Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Наше завдання - залучити в Харківську область іноземних туристів. Дмитро Кузнєцов

 Розвиток туристичної сфери суттєво вплине на соціально-економічне становище конкретних районів. Тому одним із важливих завдань начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов назвав розвиток в'їзного туризму. «Наше завдання - залучити в Харківську область іноземних туристів», - заявив він сьогодні на прес-конференції.  

Переможці конкурсу на кращий туристичний маршрут в рамках виставки «Туристична бієнале» отримають фінансування на розвиток своїх маршрутів

24 вересня в Харкові відбудеться виставка «Туристична бієнале», в якій візьмуть участь ряд туристичних операторів, а також всі райони області і міста обласного значення. Переможці конкурсу на кращий туристичний маршрут, який оголошений в рамках виставки, отримають на 2011 рік фінансування для розвитку найперспективніших туристичних напрямків.

Науково-практичний круглий стіл «Туризм і рекреація Харківщини напередодні Євро-2012» відбудеться 27 вересня

27 вересня, у Міжнародний день туризму, в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна (аудиторія 2-49) відбудеться Науково-практичний круглий стіл «Туризм і рекреація Харківщини напередодні Євро-2012». Початок о 10:00. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Міністерство економіки відзначило позитивний досвід Харківської області у запровадженні якісно нових підходів до роботи з іноземним інвестором

23 вересня під головуванням першого заступника Міністра економіки України Анатолія Максюти відбулася селекторна нарада Міністерства економіки України з керівниками економічного блоку обласних державних адміністрацій, Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя.     

Делегація Харківської області бере участь у міжнародній виставці-презентації «Подмосковье-2010»

З 23 по 25 вересня 2010 року в м. Красногорськ Московської області Російської Федерації відбудеться Міжнародна виставка-презентація Московської області «Подмосковье-2010». Делагація Харківської області сьогодні взяла участь в офіційному відкритті виставки.

Володимир Литвин відвідає Харків з робочим візитом

Завтра, 24 вересня голова Верховної Ради України Володимир Литвин відвідає Харків з робочим візитом. Тут він у 12.00 візьме участь у Щорічних загальних зборах дійсних членів (академіків) та член-кореспондентів Національної академії правових наук України, де виступить з доповіддю. О 15.30 в інформаційному агентстві «STATUS QUO» розпочнеться прес-конференція з його участю.  

Команда Харківської області «Світанок» взяла участь у III Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Молодь обирає здоров’я»

З 2 по 4 вересня 2010 року в Одесі на базі Державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія» Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з Міністерством освіти і науки проведено III Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Молодь обирає здоров’я». Участь у ньому взяла команда Харківської області «Світанок».

У Харкові відкрито меморіальну дошку іспанському поету Мігелю Ернандесу

Сьогодні в Харкові на будинку за адресою вул. Сумська, 44/2, де в 30-х роках ХХ ст.розміщувалася Харківська філія Міжнародної організації допомоги борцям революції (МОДР), відкрито меморіальну дошку учаснику громадянської війни в Іспанії, поету Мігелю Ернандесу, який був з візитом у Харкові в 1937 році. Дошка встановлена за ініціативи посольства Іспанії в Україні.

У Харкові відкрилися Дні іспанської мови та культури

З 23 по 24 вересня Посольство Іспанії в Україні проводить у Харкові Дні іспанської мови та культури.  відкритті заходу взяли участь Надзвичайний і Повноважний посол Іспанії в Україні Хосе Родрігес Мояно, заступник голови ХОДА Вадим Ландсман, в.о. Харківського міського голови, секретар міської ради Геннадій Кернес, а також ректор ХНУ імені В.Н. Каразіна Віль Бакіров.

Двоє мешканців області будуть відзначені державними нагородами Російської Федерації

25 вересня у приміщенні Генерального консульства Росії в Харкові (вул. Ольмінського, 22) відбудеться урочиста церемонія вручення державних нагород Російської Федерації громадянам, які проживають в консульському окрузі, в тому числі двом мешканцям Харківської області. Початок церемонії вручення о 12:00.

Сьогодні відбудеться громадський форум «Будуємо Європейську Україну – готуємо Харків до Євро-2012»

23 вересня 2010 року з 14.00 до 18.00 в приміщенні Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури (вул. Сумська, 40) відбудеться громадський форум «Будуємо Європейську Україну – готуємо Харків до Євро-2012» в рамках Днів Європейської спадщини. Організаторами форуму виступили Харківський фонд місцевої демократії, Європейський клуб, Харківський державний університет будівництва та архітектури за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради.

В Обласній художній галереї відбудеться виставка дитячого малюнка «Найбільш за все я люблю…»

З 23 вересня до 15 жовтня 2010 р. в залах Харківської Обласної художньої галереї відбудеться виставка-конкурс дитячого малюнка «Найбільш за все я люблю…». Час роботи виставки: з 9:00 до 18:00. В експозиції представлені роботи учасників з різних районів Харківської області. Конкурс дитячого малюнка проходить у рамках ІІ-го Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко».

Події дня

Сьогодні о 9:30 в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4) відбудеться офіційне відкриття Днів іспанської мови та культури в Харкові «Слідами Мігеля Ернандеса». О 10:15 буде відкрито меморіальну дошку іспанському поету Мігелю Ернандесу на будівлі за адресою вул. Сумська, 44/2, де в 30-х роках ХХ ст. розміщувалася Харківська філія Міжнародної організації допомоги борцям революції. О 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція начальника управління культури і туризму обласної державної адміністрації Дмитра Кузнєцова. Тема: «Відкриття виставки «Харківське туристичне бієнале». О 16:00 на футбольному полі Дитячої академії ФК «Металіст» (вул. Плеханівська, 65) відбудеться урочисте закриття Українського-Польського футбольного турніру університетських команд.

Ізюмський комбінат хлібопродуктів один з кращих в своїй галузі по всій Україні. Михайло Добкін

«Цей комбікормовий завод один з кращих в нашій області і в Україні, і в цьому велика заслуга керівництва і всього трудового колективу. Дане підприємство, на мій погляд, і утримується зразково, і виробляє відмінну лінійку різноманітної продукції, що дуже важливо, адже розвиток тваринництва неможливий без серйозної кормової бази»,- зазначив голова ХОДА Михайло Добкін 22 вересня в ході брифінгу за підсумками огляду виробничих потужностей Ізюмського державного комбінату хлібопродуктів.

Нам ніщо не заважає вчасно вступити в опалювальний сезон. Михайло Добкін

Підготовка Харківської області до опалювального сезону йде згідно з графіком. У той же час продовжується робота з підприємствами щодо виплати боргів за спожите тепло та електроенергію.

Виробництво м'яса в Харківській області буде збільшено в кілька разів

У ході брифінгу за підсумками робочої поїздки в Ізюмський район заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук повідомив, що кроликів вирощують в 5 районах Харківської області. Усього популяція кроликів в Харківській області складає 209 тисяч, з них 4,5 тисяч вирощують в Ізюмському районі. Заступник голови ХОДА відзначив, що в Харківській області крім кроликів також вирощують овець і нутрій.

Приватний сектор економіки надасть необхідні вакансії для працевлаштування людей. Михайло Добкін

З безробіттям в Харківській області можна впоратися, розвиваючи великі перспективні підприємства і заохочуючи приватний бізнес, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. У той же час деякі збиткові промислові підприємства доведеться ліквідувати.

Наші дії спрямовані на зміну ставлення до інвестора. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Королівства Іспанії в Україні Хосе Родрігесом Мояно голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, дії харківської влади сьогодні спрямовані на зміну ставлення до інвестора в регіоні. «Ми хочемо досягти того, щоб компанії або фізичні особи, які приїжджають до нас і шукають поле діяльності, в яке вони могли б інвестувати свої капітали, не стикалися з існуючими зараз проблемами. Ми створюємо «зелений коридор» для будь-яких інвестицій, і через певний час він повинен працювати автоматично для всіх, незалежно від розміру інвестицій та країни походження капіталу. Головне, щоб це були чесні і законні гроші», - підкреслив Михайло Добкін.

Необхідно в 2 - 3 рази збільшити виробництво молока у Харківській області. Віталій Алексейчук

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, в Харківській області подорожчання твердого сиру пов'язано з дефіцитом сировини, необхідного для його виробництва. «Дефіцит молока пов'язаний із сезонними змінами. Восени падає продуктивність корів. Якщо в літній час по області збирали 570 т молока на добу, то восени ця цифра впала до 486 т на добу. Нам необхідно, як мінімум у 2-3 рази збільшити виробництво молока в регіоні », - підкреслив Віталій Алексейчук.

У Харківській області посіяно 58% озимих

На сьогоднішній день в Харківській області засіяно озимими 58% запланованих площ, що становить 300 тис. га. Всього планується посіяти 505 тис.га озимих. Про повідомив у ході робочої поїздки в Ізюмський район заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.  «Ми почали сівбу 10 вересня. У зв'язку з кліматичними умовами ми почали в цьому році трохи пізніше сіяти. Я думаю, це правильне рішення », - зазначив Алексейчук.   

Містам Ізюм та Первомайський буде присвоєно статус депресивних територій

«Підготовлені і вже направлені в Кабінет Міністрів листи про присвоєння статусу депресивних територій двом нашим містам - Ізюму і Первомайському. Це дасть можливість у першу чергу враховувати такі території при інвестуванні державою певних коштів у різні підприємства або соціальну сферу», - повідомив 22 вересня голова ХОДА Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками робочої поїздки в Ізюмський район.

Ізюмський тепловозоремонтний завод - найкращий серед усіх подібних підприємств в Україні. Михайло Добкін

«Треба говорити про ефективне використання існуючої на ІТРЗ ремонтної бази, а вона тут краща у порівнянні з іншими заводами.Тому потрібно не розпорошувати свої зусилля, а направити їх сюди, щоб запустити це підприємство. Це буде корисно всім - і «Укрзалізниці», і територіальній громаді, і державі в цілому», - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками робочої поїздки в Ізюмський район.

Підприємство «Ізюмський тепловозоремонтний завод» не буде ліквідовано

Незважаючи на те, що Ізюмський тепловозоремонтний завод є проблемним підприємством, його не буде ліквідовано, - заявив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, в Харківській області буде зроблено все необхідне, щоб завод повернувся до колишніх робочих показників, а співробітникам була виплачена вся заробітна плата.

Михайло Добкін зустрівся з послом Іспанії в Україні Хосе Родрігесом Мояно

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна і заступника голови ХОДА Юрія Сапронова з Надзвичайним і Повноважним послом Королівства Іспанії в Україні Хосе Родрігесом Мояно. У ході зустрічі обговорювалися перспективи розвитку двостороннього співробітництва Харківської області з Королівством Іспанія в економічній, науково-технічній, культурній сферах, а також у сільскому господарстві.

До 2011 року Ізюмський тепловозоремонтний завод має повністю розрахуватися з усіма боргами. Михайло Добкін

На Ізюмському тепловозоремонтному заводі погано виконується доручення першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва з виплати боргів перед працівниками підприємства, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, завод має достатню завантаженість замовленнями, але борги тим часом продовжують наростати.

Необхідно налагодити співпрацю між аграріями та підприємствами, які забезпечують харчування в школах і дитячих садках. Михайло Добкін

«Підприємства, які виробляють якісні продукти, обов'язково потрапляють у сферу нашої уваги. Ми намагаємося налагодити тісний зв'язок між аграріями та підприємствами області та міста, які забезпечують харчування школярів, дошкільних установ, лікарень та інших спеціальних установ, де за бюджетні гроші купується продукція харчування.Таким чином ми підтримуємо нашого товаровиробника, і в той же час отримуємо можливість за ті ж бюджетні гроші одержати більше продуктів більш високої якості», - сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками робочої поїздки в Ізюмський район.

Відомчі ліси є джерелом підвищеної пожежонебезпеки. Михайло Добкін

Найближчим часом всі лісові масиви України будуть переведені на баланс одного державного підприємства, що значно підвищить ефективність робіт з підтримання лісів в порядку, вважає голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

В Ізюмському лісгоспі в рамках заходів з підвищення пожежної безпеки буде побудована дорога

На території державного підприємства «Ізюмське лісове господарство» буде побудована дорога, яка дозволить пожежним машинам в разі потреби оперативно реагувати на спалах. Вартість будівництва дороги становить 2,5 млн. грн. Ці гроші будуть виділені з державного чи обласного бюджету. Про це в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки в Ізюмський район повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За всіма питаннями з приводу оформлення субсидій потрібно звертатися тільки до управлінь праці та соцзахисту. Ігор Шурма

«За всіма питаннями з приводу оформлення субсидій потрібно звертатися тільки до управлінь праці та соціального захисту населення. Тільки там можливо отримати правильну і чітку відповідь», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Кабмін підтримав ініціативу Харківщини щодо розроблення методики розрахунку доходів підприємців-фізичних осіб. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Кабінет міністрів України доручив Державній податковій адміністрації, Міністерствам фінансів; економіки; праці та соціального захисту населення; юстиції; Державному комітету з питань регуляторної політики та підприємництва; Пенсійному фонду розробити методику розрахунку доходів фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок) для врахування зазначених доходів у сукупному доході родини під час призначення соціальної допомоги. «Таким чином, Кабмін підтримав ініціативу Харківщини щодо розроблення методики розрахунку підприємців-фізичних осіб», - зазначив Ігор Шурма.

Архів документів