Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільгосппідприємства Харківської області планують отримати близько 600 млн.грн. кредитів

Сільгосппідприємства Харківської області планують отримати близько 600 млн.грн. кредитів

Як повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, цього року сільгосппідприємства Харківської області планують отримати близько 600 млн.грн. кредитів. У 2010 році обсяг отриманих кредитів склав близько 500 млн.грн.

Віталій Алексейчук зазначив, що в Україні, на жаль, на відміну від Росії кредити видаються під високі відсоткові ставки. «Сільгоспвиробники хочуть мати нормальні ставки - не більше 10%. Для покращення ситуації буде залучатися Державний аграрний фонд, який буде закупати продукції у виробників, укладаючи з ними форвардні контракти. По суті, Аграрний фонд буде видавати сільгосптоваровиробникам безвідсоткові кредити. Це дасть змогу не тільки мати вдосталь зерна та іншої продукції, але і забезпечити резерв на майбутні роки», - підкреслив заступник голови ХОДА.

За його словами, завдяки співпраці з банками, Державним аграрним фондом і Державною зерновою компанією у сільгосптоваровиробників не буде жодних проблем у підготовці до весняно-польових робіт