Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області ведеться робота по залученню спонсорських коштів на компенсацію витрат, пов'язаних з перебуванням переселенців

У Харківській області ведеться робота по залученню спонсорських коштів на компенсацію витрат, пов'язаних з перебуванням переселенців

12 серпня відбулася робоча зустріч членів Регіонального координаційного штабу з питань, пов'язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території і районів проведення АТО, з представниками міжнародних благодійних організацій. У зустрічі взяли участь помічник з правових питань Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Дмитро Блажиєвський, координатор сектору охорони здоров'я Бюро ВООЗ Анна Радиш, керівник Програми «Захист дітей» дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Габріель Акімова, експерт Європейського бюро з гуманітарної допомоги Мамар Мерзук.

Заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський поінформував представників міжнародних організацій про понесені витрати на утримання переселенців, зокрема, на надання різних видів медичної допомоги. «Фактичні витрати обласного бюджету, пов'язані з наданням різних видів медичної допомоги переселенцям із зони АТО, вже складають близько 6 мільйонів гривень. Ця цифра зростає з кожним днем. Ми гостро відчуваємо необхідність в додатковому фінансуванні», - зазначив Юрій Георгієвський.

Учасники зустрічі обговорили можливості взаємодії за напрямками охорони здоров'я, соціального захисту, освіти та надання тимчасового житла переселенцям.

У найкоротші терміни обласною державною адміністрацією будуть розроблені пропозиції щодо взаємодії з профільними міжнародними організаціями на предмет компенсації витрат, пов'язаних з перебуванням переселенців на території області.