Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Управління культури та туризму ХОДА має концепцію розвитку кожного з напрямків своєї діяльності. Дмитро Кузнєцов

Управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації має чітке розуміння і концепцію подальшого розвитку кожного з напрямків діяльності управління. Про це сьогодні в ході прес-конференції «Назустріч фестивалю харківські музичні вечори 2011» повідомив начальник управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Кузнєцов.

Силові структури, голови райдержадміністрацій і депутати візьмуть шефство над інтернатними закладами області

«Я прошу Ігоря Михайловича Шурму і Василя Васильовича Хому пропрацювати з усіма керівниками силових відомств області питання закріплення їх як шефів за інтернатними установами. За дитячими шефство закріплено, тепер будемо закріплювати за психоневрологічними і геріатричними. Голови райдержадміністрацій повинні взяти під особистий персональний контроль ті установи, які знаходяться на їх території», - заявив сьогодні в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін.

У Харкові святкують День міліції

У ці хвилини в Головному управлінні МВС України в Харківській області тривають урочисті заходи з нагоди Дня міліції. На початку церемонії начальник ГУ МВС України в Харківській області Михайло Мартинов, голова ХОДА Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов і Харківський міський голова Геннадій Кернес вручили підрозділам Головного управління ключі від автотранспорту. Потім всі учасники урочистостей поклали квіти до пам'ятника загиблим міліціонерам і вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Учасники та гості фестивалю «Харківські музичні вечори» відвідали з лекціями та майстер-класами міста і селища Харківської області

У рамках Міжнародного фестивалю камерної музики «Харківські музичні вечори» в Харківській області протягом межфестівального періоду будуть проводитися різні заходи. Мова йде про концерти, а також майстер-класи і лекції учасників.

Адміністрації будинків-інтернатів області не вжили належних заходів щодо укомплектованості штатів лікарями необхідної кваліфікації. Ігор Шурма

«Медичне обслуговування підопічних в інтернатах здійснюють 36 лікарів, 177 медичних сестер та 895 молодших медичних сестер. Типовими штатними нормативами у закладах передбачено лікарські посади психіатрів, терапевтів, геріатрів, стоматологів, психологів, фахівців з фізичної реабілітації тощо. Проте, адміністраціями установ не вжито належних заходів щодо укомплектованості штатів лікарями необхідної кваліфікації», - зазначив під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Ми на рівні обласної адміністрації зробимо все, щоб передати землю тим, хто вміє на ній працювати. Михайло Добкін

У ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 20 грудня голова ХОДА Михайло Добкін висловив упевненість, що в 2011 році буде скасовано мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. За його словами, в Харківській області буде зроблено все можливе, щоб земля не потрапляла в руки спекулянтів. «Ми на рівні обласної адміністрації зробимо все, щоб передати землю тим, хто вміє на ній працювати, і позбавити можливості отримати цю землю тих, хто бере її для того,щоб перепродати. Хто домігся результату, працюючи з землею, той її і отримає», - підкреслив Михайло Добкін.

Будинки-інтернати області потребують поточних і капітальних ремонтів. Ігор Шурма

У жовтні-листопаді 2010 року була проведена комплексна перевірка 18 інтернатних установ системи соціального захисту населення Харківської області. За результатами перевірки підтверджені висновки щодо необхідності проведення поточних і капітальних ремонтів житлових корпусів, інженерних мереж, допоміжних будівель та споруд, оновлення насосного обладнання, ремонту та будівництва очисних споруд, заміни прального обладнання тощо. Про це сьогодні під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

2011 рік для сільського господарства Харківської області стане роком прориву. Михайло Добкін

У Харківській області будуть вжиті всі можливі заходи для того, щоб створити сільськогосподарським підприємствам максимально комфортні умови для роботи. Зокрема, мова йде про спрощену схему здачі в експлуатацію нових сільськогосподарських об'єктів, а також про прозорий розподіл коштів компенсації.

Система показників рейтингу і методика оцінки регіонів України викликає критику експертів

Як відзначив 20 грудня під час засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, незважаючи на загальну позитивну динаміку основних показників, Харківська область показала найгірші результати,ніж деякі регіони України.«Таку ситуацію можна пояснити невеликим питому вагу цих регіонів в економіці України і, відповідно, низькою порівняльною статистичною базою», - підкреслив заступник керівника області.

Мінфін виділив Харківській області додаткову дотацію в сумі 44,5 млн.грн.

Вживаються заходи щодо відновлення додаткової дотації з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів. В результаті проведеної обласною державною адміністрацією роботи Міністерством фінансів України виділена додаткова дотація на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів в сумі 44,5 млн.грн. Це заявив під час спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянніков. Розподіл дотації буде винесено на розгляд сесії обласної ради. За словами начальника управління, сьогодні Кабінет Міністрів також розгляне питання щодо додаткового виділення коштів.

Сільськогосподарські підприємства, які організовують зрошення полів, отримуватимуть воду безкоштовно

Оскільки полив сільськогосподарських угідь дає значний позитивний результат, в Харківській області будуть заохочувати ті сільгосппідприємства, які організують полив на своїх територіях. Зокрема, мова йде про те, що воду для цього вони будуть отримувати безкоштовно.

В зв’язку із зменшенням обсягу фінансування, чисельність працівників адмінапарату мбудинків-інтернатів у 2011 році може бути скорочена. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, доведені Міністерством фінансів на 2011 рік показники видатків на утримання будинків-інтернатів області становлять 72,2 млн.грн., що менше на 3 млн.грн., ніж цього року. «Із зазначеної суми заробітна плата з нарахуваннями та оплата енергоносіїв становитиме 97%. Тобто, на безпосередні потреби підопічних (харчування, придбання медикаментів, м'якого та твердого інвентарю, поточні ремонти приміщень) залишається менше 2 млн.грн.», - підкреслив Ігор Шурма.

Будинки-інтернати області фінансуються лише на 60%. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, видатки на утримання будинків-інтернатів на 2010 рік, визначені Міністерством фінансів України в сумі 75,4 млн. грн., задовольняють річну потребу лише на 60 %. «У загальному обсязі фінансування захищені статті видатків складають майже 93% і лише 7% на інші статті (послуги зв’язку, поточні ремонти, відрядження, тощо). Така тенденція у фінансуванні зберігається протягом останніх років», - зазначив Ігор Шурма.

87,1% загального фонду бюджету було використано на фінансування захищених статей. Сергій Овсянніков

На фінансування захищених статей видатків у січні-листопаді місцевими бюджетами області використано 6534,6 млн.грн., або 87,1% загального фонду бюджету. Про це повідомив під час спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянніков.    

Святий Миколай завітав до вихованців Богодухівського навчально-виховного комплексу

До дня Святого Миколая учні Богодухівського обласного навчально-виховного комплексу для дітей з порушеннями розумового розвитку отримали подарунки та привітання від заступника обласної державної адміністрації Юрія Сапронова. У цьому році Святий Миколай порадував малечу солодощами та спортивним інвентарем. Натомість вихованці інтернату подарували гостям святкову театралізовану новорічну програму.

За 11 місяців 2010 року до зведеного бюджету області надійшло 3411,6 млн.грн. власних і закріплених доходів

За 11 місяців 2010 року до зведеного бюджету області надійшло 3411,6 млн.грн. власних і закріплених доходів. В порівнянні з аналогічним періодом 2009 року надходження збільшились на 10,4%, або на 321,3 млн.грн. Про це повідомив під час спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянніков.

Про деякі позитивні показники щодо розвитку сільського господарства області у поточному році

Як відзначив в ході спільного засідання колегії ХОДА та господарського активу області заступник голови облдержадміністрації Віталій Алексейчук, при всіх цьогорічних погодних негараздах, при обмеженому бюджетному фінансуванні область має не лише негативні показники щодо розвитку сільського господарства у поточному році. Так, сільськогосподарські підприємства, за даними статистичної звітності, по підсумках роботи за 11 місяців реалізували продукції рослинництва і тваринництва майже на 4,2 млрд. грн. Це на 14,6% більше, ніж за аналогічний період 2009 року.  

Аналіз стану справ у тваринництві

Серед усіх видів продукції тваринництва скорочення обсягів виробництва по підсумках роботи за 11 місяців маємо лише по молоку – на 2,2%. «Зважаючи на це не можу не назвати райони, завдяки яким область у найбільшій мірі зобов’язана цьому негативному показнику. Це Лозівський (спад на 9%), Харківський (на 19%), Золочівський (на 22%), Краснокутський (на 23%), Богодухівський (на 24%), Барвінківський (на 25%)», - сказав під час спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та активу області заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.  

Про основні показники розвитку сільського господарства у поточному році

Погодні умови поточного року були практично однаково несприятливі для всієї території області. Однак, кінцевий результат щодо рівня врожайності виявився далеко неоднозначним, - зауважив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Найгірша ситуація щодо рівня врожайності всіх основних сільськогосподарських культур склалася у Борівському і Шевченківському районах. Не набагато краще вона у Харківському, Богодухівському, Близнюківському і Дворічанському районах.  

Харківська область планує закуповувати спецтехніку для муніципальних потреб безпосередньо у виробника

У ході візиту голови ХОДА Михайла Добкіна до Республіки Татарстан обговорювалася можливість прямих поставок спеціалізованої автомобільної техніки КАМАЗ для потреб Харкова і області. З відповідною пропозицією в ході презентації IT-парку в Казані виступили представники автозаводу. На даний момент в Україні працюють 11 дилерів техніки «КАМАЗ», але прямої тісної співпрацю досі не було налагоджено. Крім цього в ході презентації казанські фармацевти висловили зацікавленість у співпраці з харківськими вченими-медиками для спільного виробництва стерильної очної мазі.

Про виробництво валової продукції тваринництва і рослинництва по сільськогосподарських підприємствах області за 11 місяців 2010 року

«Ми не бачимо ефективної роботи щодо технічного і технологічного оновлення галузей рослинництва і, особливо, тваринництва у Близнюківському, Валківському, Богодухівському, Вовчанському, Золочівському, Краснокутському, Лозівському, Печенізькому, Харківському, Шевченківському районах, - зазначив під час засідання колегії ХОДА з питання підсумків розвитку агропромислового комплексу області у 2010 році заступник голови облдержадміністрації Віталій Алексейчук. - А кінцевим результатом цього, рано чи пізно, стають виробничі і фінансові показники, яким не має виправдання навіть зважаючи на ті вкрай несприятливі погодні умови, що ми мали у поточному році».

За 11 місяців поточного року зросли обсяги фінансування розвитку аграрного сектору області за рахунок власних і залучених коштів

Про це на спільному засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук: «На придбання нової сільськогосподарської техніки і обладнання тваринницьких ферм в цілому по області направлено 325,7 млн. грн. капіталовкладень, що в 1,8 раза більше, ніж за січень – листопад 2009 року. В 1,9 рази збільшилися обсяги кредитування підприємств АПК».

Чисельність тракторів і комбайнів, іншої техніки в цілому по господарствах області продовжує зменшуватися

На початок поточного року сумарна енергетична потужність машинно-тракторного парку сільськогосподарських підприємств області складала 2 млн. 946 тис. кінських сил. Це у 1,7 рази менше проти 2000 року і у 2,4 рази менше порівняно із 1990 роком. Забезпеченість енергетичними потужностями сільськогосподарських підприємств у розрахунку на 100 гектарів посівної площі складає лише 253 кінські сили. Це на 15% менше, ніж в середньому по Україні.  

По окремих важливих позиціях ми маємо прямі втрати досягнутого потенціалу і продовжуємо його втрачати. Віталій Алексейчук

Зміна чисельності корів дійної череди в Харківській області – це наочне підтвердження прямих втрат за останні п’ять років досягнутого раніше потенціалу сільськогосподарського виробництва. Про це на засідання колегії облдержадміністрації заявив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.  

Попередні п’ять років у плані розвитку сільського господарства для Харківської області можна вважати втраченими. Віталій Алексейчук

На сьогоднішній день Харківська область знаходиться на 9 місці серед регіонів України за обсягом виробництва валової продукції сільського господарства. «Це при тому, що у першій половині поточного десятиріччя область поряд з Київською і Дніпропетровською стабільно входила в число трьох – чотирьох кращих, а у 2001 і 2002 роках взагалі була першою за цим показником», - зазначив під час засідання колегії обласної державної адміністрації з питання підбиття підсумків роботи агропромислового комплексу області у 2010 році заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.  

Харківщина буде вивчати досвід роботи електронного уряду в Татарстані

У Республіці Татарстан успішно діє електронний уряд, досвід роботи якого планує переймати Харківська область. Як зазначив у ході зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним президент Республіки Татарстан Рустам Мінніханов, казанська сторона готова надати всі необхідні дані про організацію роботи електронного уряду.

Підприємства Татарстану зацікавлені в кооперації зі структурами Харківської області

Як зазначив у ході візиту до Республіки Татарстан голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківської області та Казані є великі перспективи співпраці в різних сферах. Зокрема, в ході презентації IT-парку в Казані ряд підприємств виявили зацікавленість у співпраці в рамках кооперації.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 311,7 км доріг місцевого значення та 224 км державного значення, на забезпечення безпечного проїзду витрачено 1890,81 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 144 одиниць техніки і 184 дорожніх робітників.  Станом на 20 грудня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено. 

Харків і Казань готуються до спортивних подій світового масштабу

Як було відзначено в ході візиту голови ХОДА Михайла Добкіна до Республіки Татарстан, Харків і Казань мають багато спільного.Однією з безлічі точок дотику стало також те, що обидва міста готуються до проведення великомасштабних спортивних заходів: Харків - до Євро-2012, а Казань - до Універсіади-2013.

Михайло Добкін привітав начальника Харківського облуправління МВС Михайла Мартинова з присвоєнням звання генерал-майора міліції

Перед початком спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін привітав працівників органів внутрішніх справ з Днем міліції. Також Михайло Добкін привітав начальника Головного управління МВС України в Харківській області Михайла Мартинова з присвоєнням звання генерал-майора міліції.  

Архів документів