Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Першими експонатами музею кінематографічної історії міста стануть афіші харківських кінотеатрів початку XX століття

Громадська організація «Харьковская сирень» придбала перші експонати для Музею кінематографічної історії Харкова, який відкриється в кінотеатрі «Боммер». Про це повідомила сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА – співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. За її словами, організація має в своєму розпорядженні 10 афіш початку XX століття, 1914-1917 років, 3-х харківських кінотеатрів – «Ампір», «Мішель» та «Модерн». Вікторія Маренич зазначила, що такі афіші поширювалися серед людей, які приходили подивитися фільм, як безкоштовно, так і за гроші – наприклад, ціна програми кінотеатру «Ампір» – 5 копійок.

9 лютого в м. Куп’янськ відбудеться фінал шахового турніру у рамках проекту «Творча Слобожанщина»

9 лютого в СК «Локомотив» м. Куп’янськ відбудеться фінал шахового турніру у рамках проекту «Творча Слобожанщина». В ньому візьмуть участь збірні команди Борівського, Ізюмського, Куп’янського, Шевченківського районів, міст Ізюм та Куп’янськ. Турнір відбудеться під патронатом народного депутата України Віктора Остапчука. Змагання ІІ туру турніру з шахів відбулися у містах і районах області з 30 січня по 3 лютого. В урочистій частині фінальних змагань візьмуть участь почесні гості – чемпіонка світу з шахів 2012 року Анна Ушеніна, заступник голови Харківської обласної федерації шахів Геннадій Круговий, міжнародні майстри спорту з шахів. Також Анна Ушеніна проведе майстер-клас для учасників та усіх присутніх гостей, а міжнародні майстри з шахів – сеанс одночасної гри на багатьох дошках. До уваги ЗМІ! Акредитація журналістів, що бажають висвітлювати хід турніру, до 12:00 7 лютого за телефонами (057) 700-03-31 та (057) 700-17-49.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у м. Чугуїв

Станом на 5 лютого в м. Чугуїв працює 17 котельних (100%), опалюються усі 16 об’єктів соціальної сфери: 7 дитячих садків та 9 шкіл. До централізованого теплопостачання підключено 159 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах м. Чугуїв працюють диспетчерські служби:  КП «Чугуївтепло» телефон (05746) 2-62-33, Комунальне житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство м. Чугуєва телефон (05746) 2-45-56, КП «Чугуїввода» телефон (05746) 2-35-40, а також в місті працює Служба швидкого реагування відділу роботи зі зверненнями громадян та кадрової роботи виконавчого комітету Чугуївської міської ради телефон (05746) 2-35-03 або 15-05.

У січні – листопаді 2012 року на Харківщині було реалізовано промислової продукції на суму 54 млрд. грн.

Як поінформував заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, згідно зі статистичними даними в січні – листопаді 2012 року в Харківській області було реалізовано промислової продукції у відпускних цінах підприємств на суму 54 млрд. грн. «Із загального обсягу реалізованої промислової продукції області 42 млрд. грн. припадає на продукцію добувної та переробної промисловості, продана регіоном промислова продукція складає 5,3% від загального обсягу, реалізованого в країні», – зазначив він.

На Харківщині розпочався семінар-навчання з актуальних питань розвитку аграрного сектору економіки

В Зміївському районі розпочався п’ятиденний семінар-навчання заступників голів райдержадміністрацій з питань АПК та начальників управлінь АПР РДА Харківської області з актуальних питань розвитку аграрного сектору економіки Харківщини. Провідні фахівці державних закладів та установ Харківщини, спеціалісти Департаменту агропромислового розвитку ХОДА нададуть слухачам практичні рекомендації з питань застосування чинного законодавства в різних сферах аграрної економіки – рослинництві, тваринництві, ветеринарії, фітосанітарії, землевпорядкуванні, а також в питаннях ведення документації, взаємодії з громадськістю тощо.

Близько 67% всіх товарів області експортовано в країни СНД

Експорт регіону за 11 місяців минулого року до країн СНД склав 1228,3 млн. дол. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «В інші країни експортовано близько 33% товарів на 612,4 млн. дол. У порівнянні з січнем-листопадом 2011 року цей сегмент експорту зріс у півтора рази. Із загального обсягу експорту регіону 12,5% припало на країни ЄС», – сказав Юрій Сапронов.

Протягом доби до пунктів обігріву звернулася 1 особа

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 189 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулась 1 особа. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2883 осіб.

Події дня

Сьогодні, 5 лютого,  о 14:00  у прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) почнеться прес-конференція заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Шурми на тему: "Про роботу регіональної диспетчерської екстреної медичної допомоги в Харківській області в січні 2013 року"; о 16:00 в Обласному центрі культури і мистецтва (м.Харків, вул.Пушкінська,62)  відбудеться відкриття виставки творів народного мистецтва «Народні таланти Слобожанського краю». 

5 лютого на площі Свободи відкриється ярмарок, присвячений Масляній

Як інформує Департамент агропромислового розвитку ХОДА, для задоволення потреб населення якісними продовольчими товарами вітчизняного виробництва та збереження стабільної цінової ситуації в області, з 5 лютого 2013 року на площі Свободи міста Харкова розпочне роботу продовольчий сільськогосподарський ярмарок, присвячений Масляній. У ярмарку візьмуть участь близько 20 підприємств-сільгоспвиробників Харківської області. Ціни на соціально-значущі продукти харчування будуть на 10-15% нижче, ніж на інших підприємствах торгівлі.

Вікторія Маренич увійшла до складу робочої групи, яка має розробити оновлену редакцію Положення про регулювання дитячого мовлення в Україні

У зв’язку із потребою виробити регуляторні підходи в питаннях дитячого телерадіомовлення Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення була створена робоча група, до складу якої увійшла начальник управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації Вікторія Маренич. Ця робоча група має запропонувати оновлену редакцію Положення про регулювання дитячого мовлення до обговорення, аби зрештою дійти консенсусу.

Партія 375 тонн меланжу завантажена та готова до вивезення з Шевченківського району

На даний момент у 7 цистерн завантажено 375,065 т компонентів ракетного пального, яке зберігається на складах військової частини А-2136 Шевченківського району Харківської області. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, меланж готовий до вивезення, його візьмуть під охорону представники Російської Федерації. Станом на 4 лютого у в/ч А-2136 Шевченківського району залишається на зберіганні 2401,124 т меланжу.

У Харківському національному університеті ім. Каразіна буде відкрито Українсько-Індійський академічний центр

7 лютого о 14:00 у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна відбудеться урочисте відкриття Українсько-Індійського академічного центру. Центр створено з метою встановлення і розвитку плідних зв’язків університету з Індією у культурній, науковій і освітній сферах, проведення різноманітних заходів індійської тематики для поширення знань про Індію серед широкої громадськості, сприяння програмам студентського обміну ITEC і ICCR, допомога індійським студентам, що навчаються у Харкові, та сприяння організації їх дозвілля. Діяльність центру стане містком між Україною і Індією, який сприятиме налагодженню тісного співробітництва між цими країнами.

Практична реалізація проекту «Село майбутнього» розпочнеться в 2013 році

Практичну реалізацію проекту «Село майбутнього» в Харківській області планується розпочати в 2013 році. Про це повідомила перший заступник директора Департаменту АПР ХОДА Олена Кулик. За її словами, сьогодні необхідно врегулювати питання між Кабінетом Міністрів України та Агентством з інвестицій та управління національними проектами про надання інвестору державних гарантій про те, що протягом десяти років всі програми, які сьогодні діють в агропромисловому комплексі, будуть працювати, і він гарантовано отримає компенсацію зазнаних  витрат.

Після підписання Меморандуму про взаєморозуміння в більшості торговельних мереж відзначено зниження цін на соціальні сорти хліба

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, після підписання 25 січня 2013 року Меморандуму взаєморозуміння, з 28 січня цього року в більшості торговельних мереж Харківщини відзначено зниження цін на хліб соціальних сортів. Це пояснюється виконанням хлібопекарськими підприємствами і роздрібними торговельними мережами своїх зобов'язань, зазначених у Меморандумі.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у м. Первомайський

Станом на 4 лютого в м. Первомайський працює 13 котельних (100%), опалюються усі 13 об’єктів соціальної сфери : 6 дитячих закладів та 7 шкіл. До централізованого теплопостачання підключено 185 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах м. Первомайський працюють диспетчерські служби: КП «Комунальник – 1» телефон (05748) 3-22-51, Первомайське  КП «Тепломережі» телефон (05748) 3-23-37, Первомайське комунальне виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства телефон (05748) 3-50-96.

За 2012 рік на Харківщині зріс оборот роздрібної торгівлі

За 2012 рік оборот підприємств оптової торгівлі Харківської області склав 45 млрд. грн., роздрібної торгівлі – 56,5 млрд. грн. Такі дані навів заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Оборот роздрібної торгівлі у порівнянні з 2011 роком збільшився на 14,3% (у порівняльних цінах). У його структурі близько 36% припадало на організовані та неформальні ринки. Що стосується організованих ринків, то близько 12% їх обороту становив продаж сільськогосподарської продукції», – сказав він.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби на автошляхах області працювало 76 одиниць техніки та 113 дорожніх робітників. Станом на ранок 4 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

47% експорту Харківської області припадає на Російську Федерацію

Протягом січня-листопада 2012 року з Харківської області експорт товарів здійснювався в наступні країни: Російська Федерація (46,9%), Казахстан (4,9%), Білорусь (3,8%), Єгипет (3,7%), Індія (3,1%), Молдова (2,8%), Грузія (2,7%), Латвія (2,6%), Узбекистан (2,5%), Іспанія і Туркменістан (2,1%). Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Основними товарами, які експортувалися з регіону, були машини, обладнання та механізми (29,7% від усього обсягу), продукти рослинного походження (12,7%), готові продукти харчування (8,8%), жири та олії (8,8%)», – зазначив заступник губернатора.

Всього за період холодів по допомогу до пунктів обігріву звернулось 2843 осіб

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 189 пунктів обігріву – усі стаціонарні. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2882 осіб. 

Більшовицька гімназія Первомайського району отримала спортивний інвентар

В ході робочої поїдки до Первомайського району заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін, виконуючи доручення голови ХОДА Михайла Добкіна, подарував учням гімназії 5 пар лиж та гімнастичного коня для занять фізкультурою. А під час визиту до Більшовицького дошкільного навчального закладу заступник керівника області відвідав дитячий патріотичний захід «Нехай в серці дитини лунає "Україна!"». «Такі заходи сприяють успішному патріотичному вихованню покоління, що зростає. Дуже приємно, що вже змалечку наші діти ознайомлені з основним символом України – державним гімном, а також мають уявлення про традиції та духовні джерела українського народу», - зазначив Євген Савін.

У Харківській області створено 965 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків

У Харківській області 965 будинків входить у ОСББ. Про це повідомив у ході зустрічі з представниками ЗМІ директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. За його словами, в даний час спільно з виконавчим комітетом Харківської міської ради розробляється ряд рекламних проектів, які дозволять донести до відома жителів більше інформації про переваги ОСББ. Для підготовки керівників об'єднань співвласників багатоквартирних будинків існують курси в Харківській національній академії міського господарства, і, крім того, в Національному університеті "Юридична академія ім. Ярослава Мудрого" утворювачам ОСББ надають консультації.

У 2013 році в Харківській області продовжиться робота із залучення приватних інвестицій у сферу ЖКГ

У 2012 році на Харківщині було реалізовано пілотний проект, в рамках якого приватне підприємство ТОВ «Аквілегвія» побудувало в Харківському і Богодухівському районах сучасні котельні. Тільки на роботи в Богодухівському районі було витрачено близько 2 мільйонів гривень, - повідомив сьогодні в ході спілкування з представниками ЗМІ директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива.

Перехід на альтернативні джерела палива дозволить Харківщині економити від 15% до 20% бюджетних коштів

Як зазначив сьогодні в ході спілкування з представниками ЗМІ директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива, на виконання Указу Президента, а також державної та обласної програм реформування житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки в Харківській області проводиться низка заходів щодо переведення газових котелень на альтернативні види палива.

На Харківщині більше 10 тисяч фізичних осіб взяли участь у державній програмі утримання молодняку великої рогатої худоби

У минулому році програма з надання державної дотації особистим господарствам населення за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби була впроваджена вперше. На Харківщині нею скористалися 10580 фізичних осіб. За утримання на власних подвір’ях 20 тисяч голів молодняку селянам нараховано 11,7 млн. грн. Найбільш активно ця програма працювала у Сахновщинському районі, де сума дотацій склала 1,08 млн. грн. Про це повідомив під час селекторної наради у Харківській облдержадміністрації начальник відділу тваринництва управління тваринництва та переробної промисловості Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Масюк.

Будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу у Первомайському районі планується завершити до кінця року

В ході робочої поїздки до м. Первомайський 31 січня заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін ознайомився з ходом будівництва багатофункціонального фізкультурно-оздоровчого комплексу. На сьогодні тут закладено фундамент ФОКу та змонтована самонесуча арка. «Як і Вовчанському районі у м. Первомайський повним ходом ведуться роботи з будівництва спортивного комплексу. Обласна державна адміністрація ставить перед собою задачу будівництва подібних ФОКів у всіх містах обласного значення та районних центрах. Введення в експлуатацію цього комплексу за умови фінансування у повному обсязі заплановано вже до кінця поточного року», - зазначив Євген Савін.

В сільгосппідприємствах області техніка підготовлена практично на 100%

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив заступник директору Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олексій Кучеревський. «На даний час в сільгосппідприємствах області вже відремонтовано та повністю підготовлено до весняно-польових робіт 89% тракторів, у 2012 році на цю дату було підготовлено 88%, 95% плугів, 93% сівалок та 92% культиваторів. Приблизно стільки ж було підготовлено на цю дату і в 2012 році», - сказав Олексій Кучеревський.

Харківська область повністю забезпечена насінням

Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив заступник директору Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олексій Кучеревський. «Харківщина забезпечена насінням на 100%. При потребі по сільськогосподарських підприємствах області 53,95 тис. тонн підготовлено та доведено до посівних кондицій 39,3 тис. тонн, що складає 73%», - сказав він.

Відбувся перший в 2013 році семінар з земельних питань

Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва було проведено перший в поточному році консультативний семінар, присвячений земельним питанням, який відвідало більше 150 чоловік. Представники Головного управління Держкомзему у Харківській області та Реєстраційної служби Головного управління юстицій в Харківській області роз'яснили присутнім питання щодо нового порядку продажу прав на землю державної та комунальної власності, а також нової процедури реєстрації прав на земельну ділянку.

В області тривають роботи з оновлення тваринницьких ферм та комплексів

Як зазначив під час селекторної наради начальник відділу тваринництва управління тваринництва та переробної промисловості Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Масюк, в області протягом 2012 року проводилася робота з оновлення тваринницьких ферм та комплексів. «За підсумками року було модернізовано та реконструйовано 22 корівника для утримання 4400 голів корів, 14 приміщень для молодняку великої рогатої худоби на 1960 голів, збудовано 2 корівника на 500 голів та приміщення для молодняку великої рогатої худоби на 250 голів. Зазначені заходи впроваджувалися у 17 районах області, найбільш активно у Великобурлуцькому, Вовчанському, Кегичівському, Красноградському та Сахновщинському районах. Що стосується свинарства, то тут було реконструйовано та модернізовано 9 приміщень на 2140 голів свиней, в тому числі на 340 голів основних свиноматок. Робота проводилася в 11 районах області, найбільш активно у Дворічанському, Куп’янському та Нововодолазькому. Більш того є дуже великі проекти, які впроваджуються в цьому році, а також які будуть введені в дію наприкінці 2013 - початку 2014 рр.», - сказав Олександр Масюк.

Вперше за останні роки на Харківщині досягнуто стабільне збільшення чисельності великої рогатої худоби

У 2012 році у розвитку галузі молочного скотарства області спостерігалися позитивні зміни. Виробництво молока сільгосппідприємствами області збільшилося на 20% та склало 210,6 тис. т. Зростання досягнуто у всіх районах області, окрім Лозівського та Богодухівського району, за рахунок суттєвого збільшення продуктивності дійної череди, яка за 2012 рік склала 5230 кг молока на одну корову. Про це повідомив під час селекторної наради начальник відділу тваринництва управління тваринництва та переробної промисловості Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Масюк.

Архів документів