Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Телеканал «ОТБ» буде переоснащений до Євро-2012

До проведення в Харкові матчів Євро-2012 телеканал «ОТБ» отримає нову японську техніку, - пообіцяв голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Юрій Плаксюк, представляючи колективу телеканала нового керівника.

В ефірі програма «Час влади»

Повтор програми «Час влади» (від 23 вересня 2010 року) за участю голови ХОДА Михайла Добкіна, а також його заступників Віталія Алексейчука та Валентина Дулуба харків'яни і мешканці нашої області зможуть побачити на телеканалі «ОТБ» сьогодні, 24 вересня, о 12:30, 25 вересня - о 17:40 і 26 вересня - о 10:30.

В форматі єдиного медичного простору досягнута домовленість про оренду автомобіля швидкої допомоги для селища Нова Водолага. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, результатом робочої поїздки до селиша Нова Водолага стала оренда на пільгових умовах автомобіля швидкої допомоги для центральної районної лікарні. «В Харкові автопарк швидкої медичної допомоги укомплектований майже на 100%, а парк санітарного транспорту в області потребує оновлення. Під час робочої поїздки до Нововодолазького району було встановлено, що у Центральної районної лікарні є велика проблема з санітарним автотранспортом. В ході переговорів була досягнута домовленість про передачу в оренду на пільгових умовах санітарного автомобіля з автобази швидкої медичної допомоги Харкова центральній районній лікарні селища Нова Водолага», - зазначив Ігор Шурма.

Харківська облдержадміністрація бере на себе питання зміцнення матеріально - технічної бази телерадіокомпанії. Михайло Добкін

Сьогодні колективу Харківської обласної державної телерадіокомпанії був представлений новий генеральний директор, яким став Сергій Гулевський. «Для досягнення високих результатів доведеться працювати багато і творчо. Харківська облдержадміністрація бере на себе питання зміцнення матеріально - технічної бази телерадіокомпанії», - підкреслив Михайло Добкін. Глава області запропонував голові Державного комітету телебачення і радіомовлення України Юрію Плаксюку співфінансування ХОДТРК. Голова ХОДА зазначив, що на кожну суму, виділену з державного бюджету, буде вкладена така ж сума з позабюджетних коштів Харківської області. «Бажаю Вам, як директору об'єднати людей, максимально розкрити творчий потенціал і розробити матеріальні стимули, щоб професіонали, які працюють на державному телебаченні, не покидали стіни цієї установи», - підкреслив голова ХОДА.  

Сергій Гулевський очолив Харківську обласну державну телерадіокомпанію

Сергій Гулевський призначений на посаду генерального директора Харківської обласної державної телерадіокомпанії. Сьогодні його представили колективу голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Юрій Плаксюк та голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

З початком робіт з оформлення субсидій громадські роботи стали більш актуальними. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на середину вересня в області з місцевих бюджетів на проведення громадських робіт вже виділено 776 тис. грн.. За рахунок цих коштів до громадських робіт залучено 456 осіб, з них 383 безробітних, 73 працюючі особи та 58 учнів та студентів.

Оплата транспортного збору буде одноразовою

Проект нового Податкового кодексу передбачає одноразову оплату транспортного збору при купівлі автомобіля. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.  «У Податковому кодексі більше не буде щорічних транспортних зборів. Автолюбителі будуть платити один раз - при купівлі транспортного засобу, як це роблять у всьому світі», - заявив віце-губернатор.

Програма реформ в Україні спрямована на покращення інвестиційного клімату. Юрій Сапронов

«Президент України Віктор Янукович заявив під час візиту до Нью-Йорку, що Президент і уряд роблять все, щоб створити сприятливі умови для залучення інвестицій в Україну. На це направлена і Програма економічних реформ, головні цілі якої - поліпшення інвестиційного клімату в країні та підвищення добробуту населення. Перші кроки до залучення інвестицій в Україну - прийняття нового Податкового кодексу і скорочення кількості дозвільних органів», - повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 24 вересня, о 10:00 в актовій залі Харківського національного автомобільно-дорожнього університету (вул. Петровського, 25, 4 поверх) розпочнуться урочистості з нагоди 80-річчя університету. О 12:00 у Національній академії правових наук України (вул. Пушкінська, 70) розпочнуться Щорічні загальні збори дійсних членів (академіків) та член-кореспондентів академії правових наук України. О 12:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня машинобудівника. О 12:30 в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. Н.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) відбудеться урочисте відкриття «Харківської туристичної бієнале». О 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Юрія Плаксюка. О 15:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про хід підготовки тваринницьких господарств до роботи в зимовий період 2010-2011 років (у порядку контролю) 2. Про формування реєстрів хворих для забезпечення пільгового контингенту окремих видів медичної допомоги (плановий питання). О 18:00 малому залі Харківського національного академічний театр опери та балету ім. Н.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) відбудеться урочисте відкриття Міжнародного музичного фестивалю класичної музики «Харківські асамблеї».

Планується розробити новий туристичний маршрут, присвячений радянській історії Харкова

Про це в ході програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Харків був першою столицею Радянської України, тут знаходився перший уряд і державні інститути влади. Думаю, що це може бути сильною складовою при формуванні туристичних маршрутів. Туризм для нашого регіону - це додаткові гроші, і ми будемо боротися за можливість залучати якомога більше туристів до нас у гості», - підкреслив голова ХОДА.

Ряд районів Харківської області перевиконав план з підготовки до опалювального сезону

За планом усі райони і міста Харківської області мають бути готові розпочати опалювальний сезон 1 жовтня. Про це заявив в ефірі програми «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, більшість районів і міст області сумлінно поставився до доручень голови ХОДА. «Показовим є те, що за деякими напрямками роботи ми не тільки виконали те, що намічали, але й перевиконали. Наприклад, з ремонту водопровідних і каналізаційних насосних станцій, з ремонту водопровідних мереж, з перекладки теплових мереж. У деяких районах перевищення від плану становить від 108% до 116%», - заявив заступник голови ХОДА. 

Весь комплекс осінньо-польових робіт буде завершений вчасно

«Осінньо-польові роботи проходять в нормальному режимі. Всі райони працюють добре, практично на одному рівні. На сьогодні соняшник зібраний на площі 300 тис. га або 70% посівів. Приблизно протягом тижня ми завершимо збирання соняшнику. Також зібрано 30 тис. т сої та намолочено більше 224 тис. т кукурудзи. Весь комплекс осінньо-польових робіт буде завершений вчасно», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Житловий фонд Харківської області готовий до роботи в зимовий період на 99,8%

У цілому на сьогоднішній день житловий фонд Харківської області готовий на 99,8%, практично всі будинки комплексно підготовлені до зими. Про це повідомив в ефірі програми «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Область буде забезпечена цукром в достатній кількості. Віталій Алексейчук

Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, область буде забезпечена цукром в достатній кількості: «Вже розпочалося збирання цукрових буряків. Із 7 цукрових заводів вже працюють 5, ще 2 заводи у Вовчанському та Золочівському районах почнуть працювати найближчим часом. Вже на перших сільськогосподарських ярмарках цукор буде представлений за ціною набагато нижчою, ніж у всій Україні».

У Харківській області завершується підготовка до зими

На сьогоднішній день весь народно-господарський комплекс Харківської області і міста Харкова знаходиться в завершальній стадії підготовки до опалювального сезону. Про це за підсумками останнього кущового засідання штабу з підготовки до зими, яке відбулося 22 вересня, повідомив в ефірі програми «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У Харківській області посіяно 60% озимих

На сьогодні в Харківській області засіяно озимими 60% запланованих площ. Всього планується посіяти 505 тис.га озимих. Про це повідомив в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

До кінця вересня планується завершити розробку Регіональної програми розвитку сільського господарства

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, до кінця вересня планується завершити розробку Регіональної програми розвитку сільського господарства: «В ній будуть передбачені заходи, які необхідні для розвитку всього сільського господарства до 2020 року. Сьогодні люди хочуть працювати, мати своє виробництво і прибутки, і потрібно створити необхідні умови для цього».

Сільське господарство може підштовхнути розвиток машинобудування. Михайло Добкін

Локомотивом розвитку економіки Харківської області стане сільське господарство, яке може підштовхнути до розвитку ряд суміжних галузей, в числі яких і машинобудування, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.

Розвиток невеликих фермерських господарств допоможе остаточно відродити наше село. Михайло Добкін

Як зазначив в ході програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» голова ХОДА Михайло Добкін, розвиток невеликих фермерських господарств допоможе остаточно відродити наше село. «Один з прикладів таких господарств я побачив вчора в Ізюмському районі, де успішно працює приватне підприємство «Ізюмські кролики». На голому місці, в напівзруйнованих пташниках люди створили нове підприємство, яке сьогодні дає можливість добре заробляти всім працівникам. Саме середній клас у сільському господарстві дозволить вийти на новий рівень. Великі підприємства теж будуть. Сьогодні вони становлять 90% у сільському господарстві, а середньої ланки майже немає. Коли це зміниться, і невеликі фермерські господарства будуть у нас в достатній кількості, можна буде говорити про те, що у нас все добре», - підкреслив голова ХОДА.

Сільське господарство - прекрасний компенсатор економічних втрат, які ми несемо через занепад ряду серйозних промислових гігантів. Михайло Добкін

Через те, що низка великих промислових підприємств Харківської області терплять збитки або взагалі припинили працювати, значно знижує обороти економіка всієї Харківської області. Оскільки відновити більшість з загублених промислових гігантів практично неможливо і недоцільно, в ряд пріоритетних галузей виходить сільське господарство, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.

Ізюмський тепловозоремонтний завод отримає нового керівника

ІТРЗ потребує зміни керівництва, і вона буде здійснена, - заявив 23 вересня вході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін.

Ізюмський тепловозоремонтний завод потребує особливої уваги обласної влади. Михайло Добкін

ВАТ «Ізюмський тепловозоремонтний завод» потребує хорошого антикризового менеджменту, який би дозволив вивести підприємство із затяжної кризи, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, ІТРЗ ще не вичерпав весь свій потенціал і має всі шанси стати незабаром процвітаючим підприємством.

Депресивні території визначаються згідно з чинним законодавством. Михайло Добкін

«Є законодавство, яке зобов'язує визначати депресивні території, для того, щоб держава, розподіляючи для себе пріоритети, у першу чергу направляла фінансування в депресивні території, щоб якомога швидше позбавити їх цього статусу. Це не було моєю пропозицією, це було виконання норми закону. Всі необхідні документи ми вже давно передали до Кабінету Міністрів, тепер чекаємо завершення всіх необхідних для цього процедур», - так голова ХОДА Михайло Добкін під час програми «Час влади» на обласному телебаченні прокоментувавпривласнення містам Ізюм та Первомайський статусу депрессівніх територій .

З 24 вересня на окружній дорозі починається укладання останнього шару асфальту

Укладання другого шару асфальту на окружній дорозі починається 24 вересня. Закінчити роботи планується до 25 жовтня. Про це заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.За його словами, 24 вересня укладання завершального шару асфальтобетону почне дніпропетровський підрядник трест «Дніпродорбуд», 25 вересня - ТОВ «Альтком».

У Харкові відбувся науково-практичний семінар «Державна кадрова політика: стан і перспективи»

У Харківському інституті фінансів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі в рамках обговорення проекту Стратегії розвитку державної кадрової політики на 2011-2020 р. відбувся науково-практичний семінар «Державна кадрова політика: стан і перспективи».

Російські дворяни хочуть відновити садибу в Старому Мерчику

Садибу в Старому Мерчику хочуть реконструювати представники російського дворянства. Про це заявив на прес-конференції 23 вересня начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

В ефірі – «Час влади»

Сьогодні о 19:30 на телеканалі «ОТБ» в ефір вийде програма «Час влади» за участю голови ХОДА Михайла Добкіна. Повтор програми харків’яни та мешканці нашої області зможуть подивитися сьогодні о 21:50 на «7 каналі», а також на телеканалі «ОТБ»: 24 вересня - о 12:30, 25 вересня - о 17:40 та 26 вересня - о 10:30.

З точки зору туристичного потенціалу Харківська область навіть більш цікава, ніж сам Харків. Дмитро Кузнєцов

У Харківській області ведеться активна робота з розвитку туристичної галузі. Як зазначає начальник управління культури і туризму Дмитро Кузнєцов, розкриття туристичного потенціалу області позитивно позначиться на економічній ситуації.

У Люботині відкрилася виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області»

На Комсомольській площі в центрі міста Люботина розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована Харківською обласною державною адміністрацією. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та заступник Люботинського міського голови Наталя Кравченко. У своїй промові Наталя Кравченко зазначила важливість проведення такого ярмарку у Люботині, оскільки на все місто немає жодного книжкового магазину, а на виставці-ярмарку представлений широкий асортимент книжкової продукції.

У Харківській області з'явиться новий туристичний маршрут. Дмитро Кузнецов

Як зазначив сьогодні під час прес - конференції начальник Управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, скоро в рамках розвитку туристичних напрямків у Харківському регіоні з'явиться новий маршрут, пов'язаний з батьківщиною нобелівського лауреата Іллі Мечникова. «Я думаю, що багато хто захоче відвідати батьківщину нашого чудового земляка і нобелівського лауреата Іллі Мечникова», - сказав Дмитро Кузнєцов.  

Архів документів