Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Мене переконали можливості, які отримав Техас. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін в інтерв'ю журналу «Експерт» прокоментував розробку родовищ нетрадиційного газу на Харківщині: «Мене переконали можливості, які отримав Техас. Коли вони починали зі свердловини вертикального буріння глибиною два з половиною кілометри, то від моменту буріння до фрекінгу у них минало два місяці. А сьогодні вони свердловину під ключ здають за десять днів. Через десять днів забираються всі вишки, залишається невеликий майданчик, зверху йдуть труби, газова колонка - і все!» Також в інтерв'ю, яке вийшло в сьогоднішньому номері журналу, - про енергетичну незалежність України, про найперспективніші проекти регіону, про утилізацію сміття і видобуток вугілля на Харківщині, сільське господарство, спорт та інші важливі теми.

На Харківщині відбулась Спартакіада області з футзалу на Кубок голови облдержадміністрації

У Харкові відбулися фінальні змагання з футзалу серед чоловіків за програмою ХХІV Спартакіади області серед районів і міст на Кубок голови облдержадміністрації. Про це повідомляє офіційний сайт Департаменту у справах сімї, молоді та спорту ХОДА. За перемогу в змаганнях боролися дві групи районів та міст Харківщини, в кожній з яких налічувалося по 8 учасників. Переможцями серед районів першої групи стали футболісти міста Куп’янська. У фіналі вони з рахунком 2:1 здолали суперників з Харківського району. Третє місце посіла команда м. Первомайський. У другій групі перемогла команда Дворічанського району, друге та третє місця посіли команди Близнюківського та Коломацького районів відповідно.

Події дня

Сьогодні, 22 квітня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція начальника Управління державної служби в Харківській області Леоніда Коновалова та директора Харківського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України Вадима Ландсмана на тему «Підготовка кадрів для державної служби. Формування Президентського кадрового резерву».

У галереї «Бузок» відкрилася виставка картин молодих харківських художників «Майстерня»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулося урочисте відкриття виставки творів харківських художників – студентів 4-го курсу Академії дизайну і мистецтв. «Майстерня» об'єднує роботи 11 молодих художників та їх куратора, старшого викладача кафедри монументального живопису Академії Дар'ї Хрісанфової. В експозиції представлені картини, виконані в різній техніці і манері. Як зазначила куратор, основним завданням виставки було винести на суд глядачів не академічні, а творчі роботи майбутніх художників.

Україні необхідно стимулювати розвиток сільськогосподарської галузі. Олександр Клименко

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, податкова пільга покликана стимулювати ту чи іншу галузь. На жаль, на сьогодні є ряд пільг, які неефективні і не виконують своєї економічної функції.

Євген Савін взяв участь у суботнику на території Меморіалу Слави в Лісопарку

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін в рамках щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» взяв участь у суботнику на території Меморіалу Слави в Лісопарку. За словами Євгена Савіна, піклування про природу та робота на благо рідного краю – це не лише обов'язок кожного громадянина, але й чудова нагода провести вихідні на свіжому повітрі, у колі друзів та колег.

Харківська область по праву посідає провідні місця серед регіонів України. Олександр Клименко

Сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки на Харківщину Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко відзначив успіхи регіону в різних сферах. «Харківська область стабільно виконує доведені показники зростання промисловості, хороша динаміка щодо зростання малого бізнесу, з впровадження сервісів для платників. Я вважаю, що Харківська область по праву посідає провідні місця серед регіонів України», - підкреслив він.

Обласна дитяча клінічна лікарня №1 отримала унікальне обладнання для реанімобіля

Сьогодні в ході робочої поїздки Міністра доходів і зборів Олександра Клименка в Харківську область Обласна дитяча клінічна лікарня №1 отримала сучасне обладнання для реанімобіля. Такий подарунок медустанові зробив брат Міністра, підприємець Антон Клименко. «Я довго думав, яким чином можу зробити свій внесок у розвиток вашого міста, і порадившись, ми вирішили передати лікарні необхідне медичне обладнання, про яке вони просили. Дай Бог їм і надалі нести свою святу місію з порятунку дитячих життів. У вас прекрасна лікарня, яка важлива не тільки для Харківської області, але і для всієї України», - сказав він.

З боку Уряду буде надана підтримка всім ініціативам Харківського регіону

Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. «З боку уряду не тільки сьогодні, але і в цілому, буде надана підтримка всім регіональним ініціативам. Там, де буде необхідна підтримка Уряду та Міністерства, вона буде надана. Я буду докладати максимум зусиль для того, щоб ті ініціативи, які народжуються в регіоні, втілювалися в життя і жодні адміністративні бар'єри не заважали даним змінам», - сказав Олександр Клименко.

Олександр Клименко високо оцінив рівень підготовки Харківської області до «Дня довкілля»

«Я хочу високо відзначити організацію в Харківській області «Дня довкілля». Те завзяття і та праця, які жителі Харкова і області сьогодні доклали до наведення порядку, неоціненні. Я хочу висловити всім слова подяки. З 21 березня в регіоні проходить акція з наведення порядку. За цей час на Харківщині ліквідовано більше 900 стихійних звалищ, приведено в порядок більше 700 братських могил, висаджено близько 30 тисяч дерев. У цілому в даному проекті взяло участь близько 200 тисяч осіб, 40 тисяч студентів, школярів, а також колективи більше 5 тисяч підприємств. Це дуже важливо, необхідно, щоб ми з вами своїми руками, своєю працею показували приклад і робили те, що зробить нашу країну і місто Харків прекрасним», - зазначив сьогодні в ході брифінгу Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.

Андрій Моченков взяв участь у суботнику на території лісництва «Південне»

В рамках Всеукраїнського суботнику «День довкілля» заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Андрій Моченков взяв участь у суботнику на території лісництва «Південне» Данилівського лісгоспу. В ході суботнику було посаджено більше 300 саджанців кримських ялинок.

Уряд допоможе Харкову добудувати станцію метро «Перемога»

Уряд планує підтримати Харків в закінченні будівництва станції метро «Перемога». Про це сьогодні під час робочої поїздки до Харківської області повідомив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.

Близько 100 дерев та 1,5 тис. квітів посаджено біля Обласної дитячої клінічної лікарні №1

Олександр Клименко разом із співробітниками комунального закладу охорони здоров'я «Обласна дитяча клінічна лікарня №1» взяв участь у посадці дерев та квітів біля лікарні. Всього було посаджено близько 100 дерев та 1,5 тис. квітів. Також у роботах брали участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, голова обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, народний депутат Дмитро Добкін та голова Державної податкової служби у Харківській області Андрій Роздайбіда.

Олександр Клименко взяв участь у посадці березової алеї на території меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва»

Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко відвідав Національний меморіальний комплекс «Висота маршала І.С. Конєва». В рамках Всеукраїнського суботнику «День довкілля» він взяв участь у посадці березової алеї. Також дерева висаджували перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, голова обласної ради Сергій Чернов народний депутат Дмитро Добкін та Харківський міський голова Геннадій Кернес.  Всього на території меморіального комплексу було посаджено 70 беріз на честь 70-річчя визволення Харківщини від фашистських загарбників.

До Харківської області прибув Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко

В міжнародному аеропорту «Харків» приземлився літак, на якому на Харківщину з робочим візитом прибув Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. Його зустріли перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, голова обласної ради Сергій Чернов та Харківський міський голова Геннадій Кернес. В рамках робочої поїздки Олександр Клименко відвідає Національний меморіальний комплекс «Висота маршала І.С. Конєва», на території якого він планує взяти участь у посадці березової алеї. Потім Міністр відвідає музей у цьому ж меморіальному комплексі. Після цього Олександр Клименко разом із співробітниками комунального закладу охорони здоров'я «Обласна дитяча клінічна лікарня №1» буде висаджувати біля лікарні дерева.

В області проводиться «День довкілля»

20 квітня на Харківщині в рамках щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» проводиться суботник – «День довкілля». В ньому беруть участь підприємства, установи, організації усіх форм власності, депутати, працівники облдержадміністрації, райдержадміністрацій, міськвиконкомів, школярі та студенти. Під час проведення заходу планується впорядкувати та очистити майже 470 га прибудинкових територій, ліквідувати близько 200 стихійних звалищ, висадити понад 30 тис. дерев та 10 тис. кущів, впорядкувати 50 тис.кв.м газонів та квітників, відновити 250 існуючих дитячих майданчиків.

Події дня

Сьогодні, 20 квітня, о 10:00 у шаховому клубі Палацу студентів Національного університету "Юридична академія ім. Ярослава Мудрого" (вул. Пушкінська, 88) розпочнеться Міжнародний турнір з шахів "Слобожанщина"; О 17:00 в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відкриється виставка робіт молодих харківських художників «Майстерня»

Заходи кінофестивалю «Харьковская сирень» відбуватимуться у кінотеатрі «Боммер», галереї «Бузок» та Палаці студентів Юридичної академії

Заходи кінофестивалю «Харьковская сирень» відбуватимуться на 3 майданчиках: у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого», кінотеатрі «Боммер», де відбудуться покази конкурсних робіт та майстер-класи, і галереї «Бузок». Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю Вікторія Маренич. Вона додала, що з понеділка в кінотеатрі «Боммер» почнуть продавати квитки на три заходи фестивалю, вхід на які буде платним: це церемонії відкриття і закриття, а також творчий вечір французької актриси Мішель Мерсьє. Всі вони відбудуться в Палаці студентів НЮАУ ім. Ярослава Мудрого. Максимальна ціна квитків – 100 грн. Також розглядається можливість продажу квитків у приміщенні інформаційно-виставкового центру «Бузок».

Укладання договорів між комунальними газетами та районними адміністраціями - це перший крок до незалежності видань

Сьогодні в Харківській області розвитку місцевих ЗМІ приділяється пильна увага. Зокрема, під особливим контролем управління у справах преси та інформації знаходиться укладання договорів між редакціями районних газет та органами місцевої влади. Мова йде як про договори про висвітлення діяльності районних рад та державних адміністрацій, так і про невтручання в редакційну політику. Як зазначила сьогодні під час брифінгу за підсумками обласної селекторної наради начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, укладання цих договорів - це перший крок до формування незалежності видань, а також підготовка фундаменту для їх самостійної діяльності після роздержавлення.

В кожному районі та місті Харківської області планується відкрити Центр надання адміністративних послуг

Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації за участю представників Центру надання адміністративних послуг м. Харкова проведено «круглий стіл» з керівництвом районних державних адміністрацій та міських рад міст обласного значення. Основним питанням, яке розглядалося на заході було створення центрів надання адміністративних послуг в районах і містах області відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги».

Майстер-класи, секції та цікаві зустрічі чекають на гостей кінофестивалю «Харьковская сирень»

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, повна програма фестивалю стане відома через тиждень. На харків'ян і гостей міста чекають зустрічі з новими акторами, майстер-класи та тематичні секції. «Ми продовжуємо напрям «мода в кіно». Торік була чудова секція, яка була присвячена оскароносному художнику по костюмах Варварі Каринській. Москвичі Єгор Зайцев і Маша Шароєва представлять у залі галереї «Бузок» дефіле у костюмах, які були підготовлені до ряду фільмів, зокрема «Дитинство Бембі» і «Турецький гамбіт». Буде професійна розмова про роль художників по костюмах і взагалі костюмів у створенні кінематографічного образу», – зазначила вона.

У Харківській області актуалізація існуючої містобудівної документації виконана на 99,4%

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Юрій Фурсов. За його словами, роботу з актуалізації містобудівної документації необхідно було провести в 1037 населених пунктах регіону.

Фестиваль «Харьковская сирень» – це унікальна можливість для молодого режисера заявити про себе

Говорячи про створення короткометражних фільмів член селекційної комісії фестивалю «Харьковская сирень» Костянтин Кеворкян на прес-конференції підкреслив, що одна з основних труднощів з якими стикаються молоді режисери це необхідність приділяти пильну увагу нюансам.

Керівництво Харківщини зацікавлене в збереженні кількості телекомпаній у регіоні

Сьогодні в Харкові відбувся семінар з питання перспектив розвитку цифрового телевізійного мовлення. У семінарі взяли участь начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Харківській області Тетяна Долбня, директор ДП «Харківський обласний радіотелевізійний передавальний центр» Олександр Дергільов, керівники Центру адвокатури та лобіювання Незалежної асоціації мовників Катерина М'ясникова та Ольга Большакова, медіаексперт Діана Проценко, а також керівники основних телевізійних каналів місцевого мовлення. У ході семінару обговорювалися проблемні питання впровадження цифрового телебачення в Україні, а також вироблялися шляхи для мовників в аналоговому режимі успішно продовжити роботу після переходу на цифрове мовлення. За підсумками семінару буде складено лист-звернення до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з напрацьованими на Харківщині пропозиціями.

У 2012 році в Україні було перераховано пенсії майже 13 мільйонам громадян

Як підкреслив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час виступу у Верховній Раді, Уряд приділяє велику увагу проблемам пенсіонерів різних категорій. «За час роботи нашого Уряду середній розмір пенсійної виплати збільшився в 1,4 раза і зараз складає 1 471 грн. На вимогу Глави держави у минулому році були проведені перерахунки пенсій майже 13 мільйонам пенсіонерів. У 2012 році 580 тисячам колишніх військовослужбовців в три етапи підвищувався розмір пенсійних виплат. Середній розмір пенсій військовослужбовців станом на 1 січня 2013 року збільшився до 2 тисяч 350 грн. або майже на 600 грн. в місяць», - сказав Микола Азаров.

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» у рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» будуть презентовані три книги

У рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» будут представлені роботи харківського кінокритика Володимира Миславського, присвячені родоначальникам кінематографа Дмитру Харитонову та Олександру Мішону, а також книга почесного президента фестивалю Мілен Демонжо «Моє кіно». Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Наш фестиваль – єдиний в Україні, який проводить велику дослідницьку діяльність. Володимир Миславський проводить творчу роботу, а оргкомітет фестивалю не шкодує сил для того, щоб це оцінили, побачили, прочитали, обговорювали. Я думаю, книга «Моє кіно» принесе задоволення як усім шанувальникам таланту Мілен Демонжо, так і шанувальникам її стилю, оскільки харків'яни вже знайомі з її літературною творчістю», – підкреслила вона.

Цього року засновниками фінансуються комунальні друковані ЗМІ 17 районів області

«Для того, щоб органи державної влади могли мати дієвий механізм інформування про свою діяльність першою умовою є укладання угод про висвітлення діяльності із комунальними друкованими засобами масової інформації», - зазначила під час обласної селекторної наради начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Уряд планує цього року закупити 400 шкільних автобусів

Як заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час виступу у Верховній Раді, цього року за програмою «Шкільний автобус» буде придбано 400 машин. «Нагадаю, що ця програма була ініційована у 2004 році нинішнім Президентом України Віктором Януковичем. За 2010 - 2012 роки придбано 1 тис. 579 автобусів – тобто дві третини всіх автобусів, закуплених за весь час реалізації програми. У 2013 році ми плануємо закупити та поставити до шкіл ще понад 400 автобусів.

Презентовано оновлений веб-сайт «Громадянське суспільство і влада»

Сьогодні в ХарРІ НАДУ при Президентові України відбулася презентація оновленого веб-сайту «Громадянське суспільство і влада». Сайт об’єднав у собі інформаційний ресурс, канал зворотного зв’язку та соціальну мережу для тих, хто бажає долучитись до управління державними справами, зокрема, через подання пропозицій та зауважень до проектів нормативно-правових актів. Удосконалення сайту було здійснено у співпраці Секретаріату Кабінету Міністрів України з Програмою сприяння парламенту II (проект Агентства США з міжнародного розвитку).

Українське кіно завдяки фестивалю «Харьковская сирень» буде заявляти про себе набагато сміливіше

Про це на прес-конференції розповіла член селекційної комісії фестивалю «Харьковская сирень» Наталія Черкасова. Вона підкреслила, що кількість фільмів, які були направлені для участі у фестивалі, як документальних, так і художніх значно зросла порівняно з минулим роком. Члени журі дуже серйозно і відповідально підійшли до питання формування списку фільмів, але завдання було не з легких.

Архів документів