Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківській художниці присуджено премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки

Харківській художниці присуджено премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки

Харківська художниця Марина Пузиренко стала лауреатом премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2010 рік. Перемогу в номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» їй принесла книга «Лускунчик» видавництва «Ранок».

Як повідомив 9 березня генеральний директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов, «Лускунчик» - спеціальний проект видавництва до зимових свят 2011 року. Книга видана у подарунковому форматі на крейдованому папері, і виконана у високій якості. Її особливістю є те, що текст викладено в повному форматі, без скорочень.

«Знайти художника, який передасть дух книги, що вкладав у неї автор, буває дуже важко. Я не знаю, як Марина входила в образ, але у неї це вийшло: відчуття свята, казки, новорічних подарунків - все це є в цій книзі», - підкреслив Віктор Круглов.

За словами Марини Пузиренко, робота над ілюстраціями тривала протягом півтора року.

«Робота мені сподобалася, тому що «Лускунчик» - це красива дитяча казка. Якщо тобі подобається твір, то й ідеї приходять відразу, легко створюються образи», - зазначила вона.