Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області для мерів міст і керівників районів будуть проведені тренінги з підготовки до опалювального сезону

З початку травня в Харківській області в рамках підготовки до наступного опалювального сезону стартує серія тренінгів для керівників районів і міст. Мета цих навчань - донести до людей, відповідальних за опалення населених пунктів, шляхи вирішення основних проблем, які виникають в процесі опалювального сезону, а також навчити їх правильно готувати комунікації до зими. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Разом з мерами міст, головами адміністрацій, керівниками органів місцевого самоврядування, які експлуатують у себе теплові мережі, ми проведемо ці тренінги, щоб вони чітко знали план дій у разі виникнення будь-якої аварії, знали, що і як потрібно робити», - підкреслив він.

Соціальні компенсаторні виплати в Харківській області одні з найвищих в Україні. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, згідно з Програмою соціального захисту населення Харківської області на 2011-2015 року у бюджеті області на цей рік передбачено 3 млн. 222,7 тис.грн. на компенсаторні соціальні виплати.

Делегація Харківської області відвідає Курськ

24 березня 2011 року відбудеться візит офіційної делегації Харківської області на чолі з начальником Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Анатолієм Педешко до м.Курськ Російської Федерації з метою участі у спільному засіданні робочої групи Харківської та Курської областей з питань двостороннього співробітництва. Також у візиті візьмуть участь керівники галузевих управлінь.

В Харкові і області з’явились білборди з переліком підприємств, які виплачують зарплату нижче встановленого державою мінімуму

Білборди з переліком підприємств, які виплачують своїм працівникам заробітну плату нижче встановленого державою мінімального рівня, 21 березня з’явились на вулицях Харкова і в області. Про це повідомив заступник голови ХОДА з економічних питань Юрій Сапронов.  Зокрема, білборди встановлені в Дзержинському, Київському, Ленінському, Жовтневому, Червонозаводському, Комінтернівському, Фрунзенському районах м. Харків, Харківському, Дергачівському та Чугуївському районах області.    

Ігор Шурма запропонував провести загальнонаціональні навчання з організації обслуговування фан-зон

Під час установчого засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час підготовки та проведення Євро-2012 заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма розповів про організацію медичного обслуговування основної фан-зони м.Харкова, яка буде розташована на площі Свободи і вміщуватиме від 70 до 160 тис. осіб.

Студенти харківських ВНЗ знайомляться з експозицією виставки «100 років – 100 історій»

На базі виставки «100 років – 100 історій», яка присвячена історії свята 8 березня, проводяться заняття з ґендерної лінгвістики для студентів харківських вишів. Про це повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА. На даний момент матеріалами виставки вже скористалися студенти українського мовно-літературного факультету ім. Г.Ф. Квітки-Основ’яненка ХНПУ ім. Г. С. Сковороди, які, переглянувши експозицію та ознайомившись з історією свята 8 Березня, окреслили сфери життя жінки за минулі 100 років і описали ролі, в яких вона представлена на світлинах виставки.

Організація надання якісної медичної допомоги під час турніру  Євро 2012 – одна з найважливіших складових гарантії безпеки життєдіяльності. Ігор Шурма

«Організація надання якісної медичної допомоги під час фінального турніру чемпіонату Європу з футболу 2012 року – одна з найважливіших складових гарантії безпеки життєдіяльності. Концепція медичного обслуговування в Харківській області під час Євро 2012 вже опрацьована практично та дає позитивні результати», - зазначив під час установчого засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час підготовки та проведення Євро-2012 заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України має намір виділити Харківському регіону 25-30 млн. грн. на реалізацію програми «Доступне житло» в 2011 році. Валентин Дулуб

Як повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі Харківського обласного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, Міністерство регіонального розвитку,будівництва та житлово-комунального господарства України має намір виділити в 2011 році Харківському регіону 25-30 млн.грн. на будівництво за програмою «Доступне житло».  

З 1 квітня 2011 року оголошується прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності

Державний комітет телебачення та радіомовлення України оголошує черговий прийом з 1 квітня 2011 року до 1 травня 2011 року публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності. Приймаються нові оригінальні публіцистичні твори у галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше, як за півроку до їх висунення.

Харківський регіон має найкращий показник з реалізації програми «Доступне житло». Валентин Дулуб

«Минулий рік був перехідним, коли пішла одна влада і прийшла інша. Це не добре вплинуло на питання будівництва в регіонах, в тому числі і за програмою «Доступне житло». Ми змогли розпочати реалізацію програми, коли був прийнятий бюджет на 2010 рік. З виділених на будівництво доступного житла 9 млн. грн. ми повернули 6 млн. грн., а 3 млн. грн. використали на придбання 36 квартир, які здали черговикам до кінця календарного року», - повідомив 23 березня в програмі «Ранковий ексклюзив»  заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  

Ефір прес-конференції голови ХОДА Михайла Добкіна

Відеозапис прес-конференції голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна можна буде побачити: в ефірі 7-го каналу: в середу 23 березня - о 18:10; у четвер 24 березня - о 14:10; в п'ятницю 25 березня - о 9:30. в ефірі каналу "Simon": в середу 23 березня - о 15:15;  у четвер 24 березня - о 15:15;

Події дня

Сьогодні, 23 березня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64) розпочнеться прес-конференція заступника голови облдержадміністрації Валентина Дулуба з питань: «Організація екологічного двомісячника "Зелена весна 2011", розрахунки за енергоносії, програма "Доступне житло"; о 17:00 в залі засідань Головного управління економіки ХОДА (майдан Свободи 5, Держпром, 7 під., 3 пов.) відбудеться бізнес-семінар на тему «Особливості впровадження Податкового кодексу України для фізичних осіб-підприємців».

Харківські книговидавці завітали до Дворічної

Започаткована обласною державною адміністрацією пересувна книжкова виставка – ярмарок «Харківські видавці – районам області» розпочала свою роботу на площі біля адміністративного будинку в центрі Дворічної. Районній державній адміністрації управлінням у справах преси та інформації ХОДА була передана підбірка книг харківських поетів і прозаїків та дитяча література для дитячих бібліотек району. Як свідчить аналіз роботи виставки-ярмарку минулого року, книги для дітей та юнацтва є найбільш популярними серед читачів. Тому близько 50% цьогорічного асортименту складає саме ця література.  

Ми прагнемо до забезпечення абсолютної безпеки та правопорядку. Василь Хома

Як зазначив сьогодні під час брифінгу за підсумками установчого засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу заступник голови Харківської облдержадміністрації - керівник апарату Василь Хома, головним завданням штабу є координування діяльності всіх структур, що відповідають за правопорядок. «Головне завдання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу - скоординувати діяльність всіх структур так, щоб всі поставлені завдання вирішувалися ефективно. Кожен процес має бути доведений до досконалості, - підкреслив Василь Хома. - Усі плани і моделі будуть відпрацьовуватися постійно, цей процес буде динамічним. Основна мета відпрацювання - забезпечення абсолютної безпеки та правопорядку. Ми будемо прагнути цього».  

Реформи проводяться для якісного поліпшення рівня життя людей. Юрій Сапронов

Перший рік роботи команди Президента України Віктора Януковича виказав якісний системний підхід влади до вирішення всіх нагальних проблем, які хвилюють суспільство. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  

Управління у справах преси та інформації започатковує кущові наради з комунальними ЗМІ

Сьогодні управлінням у справах преси та інформації була проведена чергова нарада з керівниками комунальних районних ЗМІ, на якій розглядалися питання фінансування засобів масової інформації із бюджетів районів. Як повідомила начальник управління Вікторія Маренич, в подальшому подібні наради будуть проводитися в кущовому режимі. Робота за такою схемою почнеться вже з наступного місяця.

Харків на належному рівні підготовлений до чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Олександр Бірсан

«Робота з підготовки Харкова до проведення в місті фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу ведеться досить активно. Я бачу, що на сьогоднішній день в Харкові пророблений солідний обсяг роботи, в тому числі у сфері підготовки безпеки. Є правильне розуміння того, що досвід необхідно напрацьовувати з урахуванням регіональних особливостей приймаючих міст»,- заявив сьогодні в ході брифінгу за підсумками установчого засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу керівник Міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку Олександр Бірсан. 

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Вовчанському районі

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Вовчанському районі. У ході прийому були розглянуті земельні питання, а саме отримання актів на право користування земельними ділянками та оформлення землевпорядної документації. Крім того, обговорювалася проблема погашення заборгованості молокопереробними підприємствами перед виробниками молока, а також питання реформування роботи сільськогосподарських підприємств.

До середини липня 2011 року планується повністю погасити заборгованість із зарплати на заводі ім.Шевченка. Михайло Добкін

Як зазначив на брифінгу за підсумками переговорів з представниками трудового колективу ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, існують реальні можливості до середини липня 2011 року повністю погасити заборгованість по зарплаті на цьому підприємстві.

У Харкові обговорюють питання безпеки та правопорядку під час проведення Євро-2012

У Харківській облдержадміністрації проходить установче засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу. У ньому беруть участь керівник Міжвідомчого координаційного штабу Олександр Бірсан і заступник голови Харківської облдержадміністрації - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Михайло Добкін зустрівся з представниками трудового колективу заводу ім.Шевченка

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів переговори з представниками трудового колективу ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка». У ході зустрічі обговорювалися можливі шляхи погашення заборгованості з виплати зарплати і виведення підприємства з кризи.

До відома членів громадської ради

24 березня о 15:00 за адресою: Держпром, ІІ під’їзд, ІІ поверх, зал засідань відбудеться чергове засідання громадської ради. Початок реєстрації з 14 години.

До 10 травня ми врегулюємо всі питання, що стосуються змін до Закону «Про інформацію» і нового Закону «Про доступ до публічної інформації». Костянтин Прокоп'єв

У Харківській області вже ведеться активна робота щодо створення умов для розгляду інформаційних запитів громадян відповідно до нового законодавства, яке набирає чинності 10 травня. Про це сьогодні в ході семінару-наради з керівниками комунальних ЗМІ області з обговорення змін до Закону України «Про інформацію» і Закону «Про доступ до публічної інформації» повідомив начальник Головного юридичного управління ХОДА Костянтин Прокоп'єв.

Закон «Про доступ до публічної інформації» стане серйозним кроком до взаєморозуміння держави і громадянського суспільства. Володимир Нікітін

«Проект закону «Про доступ до публічної інформації» був підготовлений головою парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Андрієм Шевченком ще в 2008 році. Розробляла його ціла група людей, що представляють громадянське суспільство. Закон «Про доступ до публічної інформації» пройшов досить велике опрацювання у Верховній Раді, але основні параметри цього закону збереглися», - зазначив сьогодні під час семінару-наради з керівниками комунальних ЗМІ області політолог, професор, кандидат історичних наук Володимир Нікітін. 

Чиновників будуть штрафувати за порушення Закону «Про доступ до публічної інформацію»

З 10 травня поточного року набувають чинності зміни до закону України «Про інформацію», а також Закон «Про доступ до публічної інформації», які значно збільшують відповідальність чиновників за несвоєчасно надану інформацію, а також розширюють можливості громадян в її отриманні.

Закон «Про доступ до публічної інформації» - це серйозний крок до європеїзації в справі отримання інформації. Вікторія Маренич

Як зазначила сьогодні під час семінару-наради з керівниками комунальних ЗМІ області з обговорення змін до Закону України «Про інформацію» та Закону «Про доступ до публичної інформації» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, нове законодавство робить процес надання інформації більш вільним.

УВАГА! Брифінг!

О 12:30 по закінченню зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з представниками трудового колективу ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка» біля першої приймальні (ХОДА, 2 поверх) відбудеться брифінг.

У Харкові розпочався семінар-нарада з керівниками комунальних ЗМІ області з обговорення змін до Закону України «Про інформацію» та нового Закону «Про доступ до публичної інформації»

Сьогодні в Харкові проводиться семінар-нарада з керівниками комунальних ЗМІ області, присвячений обговоренню змін до Закону України «Про інформацію» і Закону «Про доступ до публичної інформації» під керівництвом начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич. Також у семінарі беруть участь начальник Головного юридичного управління ХОДА Костянтин Прокоп'єв і політолог, професор, кандидат історичних наук Володимир Нікітін.

Залучення молоді до реалізації проекту «Село майбутнього» змінить на краще філософію ведення бізнесу в сільському господарстві. Михайло Добкін

Оцінюючи перспективи проекту «Село майбутнього» голова ХОДА Михайло Добкін висловив упевненість в тому, що залучення молодого покоління харків'ян до реалізації даного проекту може змінити на краще філософію ведення бізнесу в сільському господарстві нашої країни. «Сприйняття життя сьогоднішньою молоддю відрізняється від того, як старше покоління сприймає ті чи інші життєві питання. Молодь мислить прагматично і більш аполітично, ніж їхні батьки. Їхнє бачення деяких питань схоже з європейським баченням, - зазначив Михайло Добкін.  

Коли люди побачать абсолютну прозорість схеми передачі землі в приватну власність, рівень підтримки цієї ідеї виросте. Михайло Добкін

На даний момент ідея передачі землі у приватну власність має недостатньо високу підтримку в суспільстві. Як зазначив 21 березня в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, це пов'язано з тим, що людям ще не показали механізм, за допомогою якого ця робота буде здійснюватися.

Архів документів