Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На баланс ЦРЛ області передані 519 ФАПів та 247 лікувальних установ. Ігор Шурма

На баланс ЦРЛ області передані 519 ФАПів та 247 лікувальних установ. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, станом на 29 грудня в Харківській області на баланс центральних районних лікарень передані 519 ФАПів та 247 лікарських амбулаторій і дільничних лікарень. Ці заходи були проведені на виконання вимог Бюджетного кодексу, оскільки згідно зі статтями 88 та 89 цього документу з 1 січня 2011 року сільські та селищні ради не зможуть фінансувати заклади охорони здоров’я первинної медико-санітарної ланки.

«У стислі терміни були проведені сесії сільських та селищних рад про передачу і районних та міських рад про прийом на баланс ЦРЛ цих закладів, - підкреслив Ігор Шурма. - Сьогодні кожна ЦРЛ розробляє чотирирічний план виведення зі стану стагнації матеріально-технічної бази ФАПів, сільських амбулаторій, дільничних лікарень.

Також лікарням і амбулаторіям запропоновано розглянути можливість заміни ліжкового фонду на ліжка денного стаціонару у зв’язку з тим, що госпіталізація і надання вторинного рівня допомоги повинні відбуватися виключно в стаціонарах ЦРЛ».

Теги