Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До 70-річчя визволення Харківщини відбулася презентація нової книги «Харьков. Огненные годы 1941-1943»

Сьогодні у ході зустрічі-круглого столу ветеранів війни-членів Харківського обласного комітету Міжнародної Української Спілки учасників війни та молоді Харківщини на тему "Курська битва. Бєлгородсько -Харківська операція. Початок переможної ходи звільнення України від фашистських окупантів", що відбулася у Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці, була презентована нова книга голови Харківського обласного комітету учасників війни, керівника Центру захисту правди історії Великої Вітчизняної війни Петра Конюшенка «Харьков. Огненные годы 1941-1943».

Звільнено інспектора ДАІ, який у нетверезому стані потрапив у ДТП на окружній Харкова

Наказом начальника ГУ МВС України в Харківській області від 9 липня 2013 року інспектор ДАІ, який 8 липня потрапив у ДТП на окружній Харкова, будучи в стані алкогольного сп'яніння, звільнений з органів внутрішніх справ. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління ДАІ ГУ МВС України в Харківській області Олександр Єршов. «Управління транспортним засобом у нетверезому стані співробітниками ДАІ не робить нам честі. Цей негативний вчинок зводить нанівець всю ту роботу щодо зниження аварійності та стабілізації ситуації на дорогах Харківської області, яку виконали за рік працівники ДАІ», – зазначив він.

Жінкам, які перебували в Обласному центрі для матері та дитини, надається постійний соціальний супровід

В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України на Харківщині пильна увага приділяється жінкам, які перебували в Обласному центрі матері та дитини. Як зазначив в.о. директора Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олександр Полянський, доля кожної жінки з дитиною, яка виходить з цього центру, в подальшому моніториться центрами соціальних служб, які надають їм соціальний супровід.

На Харківщині тривають заходи з нагоди відзначення 70-річчя визволення області від фашистських загарбників

Сьогодні у Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулась зустріч-круглий стіл ветеранів війни-членів Харківського обласного комітету Міжнародної Української Спілки учасників війни та молоді Харківщини на тему "Курська битва. Бєлгородсько-Харківська операція. Початок переможної ходи звільнення України від фашистських окупантів". За словами директора бібліотеки Наталії Шостко, ця перша зустріч відкриває цикл заходів, започаткованих Департаментом культури та туризму ХОДА. Також з ініціативи Департаменту у липні цього року серед бібліотек області буде оголошено конкурс на кращу організацію тематичних заходів до 70-річчя визволення Харківщини.

Обласний центр матері та дитини допомагає зберегти для дитини родину

На сьогодні в Україні близько 700 дітей щорічно залишають у пологових будинках. Для забезпечення соціального супроводу жінок, які мають ризики відмовитися від дитини у пологовому відділенні, в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України планується розширити у 2013-2014 роках мережу центрів матері та дитини. На Харківщині матір з дитиною забезпечує тимчасовим житлом та соціальним супроводом Обласний центр матері та дитини.

Премія імені Богдана Ступки стане почесною нагородою для будь-якого діяча мистецтва

Рішення Президента України Віктора Януковича про заснування премії імені Богдана Ступки знаходить підтримку в середовищі діячів театральної сфери Харківщини. На думку директора Харківського театру юного глядача Андрія Гапановича, нагородження цією премією прикрасить творчу біографію будь-якого актора або режисера. «Я дуже вітаю заснування такої премії, це дуже приємно. Є багато різних нагород, але саме це ім'я для театрального мистецтва нашої країни дуже важливе. Богдан Ступка, його творчість і людські якості залишили помітний слід в історії України. Безумовно, що нагородження премією його імені буде мати дуже велике значення у творчій біографії будь-якого актора або режисера. Будь-який діяч мистецтва буде пишатися такою нагородою, тому що Богдан Ступка – це видатна людина», – зазначив Андрій Гапанович.

Триває підготовка об’єктів ЖКГ і соціальної сфери Харківської області до зими

Рівень підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років в Великобурлуцькому, Вовчанському, Печенізькому, Чугуївському районах та м. Чугуїв складає: теплове господарство – 61%, водопровідно-каналізаційне господарство – 49%, житлове господарство – 44%, заклади соціальної сфери (школи, дитячі садки, лікарні) – 64%. Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Дулуб 8 липня на виїзному засіданні обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років.

Театральна громадськість позитивно сприйняла рішення Президента України про заснування державної премії імені Богдана Ступки

Як зазначив художній керівник Харківського академічного драматичного театру ім. О.С. Пушкіна, народний артист України Анатолій Кубанцев, рішення Президента України про заснування державної премії в галузі театрального мистецтва було сприйнято театральною громадськістю дуже позитивно. «На моїй пам'яті це перша державна премія для театральних діячів в історії незалежної України. На Харківщині вручаються муніципальні премії, обласні, а от премії державного рівня не було. Удвічі приємно, що це премія імені Богдана Ступки - видатного актора, ім'я якого говорить само за себе. Богдан Ступка - гордість України, і отримати премію його імені буде дуже почесно. Нехай ця премія буде діставатися найбільш гідним представникам театрального мистецтва», - підкреслив Анатолій Кубанцев.

Михайло Добкін привітав Балаклійщину із намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін сердечно привітав хліборобів Балаклійського району з їхнім досягненням – намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. «Незавжаючи на складні погодні умови весняно-літнього періоду, які негативно вплинули на посіви сільськогосподарських культур, на полях вашого району вирощено і зібрано перші сто тисяч тонн добірного зерна. Впевнений, що завдяки вашій звитяжній праці здобуток Харківщини в поточному році поповниться новими значними врожаями сільськогосподарських культур. Від щирого серця бажаю вам щастя, здоров’я, творчої наснаги і нових трудових успіхів», – зазначив у вітальній телеграмі керівник області.

Президент привітав хліборобів Харківщини з намолотом першого мільйона тонн зерна

Президент України Віктор Янукович привітав хліборобів Харківської області з намолотом першого мільйона тонн зерна. «Вирощений і зібраний урожай – це результат невтомної трудової звитяги, умілого господарювання та високої відповідальності хліборобів. Нехай ваша віддана праця й надалі служить на благо Харківської області і всієї України», – йдеться у привітанні Глави держави.

Михайло Добкін візьме участь у всеукраїнській нараді щодо розгляду регіональних аспектів реалізації Державної програми активізації розвитку економіки

Сьогодні у смт Лівадія (м. Ялта, АР Крим) відбудеться нарада щодо розгляду регіональних аспектів реалізації Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова. В ній візьме участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін привітав хліборобів Харківщини з намолотом 1 мільйону тонн добірного зерна

Шановні хлібороби! Перший мільйон тонн зерна до загального Слобожанського короваю – результат вашої невтомної праці, високої майстерності та відповідальності на усіх етапах вирощування та збирання врожаю. Таких показників вдалося досягти завдяки умілому управлінню і посиленій увазі держави до проблем розвитку аграрного сектору, своєчасній допомозі та підтримці, які керівництво держави надає сільським трудівникам для вирішення нагальних потреб сьогодення. Впевнений, що разом ми досягнемо не менших результатів, ніж минулого року! Голова Харківської обласної державної адміністрації М. М. Добкін

Події дня

Сьогодні, 9 липня, об 11:00 у Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці (вул.Кооперативна, 13/2) відбудеться зустріч-круглий стіл ветеранів війни та молоді Харківщини "Бєлгородсько-Харківська операція - переможна хода: звільнення Харківщини і лівобережжя України"; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника управління ДАІ ГУ МВС України в Харківській області Олександра Єршова на тему «Профілактика дорожньо-транспортних пригод».

Харків’янка стала переможцем Міжнародного конкурсу-фестивалю для талановитих дітей-сиріт «Щасливі долоні»

7 липня у МДЦ «Артек» відбулося урочисте закриття Міжнародного конкурсу-фестивалю для талановитих дітей-сиріт «Щасливі долоні». В урочистій церемонії взяла участь заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Лариса Козлова. У фестивалі «Щасливі долоні» взяли участь 40 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з Харківської області. Мешканка Куп'янська Інна Мугурдінова стала переможницею фестивалю в номінації «Спорт» і отримала на підсумковому гала-концерті ноутбук від голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. Всі 40 дітей з Харківщини, що стали учасниками фінальної частини фестивалю, отримали від Харківської обласної державної адміністрації MP3-плейєри, які були вручені в ході робочої зустрічі з дітьми.

75% боргу до Пенсійного фонду області припадає на 20 підприємств

На даний момент сума заборгованості підприємств Харківської області зі сплати внесків до Пенсійного фонду України становить близько 300 млн. грн. Хоча сума здається величезною, це всього лише 10 днів фінансування Пенсійного фонду області. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов.  

Розмір пенсій в Україні буде перераховуватися щорічно з 1 березня

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов, з 1 липня набрав чинності ряд змін в українське пенсійне законодавство. Зокрема, згідно з новими правилами, перерахунок пенсій усім пенсіонерам країни буде здійснюватися щорічно з 1 березня. «З 1 березня кожного року буде перерахунок пенсії кожному пенсіонерові незалежно від того, яке збільшення суми пенсії було торік. До цього принцип розрахунку збільшення пенсії вичислявся так: минулорічне збільшення суми пенсії порівнювалося з різницею збільшення заробітної плати за попередній рік. Якщо тільки воно було менше, робився перерахунок, через це пенсіонери отримували перерахунки на 2 -5 гривень. Тепер кожному пенсіонеру буде збільшуватися пенсія з 1 березня кожного року», - повідомив він.

За I півріччя 2013 року Харківська область перевиконала план власних надходжень до Пенсійного фонду

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов, план власних надходжень до Пенсійного фонду Харківської області становив 4 млрд. 505,1 млн. грн. Фактично надійшло 4 млрд. 549,2 млн. грн., що на 270,9 млн. грн. більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Хід зернозбиральної кампанії

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 8 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 252 тис. га, що становить 36%, намолочено 950,7 тис. тонн зерна при середній врожайності 37,7 ц/га. Озима пшениця обмолочена на 236,6 тис. га, 51% від плану, намолочено – 920,5 тис. тонн, середня врожайність – 38,9 ц/га.

Майже 400 харківських студентів перемогли у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт

Як повідомляє офіційний сайт Департаменту науки і освіти ХОДА, наказом Міністерства освіти і науки України від 26.06.2013 №847 "Про підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук у 2012/2013 навчальному році" затверджено список студентів-переможців Конкурсу. Серед них 362 студента із 26 вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Харківського регіону за різними науковими напрямками: "Природничі науки" – 35; "Технічні науки" – 209; "Гуманітарні науки" – 118.

До ВНЗ Харківщини подано 41435 заяв

З 1 липня 2013 року розпочався прийом заяв та документів до вищих навчальних закладів від вступників на навчання на основі базової або повної загальної середньої освіти на денну форму навчання. Як повідомляє офіційний сайт Департаменту науки і освіти ХОДА, станом на 05.07.2013 до вищих навчальних закладів усіх типів і форм власності Харківщини подано 41435 заяв, у тому числі 3603 – до ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації державної і комунальної форм власності; 5139 – до ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації державної і комунальної форм власності; 265 – до ВНЗ приватної форми власності.

Харків відвідає всесвітньо відомий каскадер і парашутист Бі Джей Ворт

11 липня об 11:00 в галереї «Бузок» відбудеться унікальна для всіх кінолюбителів і шанувальників каскадерського мистецтва зустріч. Всесвітньо відомий каскадер, талановитий спортсмен, парашутист Бі Джей Ворт (BJ Worth) приїде до Харкова для проведення навчально-тренувального збору з групової акробатики в класі великі формації «Sky Hopak» 30-way з перестроюванням на DZ Майське. «Незважаючи на те, що основні заходи МФКК «Харьковская сирень» відбулися ще в травні, ми виконуємо свою обіцянку проводити щомісячно у нашому місті цікаві зустрічі і захоплюючі майстер-класи з відомими режисерами, акторами і талановитими представниками інших творчих професій, - зазначила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, заступник голови оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. - Професія каскадера абсолютно нова для нашого кінофестивалю, тому ми будемо відкривати її разом з харків'янами. Бі Джей Ворт приїде до нас у місто, щоб розробити і поставити стрибок 30-way в стилі українського гопака, і, звичайно ж, зустрінеться з харків'янами в рамках нашого проекту «Харьковская сирень PS».

Живопис Харківського району представлять на виставці роботи Будянських художників

10 липня о 16.00 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться відкриття виставки художників Харківського району «Шлях до краси», яка проводиться в рамках заснованого центром циклу виставок-презентацій живопису районів області. Цього разу на виставці представлені роботи художників-мешканців селища Буди.

Індекс інфляції по Україні за червень 2013 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні за червень 2013 р. становив 100%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Харків’янин став переможцем відкритого чемпіонату України з гольфу серед аматорів

5-7 липня в Харкові відбувся відкритий аматорський чемпіонат України з гольфу, у якому взяли участь близько 50 гольфістів-аматорів з України, Росії, Словенії, Туреччини та Греції. Як повідомляє офіційний сайт Департаменту молоді та спорту ХОДА, за підсумками національного змагання кращий результат показав харків’янин Федір Каргополов, який і став чемпіоном України. Також Федір посів третє місце у відкритому турнірі, де враховувалися результати спортсменів з інших країн. Крім цього срібло чемпіонату України харківській команді приніс Віталій Терещенко.

Події дня

Сьогодні, 8 липня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктора Ачкасова на тему «Зміни у пенсійному законодавстві, які відбулися з 1 липня 2013 року».

У м.Курськ підписано угоду про сприяння розвитку малого та середнього бізнесу Курської та Харківської областей

У ході XIІІ Міжрегіональному універсальному оптово-роздрібного ярмарку «Курський Коренський ярмарок - 2013» директор Обласного центру підтримки малого та середнього підприємництва Курської області Денис Водоп'янов і виконавчий директор Союзу підприємців Харківської області Олена Аністарова підписали угоду про сприяння розвитку та підтримку малого і середнього підприємництва Курської та Харківської областей.

Офіційна делегація Харківської області взяла участь у XIІІ «Курському Коренському ярмарку - 2013»

Офіційна делегація Харківської області на чолі із заступником директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації – начальником управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денисом Ткачовим 6 липня взяла участь у XIІІ Міжрегіональному універсальному оптово-роздрібному ярмарку «Курський Коренський ярмарок - 2013». До складу делегації ввійшли керівники профільних Департаментів облдержадміністрації, делегації Богодухівського і Дергачівського районів, Спілки підприємців Харківської області.

Харківщина відзначила традиційне народне свято – день Івана Купали

На території Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди  в рамках реалізації ініціатив Президента України Віктора Януковича про підтримку культурної спадщини відбувся щорічний регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору Слобожанщини «Сьогодні Купала, а завтра Івана». Це свято стало традиційним для Харківської області – воно проходить у с. Сковородинівка Золочівського району вже 10-й раз. «Найголовніша родзинка цього фестивалю – те, що він автентичний. Тут чудова атмосфера. Всі ті рази, коли я потрапляла сюди і брала участь у проведенні цього фестивалю, я отримувала колосальне задоволення від атмосфери справжнього, рідного, споконвічно слобожанського свята. Приємно бачити захоплених людей, які приїжджають показати творчість, котра зберігалася століттями, передають традиції і свої знання підростаючому поколінню», – зазначила заступник директора Департаменту культури і туризму, начальник управління туризму Тетяна Іщенко. На її думку, в цьому році значно багатшим стало оформлення ландшафту – додано підводи, снопи сіна, зруби колодязів та полениці.

Українське суспільство має очиститися від перевертнів у погонах, які тримають у страху громади українських сіл, селищ і міст. Михайло Добкін

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з харків'янами, які зібралися ввечері на площі Свободи, протестуючи проти свавілля правоохоронців на Миколаївщині. «Я повністю підтримую ваше ставлення до нелюдів, які, прикриваючись чинами і погонами, кривдили, знущалися і гвалтували. Винні мають бути покарані, той, хто вчинив злочин, має відповідати за всі свої вчинки за буквою Закону. Українське суспільство має очиститися від перевертнів у погонах, які тримають у страху громади українських сіл, селищ і міст», - сказав голова області.

У Харкові відбувся допрем'єрний показ українсько-польського спектаклю «Прощай, Юдо...»

Сьогодні у Харкові в рамках спільного проекту Харківського державного академічного драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка та Генерального Консульства Республіки Польща відбувся допрем'єрний показ вистави «Прощай, Юдо...» за п'єсою польського драматурга другої половини ХХст. Іренеуша Іредінського. Виставу поставив польський режисер Анджей Щитко, зіграли в ній актори Харківського театру ім. Т.Г. Шевченка. Допрем'єрний показ спектаклю подивилися голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступники голови області Ігор Шурма, Євген Савін та Юрій Сапронов, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат. «Хороша постановка, хороша гра наших акторів, і молодих, і досвідчених. Я думаю, що цей спектакль буде жити. Він дуже поступово розкручується, але вже на середині першого акту дуже цікаво і хочеться дізнатися, чим же все це закінчиться. Нестандартний підхід автора. Я, на жаль, не знайомий був з цією роботою раніше, але тепер із задоволенням її ще й прочитаю», - сказав після перегляду Михайло Добкін.

Архів документів