Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область виконала план власних надходжень до Пенсійного фонду у червні та I півріччі 2013 року

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у червні Харківська область виконала план власних надходжень до Пенсійного фонду. При плані 850,4 млн.грн. зібрано 850,8 млн.грн. За січень-червень 2013 року область виконала план надходжень на 101%. Зібрано 4 млрд. 548,9 млн.грн. (план 4 млрд. 505,1 млн. грн.). Обсяг зібраних коштів у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року збільшився на 270,6 млн.грн.

Харківщина попрощалася із загиблими альпіністами

В Палаці культури міліції відбулася громадянська панахида і прощання з харківськими альпіністами, які загинули в результаті нападу терористів в Пакистані. Попрощатися з Ігорем Свергуном, Бодаві Кошаевим і Дмитром Коняєвим прийшли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, колеги, друзі і тисячі харків'ян. «Слово тероризм сьогодні в Харкові стало набагато виразніше чути, тому що в Пакистані, який знаходиться в багатьох тисячах кілометрів від Харкова, загинули наші земляки. Вони назавжди для нас залишаться героями. Вони підкорили у своєму житті дуже багато вершин, являли собою славу альпінізму. Сьогодні наші земляки піднялися на свою останню вершину, звідки повернення вже немає. Вони назавжди залишаться з нами, в нашій пам'яті, наших серцях», – сказав Михайло Добкін.

У інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбувся вечір вокальної творчості

Інформаційно-виставковий центр «Бузок» не тільки продовжив традицію підтримки юних талантів Харківщини, а й порадував поціновувачів вокального співу. У виконанні початківців і вже професійних молодих співаків прозвучали класичні твори Йогана Себастьяна Баха, Джузеппе Верді, Джакомо Пуччіні, а також ліричні та запальні українські народні пісні.

Конституція має бути такою, якою б вона була готова до виконання. Михайло Добкін

Сьогодні під час брифінгу після урочистої церемонії покладання квітів до підніжжя монумента Незалежності України голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін зазначив, що сьогодні, коли працює Конституційна Асамблея, йде дискусія між провідними юристами та правознавцями країни на предмет того, якою має бути Конституція - такою, що складається буквально з декількох основних статей або це повинен бути об'ємний документ, як зараз, де буде чітко прописана і розписана повна взаємодія між гілками влади.

Віктор Янукович співчуває рідним і близьким громадян України, які загинули на півночі Ісламської Республіки Пакистан

Президент України висловив співчуття родичам та близьким загиблих громадян України під час терористичного акту 23 червня цього року в районі гори Нанга-Парбат у Пакистані. «З великим сумом сприйняв звістку про загибель ваших рідних та близьких, які стали жертвами підступного терористичного нападу 23 червня 2013 року у районі гори Нанга-Парбат на півночі Пакистану. Рішуче засуджую цей кривавий злочин, якому немає жодного виправдання. Прийміть мої глибокі співчуття у зв’язку з цією трагедією. Поділяючи біль непоправної втрати, запевняю вас, що держава забезпечить надання необхідної у цей скорботний час допомоги», - йдеться у листі-співчутті від Віктора Януковича.

Харків'яни відзначені державними нагородами України

Згідно з Указом Президента України № 355/2013 від 27 червня 2013 року з нагоди Дня Конституції України ряд харків'ян відзначено державними нагородами України. За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм орденом «За заслуги» ІІ ступеня нагороджені: БОРИСОВ Вячеслав Іванович - директор Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В.В.Сташиса Національної академії правових наук України; ПОГРЕБНЯК Вадим Анатолійович - директор товариства «Українсько-словенське підприємство «Хлібопекарський комплекс «Кулиничівський»;

На Харківщині відбулися урочистості з нагоди 17-ї річниці ухвалення Конституції України

Сьогодні на пл. Конституції відбулися урочистості з нагоди 17-ї річниці Конституції України. Квіти до підніжжя монумента Незалежності України поклали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник голови ХОДА Олег Анпілогов, секретар Харківської міської ради Олександр Новак, керівники правоохоронних органів, структурних підрозділів облдержадміністрації та міськвиконкому, представники громадських організацій та духовенства, депутати різного рівня, учні, студенти.

Вітання Президента України з Днем Конституції

Шановні співвітчизники! Вітаю вас із Днем Конституції України! Сімнадцять років тому був прийнятий Основний закон нашої держави. Цей документ створив могутню основу для розвитку та зміцнення демократичних, соціальних та правових принципів розбудови нашого суспільства. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. Конституція несе в собі головну надзвичайно цінну і гуманну ідею про те, що держава функціонує для людини.

З нагоди Дня Конституції до пам’ятника Тарасу Шевченку поклали квіти

Сьогодні з нагоди 17-ї річниці Конституції України відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. У заході взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Олег Анпілогов, заступник Харківського міського голови Олександр Попов, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та міськвиконкому, представники громадських організацій та духовенства, депутати різного рівня, учні та студенти.

Події дня

Сьогодні, 28 червня, о 9:20 в саду ім. Т.Г. Шевченка відбудеться покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку з нагоди Дня Конституції України. О 10:00 на площі Конституції відбудеться покладання квітів до монумента на честь Незалежності України з нагоди Дня Конституції України. О 17:00 в інформаційно-виставковому центрі "Бузок" (вул. Сумська, 25) розпочнеться вечір вокальної творчості. О 19:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) у рамках Європейського тижня сталої енергетики відбудеться показ документального фільму «Жага світу».

У Харків доставили тіла загиблих у Пакистані альпіністів

Близько 2:30 28 червня до Харкова прибув військово-транспортний літак, який доставив з ​​Пакистану тіла загиблих харківських альпіністів Ігоря Свергуна, Бодаві Кошаєва і Дмитра Коняєва. Цим же рейсом у м. Харків прибули 7 громадян України – учасників альпіністської експедиції. «Щойно прибули тіла трьох наших земляків, які трагічно загинули в Пакистані. 30 червня з 10 до 12 години в Палаці культури міліції відбудеться церемонія прощання. Потім їх поховають на 13-му міському кладовищі. Дуже важко зараз що-небудь говорити. Трагедія посилюється тим, що хлопці присвячували своє сходження 70-річчю з дня визволення Харкова», – заявив заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Команді «Металіст» вручені срібні медалі чемпіонату України з футболу

Сьогодні на площі Свободи вшановували ФК «Металіст» – гравцям команди вручили медалі срібних призерів України футбольного сезону 2012-2013 років. У заході взяли участь Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес і Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков. «Я вітаю команду, тренера, керівництво та вболівальників клубу зі святом. «Металіст» довго йшов до цієї перемоги, але, зібравши всі сили і вміння, він досяг того, до чого прагнув довгі роки. Команда 6 разів ставала бронзовим призером, її вже почали називати «третьою силою», але вона знайшла в собі сили і довела, що це ще не межа. Деякі називають срібні медалі «Металіста» випадковістю, але я вважаю їх закономірністю. Команда змусила говорити про себе не тільки в Україні, але і в Лізі Європи. Упевнений, що в Лізі чемпіонів вона теж матиме похвальні відгуки. Сьогодні у вас є все – прекрасні футболісти, чудові тренери, підтримка мера і губернатора. Я бажаю вам не зупинятися на досягнутому», – зазначив у своєму привітанні Міністр.

Шановні друзі!

Завдяки волі українського народу в останнє десятиліття минулого століття на політичній мапі світу з’явилася Українська держава. Конституція 1996 року відіграла надзвичайно важливу роль у втіленні споконвічної мрії українського народу про власну державу, заклавши правові основи, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни. Подальший поступ нашої держави до спільноти країн із високорозвиненою економікою і найвищими демократичними стандартами залежить від успішного проведення конституційної реформи. Президент України Віктор Янукович наголошує: "Зміни до Конституції мають стати базою для розбудови демократичних інститутів, ефективної судової реформи, розвитку місцевого самоврядування. Модернізація Конституції необхідна для наближення нашої країни до європейських норм в усіх сферах життя». За новим Основним законом, що відповідатиме найкращим світовим зразкам і врахує досвід високорозвинених демократій, житиме не лише нинішнє, а й наступні покоління. Зі святом народовладдя, шановні земляки. Миру і благополуччя нашій Вітчизні. Щастя, радості, добробуту кожній родині. Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін   

У книзі про Харківщину кожен знайде інформацію для себе

У виданні «Харківщина: впевнені кроки до успіху» сконцентрована інформація про Харківську область, яку в іншому випадку читачеві довелося б довго шукати самостійно в Інтернеті, наукових бібліотеках та історичних виданнях. Про це повідомила сьогодні директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. Вона підкреслила, що абсолютно будь-яка людина, яка візьме цю книгу в руки, буквально за годину може скласти собі уявлення про Харківську область, і почерпне для себе щось важливе і цікаве.

Цього року планується збільшити фінансування будівництва житла для військовослужбовців України

Про це сьогодні під час відеоконференції на тему «На шляху розвитку Збройних Сил України нового зразка» підтвердили у Департаменті капітального будівництва Міністерства оборони України. Зараз у смт.Башкирівка Чугуївського району ведеться будівництво трьох 4 -поверхових будинків на 120 квартир. На теперешній час стан їхньої готовності складає 50%, 70% та 92%.

Книга «Харківщина: впевнені кроки до успіху» буде передана в бібліотеки Харківської області

Про це повідомила сьогодні директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. Також книгу «Харківщина: впевнені кроки до успіху», яка була видана в рамках іміджевого проекту до Дня Конституції, планується в електронному вигляді розмістити на сайті Департаменту масових комунікацій для того, щоб будь-яка людина змогла з нею ознайомитися. «Ця книга буде передана до усіх бібліотек Харкова та області, а також буде направлена ​​в наукові бібліотеки України. Вона також стане добрим матеріалом для шкільних бібліотек – школярі від цього тільки виграють. Зерна здорового регіонального патріотизму закладаються, насамперед, у школі, адже знати історію своєї землі і свого міста, відкривати сторінки історії разом з власними дітьми – це дуже важливо», – підкреслила вона.

Випускники професійно-технічних навчальних закладів Харківщини практично стовідсотково забезпечуються першим робочим місцем

Як зазначив після привітання випускників Лозівського професійного ліцею директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал, сьогодні справжнє свято професійно-технічної освіти, бо в області випускаються 7400 молодих фахівців, які отримають перше робоче місце та першу робочу спеціальність. «411 випускників професійно-технічних навчальних закладів Харківщини мають соціальні пільги. Вони всі отримали перше робоче місце. Станом на 26 червня по іншим категоріям випускників вже забезпечені робочими місцями 89%. Проте, я думаю, що цей показник буде вищим. У минулому році було працевлаштовано 99% випускників ПТНЗ. Не були працевлаштовані випускники, яких призвали на службу до Збройних Сил України, особи, яких засудили до позбавлення волі, а також вагітні», - підкреслив Роман Шаповал.

Підготовка до осінньо-зимового періоду 2013/2014 років триває

Рівень підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років в Валківському, Коломацькому, Харківському районах та місті Люботині складає: теплове господарство – 31,3%; водопровідно-каналізаційне господарство – 49,6%; житлове господарство – 39,3%; заклади соціальної сфери (школи, дитячі садки, лікарні) – 54%.

Презентовано книгу «Харківщина: впевнені кроки до успіху»

Сьогодні директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич презентувала книгу «Харківщина: впевнені кроки до успіху», яка була видана в рамках іміджевого проекту Департаменту до Дня Конституції України. «Назва книги абсолютно точно відображає її зміст. Всі роки становлення і розвитку державності в Україні пов'язані з тим, що ми, долаючи деякі труднощі, будуємо плани, реалізуємо їх, і досягаємо певного благополуччя. Сьогодні ті завдання, які поставлені перед українським народом Президентом Віктором Януковичем, вирішуються на кожній з територій регіону. Харківська область має свої унікальні проекти, які реалізує за допомогою креативних авторів і територіальної громади, без участі якої будь-який проект залишається лише проектом», – підкреслила вона.

Вивільнені військові містечка разом із земельними ділянками Міноборони України буде реалізовувати на аукціонах

Про це сьогодні під час відеоконференції на тему «На шляху розвитку Збройних Сил України нового зразка» заявив перший заступник Міністра оборони України Олександр Олійник. «Оскільки на квартирній черзі Міноборони України стоїть 45 тисяч військовослужбовців, то прийняте принципове рішення, що всі без виключення споруди, які знаходяться на земельних ділянках, разом з самими ділянками не будуть безкоштовно передаватися органам місцевої влади, а будуть реалізовуватися на аукціонах. Акумулювання цих ресурсів буде контролюватися Державним казначейством»,- сказав Олександр Олійник.

Роман Шаповал привітав випускників Лозівського професійного ліцею

У Лозівському професійному ліцеї відбулися урочистості з нагоди випуску спеціалістів. У заході взяв участь директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал, Лозівський міський голова Сергій Степанов. Роман Шаповал привітав випускників з цією значною подією від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна і побажав всім професійних успіхів і гідно нести прапор випускника цього навчального закладу.

28 червня відбудеться автопробіг вулицями Харкова з нагоди Дня Конституції України та Дня молоді

28 червня з 13.00 до 18.00 Харківський обласний центр молоді, за підтримки Департаменту у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації буде проводити урочисті заходи з нагоди Дня Конституції України та Дня молоді. Привітання харків'ян та мешканців Харківської області відбуватиметься у вигляді автопробігу вулицями міста із зупинками на заздалегідь облаштованих майданчиках. У місті Харкові планується розмістити 3 майданчики з анімацією та розважальними спортивними змаганнями.

Представлений новий головний лікар Печенізької центральної районної лікарні

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні в приміщенні Печенізької райдержадміністрації представив колективу центральної районної лікарні нового головного лікаря – Олександра Жадана. Він працює в лікарні з 1999 року, з березня 2013 року був виконуючим обов’язки головного лікаря ЦРЛ. «Перед райдержадміністрацією та головним лікарем поставлене завдання розвитку мережі комунальних аптек, створення Центру первинної медико-соціальної допомоги, реалізації пілотного проекту із впровадження референтних цін на ліки від гіпертонії», - підкреслив Ігор Шурма.

Учасники Міжнародного проекту «Наша Велика Перемога» подякували Михайлу Добкіну за підтримку міжнародної естафети пам'яті

«Від імені учасників Міжнародного громадського проекту «Наша Велика Перемога» дозвольте висловити Вам слова подяки за гостинність і підтримку, надані представниками Харківської обласної державної адміністрації в організації 14 квітня 2013 року міжнародної естафети пам'яті в містах Ізюмі та Харкові, присвяченій 68-й річниці Перемоги народів СРСР у Великій Вітчизняній війні», - йдеться в листі на ім'я голови ХОДА Михайла Добкіна.

4 липня відбудеться Інтернет-конференція Юрія Сапронова

4 липня з 17:00 до 18:00 на сторінці Харківської облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook відбудеться Інтернет-конференція заступника голови ХОДА Юрія Сапронова. Запрошуємо всіх Інтернет-користувачів заздалегідь поставити свої питання заступнику губернатора на «стіні» нашої сторінки або надіслати на електронну адресу press@kharkivoda.gov.ua. Місце проведення конференції - прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх).

У 2013 році урожай зернових буде одним з найвищих за роки незалежності

Міністерство аграрної політики та продовольства прогнозує, що врожай зернових у поточному році буде одним з найвищих за роки незалежності. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Згідно з прогнозами, в 2013 році урожай зернових може скласти 53-54 млн. тонн. У 2012 році на Харківщині зібрали 2,7 млн. т зернових і зернобобових, у 2011 – 3,5 млн. т. Цього року ми очікуємо отримати урожай не менше 3 млн. т», – зазначив він.

Не можна допустити зниження закупівельних цін на м'ясо

Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, зниження закупівельних цін на м'ясо змусить селян почати вирізати худобу. «На селі ніхто не буде вирощувати худобу, якщо прибуток від її продажу хоча б не покриє витрати, в іншому випадку селянам просто не буде на що жити. У минулому році вперше з 1990 року в країні припинилося скорочення поголів'я великої рогатої худоби завдяки державним дотаціям на збереження ВРХ. За даними «Українського клубу аграрного бізнесу», наприкінці травня ціна на м'ясо в живій вазі почала падати, і якщо ця тенденція збережеться, ми ризикуємо знову скотитися до скорочення поголів'я», - підкреслив Юрій Сапронов.

Продаж стадіону «Металіст» - це шанс для громади отримати кошти на будівництво трьох найважливіших об'єктів. Михайло Добкін

Як заявив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, продаж стадіону «Металіст» дозволить не тільки заощадити бюджетні кошти на його утриманні, але й отримати можливість добудувати три важливих для всіх мешканців області об'єкта. Йдеться про станцію метро «Перемога», обласну філармонію та будівлю історичного музею. «Продаж стадіону «Металіст» - це шанс для громади отримати кошти на будівництво трьох найважливіших об'єктів, без яких ми сьогодні дуже важко обходимося. Це метро, ​​філармонія та завершення реконструкції історичного музею, де на місці одного музею з'явиться два - музей сучасного мистецтва і реконструйований історичний музей. При цьому спортивна арена «Металіст» залишиться в Харкові. Вартість квитків на футбол, я впевнений, буде такою ж, як і була, і радості та емоцій на цьому стадіоні завдяки нашим футболістам буде як мінімум не менше, ніж раніше», - сказав голова області.

Сьогодні відбудеться презентації книги «Харківщина: впевнені кроки до успіху»

Сьогодні о 15:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться брифінг директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторії Маренич на тему «Презентація книги «Харківщина: впевнені кроки до успіху» в рамках іміджевого проекту Департаменту масових комунікацій ХОДА до Дня Конституції України».

Михайло Добкін привітав з днем народження Харківського міського голову Геннадія Кернеса

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін направив вітальну телеграму Харківському міському голові Геннадію Кернесу, який сьогодні святкує день народження. «Прийміть найщиріші вітання з днем народження. Бажаю, щоб Ваш багатий життєвий досвід, енергія та наснага були гарантами нових професійних здобутків. Хай доля подарує Вам багато щасливих днів, а Вашими супутниками у житті завжди будуть повага та любов оточуючих. Миру Вам, добра, здоров’я, успіхів у справах, вірних та надійних друзів», - йдеться у телеграмі.

Архів документів