Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До Дня Перемоги всі пам'ятники та обеліски в Харківській області будуть приведені в порядок. Михайло Добкін

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Відвідуючи ті чи інші населені пункти нашого регіону, я завжди наголошую, що там, де сильна громада, де живуть міцні та сильні люди, пам'ятники, присвячені Великій Вітчизняній війні, завжди в порядку. Там завжди забезпечено благоустрій, немає похилої огорожі, там все пофарбовано, вибілено, завжди є свіжі квіти. У нас є реєстр всіх місць поховання, є розуміння з боку всіх районних керівників, мерів міст обласного значення, тому крок за кроком до 9 травня ми скрізь наведемо порядок, на свято скрізь будуть організовані заходи, присвячені цьому великому для нас дню - Дню Перемоги», - сказав губернатор Харківщини.

Харківська область посіла перше місце серед регіонів України в рейтингу інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності

 Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської ОДА Михайло Добкін, Харківська область впродовж останніх двох років демонструє стрімке зростання всіх показників у всіляких експертних дослідженнях. Зокрема, це стосується рейтингів різних незалежних структур щодо інвестиційної привабливості регіонів України.

У Харківській області буде проведено круглий стіл для силових структур і представників бізнесу

Як зазначив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в Україні досі не знято тиск силових структур з бізнесу. Необхідно багато чого зробити для того, щоб зменшити кількість перевірок і уникнути безглуздої витрати сил, часу і ресурсів бізнесменів. Губернатор повідомив, що до внесення змін у національне законодавство керівництво Харківської області шукає можливості вирішувати цю проблему локально. Проведено переговори з прокурором області, керівниками регіональних підрозділів ГУ МВС, Служби безпеки, податкової служби та Служби НС про проведення спільного круглого столу з представниками бізнес-асоціації та громадських організацій, які об'єднують бізнесменів.

Завдання влади – створити умови для інвестора. Михайло Добкін

Завдання влади – створити в будь-якій точці країни можливості для того, щоб інвестору було вигідно і безпечно вкладати гроші в Україну. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми обласного телебачення «Час влади». «Україна є унітарною державою, всі закони і проблеми на території нашої країни однакові для всіх. Але в той же час, кожен регіон має свою особливість. Говорячи про поліпшення інвестиційного клімату та залучення інвестицій в Україну та Харківську область, ми можемо говорити про серйозну конкуренцію, де одні регіони мають переваги, пов'язані з природними умовами, інші – з великим промисловим або науковим потенціалом, треті максимально цікаві в плані кліматичних умов. Завдання влади в будь-якій точці нашої країни – створити умови, спираючись на можливості», – підкреслив губернатор.

В Україні ще багато треба зробити для поліпшення інвестиційного клімату

В Україні проведено величезну роботу для того, щоб інвестиційний клімат країни був поліпшений, але ще багато чого доведеться зробити для виконання Національного плану, який ініціював Президент. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми обласного телебачення «Час влади». Він нагадав про те, що в Україні успішно працюють дозвільні центри, а Харків є одним з лідерів у цьому напрямку. Також разом з дозвільними центрами відкриваються центри надання адміністративних послуг, що дозволяє виключити будь-яку можливість корупційних дій – громадяни звертаються до тих, хто не приймає рішень самостійно, а тільки веде прийом.

Спільними зусиллями ми до кінця року зможемо розібратися з усіма боргами по зарплаті не тільки в Харківській області, але й в Україні. Михайло Добкін

 В Україні на державному рівні визначені системні підходи, які дозволять ліквідувати стару заборгованість із заробітної плати та не допускати утворення нової. Про це сказав в програмі «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, завдяки системному підходу є можливість вирішення основних проблем із заборгованістю із заробітної плати ще до кінця поточного року.

Багато компаній зі світовими іменами прагнуть відкрити офіси в Харківській області

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, цьому сприяє ряд позитивних особливостей Харківської області, які відрізняють її від інших регіонів України. «У першу чергу, це величезний людський капітал. Якість трудових ресурсів у нас набагато вища, ніж в середньому по Україні. Це обумовлено і історично, і географічно, і нашою ментальністю», - підкреслив голова ХОДА.

До уваги ЗМІ, акредитованих для висвітлення візиту Віце-прем’єр-міністра України Костянина Грищенка!

В рамках візиту відбудуться наступні заходи: о 9:00 у Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна (4 поверх, конференц-зал) відбудеться нарада з питань підготовки IT-спеціалістів; о 10:00 – від’їзд від Палацу піонерів (пл. Свободи) до дитячого лікарсько-оздоровчого центру «Сонячний»; о 10:40 у Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна (2 поверх, актовий зал) – зустріч Віце-прем’єр-міністра України Костянтина Грищенка зі студентами та викладачами вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації; о 12:30 – від’їзд від Палацу піонерів (пл. Свободи) до Центральної диспетчерської екстреної медичної допомоги; о 15:45 – у Харківській облдержадміністрації (вул. Сумська, 64, мала зала, 2 поверх) відбудеться нарада з питання перспективи розвитку культурно-гуманітарної сфери в Харківській області. Захід буде транслюватися в прямому ефірі на каналі ХОДТРК.  По закінченню наради – підхід до преси. До уваги відеооператорів! Для роботи в ХОДА необхідно мати при собі шнури для підключення до сплітера.

Затверджено Програму розвитку футболу в області на 2013-2016 рр.

Сьогодні в ході засідання виконавчого комітету Харківської обласної федерації футболу була затверджена Цільова комплексна програма розвитку футболу в області на 2013-2016 рр. Згідно з Програмою, протягом 2013-2016 рр. планується забезпечити умови для підготовки, участі харківських футболістів у різних змаганнях, проведення на високому рівні змагань з футболу у Харківській області, розвитку дитячо-юнацького футболу, збереження і розвитку футбольної інфраструктури, відкриття додаткових відділень з футболу для юнаків і дівчат і багато іншого.

На будівництво спортивних об’єктів до чемпіонату Євробаскет-2015 держава надасть інвестору пільговий кредит на 7 років

Про це повідомив під час відеоконференції за темою «Основні напрямки державної політики в сфері фізичної культури і спорту в контексті реалізації соціально-економічних реформ» Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін. «Для проведення групових турнірів Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року в Києві, Львові, Харкові, Донецьку, Одесі та Дніпропетровську будуть побудовані 6 багатофункціональних палаців спорту. У них можна буде проводити змагання з баскетболу, гімнастики, футболу, а також концерти. На початковому етапі це будуть приватні інвестиції, держава надасть інвестору пільговий кредит на 7 років», - сказав Равіль Сафіуллін.

Тільки об'єднавши зусилля центральної та місцевої влади, можна вирішити проблему заборгованості по зарплаті. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області ведеться постійна активна робота з ліквідації заборгованості по заробітній платі. У той же час, за його словами, повністю вирішити цю проблему будь-який регіон може тільки за умови об'єднання зусиль центральної і місцевої влади і системної роботи в цьому напрямку. «На початку 2010 року заборгованість по заробітній платі на підприємствах усіх форм власності в Харківській області була близько 160 мільйонів гривень, сьогодні – близько 80 млн. Якщо ми будемо намагатися вирішити це питання не системно, а локально, ми кардинально ситуацію не змінимо. Вирішити проблему заборгованості по зарплаті можна тільки об'єднавши зусилля центральної та місцевої влади. Якщо буде такий системний підхід, як сьогодні, буде координація між регіонами і міністерствами, я думаю, що це питання ми вирішимо», – підкреслив глава області.

Для ліквідації заборгованості по зарплаті на економічно неактивних держпідприємствах Харківщині необхідна допомога держави

Як наголосив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент в Харківській області є ряд економічно неактивних державних підприємств, які не виробляють продукції, а нарощують борги по заробітній платі. Для вирішення проблеми заборгованості перед працівниками цих підприємств Харківщині потрібна державна допомога.

Уряд посилює контроль за дотриманням графіків погашення заборгованості із заробітної плати

«За три роки з березня 2010 року заборгованість по зарплаті знижена на 44% – з 1 млрд. 737 млн. гривень до 978,6 млн. гривень. Уряд посилює контроль за дотриманням графіків погашення заборгованості», – зазначив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул сьогодні під час всеукраїнської селекторної наради з питань погашення заборгованості із заробітної плати. За його словами, з початку року заборгованість із заробітної плати на підприємствах, які перебувають у сфері управління центральних органів виконавчої влади, зменшилася на 2,6 млн. грн. (0,6%) і становить 457,3 млн. грн. Це 47% від загальної заборгованості із заробітної плати по країні. З 1 січня 2013 року заборгованість із заробітної плати на економічно активних комунальних підприємствах знизилася майже на 20% (на 7,3 млн. грн.) і становила 32,3 млн. грн. За станом на 29 березня 2013 року заборгованість із заробітної плати працівникам бюджетної сфери відсутня.

Рейтинг конкурентоспроможності регіонів дозволяє оцінити їх сильні та слабкі сторони

Рейтинг конкурентоспроможності регіонів України служить потужним інструментом для формування вірних стратегічних рішень представниками владної вертикалі і інвесторами, і значною мірою забезпечує ефективність проведення реформ та успішну реалізацію стратегічних програм розвитку регіонів та України, заявив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, відкриваючи семінар-тренінг «Індекс конкурентоспроможності регіонів України: Харківська область». У семінарі взяли участь представники структурних підрозділів Харківської облдержадміністрації, ХРІДУ НАДУ при Президентові України, обласного центру зайнятості, регіонального фонду підтримки підприємництва та науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку НАН України.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян

Сьогодні, 4 квітня, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян.  Мешканці Харкова та Харківської області звернулися до нього з питаннями щодо вирішення житлових та соціально-побутових питань, поновлення газопостачання, надання матеріальної допомоги, сприяння у санаторно-курортному лікуванні, а також з приводу проведення робіт щодо укріплення ґрунту в м. Ізюм. Голова ХОДА дав відповідні доручення щодо вирішення цих проблем і хід їх виконання взяв під особистий контроль.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Борівському районі

Станом на 4 квітня в Борівському районі працює 44 котельних (100%), опалюються усі 44 об’єкти соціальної сфери: 8 дитячих закладів, 15 шкіл та 21 лікувальний заклад. До централізованого теплопостачання підключено 43 житлові будинки (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій у Борівському КП «Житлово-комунальне господарство» Борівської селищної ради працює диспетчерська служба, телефон (05759) 6-11-41.

Рівень розрахунків споживачів області за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання склав 78,4%

З початку опалювального періоду 2012/2013 років станом на 4 квітня рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 78,4%, у т.ч. населення – 74,8%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 87,5%, з місцевих бюджетів – 80,2%, інших споживачів – 90,9%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення склала 242,7 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 220,0 млн. грн.; установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 82,3 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 74,1 млн. грн.; з державного бюджету – 31,5 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 24,2 млн. грн.; госпрозрахункових споживачів – 25,2 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 19,8 млн. грн. 

Споживачі області розрахувались за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення на 95,5%

Станом на 4 квітня рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 95,5%, у т.ч. населення – 95,1%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 78,6%, з місцевих бюджетів – 91,8%, інших споживачів – 99,6%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за надані протягом 2013 року послуги складає 5 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 4,2 млн. грн.; установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 0,9 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 0,9 млн. грн.; з державного бюджету – 3,0 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 3,0 млн. грн.; госпрозрахункових споживачів – 0,3 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 0,3 млн. грн.

Харківські бадмінтоністи завоювали бронзову медаль на міжнародному турнірі International Challenge

Харківські бадмінтоністи Валерій Атращенков і Ганна Кобцева взяли участь у міжнародному турнірі з бадмінтону International Challenge, що відбувся у місті Орлеан (Франція). Як повідомляє офіційний сайт Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА, у категорії мікст (змішана пара) харків'яни змогли завоювати бронзову медаль турніру. Третє місце дозволило нашим спортсменам піднятися в рейтингу з 86 місця на 68-е.

У Харкові розпочався І Всеукраїнський конкурс вокально-хорового та інструментального ансамблевого виконавства ім. Я. С. Степового

3 квітня на сцені ХНАТОБу ім. М.В. Лисенка відбулось урочисте відкриття І Всеукраїнського конкурсу вокально-хорового та інструментального ансамблевого виконавства, приуроченого до 130-річчя з дня народження видатного композитора, педагога і музичного критика Я. С. Степового. Свої вітання учасникам конкурсу переказав перший заступник Міністра культури Тимофій Кохан. «Нинішній конкурс – це не просто демонстрація досягнень і виконавського рівня мистецьких колективів училищ і коледжів культури. Впевнений, що він дасть можливість визначити стан та окреслити напрямки подальшого професійного становлення студентів. Саме тому Міністерство культури підтримало це творче змагання і висловлює вдячність Департаменту культури Харківської облдержадміністрації, мистецьким навчальним закладам Харківщини за ініціативу, організацію і проведення конкурсу», – зазначив у вітальному листі заступник Міністра.

Події дня

Сьогодні, 4 квітня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (м. Харків, пр.Московський,75)відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: "Основні напрямки державної політики в сфері фізичної культури і спорту в контексті реалізації соціально-економічних реформ" о 18:00 у Харківській обласній Федерації футболу (вул. 23 Серпня, 71) відбудеться засідання виконавчого комітету ХОФФ.

У Харкові відбувся семінар з питання перспектив видобутку нетрадиційного газу на території області

Сьогодні у Харкові під головуванням заступника голови ХОДА Юрія Сапронова та за участю технічних фахівців компанії «Шелл» відбувся семінар, присвячений перспективам видобутку на території нашого регіону нетрадиційного газу, а також основним принципам та технологіям компанії «Шелл» в Україні. У семінарі взяли участь близько 200 осіб, серед яких були представники районних державних адміністрацій, районних та сільських рад, громадських організацій, засобів масової інформації, працівники соціальної сфери Балаклійського, Близнюківського, Ізюмського та Первомайського районів Харківської області, а також представники Головного управління Держсанепідслужби України у Харківській області та Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області.

Україна стоїть на порозі сланцевої революції

Таку думку висловив сьогодні під час прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він повідомив, що за оцінками Геологічної служби США – урядової організації, яка є однією з найавторитетніших в світі, запаси газу на території Юзівського родовища в Харківській і Донецькій областях дорівнюють приблизно 4 трильйонам кубічних метрів. Таким чином, враховуючи ще близько 2,5 трлн. куб м запасів газу на Олеському родовищі у Львівській області, Україна за запасами вуглеводнів стає в один ряд з 10-ма провідними державами світу.

Видобуток нетрадиційного газу – абсолютно екологічно безпечна процедура

Видобуток газу нетрадиційним способом із застосуванням технології фрекінга не призводить до зникнення або забруднення води, появи хвороб, і абсолютно безпечний для людей і домашніх тварин. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Губернатор підкреслив, що особисто переконався в цьому під час візиту до США на родовище «Barnett Shale» у штаті Техас, де 10 років видобувають сланцевий газ, і кількість свердловин вже перевалила за 100 тисяч. 

Харківська область готова освоювати більше бюджетних коштів і будувати більше об'єктів. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова ХОДА Михайло Добкін, Харківщину не можуть влаштовувати ті суми державних субвенцій, які надходять у регіон. За його словами, в області створені всі умови, щоб освоювати набагато більше коштів, спрямовуючи їх на будівництво важливих для громади об'єктів. «Харківська область готова освоювати більше бюджетних коштів і будувати більше об'єктів. Ми сьогодні готові ефективно реалізувати ряд серйозних програм на території Харківської області, які дадуть максимальний ефект на мінімальну кількість вкладених коштів. Це стосується всіх сфер життєдіяльності нашого регіону, починаючи від будівництва і реконструкції доріг і закінчуючи серйозними гуманітарними проектами. Але можливості державного бюджету сьогодні дуже обмежені, і при розподілі коштів Кабінет Міністрів керується тільки чіткими визначеними критеріями, серед яких є пункт - обов'язково завершити проект у поточному бюджетному році», - повідомив глава області.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Богодухівському районі

Станом на 3 квітня в Богодухівському районі працює 36 котельних (100%), опалюються усі 96 об’єктів соціальної сфери: 29 шкіл, 17 дитячих та 50 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

На Харківщині буде створено найбільший в Україні свинокомплекс

Про це в ході прес-конференції в ІА «Укрінформ» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, це інвестиції і в рослинництво, і в тваринницький комплекс, які сьогодні дозволяють вже не працювати без прибутку на перспективу, а заробляти кошти у виробництві і м'яса, і молока, і птиці. «Протягом 2013 року вийде на свою пікову потужність агрокомбінат «Слобожанський». Найближчим часом розпочнеться реалізація інвестиційного проекту з будівництва одного з найбільших на території України суперсучасного свинокомплексу. Сума інвестицій для нас колосальна - більше 700 млн. доларів США. Мені дуже приємно відзначити, що інвестори обрали наш регіон, віддавши йому перевагу над іншими, і головна причина у тому, що у нас найкомфортніші умови з отримання дозвільної документації. Сьогодні робоча група, створена для супроводу цього проекту, працює не вибиваючись із графіка», - сказав Михайло Добкін.

З року в рік аграрії Слобожанщини отримують більш стабільні і більш високі результати в сфері рослинництва

У ході прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін розповів про успіхи аграрного сектора Харківщини, зокрема - про розвиток рослинництва. Він підкреслив, що з року в рік аграрії Слобожанщини отримують все більш стабільні і більш високі результати за всіма традиційними культурами, які можливо виростити в регіоні. За словами Михайла Добкіна, Україна має колосальний невикористаний потенціал в агарному секторі і при ефективній роботі в цьому напрямку може стати однією з провідних країн світу з виробництва зерна. «США сьогодні продають 85 млн. тонн зерна за межі своєї країни. Можливості України - 100-120 млн. тонн, але сьогодні Україна не використовує і половини свого потенціалу у сфері сільського господарства, адже наші можливості з виробництва зерна, молока, м'яса, птиці в рази більше ніж сьогодні », - сказав Михайло Добкін.

Сільське господарство на сьогоднішній момент найпривабливіша для інвестицій галузь народного господарства

Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Зокрема, на Харківщині буде реалізовуватися складова Національного проекту «Відроджене тваринництво» - проект комплексного розвитку територій «Село майбутнього». «Мова йде про початок будівництва «Села майбутнього», яке включає генетичний центр, великий молочний комплекс і виробництво овочів як в тепличних умовах, так і на відкритому грунті. Також передбачається створення овочесховищ, які дозволять нам стримувати сезонне зростання цін на овочі та фрукти. Це серйозний проект, який є яскравим прикладом державно-приватного партнерства», – зазначив губернатор.

Традицію передачі в Харківську область Благодатного вогню буде збережено

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, і в цьому році Благодатний вогонь з Єрусалиму буде привезено на Харківщину. «Благодатний вогонь буде на Харківській землі обов’язково. Я ще не знаю, чи буду я особисто в Єрусалимі, але я вирішу всі організаційні питання, щоб до нас привезли вогонь, який буде відданий в усі храми Харківської області. Цю традицію ми обов'язково збережемо», - підкреслив голова області.

Архів документів