Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбувся єдиний в Україні фестиваль Sport Music Fest

На Харківщині відбувся єдиний в Україні фестиваль Sport Music Fest

17-18 травня у Харкові, в рамках Всеукраїнської акції присвяченої Всесвітньому дню пам’яті померлих від СНІДу, проведено VII доброчинний обласний фестиваль Sport Music Fest. Його мета - привернення уваги громадськості, насамперед, молоді до проблем ВІЛ-інфекції/СНІДу. У заході взяло участь понад 10 тисяч осіб. В рамках фестивалю проведено турнір по стритболу (вуличній баскетбол), в якому взяли участь 109 команд з усієї України, та концерт у стилі хіп-хоп.

Серед запрошених гостей групи:«NiceDay», «Без Обмежень», «Накада» за участю Zuba, Гліб Скляров, «Наслуху», «Принципова Зміна», «Новий Союз», фіналіст шоу «X-фактор» та «Україна має таланти» Артем Лоїк.

Також під час акції волонтери, в спеціально оснащеній пересувній лабораторії проводили для всіх бажаючих анонімне та безкоштовне тестування на ВІЛ.

Довідка. Структурними підрозділами Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА спільно з громадськими організаціями, медичними працівниками (наркологи, фтизіатри) проведено інформаційно – роз’яснювальну роботу, а саме: 125 бесід, 47 тренінгових занять, 29 семінарів, 25 відеолекторіїв, 15 «круглих столів» з питань утвердження принципів здорового та морального способу життя і відповідальної поведінки у сфері сексуальних стосунків, причин зараження та шляхів передачі ВІЛ-інфекції, важливості здорового способу життя та запобігання зараження ВІЛ-інфекцією.

Заходами охоплено понад 5 тисяч осіб.