Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відтепер у нас є новий харківський бренд - Масляна на Коропових Хуторах!

Відтепер у нас є новий харківський бренд - Масляна на Коропових Хуторах!

«Как на масленой неделе из печи блины летели! С пылу, с жару, из печи, все румяны, горячи! Масленица, угощай! Всем блиночков подавай. С пылу, с жару – разбирайте, похвалить не забывайте». І слів подяки організаторам святкування Масляної в Коропових Хуторах 6 березня не шкодував ніхто - від самих маленьких гостей до керівників області! «Від імені губернатора Михайла Добкіна хочу привітати вас зі святом всіх слов'янських народів - зі святом Масляної! - сказав заступник голови ХОДА Євген Савін. - Ми сьогодні всі разом проводжаємо таку улюблену зиму і зустрічаємо таку довгоочікувану чудову весну!»

Ніби з далекого минулого прийшли на гостинну землю Зміївського району народні гуляння та забави. На двох сценах виступали різні художні колективи, як професійні, так і аматорські. А найбільш спритні і сміливі гості свята піднімалися на 12-метровий стовп, на вершині якого можна було «обирати» подарунки. Усі райони Харківської області змагалися у своїй кулінарній майстерності - на суд досвідченого журі були представлені незвичайні страви - Ярила - яскраві символи сонця із млинців, пиріжків і вареників.

«Я вірю, що з цього дня це свято буде традиційним, і воно буде корисне для всіх нас - і в плані розвитку інфраструктури та туризму на території нашого району, - звернувся до гостей свята голова Зміївської РДА Євген Мураєв.

- Цього року ми відкриємо нові туристичні маршрути і зробимо більш приємним для відвідин Національний парк «Гомільшанські ліси». Я хочу побажати вам якнайшвидшого приходу весни і тепла. Посміхайтеся, радійте, і весна обов'язково настане!» На підтримку Національного природного парку відбувся благодійний аукціон, лотами на якому було виставлено свинку, гусака, невелику вівцю і навіть молодого бичка.

Закінчилося свято традиційним спаленням опудала Масляної, що здавна символізує знищення старої та виснаженої родючості, смерть для майбутнього народження, поштовх для нового відродження плодоносних сил. Ось тільки опудало Масляної було дуже оригінальним - висота цього символу сягнула аж 18 метрів!

«Я, знаючи все, що тут буде проходити, як буде відбуватися, скільки повинно бути людей - все одно не очікував побачити таке велике свято! Свято вийшло приголомшливим! - поділився враженнями заступник голови ХОДА Євген Савін.

- Ми будемо прагнути зробити це свято традиційним, щорічним, на цьому ж місці. Відтепер у нас є новий харківський бренд - Масляна на Коропових Хуторах!»