Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Безсистемність попереднього керівництва країни, ручне управління економікою штучно стримували розвиток України. Михайло Добкін

Безсистемність попереднього керівництва країни, ручне управління економікою штучно стримували розвиток України. Михайло Добкін

Згідно з вимогами передвиборної програми Президента України Віктора Януковича соціально-економічний розвиток країни буде управлятися за принципом стратегічного планування. Це прямопротилежно особливостям роботи попереднього керівництва країни,- відзначає голова ХОДА Михайло Добкін.

«Безсистемність попереднього керівництва країни, ручне управління економікою, нездатність визначити точки зростання, на яких необхідно концентрувати ресурси, - все це фактори, які штучно стримували розвиток України і посилили вплив світової кризи на ситуацію в нашій країні. Кожен регіон, кожна галузь, кожна сім'я відчули на собі наслідки цієї недалекоглядної політики.Тому переведення управління соціально-економічним розвитком України на принципи стратегічного планування було однією з головних вимог передвиборної програми Президента України Віктора Федоровича Януковича, яку підтримав український народ»,- зазначив Михайло Добкін під час пленарного засідання «Стратегія економічного зростання», яке відбулося у Харкові в рамках Міжнародного економічного форуму.

Також голова області підкреслив, що на сьогоднішній день як в Україні, так і в Харківській області вже розроблена чітка, послідовна програма реформ, яка базується на концепції сталого розвитку. Зокрема, на Харківщині ведеться активна робота по складанню стратегії сталого розвитку регіону.

«У стратегії, що розробляється, аналізуються глобальні проблеми людства, проблеми, властиві нашій країні, стратегічні проблеми Харківського регіону, і на їх основі будується дерево цілей, яких необхідно досягти в довгостроковому періоді», - сказав Михайло Добкін.