Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євро-2012 - потужний стимул провести глибоку модернізацію базової інфраструктури Харкова. Геннадій Кернес

Євро-2012 - потужний стимул провести глибоку модернізацію базової інфраструктури Харкова. Геннадій Кернес

«Дуже приємно, що в черговий раз Харків відрізняється своєю привабливістю, і та кількість учасників і гостей, які приїхали сьогодні до нас на Слобожанщину, - підтвердження тому», - зазначив сьогодні під час пленарного засідання «Стратегія економічного зростання» в рамках II Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» в.о. міського голови, секретар Харківської міськради Геннадій Кернес.

За його словами, умови для бізнесу в Харківській області сьогодні найкращі в Україні. «Харків є одним з основних міст, що приймають Євро-2012. І для нас Євро-2012 - це потужний стимул провести глибоку модернізацію базової інфраструктури та реалізувати цілий ряд проектів. Ми добре знаємо про ті проблеми, з якими зіткнулися багато європейських міста після проведення великих чемпіонатів, коли побудовані об'єкти після закінчення спортивного свята залишалися незатребуваними. 2012 рік не повинен поставити крапку в процесі модернізації міста. Він має стати першою сходинкою, з якої розпочнеться новий етап розвитку, розрахований на наступний середньостроковий період - до 2015 року», - зазначив Геннадій Кернес.

За його словами, у цей період планується вкладати інвестиції, концентрувати бюджетні кошти на розвиток тієї частини міської інфраструктури, яка не увійшла до програми підготовки до Євро-2012. «Зокрема, ми шукаємо сьогодні інвесторів у сферу житлово-комунального господарства. Таким чином, право на проведення матчів фінальної частини Євро-2012 дозволило нам запустити і прискорити той процес, запит на який існував вже давно - процес модернізації міста», - підкреслив Геннадій Кернес.