Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Балаклійській райдержадміністрації почав діяти «телефон довіри»

 В Балаклійській районній державній адміністрації щопонеділка з 16.00 до 18.00 діє «телефон довіри» за номером (05749) 5-30-30. Очікується, що усі громадяни, які потребують консультативної допомоги, зможуть її отримати за цим номером телефону. Консультації будуть надаватися з питань врегулювання земельних відносин, вирішення питань житлово-комунального господарства, сім’ї, дітей, молоді, соціального захисту та ін., а також громадяни зможуть повідомити про випадки неправомірних дій державних службовців.

Події дня

Сьогодні, 6 січня, о 14:00 в Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відбудеться презентація виставки "Геми Владлена Семенова".

ГУ з питань надзвичайних ситуацій нагадує про необхідність  неухильно дотримуватися правил безпеки при використанні піротехнічних виробів

У зв’язку з збільшенням випадків травмування неякісними піротехнічними виробами під час святкування Новорічних свят Головне управління з питань надзвичайних ситуацій попереджує про необхідність неухильно дотримуватися правил безпеки. Якщо ви все ж таки вирішили самостійно влаштувати феєрверк з приводу свят, порадувати своїх дітей, друзів і знайомих, дотримуйтесь правил поводження з піротехнічними виробами. Дотримання цих правил та порад принесе вам радість від застосування піротехнічних засобів і не заподіє шкоди.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 3 172 км автошляхів. Витрачено на забезпечення безпечного проїзду 1643,3 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 181 одиниць техніки і 223 дорожніх робітників. Станом на 5 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Питання нестачі бланків паспортів громадян України найближчим часом буде повністю вирішене. Василь Хома

Коментуючи інформацію про нестачу бланків паспортів громадян України в Харківській області, заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо зазначив, що це питання вже не стоїть гостро: «Певний час в області були складнощі з отриманням паспортів громадян України. Останнім часом в область надійшло більше 8 тис. бланків паспортів. Ця кількість задовольняла потребу приблизно на 50%, тому в першу чергу паспорти видавалися тим, кому виповнилося 16 років. Бланки продовжують надходити в область. Найближчим часом питання нестачі бланків буде повністю вирішене».  

У 2010 році багато уваги було приділено питанню спрощення перетину державного кордону громадянами Росії та України. Василь Хома

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, у 2010 році багато уваги приділялося питанню спрощення перетину громадянами Росії та України державного кордону. Зокрема, було проведено декілька робочих зустрічей делегацій Бєлгородської та Харківської областей, результатом яких стала низка пропозицій, що були передані на розгляд Кабінету міністрів України та Уряду Російської Федерації.  

Події дня

Сьогодні, 5 січня, о 16:00 в Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відкриється виставка творів Олександра Глухіх "Мої дороги".

В Харківській області функціонують пункти обігріву та роздачі харчів і одягу людям, що опинилися в кризовій ситуації

В усіх районах Харківської області функціонують пункти, де люди, що опинилися в кризовому стані, можуть отримати невідкладну допомогу, обігрітися, отримати їжу, одяг та взуття. Такі пункти будуть надавати допомогу людям в осінньо-зимовий період в умовах зниження температури повітря та погіршення метеоситуації.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян

4 січня заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян, в ході якого були розглянуті питання оформлення і видачі актів на право користування земельними ділянками та приватизації останніх, а також питання несплати коштів за оренду земельної ділянки. З усіх питань заявникам надано роз'яснення, питання взяті на контроль.

Світла пам'ять ...

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом сприйняла звістку про смерть директора Інституту проблем кріобіології та кріомедицини НАН України, академіка НАН України, доктора медичних наук, професора Валентина Івановича Грищенка і висловлює співчуття рідним, близьким, колегам покійного.

Влада починає реформи з себе. Микола Малявін

Напередодні Нового року голова Валківської райдержадміністрації Микола Малявін поспілкувався з головним редактором Валківської районної газети «Сільські новини» Валентиною Романенко з приводу 100 днів свого перебування на посаді. Зокрема, Микола Олексійович висловив ставлення до всіх реформ і перетворень, які наразі відбуваються в нашій країні: «Ми так багато років говорили, що все погано, і треба щось робити, тільки ніяк не могли визначитися, хто це все буде робити. Бо ніхто не хотів на себе брати відповідальність за непопулярні дії. Жили на закордонних подачках і позиках, розбазарили все, що мали.  

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 127 км автошляхів. Витрачено на забезпечення безпечного проїзду 264,3 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 99 одиниць техніки і 128 дорожніх робітників. Станом на 4 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Держнагляд ДП "Харківстандартметрологія" протягом 2010 р. виявив порушення у 22% перевіреної продукції

Протягом 2010 року інспекторами державного нагляду за якістю продукції ДП "Харківстандартметрологія” було проведено 500 планових перевірок (400 зі стандартизації та 100 з метрологічного забезпечення) та 119 позапланових і повторних перевірок (85 зі стандартизації та 34 з метрологічного забезпечення). Перевірено продукції на суму 30 млн. грн. Вартість продукції, яка не відповідала вимогам нормативної документації та не потрапила до споживачів, склала 6 млн. 632 тис. грн., тобто 22,1% від перевіреної.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу витрачено на забезпечення безпечного проїзду 45,7 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 82 одиниць техніки і 123 дорожніх робітників.  Станом на 31 грудня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

У Харківському театрі ім. Т.Г. Шевченка відбудеться прем’єра новорічної вистави “Білосніжка та сім гномів”

2 січня 2011 року об 11.00 у Харківському академічному українському драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка відбудеться прем’єра новорічної вистави для дітей “Білосніжка та сім гномів”. Ця п’єса є літературною обробкою казкової історії про Білосніжку, яку вперше було опубліковано у збірнику народних казок, виданому філологами-германістами братами Грімм.

Я впевнений, що ми виконаємо завдання, які стоять сьогодні перед нами. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що пріоритети розвитку Харківської області, які були визначені в 2010 році, не будуть змінюватися. Про це він повідомив в інтерв'ю «Газеті по-харківськи». За словами Михайла Добкіна, на основі цих пріоритетів сформовані завдання на найближчі кілька років, які в області мають намір виконати. «Робота, яка зроблена в цьому році у всіх сферах і напрямках - майданчик для ривка в 2011-2012 роках. Міняти пріоритети, розставлені на початку 2010 року, ми не збираємося, а що стосується оцінок виконаної роботи, то їх будуть давати мешканці області. 2011 рік повинен повернути Харківську область у трійку лідерів по соціально-економічному розвитку. Це завдання, які стоять сьогодні перед нами. Я впевнений, що ми їх виконаємо», - підкреслив голова області.  

На новорічні та різдвяні свята у місті відбудеться фестиваль мистецтв “Різдво у Харкові”

30 грудня 2010 року, о 18.30 в Будинку органної та камерної музики відбудеться відкриття фестивалю мистецтв “Різдво у Харкові”. У виконанні академічного симфонічного оркестру під диригуванням заслуженого діяча мистецтв України Юрій Янко та академічного хору ім. В.С. Палкіна під диригуванням Андрія Сиротенка прозвучить урочиста ораторія Г.Ф. Генделя “Мессія”.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 22 км доріг місцевого значення і витрачено на забезпечення безпечного проїзду 133,15 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 83 одиниць техніки і 121 дорожніх робітників.    Станом на 30 грудня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений, зриву автобусних сполучень не було.

Події дня

Сьогодні, 30 грудня, о 18:30 в Будинку органної та камерної музики (вул. Університетська, 11) розпочнеться фестиваль "Різдво в Харкові".  

У Дворічанській центральній районній лікарні введено в експлуатацію ліфт

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, сьогодні у Дворічанській центральній районній лікарні було введено в експлуатацію ліфт. «Минулого року ми провели ремонт Дворічанської лікарні, але не були закінчені роботи з будівництва ліфтової шахти з ліфтом для транспортування пацієнтів у хірургічне та пологове відділення. Сьогодні ця робота завершена. На це було використано 1 млн.грн. з державного та обласного бюджетів. Відтепер з прийомного відділення пацієнти зможуть на сучасному та зручному ліфті діставатися до потрібного відділення», - зазначив Володимир Бабаєв.Ба

Вирішується питання цілодобової подачі води в місто Первомайський

На даний момент у зв'язку з великою заборгованістю населення міста Первомайський Харківської області за подачу води водопостачання міста відбувається за графіком. На даний момент борг Первомайського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства перед АК «Харківобленерго» становить близько 800 тисяч гривень, у зв'язку з чим підприємство деякий час було відключено від електроенергії. Як повідомив 29 грудня перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, графік погашення боргів і подачі води вже складено.

Цього року в районах Харківській області відкрито 8 нових дошкільних груп

Цього року в районах Харківській області вже відкрито 8 нових дошкільних груп. Днями буде відкрита дев’ята група - у селі Біляївка Первомайського району. Про це повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв. «На жаль, 10-15 років тому дитячі садки були нікому не потрібні, і їх будівлі були продані. Зараз демографічна ситуація в області потрохи покращується, тому нам потрібно відкривати нові дитячі садки у кожному населеному пункті. Поки що оптимальний шлях виходу з такого становища - відкриття дошкільних груп у навчально-виховних закладах, як це було зроблено у селі Федорівка Великобурлуцького району, але згодом потрібно буде будувати окремі приміщення для дитячих садків», - зазначив Володимир Бабаєв.

Опубліковано список функціонування в Харківській області пунктів обігріву та роздачі харчів і одягу людям, що опинилися в кризовій ситуації

В усіх районах Харківської області функціонують пункти, де люди, що опинилися в кризовому стані, можуть отримати невідкладну допомогу, обігрітися, отримати їжу, одяг та взуття. Такі пункти будуть надавати допомогу людям в осінньо-зимовий період в умовах зниження температури повітря та погіршення метеоситуації.  

У Харківській області відбулась благодійна акція «Подаруй особливій дитині свято!»

З 15 по 19 грудня Харківська обласна організація Товариства Червого Хреста провела благодійну акцію до Дня Святого Миколая та Новорічних свят. В рамках заходу «Подаруй особливій дитині свято!» волонтери Червоного Хреста, студенти Харківських вузів та вихованці дитячої футбольної академії «Металіст» інформували відвідувачів ТЦ «МЕТRO» про акцію та приймали від них подарунки для дітей-інвалідів. Кожен, хто взяв участь у акції, отримував від Червоного Хреста святкове поздоровлення. Всі бажаючі могли ознайомитися зі списком дітей-інвалідів та надати адресну допомогу будь-якій дитині. На сьогодні завдяки благодійникам, волонтерам та співробітникам Червоного Хреста зібрано подарунки до новорічних свят на суму майже 10 тисяч гривень. Зараз вони передаються трьомстам дітям-інвалідам.  

У селі Федорівка Великобурлуцького району відкрився дошкільний підрозділ навчально-виховного комплексу

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, голова обласної ради Сергій Чернов та начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал взяли участь в урочистій церемонії відкриття дошкільного підрозділу навчально-виховного комплексу у селі Федорівка Великобурлуцького району. Дошкільний підрозділ розміщений у приміщенні Федорівської загальноосвітньої школи, де вивільнили та ізолювали частину приміщення першого поверху, обладнали окремий вхід, створили належні санітарно-гігієнічні умови для дітей.

На баланс ЦРЛ області передані 519 ФАПів та 247 лікувальних установ. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, станом на 29 грудня в Харківській області на баланс центральних районних лікарень передані 519 ФАПів та 247 лікарських амбулаторій і дільничних лікарень. Ці заходи були проведені на виконання вимог Бюджетного кодексу, оскільки згідно зі статтями 88 та 89 цього документу з 1 січня 2011 року сільські та селищні ради не зможуть фінансувати заклади охорони здоров’я первинної медико-санітарної ланки.

Перший етап створення єдиного медичного простору в Харківській області завершено. Ігор Шурма

За інформацією заступника голови ХОДА Ігоря Шурми станом на 29 грудня в Харківській області завершено перший етап створення єдиного медичного простору. Цей етап містив в собі передачу на баланс центральних районних лікарень фельдшерсько-акушерських пунктів, дільничних лікарень та сільських лікарських амбулаторій.

У Великобурлуцькому районі введено в експлуатацію газопровід високого тиску

29 грудня на відрізку від селища Великий Бурлук до селища Приколотне Великобурлуцького району Харківської області введено в експлуатацію газопровід високого тиску. Також пущено газ до села Буряківка. В урочистій церемонії взяли участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без’язичний.  

Відбулося нагородження спортсменів, тренерів та співробітників ХОО ФСТ «Дінамо»

За інформацією Головного управління у справах сім’ї, молоді і спорту ХОДА, 27 грудня 2010 року відбулось вшановування і нагородження спортсменів-"динамівців" за підсумками року. На свято зібралися спортсмени, тренери, ветерани і співробітники ХОО ФСТ "Динамо".  

Відбулися змагання чемпіонату Харківської області з боксу серед дорослих

З 22 по26 грудня у Харківській області на базі легкоатлетичного манежу КЗ КДЮСШ «ХТЗ» ХОР відбулись змагання чемпіонату Харківської області з боксу серед дорослих. У поєдинках за 10 ваговими категоріями взяли участь 80 спортсменів з різних клубів м.Харкова та Харківської області. Їх підтримували близько тисячі вболівальників.

Архів документів