Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На сьогодні 99% всіх будівель органів влади у Харківській області доступні для людей з інвалідизацією

На сьогодні на Харківщині живе 156 тисяч людей з інвалідизацією. Для того, щоб зрозуміти їхні проблеми, необхідний особистий контакт, а для цього будівлі органів влади мають бути доступними для людей з інвалідизацією. Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «На сьогодні завдяки спільним зусиллям громадських організацій, обласної державної адміністрації, соціально відповідального бізнесу 99% всіх будівель органів влади доступні. Для цього у нас була спеціально розроблена програма, яку ми реалізували протягом 2010-2011 років. Наступним кроком була максимальна доступність соціальної мережі – заклади охорони здоров’я, управління праці та соціального захисту, Пенсійного фонду, центрів зайнятості. Навіть якщо потрібно було боротися зі специфікою архітектурного минулого і не всюди можна було встановити пандусні підходи, то ми встановлювали кнопки виклику. Тоді представники органів влади могли вийти до тих людей, які не мали змоги зайти до будівлі», – зазначив заступник губернатора.

В Харківській області буде реалізований новий проект зі сприяння правам людей з інвалідністю

Харківська область стане учасником спільних дій разом з Програмою розвитку ООН, Дитячим Фондом ООН, Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я, Міжнародною Організацією Праці в рамках Партнерства ООН зі сприяння правам людей з інвалідністю. Мета договору, який буде підписано, - виробити спільні дії, які дозволили би забезпечити максимальну доступність інфраструктури для людей з інвалідизацією. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма.

У 2012 році на розвиток масового спорту з місцевих бюджетів області було спрямовано близько 128 млн. грн.

У порівнянні з 2011 роком позабюджетні надходження на розвиток масового спорту збільшилися на 30 млн. грн. Найбільш активно працювали в цьому напрямку Борівський і Дергачівський райони, міста Куп'янськ, Первомайський, Харків. Всього з місцевих бюджетів було направлено 127 млн. 992 тис. грн. Про це сьогодні сказав директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця під час наради з підведення підсумків обласного рейтингу діяльності органів виконавчої влади з питань фізичної культури та спорту за 2012 рік.

На Харківщині підведено підсумки обласного рейтингу діяльності органів виконавчої влади з питань фізичної культури та спорту за 2012 рік

Сьогодні під час наради з підведення підсумків обласного рейтингу діяльності органів виконавчої влади з питань фізичної культури та спорту за 2012 рік директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця нагородив Пам’ятними кубками и грамотами переможців і призерів обласного рейтингу діяльності структурних підрозділів органів виконавчої влади з питань фізичної культури та спорту за 2012 рік, а також переможців огляд-конкурсу у номінаціях: «Кращий спортсмен року», «Кращий тренер року», «Краща організація року».

Харківські бадмінтоністи стали переможцями Суперліги клубного чемпіонату України

З 10 по 13 квітня 2013 року в харківській Школі вищої спортивної майстерності відбулися змагання фінальної частини Суперліги клубного чемпіонату України з бадмінтону, в якому взяли участь команди з Харкова, Києва, Дніпропетровська, Миколаєва та Одеси.

У Харкові відбудеться VII Міжнародний шаховий турнір «Слобожанщина»

20 квітня в Харкові відбудеться VII Міжнародний шаховий турнір «Слобожанщина» між шахістами з ряду областей України і Росії. Турнір проводиться Радою обласної організації ветеранів України і приурочений до 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Змагання стартують о 10.00 20 квітня в приміщенні шахового клубу Палацу студентів Національного університету "Юридична академія ім. Ярослава Мудрого" (вул. Пушкінська, 88) і закінчаться о 15.00.

З 15 квітня 2013 року розпочато конкурс на отримання мікрокредитів

З 15 квітня 2013 року Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва в рамках реалізації «Програми сприяння розвитку малого підприємництва в Харківській області на 2011-2015 роки» розпочав конкурс на отримання мікрокредиту.

25-26 квітня у Харкові буде проведена науково-практична конференція «Щорічні терапевтичні читання: лікувально-діагностичні технології сучасної терапії»

25-26 квітня 2013 року в актовому залі Інституту терапії (м. Харків, пр. Постишева, 2А) буде проведена науково-практична конференція «Щорічні терапевтичні читання: лікувально-діагностичні технології сучасної терапії». Початок конференції о 09:30. Захід проводитиметься з ініціативи ДУ «Інститут терапії Л.Т. Малої НАМН України» і Харківського Національного медичного університету МОЗ України за підтримкою Національної академії медичних наук України та Міністерства охорони здоров’я України.

Взимку в пункти обігріву Харківської області звернулося 3106 осіб

У Харківській області та місті Харкові працював 191 пункт обігріву, в тому числі 7 наметових та 1 пересувний. Вони були розгорнуті з 12 січня 2013 року у зв'язку з погіршенням погодних умов і функціонували до 12 квітня, коли їх діяльність була припинена. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. У період з 19 по 31 січня в середньому на добу в пункт обігріву зверталося 15-20 осіб, в період з 1 по 20 лютого – 13-17 осіб. Всього за час функціонування пунктів обігріву до них звернулося 3106 осіб.

Сьогодні відбудеться службова нарада з підведення підсумків обласного рейтингу діяльності органів виконавчої влади з питань фізичної культури та спорту за 2012 рік

16 квітня 2013 року об 11:00 на базі олімпійського спортивного клубу «Темп» (вул. Батумська, 16) відбудеться службова нарада з підведення підсумків обласного рейтингу діяльності структурних підрозділів органів виконавчої влади з питань фізичної культури та спорту за 2012 рік, огляд-конкурсу у номінаціях: «Кращий спортсмен року», «Кращий тренер року», «Краща організація року».

Події дня

Сьогодні, 16 квітня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Ігоря Шурми та голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні, в.о.координатора системи ООН Юкіе Мокуо на тему: «Підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Програмою розвитку ООН, Дитячим Фондом ООН, Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я, Міжнародною Організацією Праці, ХОДА в рамках Партнерства ООН зі сприяння правам людей з інвалідністю»

На Харківщині планується реалізувати два великих інвестиційних проекти в сфері сільського господарства

У ході Всеукраїнської селекторної наради Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк подякував керівництву Харківської області за успішну роботу в аграрній сфері і нагадав, що почала працювати Державна програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, в рамках якої в Харківській області очікується реалізація двох великих проектів.

Зростання обсягу виробництва сільгосппродукції в Харківській області складає 114,7%

«Зростання обсягу виробництва сільгосппродукції в Харківській області складає 114,7%. За індексом цін на продукти харчування у нас дефляція 99,6%. Ярмарки роблять свою справу. Немає проблем з тим, щоб ярмарки торгували не вітчизняною сільгосппродукцією. Якщо є такі випадки, то вони поодинокі. Ми їх будемо виявляти й припиняти», – повідомив в ході всеукраїнської селекторної наради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Сільські господарства області повністю забезпечені якісним матеріалом для посіву пізніх ярих культур

Ситуація щодо підготовки до посіву ярих культур більш пізнього строку сівби знаходиться під контролем – господарства в повному обсязі забезпечені якісним посівним матеріалом. Про це повідомив в ході всеукраїнської селекторної наради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Що стосується кукурудзи, до нас була претензія по сівоматеріалу. План складає 5600 тонн, в даний момент реально перевірено 3700 тонн, весь сівоматеріал знаходиться на складах і не пройшло перевірку ще 1900 тонн. Сельхозінспекція працює, і виконання цього завдання буде повністю завершено вже завтра», – повідомив губернатор.

У Харківській області 98% озимих культур знаходиться в доброму та задовільному стані

Як зазначив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, на посівах озимих культур ситуація оптимістична. «Загибель озимих зернових має місце тільки на 1 тис. га., інші 481,2 тис. га успішно перезимували. 98% знаходиться в доброму та задовільному стані. Загиблі озимі будуть пересіяні кукурудзою», - сказав голова області.

Аграрії Харківщини не відчувають нестачі в коштах для проведення весняно-польових робіт

Як наголосив сьогодні в ході всеукраїнської селекторної наради голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області сільгоспвиробники отримали достатньо кредитних коштів, щоб успішно провести всі весняно-польові роботи. «При плані 280 млн.грн. у нас отримано кредитів на суму 270 млн.грн. - це 99%. Нестачі коштів сільгосппідприємства не відчувають, тому ми сподіваємося на хороший урожай і якісну роботу аграріїв», - підкреслив глава області.

Південні райони Харківської області приступили до посіву цукрових буряків та соняшнику

Як зазначив в ході всеукраїнської селекторної наради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, проблеми щодо проведення посіву цих культур в найкращі агротехнічні терміни не буде. Він також звернув увагу на те, що в цьому році в регіоні будуть працювати тільки 4 цукрозаводи з 6. Якщо в 2011 році план для сільгосппідприємств усіх форм власності становив 40 тис. га посівних земель, то в цьому році площа зменшена до 15 тис. га.

В Харківській області посіяно 80% ранніх зернових і зернобобових культур

Про це сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, всі райони Харківщини вже приступили до сівби ранніх зернових і зернобобових культур та до 20 квітня мають закінчити посів.

Третя Всеукраїнська виставка станкової графіки відкрилася у Харкові

Сьогодні у Будинку художника відкрилася третя Всеукраїнська виставка станкової графіки. Участь у відкритті взяли голова правління Харківської організації Національної спілки художників України, Народний художник України, академік, професор Віктор Ковтун, головний художник м.Харкова Світлана Дуденко, викладачі та студенти Харківської державної академії дизайна та мистецтв. За словами Віктора Ковтуна, сьогоднішня виставка навіть не всеукраїнська, а міжнародна, бо об’єднала 250 художників з 15 областей України, Санкт-Петербургу, Москви, Брянська, Бєлгорода та ін. На двох поверхах Будинку художника представлено 380 робіт. Від студентів художнього училища до поважних метрів–митців.

Сума різниці в тарифах на послуги теплопостачання, надані населенню в цьому опалювальному періоді, склала 312,8 млн. грн.

Про це сьогодні в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, рівень відшкодування витрат діючими тарифами становив від 57% до 91%, в ​​цілому по області - 83,6%, в ​​т.ч. для населення - від 34% до 83%, в ​​цілому по області - 60,2%.

Харківська область першою в Україні почне виробляти теплову та електричну енергію з синтетичного газу

«Нам необхідно скорочувати споживання газу. Якщо в сільській місцевості запас міцності ще величезний, то в місті ситуація складніша. Думаю, ми будемо першим регіоном, а Харків – першим містом, яке реалізує проект з виробництва теплової та електричної енергії з синтетичного газу. У нас повним ходом ведуться роботи в цьому напрямку», – повідомив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Губернатор додав, що для початку реалізації проекту необхідно трохи більше року.

У складі НАДУ при Президентові України створено три нові інститути

Про це сьогодні в ході брифінгу після засідання колегії обласної державної адміністрації повідомила завідувач кафедри інформаційної політики та технологій Національної академії державного управління при Президентові України Наталя Грицяк.

На Харківщині розпочинається підготовка до нового опалювального сезону

Про це повідомив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Хочу подякувати всім, хто в минулому сезоні сумлінно і чесно виконував свою роботу і не допустив жодної серйозної аварії, жодного серйозного інциденту, які спричинили б незручність для жителів і гостей нашого регіону. У 2010 і 2011 роках ми пережили не одну серйозну аварію, а в цьому році все було спрацьовано набагато краще», – зазначив губернатор.

Практика залучення техніки на договірних умовах до снігоприбиральних робіт буде продовжена в наступний зимовий період

Як заявив сьогодні в ході засідання колегії обласної адміністрації перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, для забезпечення стабільного функціонування дорожнього комплексу області в зимовий період 2012/2013 років в районах і містах було забезпечено 100% підготовку 688 одиниць спеціалізованої техніки, заготівлю 63 тис. тонн посипочного матеріалу (109% плану).

У цьому опалювальному сезоні тепло було подано всім споживачам протягом 10 днів

Як зазначив під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, в міжопалювальний період 2012 року, незважаючи на складний фінансовий та технічний стан підприємств житлово-комунального господарства, було забезпечено виконання запланованих заходів з підготовки житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років.

Михайло Добкін клопотатиме про звільнення керівників ДП «ХЕМЗ» та Харківського механічного заводу

Сьогодні в ході засідання колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін дав доручення підготувати звернення до керівника «Укроборонпрому» та Міністра промислової політики України з пропозицією про звільнення виконуючих обов'язки директорів ДП «Харківський електромеханічний завод» та ДП «Харківський механічний завод». «З таким керівництвом ці підприємства не мають жодного шансу вижити. Найстрашніше, що за такими керівниками стоять люди, які ні в чому не винні. Їм потрібно отримувати зарплату і годувати свої сім'ї», – зазначив губернатор.

У Харківській області буде проведено нараду щодо роботи підприємств концерну «Укроборонпром»

Як сказав сьогодні в ході засідання колегії обласної адміністрації голова ХОДА Михайло Добкін, в Харківській області планується провести спільну нараду з питань роботи підприємств концерну «Укроборонпром» в регіоні. У нараді очікується участь керівництва концерну, Міністерства оборони, Харківської обласної адміністрації, а також підприємств області, які знаходяться на балансі Міноборони.

Харківський тракторний завод – це яскравий приклад компетентного менеджменту

«Харківський тракторний завод – це яскравий приклад компетентного менеджменту. Завод не побоявся оптимізувати периметр території та модернізувати виробництво. Останній раз я був на заводі разом з Прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і хочу сказати, що мені не було соромно за підприємство», – зазначив в ході засідання колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Як повідомив генеральний директор ВАТ «Харківський тракторний завод ім. С. Орджонікідзе» Сергій Серебряков, за підсумками 2012 року сукупна виручка заводу і торгівельного дому ХТЗ склала 800 млн. грн., при цьому частка експорту у виручці підприємства становить близько 80%. На заводі працює 2400 осіб, немає боргів із зарплати та податковим платежам.  

У 2013 році прогнозується зростання обсягів промислового виробництва на 3,6%

Основне завдання промислового комплексу області на 2013 рік - це розвиток його провідних галузей шляхом стійкого нарощування обсягів виробництва. Про це сьогодні в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації повідомив заступник голови ХОДА Андрій Моченков.

Завод імені Малишева потребує серйозної оптимізації виробничих площ

Як заявив сьогодні в ході засідання колегії обласної адміністрації голова ХОДА Михайло Добкін, для ефективної роботи ДП "Завод імені Малишева" необхідна оптимізація виробничих площ підприємства. За його словами, на даний момент велика кількість приміщень практично не використовується у виробництві, але при цьому вимагає значних витрат на утримання.

Архів документів