Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область готова надати допомогу переселенцям з Донецької та Луганської областей

Харківська область готова надати допомогу переселенцям з Донецької та Луганської областей

Про це під час зустрічі з представниками моніторингової місії з прав людини ООН заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. Робоча зустріч була присвячена обговоренню питання про дотримання прав людини в Харківському регіоні. Особливий інтерес у представників місії викликало питання про поточну ситуацію, пов'язаної з переселенням на територію Харківської області громадян з АРК, а також Донецької та Луганської областей. На сьогоднішній день в області функціонує Координаційний центр, який займається наданням всебічної допомоги громадянам, які залишили територію АРК і м. Севастополь.На його базі працює гаряча лінія, а також сформовано реєстр об'єктів для тимчасового поселення громадян, що включає станом на 16 травня 2014 року 73 об'єкта.

«У разі необхідності ми будемо задіювати ресурси даного центру для надання всебічної допомоги громадянам, які залишили територію Луганської та Донецької областей, в тому числі і базу об'єктів для тимчасового проживання. Також кожен зможе отримати запитання на відповіді щодо пенсійного забезпечення, оформлення соціальних допомог, облаштування до навчальних закладів тощо», - наголосив Юрій Георгієвський.

 

Також він зазначив, що питання надання допомоги громадянам, які залишили території Донецької та Луганської областей знаходиться на особистому контролі голови обласної державної адміністрації.