Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Сьогодні в Києві відбудеться засідання Комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу

Сьогодні, 16 квітня, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін візьме участь в засіданні Комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини футбольного Євро–2012. Засідання відбудеться в Адміністрації Президента України. Комітет було створено Указом Президента України від 2 квітня 2010 року № 470/2010.

В актовій залі Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбувся круглий стіл "Як змусити науку і виробництво працювати разом?" в рамках спеціального проекту тижневика Коментарі" Ідеї для України ", мета якого була ініціювати суспільну дискусію щодо вирішення найбільш актуальних проблем для регіонів України.

У цьому році на фотовиставці до Дня Перемоги "Харків: місто, яке пережило війну" буде представлено вдвічі більше фотографій

Виставка фотографій Харкова різних років, яка традиційно відбудеться з 1 по 10 травня в саду ім.Шевченку на центральній алеї, розширює свої масштаби. На 65-річчя Перемоги вона охоплює часи з початку XX століття до сучасного Харкова. Про це на прес-конференції розповів депутат Харківської міської ради, радник голови ХОДА з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму Габріел Михайлов.

Червоний Хрест навчить волонтерів

Сьогодні був підписаний договір про співробітництво між ФК "Металіст" та Харківською обласною організацією товариства Червоного Хреста в рамках проекту "Здоров'я Слобожанщини - здоров'я нації", а також у рамках підготовки до Євро-2012. Проект реалізується за підтримки та координації Харківської обласної державної адміністрації.

"Кіноурокі пам'яті" для старшокласників і акція "Георгіївська стрічка" пройдуть в Харківській області

Про це на прес-конференції сказав заступник начальника управління культури Харківської міської ради Дмитро Кузнєцов. Зараз складаються графіки показу кінофільмів про Велику Вітчизняну війну для старшокласників і ветеранів, які проживають в області. Для показу буде працювати мобільна установка, оскільки далеко не всі населені пункти області мають у своєму розпорядженні можливість для трансляції кінострічок. Акція "Георгіївська стрічка" стартує в області 1 травня - у той же день, що й у Харкові.

Харківський університет відзначить "День випускника –2010"

17 квітня 2010 року у Харківському національному університеті ім. Каразіна відбудеться "День випускника Харківського університету–2010". Програмою передбачені зустрічі, виставки, екскурсії, концерт авторської пісні клуба Юрія Візбора.

На 65-річчя Великої Перемоги на майдані Свободи відбудеться військовий парад за участю Харківського та Чугуївського гарнізону замість традиційного за останні роки урочистого проходження військ.Про це на прес-конференції сказав заступник начальника управління культури Харківської міської ради Дмитро Кузнєцов, який стажується для подальшої роботи в управлінні культури облдержадміністрації. Парад - більш видовищна і масштабна подія, за якою у цьому році зможуть спостерігати з трибун не тільки ветерани Харкова, але й області, відзначив Дмитро Кузнєцов. Зараз організується транспорт для приїзду ветеранів з районів до Харкова на 9 Травня.

На Харківщині відбувається ІІІ тур Всеукраїнського конкурсу "Учитель року – 2010" в номінації "Хімія"

З 14 по 24 квітня 2010 року в Харківській області відбувається ІІІ (заключний) тур Всеукраїнського конкурсу "Учитель року – 2010" в номінації "Хімія". У ньому візьмуть участь 27 учителів з усіх регіонів України. Відкриття конкурсу відбудеться 15 квітня 2010 року о 16.00 у Харківському центрі естетичного виховання "Будинок вчителя" (м. Харків, вул. Скрипника, 14).

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, голова ХОДА Михайло Добкін підписав розпорядження про виділення 350 тис.грн. для термінового введення в дію діагностичного лабораторного обладнання полімерно-ланцюгової реакції (ПЛР) в обласній дитячій клінічній інфекційній лікарні. Кошти вже надійшли до лікарні. "Питання проведення робіт та функціонування лабораторії знаходиться на особистому контролі голови ХОДА, оскільки входження Харківщини в новий епідсезон без цієї лабораторії унеможливить правильність та своєчасність постановки діагнозу, а відтак своєчасного і результативного лікування", - зазначив Ігор Шурма.

Вікторія Маренич призначена на посаду начальника управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації. Відповідне розпорядження підписав голова ХОДА Михайло Добкін.

Голова ХОДА Михайло Добкін підписав розпорядження про призначення Миколи Цвіри на посаду начальника Головного управління з питань внутрішньої політики, взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи.

Голова облдержадміністрації Михайло Добкін перебуває у Києві

Сьогодні, 15 квітня, Голова облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь у нараді, яка відбулася в адміністрації Президента України під головуванням Президента України Віктора Януковича. Нарада була присвячена питанням підготовки та проведення весняно-польових робіт; формування бюджету на 2010 рік; підготовки до осінньо-зимового періоду 2010-2011 рр.; взаємодії з центральними органами виконавчої влади та Адміністрацією Президента України.

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підписав розпорядження про закінчення опалювального сезону в Харківській області. Згідно з розпорядженням з 15 квітня закінчується опалювальний сезон у житлових будинках, школах, лікарнях, дитячих та інших закладах побутового і соціально-культурного призначення. З 1 травня опалювальний сезон завершується в приміщеннях, які обладнані індивідуальними опалювальними приладами.

У Харкові відбудуться змагання з боксу серед студентів, присвячені 65-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

З 15 по 18 квітня 2010 року в спортивному комплексі "Харківський енергетик" (смт. Солоницівка, вул. Пушкінська, 5а) Харківське обласне управління з фізичного виховання та спорту разом з Харківською обласною федерацією боксу проводять змагання з боксу за програмою ХVІІ Спартакіади серед студентів ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації, присвячені 65-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

16 квітня у Харківському національному університеті імені В.Н.Каразіна відбудуться VI Харківські міжнародні психологічні читання "Психологія у суспільстві, що трансформується", присвячені пам`яті О.М. Лактіонова.

Майже 60% валової продукції тваринництва виробляється сьогодні в особистих господарствах області

"Статистика свідчить, що обсяги виробництва тваринницької продукції скорочуються щорічно, як в цілому по державі, так і нашій області зокрема, - зазначила на нараді з питань тваринництва заступник начальника Головного управління агропромислового комплексу облдержадміністрації Олена Кулик.

В центрі уваги – стан тваринництва області

В актовому залі Харківського національного університету ім. Петра Василенка розпочалася робоча нарада під головуванням заступника голови облдержадміністрації з питань АПК Віталія Алексейчука з керівниками провідних сільськогосподарських, фермерських та переробних підприємств області, навчальних і наукових профільних закладів з питань розгляду стану справ в галузі тваринництва.

За останні 18 років чисельність худоби в господарствах області зменшилася в 6 разів

В області катастрофічно зменшилася чисельність сільськогосподарських тварин, і в першу чергу, в сільськогосподарських підприємствах області, де було зосереджено основне виробництво. За останні 18 років чисельність худоби в господарствах області зменшилася в 6 разів. Про це під час наради з питань тваринництва наголосив заступник голови ОДА з питань АПК Віталій Алексейчук.

В Україні зменшується кількість курців

Як повідомляє міністерство охорони здоров’я України, за даними опитування, у 2009 році порівняно з 2008 роком частина осіб у віці 12 років і старшому, які палять, зменшилася з 25,6% до 23,5%. У тому числі серед міських мешканців - на 1,9 %, сільських - на 2,8 %. Державною цільовою соціальною програмою зменшення шкідливого впливу тютюну на здоров'я населення на період до 2012 року передбачалося зменшити поширеність куріння у 2009 році до 24%, проте вдалося досягти навіть кращого показника.

У п’ятницю, 16 квітня 2010 року, в приміщенні Харківського національного економічного університету (м.Харків, пр.Леніна, 9А, головний корпус, 1-2 поверх) розпочне свою роботу триденний Туристичний форум "Харків: партнерство в туризмі" за підтримки Харківської міської ради та Харківської обласної державної адміністрації. Об 11:00 в актовій залі робота форуму розпочнеться урочистим відкриттям Міжнародної науково-практичної конференції.

Увага! Оголошено акредитацію журналістів

Сьогодні, 15 квітня 2010 року, о 17-00 в прес-центрі ФК "Металіст" за підтримки ХОДА відбудеться підписання угоди про співпрацю між ФК "Металіст" та Харківською обласною організацією товариства Червоного Хреста.

Депутати визнали виконання Програми соціально-економічного розвитку Харківщини у 2009 році незадовільним

110-ма голосами сесія обласної ради визнала виконання Програми економічного і соціального розвитку Харківської області у 2009 році, затвердженої рішенням обласної ради від 03 лютого 2009 року, незадовільним.

За словами голови ХОДА Михайла Добкіна, за останні кілька років в області була повністю розбалансована система влади, і навіть ті позитивні рішення, які все-таки ухвалювалися, не контролювалися і в результаті виявлялися невиконаними.

Підприємства теплоенергетики в цьому році повинні підвищити тарифи на теплопостачання, щоб довести їх до рівня собівартості. Сьогодні всі райони Харкова та області готують свої розрахунки для підвищення тарифів на тепло. Про це повідомив заступник голови ХОДА з питань життєзабезпечення Валентин Дулуб.

Відповідні розпорядження вже підписані. Про це повідомив заступник голови ХОДА з питань життєзабезпечення Валентин Дулуб.

Зараз пам'ятний комплекс - "головне творіння попередніх керівників області" в гуманітарній сфері - знаходиться на балансі однієї із сільських рад. Голова ХОДА Михайло Добкін запропонував голові сільради написати листа панові Авакову, щоб він узяв пам'ятник на баланс фонду "Ренесанс".

Сьогодні заступник голови ХОДА з питань життєзабезпечення Валентин Дулуб обговорить з керівниками міст Харківської області, головами РДА та керівниками підприємств ТКЕ ситуацію з розрахунками за газ у регіоні. Незважаючи на те, що за останній місяць рівень розрахунків за опалювальний сезон 2009-2010 виріс з 14% до 56%, підприємства-боржники все ж таки порушують графіки виплати боргів, відзначив Валентин Дулуб.

Необхідно реформувати нормативно-правову базу з метою створення умов для нормальної роботи підприємств ЖКГ. Валентин Дулуб

Як зазначив сьогодні в коментарі журналістам заступник голови ХОДА з питань життєзабезпечення - голова робочої групи "Регіональний економічний розвиток" Харківського регіонального комітету з економічних реформ Валентин Дулуб, одна з головних цілей роботи групи - вироблення пропозицій з реформування нормативно-правової бази для створення умов для нормальної роботи підприємств ЖКГ.

Рівень оплати за газ значно поліпшився

На сьогодні підприємства Харківської області, що виробляють теплову енергію, розрахувалися за газ, спожитий в опалювальному сезоні 2009-2010 років, на 56%. Рівень оплати за 2010 рік становить 62%. Про це повідомив заступник голови ХОДА з питань життєзабезпечення Валентин Дулуб.

Сільськогосподарська гордість Харківської області сьогодні в повному занепаді

Предмет гордості Харківської області ще в недалекому минулому – цукровопереробна галузь - сьогодні перебуває у повному занепаді.

Архів документів