Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 70% об’єктів житлово-комунального господарства області підготовлено до зими

Понад 70% об’єктів житлово-комунального господарства області підготовлено до зими

Сьогодні у ВАТ «Укртелеком» відбулася селекторна нарада під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Андрія Білоусова. Були розглянуті питання підготовки об’єктів житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2014/2015 років; виконання планів заходів по зменшенню споживання природного газу на 30%; розрахунків підприємств теплопостачання за спожитий природний газ. «В цілому по Україні станом на 15 серпня вже підготовлено до робити у зимовий період 30 тисяч об’єктів соціально-культурного призначення (77%), 83% котелень, 4,5 тисячі одиниць спецтехніки (70%), заготовлено 59% посипного матеріалу», - повідомив Андрій Білоусов.

За інформацією заступника голови ХОДА Василя Хоми, готовність житлово-комунального господарства області становить 74,4%, об'єктів соціальної сфери - 92,1% (установи освіти - 100%, лікувальні установи - 76,4%). План підготовки паливно-енергетичного комплексу до опалювального періоду виконаний на 67%, у тому числі, теплового господарства на 74,45%. Готовність до зими житлового фонду становить 75,1%. Ведуться роботи з енергозбереження будівель, герметизації вводів інженерних комунікацій для забезпечення безпечної експлуатації внутрішньо будинкових систем газопостачання.

Також, за словами Василя Хоми, в області створено обласний антикризовий енергетичний штаб, основним завданням якого є планування дій обласної державної адміністрації в умовах обмеження постачання енергоресурсів на територію України з метою сталого проходження в Харківській області опалювального сезону та забезпечення надійного газопостачання споживачів.