Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбулося перепоховання останків воїнів, загиблих у роки Великої Вітчизняної війни

На Харківщині відбулося перепоховання останків воїнів, загиблих у роки Великої Вітчизняної війни

Сьогодні, 9 травня, у селі Довгеньке Ізюмського району Харківської області відбулося перепоховання останків близько 600 воїнів, загиблих у роки Великої Вітчизняної війни. Герої увічнені у меморіальному комплексі, де вже покояться понад 2000 похованих тут раніше. У страшні воєнні роки увесь населений пункт був жорстоко знищений. В урочистому перепохованні взяли участь військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують завдання за призначенням у визначеному районі та задіяні до антитерористичної операції, сільська громада, ветерани війни. Вшанування героїв, які знайшли спочинок у Братській могилі відбулося пострілами зі зброї та ракетниць.

До присутніх звернувся ветеран Великої Вітчизняної війни Бойко Петро Юркович, який пройшов усю війну з юних 15 років, був військовим лікарем-стоматологом. День Перемоги застав його, коли Петро Юркович знаходився у Кенігсбергу. Сьогодні він звернувся до присутніх зі словами настанови і нагадування, що жахи війни не мають ніколи більше повторитися, що усі мають діяти спільно заради відродження миру і спокою в Україні.

Присутні на заході селяни радо зустрічали військових, які брали участь у перепохованні. Вони запевнили, що у всьому підтримуватимуть українську армію та надаватимуть всебічну допомогу.