповнилося б 62 роки, і поклали квіти до його могили на другому міському кладовищі. «Євген Петрович прожив коротке, але дуже яскраве життя. За цей час він встиг стати видатним політиком. Він був прекрасним мером, дуже сильним губернатором і, напевно, не розкрив повністю свій потенціал, коли був у Верховній Раді. Разом з ним із політики пішов якийсь шарм, який він привносив з його ерудованістю, інтелігентністю, вмінням без образ поставити політичного опонента на місце. Його не вистачає, не вистачає його порад, уміння передбачати ситуації. Господь розпорядився по-своєму, і я сподіваюся, що на небесах він буде молити Господа за те, щоб наш регіон і наша країна процвітали», - сказав Михайло Добкін.

В обласній сувенірній лавці відбудеться майстер-клас з художнього розпису декоративного дерев’яного посуду

30 січня о 16:00 в обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» (Держпром, 4 під’їзд, 1 поверх) відбудеться безкоштовний майстер-клас з художнього розпису дерев’яного посуду народної майстрині Інни Бибич. Окрім розписного посуду в сувенірній лавці буде представлене розмаїття декоративних робіт слобожанських майстрів: дерев'яні вироби, картини, ікони, вишивки, рушники, вишиті сорочки, вироби з бісеру та багато іншого.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у м. Ізюм

Станом на 29 січня в м. Ізюм в роботі 22 котельні (100%), опалюються усі 57 об’єктів соціальної сфери: 10 шкіл, 10 дитячих садків та 37 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 199 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на Ізюмському комунальному житлово-ремонтному експлуатаційному підприємстві – 1 працює диспетчерська служба, телефон (05743) 2 33 58. 

Протягом доби до пунктів обігріву звернулося 14 осіб

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 189 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 14 особи. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2826 осіб.

Архів документів