Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська облдержадміністрація буде порушувати питання про позбавлення ліцензій землевпорядників, які систематично допускають помилки

Харківська облдержадміністрація буде порушувати питання про позбавлення ліцензій землевпорядників, які систематично допускають помилки

У ході прес-конференції, присвяченій земельним питанням, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома акцентував увагу на проблемі неякісної підготовки землевпорядної документації комерційними структурами. За його словами, за останні 1,5 року на доопрацювання було повернуто понад 16 тисяч комплектів технічної документації.

«Для підготовки землевпорядної документації недостатньо мати ліцензію, необхідно мати кваліфіковані кадри, технічні засоби та ліцензоване програмне забезпечення. Як мінімум ці три складові, які є запорукою успіху роботи будь-якої фірми. Аналіз показує, що часто в комерційних структурах не працюють професійні кадри, використовуються теодоліти, а не GPS, і контрафактне програмне забезпечення», – зазначив Василь Хома.

Він повідомив, що у Харківській області понад 250 фірм мають ліцензії на землевпорядні роботи, активно працюють на ринку 40-50, з них систематично повертають на доопрацювання документи, оформлені 60-70% структур.

«Є всі підстави для того, щоб ініціювати позбавлення цих фірм ліцензії. Ми аналізуємо роботу тих комерційних структур, які надають землевпорядні послуги, і будемо складати відповідні протоколи зауважень. Протоколи будуть накопичуватися, і ми поставимо перед структурою, яка видає ліцензії, питання про позбавлення ліцензії певних фірм», – заявив заступник губернатора.

Теги