Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Микола Муригін призначений начальником управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб представив в якості начальника управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Миколу Муригіна, який раніше обіймав посаду голови Красноградської райдержадміністрації. «Згідно з розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна Муригін Микола Олексійович з сьогоднішнього дня, 1 лютого 2013 року, призначений на посаду начальника управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації. Він пройшов усі співбесіди в Міністерстві і отримав позитивний висновок. До цього призначення Микола Муригін займався найрізноманітнішими питаннями, пов'язаними з життєдіяльністю Харківської області, працював на виробництві, в різних установах та управлінських структурах, 10 років присвятив Красноградському району. Я знаю його як ділову принципову людину, яка знає справу і не боїться роботи. До сьогоднішнього дня Красноградський район був кращим в Харківській області. Я вітаю його з призначенням на цю серйозну посаду», – зазначив Валентин Дулуб.

Харківщина увійшла до п’ятірки регіонів-лідерів, в яких середній надій на одну корову у 2012 році перевищив 5000 кг

Про це сьогодні під час всеукраїнської селекторної наради з питань підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт у поточному році, стану галузі тваринництва та цінової ситуації на продовольчому ринку повідомила заступник директора Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Олена Альшанова. «За попередніми даними у сільгосппідприємствах в цілому відбулося зростання продуктивності дійного стада корів на 585 кг, у п’яти регіонах середній надій на корову перевищив позначку в 5000 кг. Це Київська, Черкаська, Полтавська, Херсонська та Харківська (5219 кг) області. Цей позитивний досвід, без сумніву, буде поширений в поточному році шляхом проведення регіональних нарад», – зазначила вона. 

Кредитування сільськогосподарської галузі є важливою умовою її ефективного розвитку

Про це йшлося під час всеукраїнської селекторної наради з питань підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт у поточному році, стану галузі тваринництва та цінової ситуації на продовольчому ринку. Сільськогосподарські підприємства Харківщини охоче користуються кредитами комерційних банків, оскільки кредитні кошти необхідні для вирішення поточних і перспективних завдань.

Харківська обласна універсальна наукова бібліотека перемогла в конкурсі «Смарт-технології в навчальному процесі»

Від програми „Бібліоміст”, яка проводила конкурс серед Регіональних тренінгових центрів обласних бібліотек в грудні 2012 року, харківська бібліотека отримає інтерактивну дошку, програмне забезпечення та тренінг з користування обладнанням. Можливісті інноваційних смарт-технологій будуть інтегровані в процес очного та дистанційного навчання на базі регіонального тренінгового центру, покращать якість навчання та дозволять розширити цільову аудиторію за рахунок он-лайн можливостей.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у м. Люботин

Станом на 1 лютого в м. Люботин працює 4 котельних (100%), опалюються усі 18 об’єктів соціальної сфери: 6 дитячих закладів, 8 шкіл та 4 лікувальних заклади. До централізованого теплопостачання підключено 17 житлових будинків (100%).

Усе розмаїття українського народного мистецтва можна буде побачити на виставці «Народні таланти Слобожанського краю»

5 лютого о 16.00 в Обласному центрі культури і мистецтва (м. Харків, вул.Пушкінська, 62) відбудеться відкриття виставки творів народного мистецтва «Народні таланти Слобожанського краю». У виставці, присвяченій, 20-річчю Харківського осередку Спілки майстрів народної творчості України, візьмуть участь близько 50 майстрів, серед яких 7 заслужених майстрів народної творчості України. У виставкових залах буде представлено усе розмаїття народного українського мистецтва: ткацтво, вишивка, писанкарство, декоративний розпис, лозоплетіння, соломоплетіння, бісероплетіння, кераміка.

За оцінкою «Reuters» контракт з «Shell» став найбільшою іноземною інвестицією в пострадянські республіки

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, зарубіжні експерти вважають, що підписання угоди з «Shell» може залучити в Україну додаткові інвестиції. На їхню думку, зниження енергетичної залежності України зблизить Україну з ЄС, підніме рівень економіки і суттєво змінить інвестиційний клімат в країні. «За оцінкою агентства «Reuters» контракт з «Shell» став найбільшою іноземною інвестицією в пострадянські республіки. Ми бачимо позитивний приклад США – країни, яка завдяки сланцевій революції стала самодостатньою у видобутку газу, додатково створивши при цьому тисячі робочих місць для своїх громадян. В Україні за оцінками фахівців компанії Shell вже через 10 років видобуток нетрадиційного газу може вийти на промисловий рівень», – сказав Юрій Сапронов.

Завдяки підписанню ряду документів з Європейським Союзом Україна отримала нові можливості на ринку сільськогосподарської продукції

«Я б дуже не хотів, щоб наші можливості росту в сільському господарстві ставили нас в один ряд із країнами, котрі називають сировинними придатками для інших держав. Усі основні кошти заробляються при переробці. До того ж, це нові робочі місця і нові ринки для нас. Тому, звичайно, сьогодні поставка або напівфабрикату, або готових продуктів харчування на інші ринки для нас більш важлива, ніж звичайний продаж зерна через біржі по всьому світу. Тим більше, що завдяки підписанню ряду документів із Європейським Союзом ми отримали сьогодні те, чого у нас ніколи не було — зараз для України відкривається європейський ринок птиці. Ми можемо починати реалізацію, думаю, з другого півріччя, м’яса птиці в європейських країнах. Для нас це вигідно, тому що там ціна зовсім інша», – зазначив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін.

На Харківщині стартувала Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України»

Сьогодні в Борівському районі Харківщини стартувала Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». Під час урочистого мітингу, присвяченого 70-річчю визволення Борівського району від фашистських загарбників, Прапор Перемоги і капсулу зі священною землею з братської могили ветеранам вручили учасник Великої Вітчизняної війни, учасник Параду Перемоги 1945 року, Почесний громадянин м. Харкова Дмитро Крячко, начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко та голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич. «Сьогоднішній день дійсно видатний не тільки для Борівського району, але й для всієї України. Це день, коли починається естафета Пам'яті, присвячена Великій Перемозі. Саме почуття Великої Перемоги єднає народ, як ніщо інше. Особливо приємно, що в цій естафеті бере участь молодь, а також люди, які захищали Батьківщину на інших фронтах - в Чорнобилі та в Афганістані. Це вселяє впевненість у тому, що естафета Пам'яті буде тривати нескінченно, тому що події Великої Перемоги заслуговують на це», - зазначив Володимир Зінченко.

Коштів, які Україна виплачує Росії через діяльність корпорації ЄЕСУ, вистачило б і на те, щоб добудувати харківське метро

Як зазначив у ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, якщо відійти від усіх емоцій, пов'язаних з судовим процесом над екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко, то в сухому залишку Україна має позов від ВАТ «Газпром» на 7 млрд. доларів і необхідність виплачувати компенсацію за невиконання умов договору корпорацією ЄЕСУ. «Ми сьогодні маємо позов «Газпрому» до України на 7 млрд. доларів за невибраний обсяг газу. Як можна зобов'язати нас платити таку колосальну суму за те, що ми не використали? А це умови договору, який вона підписала. Сьогодні ми практично побачили, скільки нам це коштує. Якщо суд ухвалить рішення на користь «Газпрому», то ви розумієте, що для бюджету України та для кожного українця означає віддати 7 млрд. доларів в цьому році?! Крім того, Україна виплачує Міністерству оборони Росії компенсацію за шкоду, завдану внаслідок невиконання угоди 1997 року про постачання корпорацією ЄЕСУ продукції для потреб російського оборонного відомства. А там коштів стільки, скільки вистачить, щоб добудувати і харківське метро, потім транспортувати обладнання і почати вишукувальні роботи для будівництва нових станцій. Ось ціна питання», - підкреслив Михайло Добкін.

В цьому році ми плануємо зробити новий прорив у забезпеченні обладнанням медичних закладів. Михайло Добкін

В ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що найголовніше при реформуванні системи охорони здоров'я - забезпечити належні умови для роботи медиків, щоб вони могли повністю реалізувати свій професійний потенціал, і створити комфортні умови для пацієнтів. «За останні 3 роки в нашу область надійшов великий обсяг нового діагностичного обладнання, яке розподілено у всі без винятку медичні установи. У нас немає жодного району, де б в центральній лікарні не був встановлений цифровий рентген-апарат і апарат УЗД. Ми не збираємося знижувати оберти і в цьому році плануємо зробити новий прорив в плані забезпечення обладнанням медичних закладів», - сказав голова ХОДА.

Протягом січня-листопада 2012 експорт Харківщини виріс на 10,8%

Протягом січня-листопада минулого року експортні поставки з Харківської області склали 1840,7 млн.дол. США, що на 10,8% більше, ніж за аналогічний період 2011 року. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Імпорт зріс на 22% і склав 2529,2 млн. дол. США. «За 11 місяців минулого року підприємства та організації області експортували продукцію до 118 країн світу, імпортували з 117», – зазначив він.

У теорії кращої форми управління житловим фондом, ніж ОСББ не існує, але на практиці ми ще не готові. Михайло Добкін

Як зазначив у ході традиційної зустрічі з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківщина задачу по створенню ОСББ виконує на 130%, але все одно в загальній кількості будинків це дуже мало. За його словами, немає іншого шляху, ніж згодом передати управління багатоквартирними будинками самим власникам, але це неможливо реалізувати без правового виховання, без зміни менталітету людей, які є заручниками старої радянської системи ведення народного господарства. Неважливо було, як працівник трудиться, він все одно отримував якусь мінімальну зарплату, а платежі за енергоносії були символічними – це все дотувала держава.

Завод ім. Шевченка залишиться у технологічному процесі створення нової військової техніки

Як зазначив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, концерн «Укроборонпром» неодноразово перераховував кошти заводу ім. Шевченка, за допомогою яких була проведена, хоча ще не завершилася, оптимізація кількості працівників підприємства, і була можливість виконати ті замовлення, які були взяті, але на них не було коштів. 

Аномальний крижаний дощ не завдав шкоди посівам озимих

«За оцінками вчених наших сільськогосподарських інститутів, аномальний крижаний дощ, який пройшов 22-23 січня, і вкрив крижаною кіркою всю Харківську область, в тому числі і ті землі, де засіяні озимі, з урахуванням того, що випав великий шар снігового покрову, не принесе нам багато шкоди. Дай Боже, щоб вони не помилилися. Я весну оцінюю тільки за погодними умовами для врожаю. Сподіваюся, що весна дасть нам хороші очікування, котрі виправдаються сходами озимих. Це реальний сектор, котрий наповнює казну і державну, і нашу», - зазначив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін.

Для будівництва харківського метро планується залучити кошти Європейського банку реконструкції та розвитку

Одним із питань, які буде обговорювати 6 лютого на зустрічі з першим Віце-прем'єр-міністром України Михайло Добкін, стане питання подальшого будівництва метро в Харкові. «У тому проекті бюджету, який Верховна Рада ухвалила, грошей на будівництво метро немає, але приблизно в березні до нього будуть вноситися зміни, і я сподіваюся, що такий рядок з'явиться. Тим більше, що ми, використовуючи позитивний дніпропетровський досвід, зробили дуже багато для того, щоб під державну гарантію залучити на його будівництво гроші Європейського банку реконструкції та розвитку. Ми провели попередні переговори з представниками ЄБРР і отримали згоду з їхнього боку. Я також обговорив цю можливість із Міністром фінансів Юрієм Колобовим, і заручився його підтримкою», – сказав голова області.

За кошти, отримані від продажу стадіону «Металіст», ми побудуємо ряд необхідних нам об'єктів. Михайло Добкін

Про це повідомив в ефірі програми «Чай з губернатром» на ХОД ТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Приблизна сума, за яку ми збираємося його реалізувати - це еквівалент 70 млн. доларів. Ці гроші підуть на розвиток нашого регіону. Принаймні, я обов'язково буду звертатися до глави держави, щоб він дозволив залишити всі без винятку кошти у нас. Раніше держава, фінансуючи Харківську область, все одно давала нам гроші не на «Металіст», а на програму соціально-економічного розвитку. А ми відривали від різних програм і спрямовували на стадіон, тому за великим рахунком ми компенсуємо ті втрати, які були. Завдяки продажу «Металіста» і стадіон залишиться у громади, і у регіону з'являться додаткові гроші, за рахунок яких ми побудуємо ще ряд об'єктів, які нам необхідні», - сказав Михайло Добкін.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби було розчищено від снігу 1167 км автодоріг, у тому числі 724 км місцевого та 443 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 885,97 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 104 одиниць техніки та 119 дорожніх робітників. Станом на ранок 1 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

В перспективі Україна зможе повністю відмовитися від імпортного газу

Під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі було підписано Угоду про розподіл видобутого нетрадиційним шляхом газу між компанією «Shell» і державою Україна, а також тими компаніями, які працюють сьогодні на Юзівському і Біляївському родовищах у Харківській області. Як зазначив у ході традиційної зустрічі з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Україна отримує абсолютно інші можливості. Вітчизняна наука не змогла забезпечити аналогічні технології виробникам, які промисловим способом видобувають вуглеводні, і Україна звернулася до інтелектуальної власності тих компаній, який давно видобувають газ нетрадиційним способом з дуже твердих порід в місцях більш глибокого залягання.

Головні завдання на 2013 рік - будівництво метро, реконструкція філармонії та ремонт доріг

«6 лютого у мене в Києві відбудеться зустріч з першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим і практично всіма міністрами. Це нововведення. У Кабміні розписаний графік прийому керівників регіонів для того, щоб почути, які проблеми у них є, і знайти шляхи їх вирішення. Я не думаю, що ми зможемо вирішити усе, що накопичилося, але ми знайдемо відповіді на якісь з найбільш важливих питань - метро, філармонія, дороги, рухомий склад для «Міськелектротрансу», шкільні автобуси, медична допомога», - повідомив в ході традиційної зустрічі з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, 1 лютого, о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться селекторна нарада обласної державної адміністрації з питання "Про підсумки роботи в галузі тваринництва та виконання завдань районними державними адміністраціями, спрямованих на розвиток галузі".

Музей історії кіно міста Харкова буде відкритий після реконструкції кінотеатру «Боммер»

Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. Музей історії кіно міста Харкова розміститься на 2 поверсі кінотеатру «Боммер», після перепланування для нього буде відведена невелика зала. Вікторія Маренич повідомила, що в даний час ведеться збір майбутніх експонатів – книг, квитків, афіш, старих фотографій. Вже закуплені афіші та вхідні квитки на фільми, які демонструвалися на початку XX століття в трьох харківських кінотеатрах. Керівництво кінотеатру буде раде допомозі харків'ян, у яких могли зберегтися пам'ятки часів становлення в місті кінематографа.

У кінотеатрі «Боммер» буде відкрито перше в Харкові кінокафе

У ході прес-туру до кінотеатру «Боммер» начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич продемонструвала представникам ЗМІ залу на другому поверсі будівлі, де після реконструкції розміститься кінокафе. «У цьому приміщенні ми хочемо створити кінокафе – такі заклади існують в інших містах, а тепер воно з'явиться і в Харкові. У нас величезна кількість різних фотографій, які могли б ілюструвати перебування у нашому місті дуже відомих людей, – вони прикрасять інтер'єр цього закладу. Також тут буде невелика бібліотечка, яку ми вже почали збирати, і вільний доступ в Інтернет по wi-fi. Відвідувач зможе спокійно взяти чашку кави або чаю і поринути у світ кіно. Ніякої серйозної їжі кафе пропонувати не буде, оскільки приміщення не відповідає санітарним нормам для закладу громадського харчування», – повідомила Вікторія Маренич.

Кінотеатр «Боммер» відродить традиції старого доброго кіно

«"Боммер" – єдиний комунальний кінотеатр міста, що залишився, підтримує старі традиції. Будівля стара, вона потребує серйозного оновлення, що потребуватиме значних фінансових вкладень, але їй потрібно дати можливість і надалі існувати в якості кінотеатру, який ми знаємо впродовж багатьох років. У кожної людини є мрія. Моєю мрією відтепер стало зробити цю будівля сучасною, привабливою, подарувати їй нове життя», – заявила директор КП «Зустріч» Тетяна Пурдіч. За її словами, в даний час через відсутність опалення кінотеатр дає всього два сеанси на день у вечірній час – о 18:00 і о 20:00. Аналіз показав, що заповнюваність зали в минулому році склала приблизно 25% – у залі 132 місця, у тому числі 88 м'яких і 44 жорстких сидіння, 25 грн. складає вартість повного квитка і 20 грн. – квитка для пенсіонерів та студентів.

Галерея «Маестро» після реконструкції отримає нову назву

Після закінчення ремонтних робіт в приміщенні галереї «Маестро» вона отримає нову назву. Як повідомила 31 січня начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, оновлена ​​галерея отримає назву «Бузок», і запропонував таку назву голова ХОДА Михайло Добкін. «Як же ще може називатися галерея з виходом на алею почесних гостей міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». Ми плануємо відкрити її в новому вигляді і під новою вивіскою на початку березня, і в цій галереї будуть представлені всі види мистецтва, включаючи роботи сучасних зарубіжних авторів», - повідомила Вікторія Маренич. За її словами, ремонтні роботи у галереї почнуться 1 лютого. На реконструкцію планується витратити близько 1 млн.грн., питання щодо їх виділення з обласного бюджету планується поставити перед депутатами облради на найближчій сесії.

14 лютого в Харкові відбудеться зустріч з акторами фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь»

Під час V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», який розпочнеться 17 травня 2013 року, в кінотеатрі «Боммер» відбудуться різні творчі зустрічі та майстер-класи. «Я вважаю, що це місце має послужити відродженню кінематографічного Харкова», – підкреслила 31 січня в ході прес-туру в кінотеатр начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. «Також ми плануємо раз на місяць в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» організовувати в «Боммері» творчі зустрічі з відомими людьми. 14 лютого ми запросили до Харкова групу акторів, які зіграли у фільмі режисера Михайла Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь». У цей день буде продемонстровано фільм і відбудеться творча зустріч з виконавцями головних ролей», – зазначила вона.

У Харкові стартував фестиваль «Вечори французького кіно»

31 січня в кінотеатрі «Боммер» відбулася церемонія відкриття фестивалю «Вечори французького кіно». Гостей фестивалю привітали начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, директор КП «Зустріч» Тетяна Пурдіч і директор Французького інституту в Україні Алікс де Гассар. «"Вечори французького кіно" – це щорічний фестиваль, який проводиться в Україні вже у 8 раз. Він був ініційований в 2005 році, в якості дистриб'юторів і прокатників була запрошена фірма «Артхаус-трафік», яка успішно розвиває його досі. Ми сподіваємося, що французьке кіно, незважаючи на те, що сьогодні останній день січня, привнесе трохи французького шарму і тепла в серця харків'ян, і змусить їх згадати про те, що незабаром прийде весна», – зазначила Тетяна Пурдіч.

На повну реконструкцію кінотеатру «Боммер» необхідно 8 – 10 млн. грн.

За оцінками фахівців, на ремонт приміщень кінотеатру «Боммер» необхідно 8 – 10 млн. грн. Про це повідомила 31 січня в ході прес-туру до установи начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. «Що являє собою кінотеатр «Боммер» можна прочитати в будь-якій енциклопедії, але найцікавіше тут побувати. Коли я вперше сюди зайшла, мене вразило, у який стан можна привести об'єкт, якщо не займатися ним близько 10 років. Тим не менш, сьогодні кінотеатр працює в нормальному режимі, хоча нам дуже і дуже хотілося б, щоб в найближчі кілька років він перетворився на сучасний потужний кінотеатр, що відповідає тим вимогам, які пред'являються до кінотеатрів в Європі та Америці», – зазначила вона.

Представлений новий директор кінотеатру «Боммер»

31 січня начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич представила нового директора КП «Зустріч» Тетяну Пурдіч, яка до цього працювала заступником директора КП «Регіональний інформаційний центр». «Ми раді вас вітати в найкращому місці нашого міста. Кінотеатр «Боммер» – це частина кінематографічної історії Харкова. Хочу представити вам директора комунального підприємства «Зустріч» – так насправді офіційно іменується підприємство, яке керує кінотеатром «Боммер» – Тетяну Едуардівну Пурдіч. В даний час підприємство підпорядковане Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації, але за рішенням губернатора Михайла Добкіна в майбутньому його буде курирувати управління у справах преси та інформації. І ми докладемо всі сили для того, щоб повернути його до яскравого і насиченого життя, що вирувало тут ще століття тому», – підкреслила Вікторія Маренич.

Харківські лучники встановили новий рекорд світу

На чемпіонаті України зі стрільби з луку, що відбувався 29 - 31 січня в м.Черкаси, зустрілися близька 200 спортсменів з 12 областей України. Жіноча збірна Харківської області у складі Тетяни Бережної, Ніни Мильченко та Марини Веселовської не тільки здобула перемогу, а ще й встановила новий світовий рекорд, набравши 236 очок з 240 можливих. Друге місце у командних змаганнях здобула харківська команда у складі Вікторії Коваль, Юлії Захарченко та Дар’ї Павліченко. Чемпіонами України 2013 року серед чоловіків став Віктор Рубан, серед жінок - Вікторія Коваль. У особистих змаганнях серед жінок бронзу завоювала Юлія Захарченко.

Архів документів