Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голови офіційних іноземних делегацій беруть участь у Міжнародному економічному форумі

Голови офіційних іноземних делегацій беруть участь у Міжнародному економічному форумі

Для участі у Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» до Харкова приїхав ряд іноземних делегацій, учасників яких голова ХОДА Михайло Добкін привітав у ході офіційного прийому. Іноземні гості у свою чергу привітали Харківську область з ювілеєм і відзначили величезне значення Форуму для розвитку економічного потенціалу регіону.

«Я дуже радий брати участь у сьогоднішньому Міжнародному економічному форумі. Я сподіваюся, він посприяє розвитку тісного співробітництва Словацької республіки з Харківською областю, яка має великий потенціал. Ми готові підтримати програму українського уряду на поліпшення умов економічного співробітництва, ми готові дуже активно працювати в цьому напрямку для розвитку економічного потенціалу вашої країни»,- повідомив в ході прийому Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Павол Гамжик.

Також з вітальним словом до представників харківської сторони в ході прийому звернувся Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Яан Хейн.

«Дозвольте привітати вас із Днем Харківської області. Я дуже радий, що можу бути присутнім тут, і мені дуже приємно, що ви вмієте поєднувати такі різні речі, як святкування й роботу на перспективу. Харків йде вперед великими кроками, ми зі свого боку бачимо великий потенціал у вашій області і тому плануємо відкрити тут Почесне консульство», - зазначив він.

Надію на розвиток партнерських відносин між Республікою Азербайджан і Харківською областю висловив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Азербайджан в Україні Ейнулли Ядула оглу Мадатлі.

«Я впевнений, що така значна подія, як Міжнародний економічний форум, внесе значний внесок у розвиток економіки Харківської області та України в цілому. Я не сумніваюся, що партнерські взаємини між Азербайджаном і Україною будуть зміцнюватися, і особливу роль у цьому відіграє Харківська область», - підкреслив він.

У свою чергу Радник Посла Посольства Російської Федерації Олексій Урін відзначив величезне значення Міжнародного економічного форуму для економіки Харківської області.

«Ми є свідками становлення повноцінного політичного діалогу між нашими країнами, що дає можливість для розвитку тісних економічних зв'язків між Слобожанщиною і Російською Федерацією. Величезний потенціал Харківської області нам відомий, і я впевнений, що Міжнародний інвестиційний форум та Слобожанський ярмарок дадуть нові можливості для зміцнення міжнародної співпраці», - сказав він.