Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Першого вересня за шкільні парти сіли більше 3,5 тисячі дітей, які прибули із зони АТО

Першого вересня за шкільні парти сіли більше 3,5 тисячі дітей, які прибули із зони АТО

2 вересня відбулось засідання Регіонального штабу з надання комплексної допомоги переселенцям із зони АТО під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Георгієвського, за участю керівників департаментів ХОДА, керівництва МЧС, волонтерів штабу. Під час засідання були розглянуті питання початку нового навчального року, надання медичної та гуманітарної допомоги громадянам із зони АТО, підготовки об’єктів для розселення в осінньо-зимовий період та ін.

«За результатами моніторингу станом на кінець серпня ми нараховували в регіоні близько 1800 дітей шкільного віку, які прибули із зони АТО. Проте оперативна інформація, надана районними відділами освіти, свідчить, що першого вересня за шкільні парти сіли більше трьох з половиною тисяч дітей з родин переселенців. Їхні батьки звернулись до загальноосвітніх закладів безпосередньо першого вересня. Проблем з наповнюваністю класів в районах області немає» - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації.

Таке збільшення кількості дітей пояснюється як інтенсифікацією прибуття до регіону переселенців протягом останнього тижня, так і початком навчального року. Згідно з даними Департаменту освіти і науки ХОДА, станом на 2 вересня до шкіл Харківщини вже влаштовано 3 тисячі 883 дитини, до дошкільних навчальних закладів – 704 дитини.