Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Видобуток нетрадиційного газу – абсолютно екологічно безпечна процедура

Видобуток газу нетрадиційним способом із застосуванням технології фрекінга не призводить до зникнення або забруднення води, появи хвороб, і абсолютно безпечний для людей і домашніх тварин. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Губернатор підкреслив, що особисто переконався в цьому під час візиту до США на родовище «Barnett Shale» у штаті Техас, де 10 років видобувають сланцевий газ, і кількість свердловин вже перевалила за 100 тисяч. 

Харківська область готова освоювати більше бюджетних коштів і будувати більше об'єктів. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова ХОДА Михайло Добкін, Харківщину не можуть влаштовувати ті суми державних субвенцій, які надходять у регіон. За його словами, в області створені всі умови, щоб освоювати набагато більше коштів, спрямовуючи їх на будівництво важливих для громади об'єктів. «Харківська область готова освоювати більше бюджетних коштів і будувати більше об'єктів. Ми сьогодні готові ефективно реалізувати ряд серйозних програм на території Харківської області, які дадуть максимальний ефект на мінімальну кількість вкладених коштів. Це стосується всіх сфер життєдіяльності нашого регіону, починаючи від будівництва і реконструкції доріг і закінчуючи серйозними гуманітарними проектами. Але можливості державного бюджету сьогодні дуже обмежені, і при розподілі коштів Кабінет Міністрів керується тільки чіткими визначеними критеріями, серед яких є пункт - обов'язково завершити проект у поточному бюджетному році», - повідомив глава області.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Богодухівському районі

Станом на 3 квітня в Богодухівському районі працює 36 котельних (100%), опалюються усі 96 об’єктів соціальної сфери: 29 шкіл, 17 дитячих та 50 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

На Харківщині буде створено найбільший в Україні свинокомплекс

Про це в ході прес-конференції в ІА «Укрінформ» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, це інвестиції і в рослинництво, і в тваринницький комплекс, які сьогодні дозволяють вже не працювати без прибутку на перспективу, а заробляти кошти у виробництві і м'яса, і молока, і птиці. «Протягом 2013 року вийде на свою пікову потужність агрокомбінат «Слобожанський». Найближчим часом розпочнеться реалізація інвестиційного проекту з будівництва одного з найбільших на території України суперсучасного свинокомплексу. Сума інвестицій для нас колосальна - більше 700 млн. доларів США. Мені дуже приємно відзначити, що інвестори обрали наш регіон, віддавши йому перевагу над іншими, і головна причина у тому, що у нас найкомфортніші умови з отримання дозвільної документації. Сьогодні робоча група, створена для супроводу цього проекту, працює не вибиваючись із графіка», - сказав Михайло Добкін.

З року в рік аграрії Слобожанщини отримують більш стабільні і більш високі результати в сфері рослинництва

У ході прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін розповів про успіхи аграрного сектора Харківщини, зокрема - про розвиток рослинництва. Він підкреслив, що з року в рік аграрії Слобожанщини отримують все більш стабільні і більш високі результати за всіма традиційними культурами, які можливо виростити в регіоні. За словами Михайла Добкіна, Україна має колосальний невикористаний потенціал в агарному секторі і при ефективній роботі в цьому напрямку може стати однією з провідних країн світу з виробництва зерна. «США сьогодні продають 85 млн. тонн зерна за межі своєї країни. Можливості України - 100-120 млн. тонн, але сьогодні Україна не використовує і половини свого потенціалу у сфері сільського господарства, адже наші можливості з виробництва зерна, молока, м'яса, птиці в рази більше ніж сьогодні », - сказав Михайло Добкін.

Сільське господарство на сьогоднішній момент найпривабливіша для інвестицій галузь народного господарства

Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Зокрема, на Харківщині буде реалізовуватися складова Національного проекту «Відроджене тваринництво» - проект комплексного розвитку територій «Село майбутнього». «Мова йде про початок будівництва «Села майбутнього», яке включає генетичний центр, великий молочний комплекс і виробництво овочів як в тепличних умовах, так і на відкритому грунті. Також передбачається створення овочесховищ, які дозволять нам стримувати сезонне зростання цін на овочі та фрукти. Це серйозний проект, який є яскравим прикладом державно-приватного партнерства», – зазначив губернатор.

Традицію передачі в Харківську область Благодатного вогню буде збережено

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, і в цьому році Благодатний вогонь з Єрусалиму буде привезено на Харківщину. «Благодатний вогонь буде на Харківській землі обов’язково. Я ще не знаю, чи буду я особисто в Єрусалимі, але я вирішу всі організаційні питання, щоб до нас привезли вогонь, який буде відданий в усі храми Харківської області. Цю традицію ми обов'язково збережемо», - підкреслив голова області.

Завдяки унікальній системі роботи бригад швидкої медичної допомоги час доїзду до пацієнта по Харкову в середньому становить 8 хвилин 20 секунд

Ще в 2007 році в Харківській області була створена унікальна система роботи бригад швидкої медичної допомоги, яка дозволила значно покращити якість роботи, - зазначив сьогодні в ході прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова ХОДА Михайло Добкін. «Ми заборонили чергувати медикам по 24 години. Адже всі ми прекрасно розуміємо, яку допомогу може надати лікар, який приїхав у кареті швидкої допомоги, відчергувавши 20 годин. Йому самому вже треба допомогу надавати. Тому ми перейшли на чергування в 12:00. Ми перестали в обов'язковому порядку після виклику відправляти машини на підстанцію швидкої медичної допомоги, обладнавши всі бригади швидкої медичної допомоги системами GPS-навігації. Таким чином, диспетчер, приймаючи замовлення на виклик бригади лікарів за якоюсь адресою, набирав найближчу машину. Ми економили час, заощадили за рік майже 40% палива, але найголовніше, - ми скоротили час доїзду бригади швидкої допомоги до пацієнта. Тепер середній час доїзду по Харкову 8 хвилин 20 секунд, і ми постараємося його ще скоротити», - сказав Михайло Добкін.

Для будівництва логістичного центру навколо Харкова необхідна участь інвестора

В ході прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підкреслив, що будівництво логістичного центру навколо Харкова не може бути здійснено без активної участі бізнес-структур. За його словами, це бізнес-проект, тому справа влади - створити максимально комфортні умови для його реалізації, а не фінансувати його.

Ініціатива проведення референдуму щодо реформи парламенту може походити тільки від самих українців

Таку думку висловив сьогодні під час прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я сьогодні як політик і громадянин України спостерігаю за тим, що відбувається у Верховній Раді, і не бачу можливості її подальшого функціонування – де-юре вона буде існувати як конституційний і законодавчий орган, але де-факто користі від цього не буде нікому. Чекати завершення каденції цієї Верховної Ради, щоб обрати нових депутатів, у нас немає ні часу, ні можливостей. Я не наділений повноваженнями приймати якісь рішення, пов'язані з роботою Верховної Ради, але така можливість є у мешканців України. Скористаються вони нею чи ні – залежить від них самих», – зазначив губернатор.

Фестиваль «Харьковская сирень» - це захід для людей, а не для підвищення іміджу влади

В ході прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін нагадав, що в травні свій п'ятий ювілей відсвяткує фестиваль «Харьковская сирень», одна з візитних карток регіону. «Цей фестиваль - приклад того, що є речі, які приживаються й стають необхідними суспільству. І той, хто хоче отримати повагу людей, зробить так, щоб «Харьковская сирень» мала можливість відсвяткувати 10-річний, 20-річний і навіть 100-річний ювілей», - сказав Михайло Добкін.

На порозі роздержавлення комунальних ЗМІ ми маємо створити такі умови для їх роботи, щоб вони були конкурентоспроможними на ринку

На Харківщині приділяється пильна увага розвитку комунальних засобів масової інформації, зокрема, поліпшується їх матеріально-технічна база. З боку влади має бути докладено максимум зусиль, щоб районні видання могли на рівних конкурувати на інформаційному ринку, - підкреслила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Усі мешканці Харківської області мають отримувати якісну медичну допомогу

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, пріоритетом у розвитку медицини є створення умов для роботи медичного персоналу та можливості отримати кваліфіковану допомогу для пацієнтів. «У минулому році в області медичного обладнання було придбано на суму 83 млн. грн., в позаминулому році - близько 90 млн. грн. Це колосальні кошти. Зате сьогодні всі районні лікарні, навіть найвіддаленіших районів Харківської області, мають хороше діагностичне устаткування. Акцент ми робимо на медичному обладнанні, за допомогою якого можна поставити людині діагноз або провести обстеження. Тому що вузькоспеціалізована медична допомога - це вже прерогатива Міністерства охорони здоров'я та Академії медичних наук», - підкреслив глава області.

Повернення Харківщині лідерських позицій не є заслугою керівництва області чи міста – це досягнення всієї територіальної громади

Повернення Харківщині лідерських позицій не є заслугою керівництва області чи міста – це досягнення всієї територіальної громади, яка працювала на цей результат кожен на своєму місці. Це заявив сьогодні під час прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Завдання влади – створити умови. Ми не випускаємо турбіни, не вміємо класти цеглу, але створення умов для людей, які вміють і готові це робити, уміння об'єднати їх навколо досягнення головного завдання – ось головний критерій, який дозволяє досягати успіху або терпіти невдачу. Уміння знайти підхід до різних людей і призвело до того, що Харків повернув собі лідерські позиції», – зазначив він.

Верстальники районних газет Харківщини взяли участь у семінарі-практикумі з сучасного дизайну та верстки

Сьогодні у Харкові в редакції газети «Комсомольская правда в Украине» відбувся семінар-практикум з сучасного дизайну та верстки газет для верстальників районних комунальних видань Харківської області. Організатором семінару стало управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації. У заході взяли участь верстальники 17 районних ЗМІ Харківщини, які отримали змогу ознайомитися з основними сучасними тенденціями дизайну друкованих видань та на прикладі різних місцевих газет проаналізувати типові недоліки верстання «районок».

Харків шукає нові можливості для залучення туристів

Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що завдяки туристичній інфраструктурі підвищуються доходи бізнесу і поповнюється дохідна частина міського бюджету. «Організація нового унікального парку відпочинку і розваг, який був побудований в минулому році, наявність прекрасного зоопарку, який зберігся ще з часів Російської імперії і знаходиться у чудовому стані, наявність зручного і цікавого дельфінарію і плани з будівництва критого аквапарку в центрі міста дають можливість залучати до нас нових гостей», – підкреслив губернатор.

Природні багатства роблять Харківський регіон привабливим для інвесторів

Голова ХОДА Михайло Добкін під час прес-конференції в ІА «Укрінформ» розповів, що Харківський регіон володіє безцінними природними ресурсами, які ще не до кінця розроблені. У цьому напрямку надано дуже багато можливостей тим, хто хоче займатися подібною діяльністю, наприклад, видобутком нетрадиційного газу.

У Харківському регіоні розроблені методи, спрямовані на підтримку бізнесу

Про це сьгодні під час прес-конференції в ІА «Укрінформ» у Києві  розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Він нагадав, що в Харкові дуже сильні традиційні наукові школи.

Завдання влади - розвивати матеріально-технічну базу навчальних закладів. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської ОДА Михайло Добкін, Харківщина традиційно має дуже серйозну освітню систему. «Ще починаючи з часів Радянського Союзу харківські школярі завжди були серед переможців шкільних олімпіад та міжнародних конкурсів. У Харкові дуже сильний фізико-математичний ліцей, сильні навчальні заклади з гуманітарним ухилом, навіть є свої традиції в організації шкільного самоврядування, де готують майбутніх лідерів. Їх вчать самостійно приймати рішення вже під час навчання в школі. Наше завдання - підтримати те, що є, зберегти традиції, можливості і щось додати. Тому ми укріплюємо матеріально-технічну базу навчальних закладів регіону. Це те, що дає дітям можливість бути конкурентоспроможним з однолітками з інших держав», - сказав Михайло Добкін. 

Харківщина планує залучити якомога більше високотехнологічних компаній

В результаті підготовки і проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року на Харківщині з'явився сучасний комфортабельний аеропорт, нові готелі, які відповідають найвищим вимогам, і зовсім інші можливості в плані поліпшення інфраструктури міста. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, це означає, що регіон може нормально задовольнити потребу інвесторів, які вирішать відкривати офіси своїх підприємств на території Харкова і Харківської області.

Максимально конкурентоспроможним стане той регіон України, який надасть найбільш вигідні умови інвесторам

Таку думку висловив сьогодні під час прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Україна – унітарна держава, і проблеми, які є в нашому регіоні, характерні для всіх областей. Конкуренція за інвестиції сьогодні висока не тільки між державами, але і між регіонами всередині країни. Рано чи пізно економічна криза закінчиться, і той, хто першим максимально якісно приготується прийняти інвестора на території міста або регіону, той і збере перший урожай інвестицій, а значить, буде максимально конкурентоспроможним. Завдання будь-якої влади – створювати умови для бізнесу, бюджетних організацій, медицини, освіти і комфортного життя людей, які вже вийшли на заслужений відпочинок», – зазначив губернатор.

Харківський дозвільний центр визнаний кращим в Україні

Про це сьогодні в ході прес-конференції в ІА "Укрінформ" повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Харківський єдиний дозвільний центр є найбільш вдалим проектом по Україні. За минулий рік в усі дозвільні центри регіону звернулося понад 120 тисяч бізнесменів, які протягом року отримали 53780 документів дозвільного характеру, ще 40 тисячам людей була надана консультація. Це означає, що на 53780 випадків стало менше можливості для вчинення корупційних діянь. Тому що, звертаючись до дозвільного центру, підприємство чи бізнесмен  не має можливості спілкуватися безпосередньо з тим, хто видає той або інший дозвіл. Його спілкування починається і завершується тільки з державним адміністратором, який не має ніякого впливу - отримає людина дозвіл чи ні. Він не вирішує ці питання. А значить, сам грунт для здирства і для дачі хабарів повністю відсутній. Це не повний набір інструментів боротьби з корупцією, але це дуже важливий крок, тому що, як правило, в дозвільні центри звертаються представники малого і середнього бізнесу», - підкреслив глава області. 

За останні 3 роки Харківщина змогла повернути і утримати лідерські позиції

Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, було дуже важко повернути регіону лідерство, але ще складніше втримати ці позиції. «18 березня виповнилося рівно 3 роки з тих пір, як Президент України Віктор Янукович видав Указ, згідно з яким я очолив наш регіон. Це були непрості, але цікаві 3 роки, і вже можна підбити певні підсумки. Найголовніше, що за ці роки наш регіон зумів повернути собі провідні позиції і з 2011 року посідає місце серед регіонів-лідерів за рейтинговою оцінкою Кабінету міністрів, яка складається з 53 показників», – заявив губернатор.

Наступний перерахунок пенсій відбудеться у грудні 2013 року

Чергові перерахунки пенсії передбачаються з 1 грудня 2013 року, коли прожитковий мінімум досягне 949 грн. Про це повідомила в програмі обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Тетяна Піпченко. За її словами, з 1 січня 2013 року був проведений перерахунок трудових і військових пенсій, і підвищені надбавки з урахуванням нового прожиткового мінімуму.

Завдяки реалізації ініціатив Президента виплати пенсіонерам були підвищені

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» розповіла заступник начальника ГУ Пенсійного фонду в Харківській області Тетяна Піпченко. Вона зазначила, що в процесі реалізації ініціатив Президента було проведено підвищення пенсій як цивільним, так і військовим пенсіонерам. Так, реалізуючи ініціативи Президента України Віктора Януковича, з 1 липня 2012 року розпочалося перше підвищення пенсій військовим пенсіонерам. Друге - з 1 вересня і останнє, до 35%, з 1 січня 2013 року. А з 1 травня 2012 року для цивільних пенсіонерів був здійснений перерахунок як трудових, так і соціальних пенсій.

Пенсії чорнобильцям призначаються і виплачуються відповідно до законодавчої бази України

Як наголосила сьогодні в програмі обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Тетяна Піпченко, на Харківщині пенсії особам, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС, призначаються і виплачуються в строгій відповідності до українського законодавства. «Ліквідатори у нас, як правило, отримують пенсії по інвалідності залежно від групи, а постраждалі від аварії отримують пенсії і по інвалідності, та за віком. Органи Пенсійного Фонду призначають і виплачують пенсії по інвалідності відповідно до законодавчої бази, до постанов Кабінету Міністрів України на виконання Закону України про державний бюджет, тому що всі кошти, які виплачуються чорнобильцям, - це кошти державного бюджету. Тому в залежності від тих коштів, які закладаються до бюджету, виплачуються ті розміри пенсії, які встановлюються постановою Кабінету Міністрів. Що стосується виконання рішень судів, то органи Пенсійного фонду ці рішення виконують, розрахунки проводяться і щомісяця робляться заявки на необхідні для виконання рішень судів суми , - повідомила вона.

У Харківській області своєчасно виплачуються пенсії

Як повідомила в програмі обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Тетяна Піпченко, I квартал поточного року був для Пенсійного фонду таким же насиченим, як весь 2012 рік. Як у 2012 році план власних надходжень по Харківській області був виконаний на 100%, так I квартал 2013 року планові показники виконано на 101%. «На сьогоднішній день у нас є кошти, необхідні для виплати пенсій. Я думаю, що вже самі пенсіонери відчули, що затримки у виплатах немає, фінансування своєчасне, і, починаючи з 4 до 25 числа, ми закінчуємо виплату пенсій – як належить за законом. Ми своєчасно фінансуємо отримання пенсій як цивільними, так і військовими пенсіонерами», – зазначила вона.

Події дня

Сьогодні, 3 квітня, об 11:00  у редакції газети «Комсомольская правда в Украине» (м. Харків, вул. О. Яроша, 18-Г) відбудеться семінар для верстальників районних газет Харківської області.

Стратегія розвитку інвестиційної привабливості Харківщини дозволить регіону і надалі бути лідером в конкурентній боротьбі за інвестора

Система супроводу інвестиційних проектів, розроблена в Харківській області, сприяє підвищенню інвестиційної привабливості регіону - зазначив сьогодні під час засідання Комітету економічних реформ голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, сьогодні між регіонами існує жорстка конкуренція за потенційних інвесторів, будь це місцевий підприємець або велика міжнародна корпорація. Оскільки правове поле і система оподаткування в Україні єдині, відповідно, і проблеми, з якими стикається бізнес в будь-якому регіоні, однакові.

За 2012 рік в дозвільні центри Харківської області звернулося близько 120 тисяч суб'єктів господарювання

У Харківській області створено мережу дозвільних центрів, в які за 2012 рік звернулося близько 120 тисяч суб'єктів господарювання. Центрами видано 53 тисячі 780 документів дозвільного характеру та надано більше 40 тисяч консультацій. Про це повідомив у своєму виступі в ході засідання Комітету економічних реформ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що сьогодні за ініціативою Президента України ведеться робота зі створення центрів з надання адміністративних послуг шляхом їх об'єднання з дозвільними центрами.

Архів документів