Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Мешканці Харківської області повинні завчасно отримувати інформацію про зміни графіка руху приміських поїздів

Необхідно більш ефективно інформувати населення про зміни в графіку руху приміських поїздів. Таку думку висловив в ході обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. «Пасажири досить погано інформовані про можливі зміни у графіку руху поїздів. Заходи щодо інформування громадян не повинні обмежуватися вивішуванням оголошень на станціях, і робити це потрібно заздалегідь і за погодженням з органами місцевого самоврядування», – підкреслив він.

Протягом 2012 року приміськими поїздами Південної залізниці перевезено 58,9 мільйонів пасажирів

Про це повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради начальник служби приміських пасажирських перевезень ДП «Південна залізниця» Ігор Кухарчик. Кількість відправлених пасажирів у приміському сполученні в межах Харківської області склала в 2011 році 38 млн. 467,5 тис. осіб, у 2012 році – 38 млн. 344,5 тис. осіб. В 2012 році по області відправлено 8 млн. 992,6 тис. пасажирів пільгових категорій. «Враховуючи, що діючий графік руху приміських поїздів у більшості задовольняє потреби населення Харківської області в приміських перевезеннях, заплановано збереження графіка руху приміських поїздів 2013/2014 року на рівні попереднього року з усіма змінами і доповненнями. Крім того, з 27 травня для підвезення населення на садово-городні ділянки планується додатково призначити літні приміські поїзди «Харків – Зміїв» і «Коробочкине – Лосево» по вихідних і святкових днях, а також «Харків – Есхар» щодня», – зазначив Ігор Кухарчик.

У Харкові відбувся урочистий мітинг на честь Всесвітнього дня авіації і космонавтики

Сьогодні біля каменя, закладеного до 50-річчя з дня польоту у космос Юрія Гагаріна, відбувся урочистий мітинг. У ньому взяли участь члени Громадського координаційного комітету «Харків - ракетно-космічний», ветерани харківських підприємств, які внесли значний вклад у розвиток космонавтики. Це НПП «Хартрон», об'єднання «Комунар», завод ім. Т.Г. Шевченка, Харківський завод електроапаратури, науково-дослідний інститут радіовимірювань (НДІРВ), радіоастрономічний інститут Національної академії наук України (РІНАНУ) та ін.

Харків’яни відзначені державними нагородами

Президент України Віктор Янукович підписав указ про відзначення державними нагородами. За значний особистий внесок у розвиток ракетно-космічної галузі, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність орденом «За заслуги» III ступеня нагороджений Остапченко Володимир Олександрович - головний конструктор науково-технічного спеціального конструкторського бюро «Полісвіт» філії державного науково-виробничого підприємства «Об'єднання Комунар», м.Харків. Медаллю «За працю і звитягу» нагороджений Дьомін Сергій Павлович - налагоджувальник державного науково-виробничого підприємства «Об'єднання Комунар», м.Харків. Звання «Заслужений працівник промисловості України» присвоєно Златкіну Олегу Юрійовичу - заступникові головного конструктора науково-виробничого підприємства «Хартрон-Аркос» акціонерного товариства «Хартрон», м.Харків.

Сьогодні в Харкові вшанують пам’ять жертв Катинської трагедії

Сьогодні о 17.45 на українсько-польському цвинтарі жертв тоталітарного режиму (Лісопарк) відбудеться поминальна церемонія, присвячена Дню Катинського злочину. У церемонії візьмуть участь представники обласної та міської влади, Генерального консульства Республіки Польща в м.Харкові, активісти громадських організацій.

В Харківську область надійшли кошти на виплату матеріальної допомоги до Дня Перемоги

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у Харківській області кількість отримувачів разової грошової допомоги до дня перемоги становить 104 тис. 143 особи. Потреба для виплати допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань становить 55,99 млн.грн., у тому числі на поштові витрати – 0,36 млн.грн., на основну виплату – 55,63 млн.грн., з них райони та міста області – 53 тис. 743 особи на суму 27,19 млн.грн., м. Харків – 50 тис. 400 осіб на суму 28,8 млн.грн.

Соціальні виплати мешканцям області в березні повністю профінансовані

Потреба в коштах на соціальні виплати мешканцям області на березень 2013 року складала 153,9 млн. грн. Профінансовано 100 % від потреби. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його інформацією, найбільша кількість отримувачів припадає на допомогу сім'ям з дітьми, житлові субсидії, допомогу по догляду за інвалідом І-ІІ групи внаслідок психічного розладу та допомогу прийомним дітям та батькам-вихователям.

Олександр Масельський був великим керівником. Михайло Добкін

Як зазначив під час церемонії покладання квітів голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, велич людей визначається за їхніми справами, велич керівників будь-якого рівня - у справах, які живуть і дають можливість вибудовувати на міцному фундаменті нові рішення, нові можливості.

Земляки вшанували пам’ять першого губернатора Харківщини Олександра Масельського

12 квітня виповнюється 17 років від дня смерті першого губернатора Харківської області за час незалежності України Олександра Масельського. Сьогодні квіти до його могили поклали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, а також представники громадськості.

Система профтехосвіти в Харківській області одна з найкращих в Україні

Одним із пріоритетів для керівництва Харківської облдержадміністрації є питання професійно-технічної освіти, яке в області забезпечують 53 ПТЗ. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, сьогодні економіка дуже потребує висококваліфікованих робітничих кадрів.

На оздоровлення дітей Харківської області у 2013 році виділяється 24,5 млн. грн. з Фонду соціального страхування

Останні роки Харківська область постійно є лідером з організації відпочинку та оздоровлення дітей – перше чи друге місце в Україні. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін в ефірі програми обласного телебачення «Час влади». Зокрема, цього року з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на оздоровлення на оздоровлення дітей Харківської області виділяється 24,5 млн. грн.

На Харківщині буде збережена мережа позаміських оздоровчих таборів

Як зазначив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, постійної уваги вимагає ситуація з мережею оздоровчих таборів, і в першу чергу це стосується відомчих закладів. З різних причин, в тому числі фінансових та економічних, підприємства відмовляються від утримання цих таборів. Обласна влада постійно працює над питанням збереження мережі таборів. У деяких випадках установи беруть на баланс облради, в інших – пропонують передати їх на баланс районних рад. Наприклад, зараз йде переговорний процес про те, щоб взяти в оренду на пільгових умовах табір заводу «Світло шахтаря», який підприємство не має наміру відкривати в цьому році. Цей табір досить добре підготовлений, і під час підготовки до Євро-2012 у нього був вкладений 1 млн. грн. Його планується забезпечити кадрами та путівками для того, щоб він не випав з мережі.

Всі діти Харківської області повинні мати можливість творчо проявити себе

Рік дитячої творчості Харківська область проведе на найвищому рівні. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін в ефірі програми обласного телебачення «Час влади». Він підкреслив, що всі діти повинні мати можливість творчо проявити себе. «Це питання дуже актуальне для сільської місцевості. Ми прагнемо до того, щоб у дітей були рівні можливості прояву свого творчого потенціалу, доступ до навчання в художніх школах, школах естетичного виховання, дитячо-юнацьких спортивних школах. Напевно, не всі діти поки в Харківській області мають таку можливість – віддалені населені пункти і малокомплектні школи не дозволяють це робити. Ми займаємося цим питанням», – зазначив заступник губернатора.

У Рік дитячої творчості на Харківщині будуть проведено ряд фестивалів та конкурсів

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін в ефірі програми обласного телебачення «Час влади». «У Департаменті культури і туризму розроблено дуже серйозний план проведення дитячих фестивалів і конкурсів. У цьому році програма буде доповнена – ми зробимо огляди всіх районів у місті Харкові в розрізі дитячої творчості. Кожна зміна в дитячому таборі повинна дарувати можливості для творчої самореалізації та надовго залишитися в пам'яті дітей. Всі події в Харківській області будуть проходити під знаком Року дитячої творчості», – заявив заступник губернатора.

На Харківщині активно впроваджуються в життя ініціативи Президента України

Як зазначив в ході програми «Час влади» на Харківському обласному телебаченні заступник голови ХОДА Євген Савін, сьогодні Президент України Віктор Янукович зробив серйозний акцент на вирішенні питань, пов'язаних з дітьми: здоровим способом життя, медичним обслуговування, підтримкою підростаючих талантів і сімей, в яких ростуть діти. «Соціальні ініціативи вже впроваджуються в Харківській області і стосуються вони усіх аспектів життя наших дітей. Це дошкільні установи, наявність спортивних майданчиків, це можливість медичного обслуговування і навчання. Це дуже серйозний документ, який направляє обласні та районні адміністрації на цю роботу для того, щоб діти відчували себе в нашій державі комфортно, бачили для себе перспективу, щоб вони залишалися тут і були творцями нашої країни», – сказав Євген Савін.

У 2013 році в Харківській області буде відкрито близько 14 додаткових груп та побудовано 2 нових дитячих садки

Харківська область дуже різноманітна в плані забезпечення місць у дошкільних закладах. Є території, де кількість місць перевищує кількість дітей, а в інших місцях, де більша кількість робочих місць і є доступ до різних можливостей самореалізації людини, народжуваність вища, і існує проблема з місцями в дитячих садках. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін в ефірі програми обласного телебачення «Час влади».

Події дня

Сьогодні, 12 квітня, о 12:00 біля пам'ятного знаку на честь космонавтів і працівників ракетно-космічної галузі Харкова (вул. 23 Серпня) відбудеться покладання квітів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтики; о 15:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва (пл. Свободи, 5, Держпром, 4 під'їзд, 1-й поверх) почнеться літературно-мистецький вечір «Весняні співи Лесі Українки на Харківщині»; о 15:00 у малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про забезпечення перевезень мешканців регіону залізничним транспортом приміського сполучення у сезон масових перевезень 2013 року»; о 17:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) почнеться церемонія нагородження лауреатів та переможців Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків України – 2012».

Всі факти роботи незаконних ігрових закладів повинні заноситися до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Як заявив в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, всім організаціям і структурам необхідно активізувати роботу з боротьби з незаконними гральними закладами. За його словами, дієвим методом у цьому напрямку може стати реєстрація всіх фактів роботи таких закладів в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. «На вчорашній нараді в прокуратурі була висловлена ​​дуже гарна ідея: будь-який факт роботи таких ігрових закладів реєструвати в ЄРДР, що даватиме можливість відкривати кримінальну справу, а значить, заходити в приміщення, вилучати як речові докази ігрове обладнання і т.д. Я чітко розумію сьогодні, що без особливої ​​волі прокуратури, яка у зв'язку зі зміною кримінально-процесуального кодексу отримала особливі повноваження щодо координації дій правоохоронних органів, без створення міжвідомчої робочої групи ми навряд чи обійдемося», - сказав голова області.

Уздовж берегової лінії Печенізького водосховища будуть проведені перевірки незаконних споруд

В ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що сьогодні на Печенізькому водосховищі ведеться робота з боротьби з браконьєрами. В ході проведення заходів з наведення порядку на водоймі була виявлена велика кількість незаконних споруд уздовж всієї берегової лінії, де браконьєри ховають сітки та плавзасоби.

На Харківщині планується розробити механізм передачі незатребуваних паїв, земель запасу і резерву в сільськогосподарське користування

Як розповів в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, через неможливість використовувати землі запасу, резервного фонду, а також незатребувані паї для потреб сільського господарства, Харківщина може понести значні фінансові втрати. «У зв'язку із зміною чинного законодавства у нас сьогодні з роботи випадає по всій області близько 50 тис. га землі. Я наведу приклад: якщо порахувати хоча б наші втрати по озимій пшениці, то вони становитимуть приблизно 100 млн. грн. вала за році. Це те, що ми не зможемо додати до нашого регіонального ВВП. 25-30 млн. грн. втратять районні державні адміністрації, тому що вони не зможуть отримувати орендну плату за ці землі, і близько 60, а якщо добре попрацювати - 70 тис. тонн зерна недоотримають засіки нашої батьківщини», - повідомив він.

У Харківській області планується провести засідання круглого столу з питань удосконалення земельного законодавства

Як зазначив в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в українському земельному законодавстві є ряд норм, які створюють зайві складнощі для сільгоспвиробників. Зокрема, йдеться про норми контролю над дотриманням сівозміни. За словами очільника області, доцільно провести в області засідання круглого столу, де провідні фахівці галузі могли б скласти свої пропозиції для Верховної Ради і Кабінету Міністрів щодо вдосконалення законодавства.

Харківська область посіла 2 місце за обсягом виконаних робіт з нормативної оцінки землі

Про це в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету розповів начальник Головного управління Держземагентства у Харківській області Юрій Перекупскій. Він підкреслив, що завдяки підтримці Харківської облдержадміністрації в минулому році була проведена нормативна оцінка земель 700 населених пунктів, що дало можливість поповнювати місцеві бюджети.

Органами державної податкової служби області у 2012 році забезпечено надходження до місцевих бюджетів плати за землю в сумі понад 600 млн. грн.

Про це сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Органами державної податкової служби області у 2012 році забезпечено надходження до місцевих бюджетів плати за землю в сумі понад 600 млн. грн., що на 103,2 млн. грн. більше відповідного періоду 2011 року. За січень-лютий поточного року надходження по платі за землю склали 99,9 млн. грн. Це на 13% більше, ніж за аналогічний період 2012 року. Хочу відзначити практику Харківської міської ради та державної податкової служби. У 2012 році вони забезпечили переукладання 420 договорів оренди землі, що дозволило додатково наповнити місцевий бюджет на 3,3 млн. гривень. В результаті проведених органами державної податкової служби у першому кварталі перевірок податковий борг по платі за землю скорочений на 31,6 млн. грн.», - сказав він.

Протягом 2012 року територіальні органи Держземагентства видали близько 75 тисяч правовстановлюючих документів на землю

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету. Він нагадав, що на попередньому засіданні комітету розглядалося питання про неякісну організації роботи територіальних органів Держземагентства з прийому землевпорядної документації від громадян та юридичних осіб і видачі правовстановлюючих документів на землю. «Вкрай незадовільна діяльність цієї служби викликала соціальну напругу серед населення регіону. В результаті вжитих заходів ситуація у цьому питанні змінилася. Так, в цілому по області за 2012 рік територіальні органи Держземагентства видали близько 75 тисяч правовстановлюючих документів на землю. В ході виїзних прийомів громадян видано понад 33 тисячі державних актів на право власності на землю», – заявив губернатор.

У 2012 році загальний розмір орендної плати за землю на Харківщині зріс на 80,6%

У 2012 році в Харківській області особлива увага приділялася вирішенню земельних питань. Як наголосив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова ХОДА Михайло Добкін, завдяки системній роботі з боку різних структур вдалося досягти серйозних результатів. Зокрема, значно збільшився загальний розмір орендної плати за землю.

IT-сфері не вистачає управлінців середньої ланки

За оцінкою Асоціації «Інформаційні технології України», IT-сфера відчуває нестачу трьох тисяч управлінців. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Якщо врахувати, що галузь IT зараз є найбільш швидкозростаючим ринком у країні, який збільшується на 20-30% щорічно, то проблема браку якісних фахівців може загальмувати це зростання. Для подальшого розвитку самим IT-компаніям необхідно інвестувати в своїх фахівців, вкладаючи кошти в їх навчання за програмою МВА. Упевнений, що в цьому зацікавлені і харківські компанії», – сказав він.

У січні – лютому поточного року підприємства області реалізували промислової продукції на 9,4 млрд. грн.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. За даними Головного управління статистики в Харківській області, за обсягом реалізованої продукції Харківщина посідає шосте місце серед регіонів України з часткою 5,4% від загального обсягу. «63% від реалізованої в регіоні промислової продукції припадає на продукцію переробної промисловості, 30,4% – на продукцію підприємств, що поставляють електроенергію, газ, пар і кондиційоване повітря, 5,8% – на продукцію добувної промисловості та розроблення кар'єрів», – зазначив заступник губернатора.

Харківському регіону є що показати в плані туристичних об'єктів

Як зазначила сьогодні в ході відкриття IV «Харківської туристичної бієнале» заступник голови Державного агентства України з туризму і курортів Валентина Гордієнко, Харківському регіону дійсно є що показати своїм гостям.

Для розвитку туристичної галузі Харківщини необхідно відроджувати старі об'єкти та розширювати нові напрямки

Як наголосив сьогодні в ході брифінгу після відкриття IV «Харківської туристичної бієнале» голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині необхідно приділяти увагу як будівництву нових туристичних об'єктів, так і відродженню старих. «Харкову не так багато років, як багатьом європейським містам. У нас під час Великої Вітчизняної війни були зруйновані будівлі, які могли представляти культурну цінність, більше 50 тисяч експонатів Харківського художнього музею безповоротно зникли. А це теж був серйозний механізм залучення туристів. Тому нам потрібно намагатися відродити все те, що раніше було привабливим для туристів, а також створити нове. Будівництво харківського дельфінарію, приведення в порядок зоопарку і поповнення числа його мешканців, будівництво парку відпочинку імені Горького, в недалекому майбутньому будівництво критого аквапарку - ось один із серйозних магнітів, які вже сьогодні, хоча ми до кінця не завершили заплановану зону відпочинку, вже притягує величезну кількість туристів не тільки з України, але й з Росії», - підкреслив глава області.

У Харківської області є можливість розвитку медичного туризму

Про це в ході брифінгу після відкриття IV «Харківської туристичної бієнале» заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Сьогодні починає набирати обертів медичний туризм. Стоматологія, яка в Харкові дуже добре розвинена - нове обладнання, прекрасні лікарі і конкурентні ціни у порівнянні з Європою - це те, що зараз починає користуватися більшим попитом, ніж раніше. Те ж саме сьогодні можна сказати і про косметологію. І це добре. Тому що люди, які будуть приїжджати не на один-два дні, будуть залишати в Харкові свої гроші в готелях, ресторанах, магазинах і тим самим вносити свій внесок у подальший розвиток туризму і процвітання нашого рідного міста і регіону», - сказав Михайло Добкін.

Архів документів