Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нам необхідно навчитися чітко, передбачувано і прозоро планувати розвиток регіону. Юрій Сапронов

Нам необхідно навчитися чітко, передбачувано і прозоро планувати розвиток регіону. Юрій Сапронов

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов називає основними принципами планування регіонального розвитку чіткість, передбачуваність і прозорість. «Для цього необхідні чіткі, зрозумілі та однакові для всіх правила. Зараз адміністрування є слабкою стороною нашої країни, що викликає побоювання в інвесторів у зв'язку з підвищенням ризиків. Підвищити конкурентоспроможність України представляється можливим за рахунок створення рівних умов для всіх інвесторів та викорінення корупції в державних структурах. Активна робота в цьому напрямку в країні ведеться вже більше року», - заявив він.

На думку Юрія Сапронова, важливим моментом у плануванні регіонального розвитку є ініціатива самих регіонів у реалізації конкретних проектів.

«Світовий досвід показує, що якщо ініціатива, яка виходить на місцях, є успішною, потім вона реалізується на загальнонаціональному рівні. При цьому держава все ж має створювати умови для реалізації регіональної ініціативи, спрощуючи деякі правила. Сподіваємось, що харківська ініціатива - українсько-російський технопарк «Слобожанщина», який буде сприяти створенню інноваційного продукту, буде підтримана на всеукраїнському рівні, як це трапилося в РФ з інноградом Сколково. Статистика свідчить, що на сьогодні тільки 10% нових розробок користуються попитом у бізнесу. Технопарк «Слобожанщина» повинен допомогти вченим, які продукують інновації, знайти спільну мову з бізнесом», - підсумував віце-губернатор.

Теги