Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За 2 тижні в Харківській області буде видано більше актів, ніж за останні кілька років

За 2 тижні в Харківській області буде видано більше актів, ніж за останні кілька років

У ході прес-конференції, присвяченій земельним питанням, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома зазначив, що в Харківській області активізувався процес видачі державних актів на право власності на землю. За його словами, зроблено серйозний прорив, тому що 10 тисяч актів, які необхідно видати протягом двох тижнів, – це половина того, що було видано за останні 10 років.

«Для того, щоб почати видачу актів, необхідно було провести серйозну підготовчу роботу, зібрати всю технічну документацію, яка накопичувалася роками. Свого часу філія Державного земельного кадастру прийняла у роботу близько 39 тис. пакетів документів технічної документації. Рік тому до нас дійшло 20 тисяч – приблизно 19 тисяч пакетів документації було втрачено, а решта була в розформованому вигляді, її необхідно було зібрати, проаналізувати, перевірити координати, перевести в електронний вигляд і підготувати до видачі держакти», – повідомив Хома.

Заступник губернатора наголосив, що видача державних актів – це не піар-акція, видача продовжуватиметься і в майбутньому. В даний час ведеться аналіз усіх проблем, які виникають при видачі держактів, робота по систематизації технічної документації, прийом документів і плануються завдання з видачі актів на наступний місяць.

Теги