Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни Харківщини візьмуть участь у героїко-патріотичному заході пам'яті

Ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни Харківщини візьмуть участь у героїко-патріотичному заході пам'яті

Про це розповів голова Харківського обласного комітету Міжнародної Української Спілки учасників війни Петро Конюшенко. Він зазначив, що 26 і 27 квітня в містах Києві та Корсунь-Шевченківській відбудеться героїко-патріотичний захід пам'яті, присвячений сторінкам історії Великої Вітчизняної війни. Протягом 2 днів ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни відвідають музей історії Корсунь-Шевченківський, візьмуть участь у Всеукраїнській конференції, присвяченій 70-річчю Корсунь-Шевченківської битви, відвідають місця бойової слави, Букринський і Лютізький плацдарми, а також місця поховання жертв фашизму «Бабиного Яру» та історичний музей Великої Вітчизняної війни в Києві.

«З січня по квітень ми проводили конференції пам'яті в районах Харкова і Харківської області. Поїздка до Києва і Корсунь-Шевченківський це завершальний, можна сказати, підсумковий захід, покликаний віддати шану тим, хто віддав своє життя в ім'я Великої Перемоги. Корсунь-Шевченківська операція була вирішальною у визволенні Правобережної України. Ми їдемо на те місце, де вона проходила, де було угруповання фашистських військ, де проходили бої, їдемо, щоб віддати шану тим нашим солдатам, які загинули там», - сказав Петро Конюшенко.

Довідка: Корсунь -Шевченківська операція (також Корсунь-Шевченківська битва, Корсунь-Шевченківський котел, Корсунський котел, Черкаський котел, Черкаське оточення) - наступальна операція військ 1-го і 2-го Українських фронтів, проведена 24 січня-17 лютого 1944 року з метою знищення корсунь - шевченківського угруповання вермахту. Є частиною стратегічного наступу радянських військ на Правобережній Україні.