Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині стартували заходи, присвячені Дню Європи

На Харківщині стартували заходи, присвячені Дню Європи

У Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України почалися заходи, присвячені Дню Європи. Так, відбулася лекція політика та громадського діяча Збігнева Буяка (Польща) «Досвід суспільних трансформацій в Польщі».  Директор інституту Людмила Бєлова нагадала, що за рішенням Ради Європи, дні Європи відзначається 9 травня, але в інституті традиційно розпочинається цикл заходів, під час яких будуть проводитись засідання круглих столів, лекції, зустрічі з представниками європейських держав, політичними та громадськими діячами.

«Коли ми проводимо відповідні заходи, крім того, що ми б хотіли дізнатися досвіду наших європейських колег, досвіду трансформації, досвіду вдосконалення системи державного управління і досягнення позитивних результатів розвитку цієї чи іншої європейської держави, ми також мріємо уникати тих проблем і помилок, які вони зробили. Хотілось би знати, який найкращий оптимальний крок вирішення тих демократичних завдань, які ми перед собою ставимо», - сказала Людмила Бєлова.

В ході лекції Збігнев Буяк розповів про польський рух «Солідарність», його завдання, цілі і принципи. Він зазначив, що найголовніше для країни зараз – це реформи

«Так було у Польщі. Ми розуміли, що потрібно було щось зробити, щось важливе. І ми вирішили зробити програму реформування Польщі. Ми розуміли – через якийсь час ми, можливо, підемо, але програма залишиться», - зазначив Збігнев Буяк.

Також, серед заходів, які присвячені Дню Європи, планується проведення віртуального турніру інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?» між командами Харківського та Дніпропетровського інститутів державного управління Національної академії державного управління при Президентові України та шоу-урок англійської мови «Спілкуємося англійською – єднаємося з Європою».

Теги